Villa az óceánparton

2010.03.24.

Nem tévedünk nagyot, ha úgy gondoljuk, hogy ebben a közép-európai kontinentális klímában szinte mindenki egy ilyen óceánparti villáról álmodozik. Arra vágyunk, hogy kiüljünk a teraszra, és a pálmafák árnyékában a koktélunkat szürcsölgetve napestig bámuljuk a megfoghatatlan és szinte álomszerűen kék hullámokat.


Villa az óceánpartonA galéria megnyitásához kattintson a képre!


Ez a kis álomnyaraló, amit ha máshogy nem is, legalább kívülről szemügyre vehetünk, egy tipikus amerikai óceánparti villa. Bejárata decens, mégsem nélkülözi a luxust. Szolid formákkal fordul az utca felé, de a visszafogottságot márvány homlokzat mögé bújtatja. Igazi nagyvonalú, társasági élethez szokott bejárat ez, szinte látjuk, ahogy a vendégek egymásnak adják a kilincset. A hangulathoz természetesen hozzátartozik az épület előtti „díszlet” is: a különböző pálmák és egyéb trópusi növények, melyeket idehaza a radiátor mellett cserépben csak próbálunk nevelgetni.


Villa az óceánparton


A ház mögé kerülve már egészen más hangulat fogad. Ha Európában lennénk, azt mondanánk: mediterrán stílus. A vörös kerámia cserepes, alacsony dőlésszögű tető alatt vakítóan fehérek a falak. A dekorációt a finoman cizellált építészeti elemek adják. Az épület szinte teljes egészében üveg homlokzattal fordul az óceán felé. A nappali, az étkező, de még a hálószoba is, az óriási üvegfelületeknek köszönhetően, szinte egybeolvad a vízzel és az éggel. A nappali előtt hosszan húzódó fedett verandán jólesik hűsölni a tikkasztó hőségben.


Villa az óceánparton


A veranda előtt pedig az amerikai nyaralókban szinte nélkülözhetetlen elem, a medence hever. Elhelyezése és kialakítása miatt úszás közben úgy tűnik, mintha az óceán a meghosszabbítása lenne. A kert minden sallangtól és hivalkodástól mentes, egyetlen éke a medence. No meg persze a lenyűgözően fehér homokos part, aminél talán nem is kell több…

Szöveg: Barna Ildikó
Fotó: Barna IldikóTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A fehérre festett téglafal rusztikus benyomást kelt, ettől a helyiségek általában tágasabbnak tűnnek. Ugyanakkor jó, ha óvatosan bánunk ezzel a lakberendezési fogással, mivel erőteljes hatása csak nagy helyiségekben érvényesül igazán.

Amikor egy tengerparti városban nyaralunk, általában lemegyünk a kikötőbe gyönyörködni a szebbnél szebb hajókban. De vajon milyenek ezek az úszó paloták belülről?

A fürdőszoba a megújulás szentélye, mely minden érzékszervünket megérinti. A tiszta, csillogó kristály, az életadó fény és víz összjátéka a Kludi-Swarovsky fürdőszobájában teljes varázsát bontakoztatja ki.

A Káli-medence mediterrán jellegű, bortermeléséről híres festői tájai, romantikus, több százéves hagyománnyal bíró települései megragadó élményt nyújtanak a városlakó számára. A környék falvaira jellemző fehér falú, nádtetős házak őrzik az elmúlt évszázadok hangulatát. Mintha csak megállt volna itt az idő.

Egy szék, mely megszabadít a gravitációtól.

1047 Budapest, Váci út 53.

Egyedülálló ragasztási technológiával készült zuhanykabinok.

1108 Budapest, Kozma u. 9-11.

Márvány, gránit, mészkő: burkolat, lépcső, párkány, konyhapult, asztal, ballusztrád, kandalló, sírkö

1112 Budapest, Dobogó u. 4-6.

Növény, víz, szikladekoráció - Botanikart !

1037 Budapest, Jablonka út 6.

Vizes, salétromos falak szigetelése fémlemez besajtolással, garanciával. Díjtalan árajánlat.

7624 Pécs, Nagyberki út 11.

Cégünk a kiváló minőségű Schock gránit mosogatók magyarországi forgalmazója. Várjuk viszonteladó partnerek jelentkezését. Magas minőség, szép formavilág, antibakteriális felület, 5 év garancia, gyors szállítás - Schock gránit mosogatók.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018