Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz

2010.12.23.

Nálunk is egyre inkább dívik, hogy a hagyományos szintetikus padlószőnyegeket tartós és esztétikus természetes anyaggal váltsák fel. A nyugati, déli és a skandináv országokban ennek már több mint húsz éve élnek hagyományai.


Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambuszTermészet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz


A természetes szőnyegek előnyeit a hosszú élettartam, a százszázalékos kemikália- és rovarmentesség, az antisztatikusság, és nem utolsósorban az esztétikus megjelenés jelentik.
A szizál a természetes szőnyegek közül a legerősebb. Alkalmas lakóterek, irodák, szállodák, múzeumok burkolására. Létezik teljes felületen impregnált változata is. Napi tisztán tartásához nagy teljesítményű porszívót ajánlanak, időnként pedig nem árt szőnyegsamponnal átmosni.


Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambuszTermészet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz


A kókusz kültérre és beltérre egyaránt lefektethető, rusztikus hatású anyag. Nem rohad, nem foszlik, jól bírja a nedvességet. Természetes antisztatikus tulajdonsága miatt nem alapvető a vizes tisztítás; erős porszívóval minden nem zsíros, olajos szennyeződést el tudunk távolítani. Télen, amikor a fűtés miatt nagyon alacsony a levegő páratartalma, érdemes friss hóval végigkefélni a kókuszszőnyeget. Visszakapja ragyogó színét, és mivel lassan párolog ki belőle a beszívódott nedvesség, 1-2 napig még páradúsabbá is teszi a a helyiség levegőjét. A tengerifű rusztikus hatású, enyhén viaszos felületű, jól tisztítható anyag. Elsősorban beltérre ajánlott, nedvességtűrő.


Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambuszTermészet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz


Kifejezetten könnyű takarítani, tisztán tartani. Ennek az az oka, hogy a tengerifű szálai önmagukban annyira viaszosak, hogy festeni is nehéz, így a kávé, vörösbor nem fogja be őket. A por vagy a háziállat szőre nem tapad meg benne.


Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambuszTermészet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz


A bambusz környezeti szempontból az egyik leghálásabb építőipari anyag. Fakeménységű, habár valójában fűféle. Ugyanakkor környezetkímélő, mert erdőirtást nem igényel. Ültetvényes növény, akárcsak a fentiek, 7-8 év alatt újranő. A bambuszszőnyeg tisztán tartása sem igényel különösebb odafigyelést, csupán könnyű porszívózást, esetleg nedves ronggyal való áttörlést.
A természetes alapanyagú szőnyegeket len alapanyagú, tetszőleges színű szegőszalagokkal, úgynevezett hevederekkel szegik.Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Az egybefüggő zöld növényi felületek látványa, a levelek zizegése megnyugtatóan hat az emberi szervezetre. A nagyvárosok kő és -betonrengetegében élőknek ebből kevés jut, a természettel szinte minden kapcsolatot elveszítettek. Pedig a stresszes életmód...

Hogyan képzeljük el azt a házat, amelyben egy egyediségre vágyó építész él és alkot? Lehet, hogy a képek alapján egynémelyikünk meghökkentőnek tartja, ám tulajdonosa jólérzi magát benne.

Ha azt gondoljuk, hogy két szín kevés egy csodás hálószobához, vegyük szemügyre alaposan ezt a helyiséget.

A kellemes konyha berendezése olyan meleg komfortérzetről gondoskodik, melyet csak a nap és a homok látványa tud életre kelteni. A tengerpart színeivel visszaköszönő helyiség a család kedvenc tartózkodóhelyévé válik. A főzőlap különleges falborítása...

Ez az apartman nem pusztán álom, akár ki is bérelhető egy rövidebb-hosszabb vakációra.

0000 Budapest, Kérem, keressen telefonon!

Enteriőrtervezés, belsőépítészet, lakberendezés: irodák, otthonok, közösségi terek.

1089 Budapest, Delej u. 51.

Villanyszerelési anyagok több mint 500 négyzetméteren, A-Z-ig! PRODAX, SCHNEIDER-ELECTRIC, LEGRAND.

3600 Heves, Egri út 18.

A HEVESTHERM csoport értékrendjének középpontjában a természetközpontúság és a termékeit használó emberek tisztelete áll.

2112 Veresegyház, Szadai út 11.

Családi házak tervezése és kulcsrakész kivitelezése Pest megyében

2151 Fót, Tessedik Sámuel u. 13/c.

Arra törekszünk, hogy a bútorok az Ön által igényelt funkciókat időtálló, az egyéni stílusának megfelelő formában jelenítsék meg. Klasszikus, modern és designbútorok tervezése, belsőépítészet, komplett lakberendezés. A saját széria és egyedi bútorok tervezésétől a gyártáson keresztül a helyszíni szerelésig.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017