Tiszta udvar, rendes ház

2013.01.02.

avagy hogyan tisztítsunk és ápoljunk, hogy a szép szép is maradjon

Szeretem a tiszta, ápolt környezetet, ahol komfortosan érzem magam és körbelengnek a finom illatok. Ha belépek egy hotelbe, egy kávézóba, vagy akár valaki otthonába, jelentősen meghatározza élményeimet az is, hogy milyen érzéseket kelt bennem az adott miliő. Így volt ez a minap is, amikor egy barátom kávézni hívott egy apró cukrászdába. Amint beléptem, tudtam, nem lesz a törzshelyem.A padló koszosnak tűnt, habár azt gondolom, rendszeresen mosták, de a régi, kopottas faburkolat mégis azt a benyomást keltette bennem, hogy nem eléggé tiszta. A csodás hajópadló hangulatát beárnyékolta az itt-ott foltos, fényét vesztett felület. Pedig milyen csodálatossá lehetne varázsolni röpke idő alatt!
Ugyanez volt az érzésem a pult mögött éktelenkedő csempeburkolatról is, amely egyébként egy kis tisztítást követően valódi ékköve lehetett volna a cukrászdának különleges színével és textúrájával. Azonban a gondosan kiválasztott burkolat sem mutatós, ha nem tisztítjuk, és nem ápoljuk azt megfelelően. Saját otthonomban mindig kellő figyelmet szentelek az efféle részleteknek, és gondosan kiválasztott tisztító- és ápolószerekkel felfegyverkezve takarítom a lakást.Úgy gondoltam, egy kedves szó mellé tett őszinte jó tanáccsal nem bántok meg senkit, így mielőtt elköszöntem volna, a pult mögött álló hölgynek megdicsértem a padlót és a pult mögötti csempét. De hozzátettem, hogy még sokkal szebb lenne, ha a Murexin új ColoCura tisztító- és ápolóit használnák. Tudtam, hogy minőséget ajánlok, hiszen én is a Murexin termékeit használom, a ColoCura termékekkel pedig csak pozitív tapasztalataim vannak, jó szívvel ajánlottam tehát a cukrászda fényének emeléséhez.
Pár mondat múlva kiderült, hogy akivel beszélek, maga a tulajdonos. Így már értettem, hogy miért volt olyan érdeklődő azonnal.

Először is a Colo GR 20 Padlómélytisztító terméket ajánlottam, amelyet én nap mint nap használok. Mivel rendkívül tömény koncentrátumban kapható, igen gazdaságos megoldás az otthoni és utcai szennyeződések eltávolítására.


A hajópadlóra további Murexin termékeket is javasoltam, többek között a Cura OP 10 Ápolóolajat, és a Cura PP 40 Ápolófényt, amelyek nemcsak ápolják a fapadlót, de élettartalmukat is növelik. Az pedig, hogy a Cura OP 10 Ápolóolaj csúszásgátló réteget képez a padló felületén, valódi kincs egy forgalmas vendéglátó egység esetében.
A pult mögött húzódó csempére is kész megoldással álltam elő, amellyel az olajos, zsíros szennyeződéseknek is könnyedén búcsút inthet. A Colo AR 30 Alkáli tisztító egyedi receptúrájának köszönhetően oxidáció gátló tulajdonságú, így speciális felületekről is, (pl. a cinkfelületekről) eltávolítja az oxid réteget.


A Cura WP 7 Karbantartó ápolót is ajánlottam, hiszen ez a speciális termék általános makacs szennyeződések, olajos, zsíros és más hasonló szennyeződések eltávolítására tökéletes megoldást biztosít. Tisztít és ápol egyben.
Nem sokkal később, talán néhány nap múlva a cukrászda mellett sétáltam el, s nem állhattam meg, hogy betérjek egy cappuccino-ra. Kellemes látvány tárult elém, amikor körülnéztem. Minden ragyogóan tisztán festett, és csak úgy illatozott a Murexin finom illatú ápoló termékeitől. A hölgy megfogadta a tanácsaimat, és alapos tisztításnak vetette alá az egész helyiséget. A ColoCura életet lehelt a kopott hajópadlóba és a többi burkolatba egyaránt. A cukrászdába visszatért a frisseség és az igényesség érzete.


De nem csak az üzlet szépült meg. Elmondta, hogy azóta alaposan áttanulmányozta a Murexin termékeit, és nem csak a cukrászdájában, de otthonában is nap mint nap használja őket.
Miközben kortyolgattam a cappuccinomat, arra gondoltam, talán mégsem kizárt, hogy törzshelyemmé váljék az apró kis cukrászda.


 


 Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Sokszor halljuk, hogy ugyanaz a tér százféleképpen is berendezhető. De mégis hogyan? Íme egy konkrét példa, egy nappali három arca.

Milánó belvárosában igazi kuriózumok, fákkal beültetett lakóházak épülnek.

Többemeletes épület is készülhet könnyűszerkezetes technológiával? Miért ne?!

Tulum a maja kultúra egyik leglenyűgözőbb és legimpozánsabb látványossága. A Karib-tengerrel és a felkelő nappal szembenéző, egykor virágzó kereskedőváros ma is meglehetősen népes.

Beton- és faszerkezetek kombinációjából született meg ez a modern gerendaház.

4034 Debrecen, Nagyecsed u. 4.

Rendszermegoldások családi házakra, társasházakra, ipari létesítményekre, fűtés korszerűsítésre geotermikus energiával.

6000 Kecskemét, Irinyi u. 17.

Magyarország legnagyobb poszter webáruháza. 15 000 poszter, 3000 vászonkép, régi városfotók, plakátok, képkeretek, óriásposzterek, térképek, fotók.

2051 Biatorbágy, Budai u. 6.

Gáz-, olaj- és alternatív égők, kondenzációs kazánok, síkkollektorok épületfelügyelet-rendszerek.

6000 Kecskemét, Kurucz krt. 28.

A Plan Zrt. közel 25 éve kínál magas színvonalú, versenyképes épületgépészeti megoldásokat.

2096 Üröm, Fő utca 1.

60 éves cégünk a kőfaragás, a műemléki rekonstrukciók és a magasépítés területén is vezető a piacon.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018