Villa az óceánparton

2010.03.24.

Nem tévedünk nagyot, ha úgy gondoljuk, hogy ebben a közép-európai kontinentális klímában szinte mindenki egy ilyen óceánparti villáról álmodozik. Arra vágyunk, hogy kiüljünk a teraszra, és a pálmafák árnyékában a koktélunkat szürcsölgetve napestig bámuljuk a megfoghatatlan és szinte álomszerűen kék hullámokat.


Villa az óceánpartonA galéria megnyitásához kattintson a képre!


Ez a kis álomnyaraló, amit ha máshogy nem is, legalább kívülről szemügyre vehetünk, egy tipikus amerikai óceánparti villa. Bejárata decens, mégsem nélkülözi a luxust. Szolid formákkal fordul az utca felé, de a visszafogottságot márvány homlokzat mögé bújtatja. Igazi nagyvonalú, társasági élethez szokott bejárat ez, szinte látjuk, ahogy a vendégek egymásnak adják a kilincset. A hangulathoz természetesen hozzátartozik az épület előtti „díszlet” is: a különböző pálmák és egyéb trópusi növények, melyeket idehaza a radiátor mellett cserépben csak próbálunk nevelgetni.


Villa az óceánparton


A ház mögé kerülve már egészen más hangulat fogad. Ha Európában lennénk, azt mondanánk: mediterrán stílus. A vörös kerámia cserepes, alacsony dőlésszögű tető alatt vakítóan fehérek a falak. A dekorációt a finoman cizellált építészeti elemek adják. Az épület szinte teljes egészében üveg homlokzattal fordul az óceán felé. A nappali, az étkező, de még a hálószoba is, az óriási üvegfelületeknek köszönhetően, szinte egybeolvad a vízzel és az éggel. A nappali előtt hosszan húzódó fedett verandán jólesik hűsölni a tikkasztó hőségben.


Villa az óceánparton


A veranda előtt pedig az amerikai nyaralókban szinte nélkülözhetetlen elem, a medence hever. Elhelyezése és kialakítása miatt úszás közben úgy tűnik, mintha az óceán a meghosszabbítása lenne. A kert minden sallangtól és hivalkodástól mentes, egyetlen éke a medence. No meg persze a lenyűgözően fehér homokos part, aminél talán nem is kell több…

Szöveg: Barna Ildikó
Fotó: Barna IldikóTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Elengedhetetlen része a nappalinak, hiszen mind tárolóbútorként, mind dekorációs elemként fontos szerepe van.

A fémlemez trendi és izgalmas faldekoráció.

Erkélyek, teraszok, medence körüli terek burkolására nyújt elegáns és kényelmes megoldást a „Hortus” mobil fapadló. Az évszakváltásokhoz igazodóan a járófelület könnyen és gyorsan lerakható-felszedhető, de kiváló ideiglenes pavilonok, teraszok...

Legtöbbször a legegyszerűbb dolgok a legütősebbek. Néha csupán néhány színes folt is elég…

Ha nem igazán tudja, milyen házat szeretne, forduljon bizalommal az építészhez. De hogyan találjuk meg azt, aki a számunkra tökéletes otthont kreálna? Házigazdáinknak szerencséjük volt.

1122 Budapest, Csaba u. 8.

Üzletünkben 40 gyártó lámpáiból válogathat! Több ezer lámpa számtalan stílus. Látogasson el hozzánk!

1106 Budapest, Jászberényi út 29.

Erfurt átfesthető tapéta, Rauhfaser fűrészporos, dombornyomott, Vliesfaser szövettapéta, WandTattoo.

1055 Budapest, Nagy Ignác utca 14.

Családi házak, lakások, hotelek, panziók, irodák, üzlethelyiségek, stb., belsőépítészeti és lakberendezési tervezése teljeskörű szakiparosi kivitelezéssel.

1037 Budapest, Pomázi köz 13.

Cégünk vállalja tolókapuk, úszókapuk, kétszárnyú kapuk, ipari kapuk, szekcionált garázskapuk, külső-belső korlátok, kerítésbetétek, előtetők, kocsibeálló acélszerkezetek gyártását bármilyen kivitelben.

1051 Budapest, Hercegprímás u. 12.

www.ligne-roset.hu

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018