Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz

2010.12.23.

Nálunk is egyre inkább dívik, hogy a hagyományos szintetikus padlószőnyegeket tartós és esztétikus természetes anyaggal váltsák fel. A nyugati, déli és a skandináv országokban ennek már több mint húsz éve élnek hagyományai.


Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambuszTermészet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz


A természetes szőnyegek előnyeit a hosszú élettartam, a százszázalékos kemikália- és rovarmentesség, az antisztatikusság, és nem utolsósorban az esztétikus megjelenés jelentik.
A szizál a természetes szőnyegek közül a legerősebb. Alkalmas lakóterek, irodák, szállodák, múzeumok burkolására. Létezik teljes felületen impregnált változata is. Napi tisztán tartásához nagy teljesítményű porszívót ajánlanak, időnként pedig nem árt szőnyegsamponnal átmosni.


Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambuszTermészet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz


A kókusz kültérre és beltérre egyaránt lefektethető, rusztikus hatású anyag. Nem rohad, nem foszlik, jól bírja a nedvességet. Természetes antisztatikus tulajdonsága miatt nem alapvető a vizes tisztítás; erős porszívóval minden nem zsíros, olajos szennyeződést el tudunk távolítani. Télen, amikor a fűtés miatt nagyon alacsony a levegő páratartalma, érdemes friss hóval végigkefélni a kókuszszőnyeget. Visszakapja ragyogó színét, és mivel lassan párolog ki belőle a beszívódott nedvesség, 1-2 napig még páradúsabbá is teszi a a helyiség levegőjét. A tengerifű rusztikus hatású, enyhén viaszos felületű, jól tisztítható anyag. Elsősorban beltérre ajánlott, nedvességtűrő.


Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambuszTermészet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz


Kifejezetten könnyű takarítani, tisztán tartani. Ennek az az oka, hogy a tengerifű szálai önmagukban annyira viaszosak, hogy festeni is nehéz, így a kávé, vörösbor nem fogja be őket. A por vagy a háziállat szőre nem tapad meg benne.


Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambuszTermészet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz


A bambusz környezeti szempontból az egyik leghálásabb építőipari anyag. Fakeménységű, habár valójában fűféle. Ugyanakkor környezetkímélő, mert erdőirtást nem igényel. Ültetvényes növény, akárcsak a fentiek, 7-8 év alatt újranő. A bambuszszőnyeg tisztán tartása sem igényel különösebb odafigyelést, csupán könnyű porszívózást, esetleg nedves ronggyal való áttörlést.
A természetes alapanyagú szőnyegeket len alapanyagú, tetszőleges színű szegőszalagokkal, úgynevezett hevederekkel szegik.Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A mai lakberendezés trendjének egyik legerősebb irányzata a gyarmati stílus. A távol-keleti egzotikum vegyítése a modern térrendezési elképzelésekkel igazán szemet gyönyörködtető és nem mindennapi otthonokat hozhat létre. Bár ez a ház Délkelet-Ázsiában áll...

Sokan szeretik a nappalijukat valamilyen távoli földrész jegyében kialakítani.

Fork, azaz Villa a fantázianeve ennek a lámpacsaládnak. Találó a névválasztás.

Milyen ágyban aludjon gyermekünk? Kérdezzük meg őt, biztosan valami ilyesmit fog választani.

Elefántokkal, tigrisekkel és vízilovakkal népesíthetjük be a gyerekszobát Siptár Enikő egyedi tervezésű és gyártású textíliái segítségével, varázslatos mesevilágot teremtve csemetéink köré.

9700 Szombathely, Csaba u. 12.

Ön még viszi sétálni porszívóját? SISTEM AIR: Európa piacvezető központi porszívói már Magyarországon! Tegye kényelmesebbé,egészségesebbé, biztonságosabbá otthonát!

2051 Biatorbágy, Rozália park 6.

Rétegelt lemez, táblásított termékek, thermowood teraszburkolat értékesítése.

2660 Balassagyarmat, Szügyi út 62.

Xhénia aluradiátorok és nyílászárók gyártása, forgalmazása. Megbízható terméket, megbízható helyről.

2040 Budaörs, Sport utca 2.

MAPEI Kft - csemperagasztó, fugaanyagok, fugázók, építőipari ragasztók, ragasztóanyagok, beton és habarcsadalékszerek, termékek hideg-, melegburkolatokhoz: szigetelőanyagok, aljzatelőkészítés termékei, betontechnológiai termékek, betonjavítás, adalékszer, festék, hangszigetelés, hőszigetelés.

3527 Miskolc, Sajószigeti út 2.

A Betatherm Kft. acél fürdőszobai és szobai designradiátorok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Számtalan különböző radiátortípust gyártunk, nagy méretválasztékban, különleges színekben, és egyedi igények kielégítésére is vállalkozunk. Fejlesztési alapelveink közé tartozik, hogy a hőigény biztosításán túl a radiátornak belsőépítészeti elemként is funkcionálnia kell.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018