Vágja faházba fejszéjét

2015.01.07.

Mi magyarok is egyre többen vágyunk a természet közelébe, és veszünk építési telkeket erdős-ligetes területek mellett. És milyen ház illik ide leginkább: hát faház!Ausztriában a családi házak nagy része nem nagyvárosokban, hanem hegyvidéki kistelepüléseken épül, a természet, az erdők közvetlen szomszédságában. Az építőanyagokat is az erdők adják, nem csoda hát, ha az épületek zöme faház. Amikor az ember átutazik ezeken a községeken, a romantikus, muskátliktól roskadozó faerkélyek láttán önkéntelenül fölsóhajt: én is ilyet szeretnék… Minálunk még kevés helyre illenek ezek az épületek, de egyre többen költöznek ki a városokból, és a célterület lassan már nem az agglomerációban lévő, hanem a természetközeli területek lesznek, lassan ezek az épületek is megtalálhatják a helyüket Magyarországon. Egy erdőszéli otthonhoz vagy nyaralóhoz pedig remek választás a fa mint alapanyag. A fából készült épületek elterjedését segíti a mindinkább elfogadottá váló könnyűszerkezetes építési mód, mellyel megbízható, a téglaházakkal egyenértékű paraméterekkel rendelkező otthonokat hozhatunk létre.

Ez a ház, bár nem itthon, hanem Ausztriában fotóztuk, tipikus példája az osztrák falusi házaknak: könnyűszerkezetes, szendvicspaneles gerendaház. A homlokzatok egy részén ez meg is jelenik, de a modernebb külső érdekében néhol sima, vakolt felületek váltják fel a fát, amitől könnyedebb lesz az összhatás. A homlokzat másik érdekessége, hogy az emeleti rész függőleges osztású burkolatot kapott, ráadásul egy nagyon izgalmas, kékeszöld, úgynevezett petrolkék árnyalatban.

Az épület belső kialakítása a szokásos: a földszinten a társasági terek, míg az emeleten a hálószobák kaptak helyet. A földszinti tér központi eleme a kék csempés cserépkályha, köré szerveződnek a helyiségek. A cserépkályha összeköti, de egyben szét is választja az egyébként egy térben elhelyezkedő területeket. Ráadásul, mivel a centrumban helyezték el, az egész földszint fűtését megoldja.

A belső tér kialakítása hű az épület külső megjelenéséhez. A fa dominál, ebből készült a burkolatok és a bútorok nagy része. Kiegészítő színként szinte mindenhol az épület homlokzatán is feltűnő kék jelenik meg, persze kissé más árnyalatban.


Íme, ez is egy elérhető lehetőség. Aki erre a hangulatos megoldásra vágyik, bátran hozzákezdhet a megvalósításához.


Az épületet tervezte és kivitelezte: Rubner KlimahausTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A formára nyírt kertek ősidők óta ismertek. Talán az ember természet feletti hatalmát hivatottak bizonyítani.

Néha bizony nyáron is elkel egy kis melegség a kertben. De ha nincs hideg, akkor is jólesik nézni a lángok táncát a szabad levegőn, egy pohár borral a kezünkben. Nos, ha nem vetjük meg az ilyen élvezeteket, szerezzünk be egy kertben használatos tűzrakóhelyet, vagy egy hordozható minikandallót.

Kis helyen nagy ötletek kellenek.

Midig meghatározó az első benyomás. Ismeretlen otthonba tett látogatásunkkor első élményeinket az előszobáról szerezzük meg. Előre vetíti a lakás stílusát, betekintést enged a háziak ízlésvilágába, életvitelébe.

A zuhanyfülke ma már alapfelszerelés a fürdőszobákban. Egyre kevesebb időnk van a fürdőzés luxusát élvezni, ráadásul a zuhanyozás sokkal egészségesebb és frissítőbb is.

1031 Budapest, Áldomás u. 39.

Egyedi kerítések, korlátok, szerkezetek, hirdetőberendezések, utcabútorok, lakáskiegészítők.

2030 Érd, Balatoni út 56

Minőségi konyhabútorok, tolóajtós szekrények készítése széles frontválasztékkal, rövid határidőre.

3600 Heves, Egri út 18.

A HEVESTHERM csoport értékrendjének középpontjában a természetközpontúság és a termékeit használó emberek tisztelete áll.

2890 Tata, Kocsi utca 40.

Infrapanel, infrafűtés, infrasugárzó, energiamegtakarítás, villanyfűtés, fűtőpanel, hőpanel, infrasugárzó, lapsugárzó 10év garanciával a gyártótól!

1061 Budapest, Andrássy út 41. - Előzetes időpontegyeztetés szükséges!

Cégünk textíliák gyártásával és forgalmazásával foglalkozik: bútorszövetek, fényáteresztők, sötétítők.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018