Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz

2010.12.23.

Nálunk is egyre inkább dívik, hogy a hagyományos szintetikus padlószőnyegeket tartós és esztétikus természetes anyaggal váltsák fel. A nyugati, déli és a skandináv országokban ennek már több mint húsz éve élnek hagyományai.


Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambuszTermészet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz


A természetes szőnyegek előnyeit a hosszú élettartam, a százszázalékos kemikália- és rovarmentesség, az antisztatikusság, és nem utolsósorban az esztétikus megjelenés jelentik.
A szizál a természetes szőnyegek közül a legerősebb. Alkalmas lakóterek, irodák, szállodák, múzeumok burkolására. Létezik teljes felületen impregnált változata is. Napi tisztán tartásához nagy teljesítményű porszívót ajánlanak, időnként pedig nem árt szőnyegsamponnal átmosni.


Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambuszTermészet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz


A kókusz kültérre és beltérre egyaránt lefektethető, rusztikus hatású anyag. Nem rohad, nem foszlik, jól bírja a nedvességet. Természetes antisztatikus tulajdonsága miatt nem alapvető a vizes tisztítás; erős porszívóval minden nem zsíros, olajos szennyeződést el tudunk távolítani. Télen, amikor a fűtés miatt nagyon alacsony a levegő páratartalma, érdemes friss hóval végigkefélni a kókuszszőnyeget. Visszakapja ragyogó színét, és mivel lassan párolog ki belőle a beszívódott nedvesség, 1-2 napig még páradúsabbá is teszi a a helyiség levegőjét. A tengerifű rusztikus hatású, enyhén viaszos felületű, jól tisztítható anyag. Elsősorban beltérre ajánlott, nedvességtűrő.


Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambuszTermészet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz


Kifejezetten könnyű takarítani, tisztán tartani. Ennek az az oka, hogy a tengerifű szálai önmagukban annyira viaszosak, hogy festeni is nehéz, így a kávé, vörösbor nem fogja be őket. A por vagy a háziállat szőre nem tapad meg benne.


Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambuszTermészet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz


A bambusz környezeti szempontból az egyik leghálásabb építőipari anyag. Fakeménységű, habár valójában fűféle. Ugyanakkor környezetkímélő, mert erdőirtást nem igényel. Ültetvényes növény, akárcsak a fentiek, 7-8 év alatt újranő. A bambuszszőnyeg tisztán tartása sem igényel különösebb odafigyelést, csupán könnyű porszívózást, esetleg nedves ronggyal való áttörlést.
A természetes alapanyagú szőnyegeket len alapanyagú, tetszőleges színű szegőszalagokkal, úgynevezett hevederekkel szegik.Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A „Channels” angol tervezőiroda az egyik legrégebbi szobatípust, a könyvtárszobát igyekszik divatba hozni legújabb fejlesztésű HUME bútorcsaládjával. A híres filozófus-könyvtárosról elnevezett kollekció alapja a függőleges és vízszintes...

Enyhén lejtős, erdővel határolt domboldal fölső részén ékeskedő kis birodalmukba invitáltak vendéglátóink, s már a kertkapunál fogadó, fülünknek oly édes madárfütty rögvest kiragadott minket a hétköznapok monotonitásából. Különleges élmény lehet ide nap mint nap hazaérkezni…

A minimál világában néha jólesik néhány egzotikus részleten pihentetni a szemünket. Ezek a fürdőszobák vagy egyenesen Marokkóból érkeztek vagy hamisítatlan marokkói stílusban készültek.

Már az aztékok is kedvelték ezeket az elragadó virágokat, melyek különleges formájukkal és színeikkel bármely kertnek ékszerei lehetnek. Napos, meleg helyet igényelnek, a tápanyagdús talajt és a rendszeres vízellátást meghálálják.

Jason Taylor, az egyesült királyságbeli kortárs bútor- és lámpatervező művész eredeti ötletekkel, humorral és sajátos stílussal komponálja meg munkáit. Legújabb kollekciója, a „Grippy” kefesorozatának betetőzéseként is definiálható.

6000 Kecskemét, Kurucz krt. 28.

A Plan Zrt. közel 25 éve kínál magas színvonalú, versenyképes épületgépészeti megoldásokat.

8000 Székesfehérvár, Sárkeresztúri u.14./B.

Toilette Nett WC-Bidé berendezés, az övön aluli tisztaságért. Már 16 éve Magyarországon.

8184 Fűzfőgyártelep, Pf.60.

Nikecell Kft. - Hőszigetelésben otthon

1081 Budapest, Rákóczi út 73.

Minőség - Kompromisszumok nélkül

1116 Budapest, Hunyadi János u. 1.

Vaillant - Az életre szóló minőség

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017