Vörös téglaszárnyakkal

2010.11.16.

Az egytömbű épület egyszerű formavilága ellenére feltűnő jelenség. Köszönhető ez vörös dísztégla borításának, sárga színfoltjainak és érdekes „szárnyainak”.


Az előrenyúló, téglaborítású oldalszárnyak nemcsak pompásan mutatnak, de jótékony, szél elleni védelmet is biztosítanak a terasznak


Az előrenyúló, téglaborítású oldalszárnyak nemcsak pompásan mutatnak,
de jótékony, szél elleni védelmet is biztosítanak a terasznak


A kétszintes házak alaprajza mára már általában mintaszerűen alakul. Az alsó szinten találhatók a nappali tartózkodási terek: a társalgó, a konyha, az étkező, esetleg egy dolgozó- vagy vendégszoba. Az emeleten vagy tetőtérben a hálószobák és a fürdőszoba vagy fürdőszobák. Itt sincs ez másként.


Remek színfolt a fehér homlokzaton a bejárati ajtó élénksárgája


Remek színfolt a fehér homlokzaton a bejárati ajtó élénksárgája


A háromtagú családra méretezett épület 60 m2-es alsó szintje az előtér, a vendégmosdó és az icipici háztartási helyiség kivételével egy nagy teret alkot. Itt zajlik a család közös élete a főzéstől kezdve az étkezéseken át az esti beszélgetésekig és a tévénézésig. Berendezése világos, praktikus, és a nagyméretű ablakoknak, illetve a teljes felületükben üveg belső ajtóknak köszönhetően tágas, szellős benyomást kelt. Burkolata az előszobában kerámialap, de a belső térben, a nappaliban – és meglepő módon a konyhában is – laminált parketta. Ez az összefüggő, homogén padlófelület remekül összetartja, összekapcsolja a különböző funkciójú területeket, sokkal nagyobbnak láttatva a helyiséget valós méreténél.Jó minőségű laminált parketták esetében nem kell félni a konyhai alkalmazástól. Nagy kopásállóságuk miatt remekül bírják az itteni strapát, ugyanakkor könnyen tisztán tarthatók. Gyönyörű felületeik egy kis melegséget csempésznek a konyhába, ami télen a nem padlófűtéses lakásokban nemcsak optikai, de tényleges, a lábunkon érezhető meleget is jelent.


Szép ívű falépcső vezet a nappaliból az emeletre


Szép ívű falépcső vezet a nappaliból az emeletre


A nappaliból egy szép ívben hajlított, könnyed falépcső vezet az emeletre, amelynek hasznos alapterülete 57 m2. Itt a szülői háló és a gyerekszoba mellett egy dolgozószoba és természetesen a fürdőszoba kapott helyet. Az emeleti helyiségek folyosója tulajdonképpen egy galéria, amiről egyik oldalon a lépcső mellett a nappaliba, a másik oldalon az előtérbe látunk.
A ház használati értékét jelentősen növeli az a nagyméretű, közel 30 m2-es terasz, ami a földszinthez csatlakozik. Az épület igazi érdekessége, a két, dísztéglával borított „szárny” itt kap valódi jelentőséget, hiszen oldalirányból remek szél elleni védelmet biztosít. Az árnyékolásról a bejárati ajtó fölötti előtető párja gondoskodik.


Vörös dísztégla borítás emeli ki az épület oldalsó homlokzatait


Vörös dísztégla borítás emeli ki az épület oldalsó homlokzatait


A szürke bútorok és fehér falak közül szinte kirobban az élénk színű absztrakt festmény. Az erőteljesebb hatás érdekében mögötte a falat barackszínűre festették


A szürke bútorok és fehér falak közül szinte kirobban az élénk színű absztrakt festmény.
Az erőteljesebb hatás érdekében mögötte a falat barackszínűre festették


A konyhába is bekúszó laminált padlóburkolat tovább hangsúlyozza a különböző funkciójú területek összetartozását


A konyhába is bekúszó laminált padlóburkolat tovább hangsúlyozza a
különböző funkciójú területek összetartozását


Ebben a házban nagy jelentősége van a beáramló fénynek. Az étkezőnek is kellemes hangulatot kölcsönöz, hogy szinte körbeölelik az óriási ablakok


Ebben a házban nagy jelentősége van a beáramló fénynek. Az étkezőnek is kellemes
hangulatot kölcsönöz, hogy szinte körbeölelik az óriási ablakokTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Általában négy, esetleg három, de eddig szinte biztos voltam benne, hogy semmiképpen nem tíz. Pedig – íme – erre is van példa.

avagy hogyan tisztítsunk és ápoljunk, hogy a szép szép is maradjon

Varázslatos virágok a szivárvány minden színében? Élettel teli új világ mutatja meg magát a kíváncsiaknak, csupa növényrajz és mesevirág.

Mindig izgalmas játék, amikor egy téren belül több berendezési lehetőséget próbálgathat az ember. A hasonló alaprajzú társasházi lakásokban lehetőség van arra, hogy a szomszédokhoz belesve lássuk, ők mivé formálták ugyanazt a helyiséget.

Régi ismerősöktől kaptunk meghívást fotózásra. Meg sem kellett néznünk a lakást, hiszen előző, mediterrán hangulatú otthonukat ismerve biztosak voltunk benne, hogy valami szép vár ránk. Nem csalódtunk.

1046 Budapest, Klauzál u. 9.

Cégünk az építőiparban hiánycikk-ként mutatkozó igényes generálkivitelezésre szakosodott, elérhető áron.

1108 Budapest, Gyömrői út 140.

Homlokzatfestékek és bevonatok, beltéri falfestékek, lakkok, lazúrok és hőszigetelő rendszerek.

9700 Szombathely, Csaba u. 12.

Ön még viszi sétálni porszívóját? SISTEM AIR: Európa piacvezető központi porszívói már Magyarországon! Tegye kényelmesebbé,egészségesebbé, biztonságosabbá otthonát!

1047 Budapest, Baross u. 91-95.

ALUKÖNIGSTAHL - Tőlünk csak a legjobb várható

1239 Budapest, Ócsai út 1-3.

Cégünk a beltéri és kültéri dekoráció, beltéri szigetelőanyagok, parkettaalátétek, burkolólapok, ragasztóik széles választékát kínálja.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018