Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz

2010.12.23.

Nálunk is egyre inkább dívik, hogy a hagyományos szintetikus padlószőnyegeket tartós és esztétikus természetes anyaggal váltsák fel. A nyugati, déli és a skandináv országokban ennek már több mint húsz éve élnek hagyományai.


Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambuszTermészet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz


A természetes szőnyegek előnyeit a hosszú élettartam, a százszázalékos kemikália- és rovarmentesség, az antisztatikusság, és nem utolsósorban az esztétikus megjelenés jelentik.
A szizál a természetes szőnyegek közül a legerősebb. Alkalmas lakóterek, irodák, szállodák, múzeumok burkolására. Létezik teljes felületen impregnált változata is. Napi tisztán tartásához nagy teljesítményű porszívót ajánlanak, időnként pedig nem árt szőnyegsamponnal átmosni.


Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambuszTermészet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz


A kókusz kültérre és beltérre egyaránt lefektethető, rusztikus hatású anyag. Nem rohad, nem foszlik, jól bírja a nedvességet. Természetes antisztatikus tulajdonsága miatt nem alapvető a vizes tisztítás; erős porszívóval minden nem zsíros, olajos szennyeződést el tudunk távolítani. Télen, amikor a fűtés miatt nagyon alacsony a levegő páratartalma, érdemes friss hóval végigkefélni a kókuszszőnyeget. Visszakapja ragyogó színét, és mivel lassan párolog ki belőle a beszívódott nedvesség, 1-2 napig még páradúsabbá is teszi a a helyiség levegőjét. A tengerifű rusztikus hatású, enyhén viaszos felületű, jól tisztítható anyag. Elsősorban beltérre ajánlott, nedvességtűrő.


Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambuszTermészet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz


Kifejezetten könnyű takarítani, tisztán tartani. Ennek az az oka, hogy a tengerifű szálai önmagukban annyira viaszosak, hogy festeni is nehéz, így a kávé, vörösbor nem fogja be őket. A por vagy a háziállat szőre nem tapad meg benne.


Természet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambuszTermészet adta szőnyegek: szizál, kókusz, tengerifű, bambusz


A bambusz környezeti szempontból az egyik leghálásabb építőipari anyag. Fakeménységű, habár valójában fűféle. Ugyanakkor környezetkímélő, mert erdőirtást nem igényel. Ültetvényes növény, akárcsak a fentiek, 7-8 év alatt újranő. A bambuszszőnyeg tisztán tartása sem igényel különösebb odafigyelést, csupán könnyű porszívózást, esetleg nedves ronggyal való áttörlést.
A természetes alapanyagú szőnyegeket len alapanyagú, tetszőleges színű szegőszalagokkal, úgynevezett hevederekkel szegik.Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Életünk során folyamatosan változunk, és persze változik körülöttünk a világ is. Munkahelyet váltunk, pályát módosítunk, új hobbikat keresünk. Az idő előrehaladtával átalakul családunk szerkezete, más szokásokat veszünk fel.

E Koppenhága központjában álló hotel tulajdonosa nem mindennapi vállalkozásba kezdett, amikor a szálloda teljes átalakítására 13 országból 21 művészt – designereket, grafikusokat, reklámgrafikusokat – kért fel.

Aki szereti az ötletes, újszerű megoldásokat, az imádni fogja a Valentine Co. egyedi ecsetkínálatát.

Az Origodesign Stúdió alkotása a Nisus franciaágy és komód, melyeken a tiszta, egyszerű vonalvezetésű design hatására maximálisan érvényesül a teakfurnér természetes rajzolata, végigfutva az ágy oldalán, a háttámla teljes szélességében...

A padlóburkolat otthonunk stílusának fontos alkotóelemei, színük-anyaguk alapvetően határozzák meg tereink hangulatát, befolyásolják az adott térről alkotott érzeteinket. Manapság az öltözködéshez hasonlóan a lakberendezés területén is egyre többen...

2040 Budaörs, Sport utca 2.

MAPEI Kft - csemperagasztó, fugaanyagok, fugázók, építőipari ragasztók, ragasztóanyagok, beton és habarcsadalékszerek, termékek hideg-, melegburkolatokhoz: szigetelőanyagok, aljzatelőkészítés termékei, betontechnológiai termékek, betonjavítás, adalékszer, festék, hangszigetelés, hőszigetelés.

1022 Budapest, Barsi u. 4.

Eredeti ausztrál Compass ceramic medencék. Életre szóló garancia! Betonozás nélkül! 30 év gyártói múlt!

3200 Gyöngyös, Kőkút u. 11.

40 éve természetesen - MÁTRAPARKETT

1031 Budapest, Zsófia utca 1-3.

VELUX tetőtéri ablakok, beépítőtermékek, fénycsatornák, távműködtetők, külső és belső árnyékolók

D-56727 Mayen-Katzenberg, St.Barbara str. 3.

A Föld mélyéről, A Világ tetőire! www.terméspala.com

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017