Színek kavalkádja között

2015.10.28.

Színes és vidám családi otthonra vágytak vendéglátóink, amikor két évvel ezelőtt belefogtak Dunakeszin az építkezésbe. A lakópark új épületei között fekvő telek ideálisnak tűnt, hiszen adottságai lehetővé tették, hogy akkora házat építhessenek maguknak, amekkorában egy szinten, emeletráépítés nélkül is kényelmesen elférhetnek. S midőn a szerkezet elkészült, az így kialakított 139 nm-es lakás berendezése sem okozott gondot a vállalkozó kedvű házaspárnak.


A lakás alaprajzi kialakítása – hála Deme László építészmérnök terveinek – egyszerre látványos és praktikus. A jókora központi térben a nappali társalgója mellett az étkező is elfért, ám a konyha – fittyet hányva az oly trendi amerikai konyhás divatnak – a háziasszony kifejezett kérésére külön, zárható helyiségbe került, ekként a nemkívánatos ételszag nem szivárog be a nappaliba. Hogy azonban vacsorakészítés közben ne érezze magát kirekesztve a családi körből, a kis reggelizőasztallal komfortosabbá tett konyhát egy széles, kétszárnyú ajtóval szeparálták. Ha éppen nincs nagyüzem, az ajtó tárva-nyitva áll, és összekapcsolja a két teret.
Újonnan vásárolták a nappali bútorait, a közösen megálmodott saját stílusuk jegyeit követve: az élénk színekkel, gyarmati bőrbútorokkal, modern kiegészítőkkel kialakított enteriőr központi elemévé vált a barátságos, otthonos hangulatot és persze meleget árasztó világos cserépkályha-kandalló. Azért esett rá a választás, mert jobban melegít egy hagyományos kandallónál, egyszersmind tűzterének panorámaablakán át a lobogó lángok látványát is élvezhetik. A törtfehér cserepek remekül érvényesülnek az erős burgundi vörös árnyalatú hátfal előtt. Eleinte kicsit tartottak attól a fiatalok, milyen lesz, ha nagy felületen látják vissza a kis mintán kiválasztott tónust, nem lesz-e sok, netán rikító, ám a végeredmény meggyőzte őket. Az élénk fal nemcsak vidámítja, de különlegesebbé is teszi a nappali terét, és jól illik a sötétbarna bőrbútorokhoz is.
Az ívelt karfás sarokkanapé egyediségét a bőr és a textilkárpit kombinációja biztosítja, a komoly korpuszt a falszínnel megegyező bordós ülőpárnahuzatok, illetve a sárgával csíkozott, nemkülönben kockás párnák teszik vidáman bolondossá. Komolyabb és elegánsabb ezzel szemben a szomszédos étkező, ahol ugyancsak barna bőr kárpitos székeket társítottak a szép wengeszínű, faragott lábú asztalhoz. Az ünnepélyességet az ugyancsak négerbarna, földig érő taftfüggönyök fokozzák. Az összképet a fonott kosarak, a pirosas szőnyegek, a falat díszítő kedves képek és a üvegpöttyös Eglo-lámpák teszik igazán egyedivé és családiassá.

Még bátrabban színezték a falakat a konyhában, ahol a világos bútorok, a bézses csempeburkolat mellett még erőteljesebben megmutatkozik a bordó, sajátos hangulatot teremtve. A vaníliaszínű frontokkal tervezett konyhát egy-egy sötétebb, szintúgy bordós hatású ajtóval tették érdekesebbé. Az ablak alatti, radiátoros falszakasz elé állított fémlábú kisasztal mellé szívesen és gyakran ülnek le reggelizni, kávét-kakaót szürcsölgetni a családtagok.

Ha a nappalit elég élénknek láttuk, menjünk csak beljebb, a lakás intimebb zugaiba, a háló-, a gyerek- és a vendégszobába, vagy éppen a fürdőbe. Ezekben a helyiségekben tobzódnak aztán igazán a harsány árnyalatok! Az előző otthonukból magukkal hozott, kovácsoltvas jellegű bútorokkal berendezett hálószobában tombol a napsárga, melyet narancs függönyökkel, bordűrrel és ágytakaróval egészített ki a ház úrnője. Ez egyébként – saját bevallása szerint – a kedvenc helye. Ugyancsak sárga a babaszoba, benne piros szőnyeggel, zöld, mintás függönnyel és bájos tapétával lesz teljes a tarkabarka kavalkád. Üde és merész kiwizöldre festették a vendégszoba falait, ide az előző nappalijuk berendezése került. A világos juharszín modern bútorok, a halványbézs kihúzható kanapé kellemes összhangban van a friss sárgászölddel, mellette különösen szépen mutat a cseresznyés-vöröses parketta.
Legvagányabb azonban egyértelműen a zöld-narancs fürdőszoba, amelyet mindenképpen formabontóra és nagyon-nagyon különlegesre kívántak megkomponálni. A szép olasz csempe azonnal megtetszett nekik, s úgy érezték, ha e két színnel veszik körül magukat a fürdőben, csakis jókedvvel indulhat a napjuk. Nem tévedtek, hiszen a narancs mennyezetű és padlójú, zöld falú helyiség egyszerre tölti fel energiával, vidámsággal és frissességgel a benne tartózkodókat.


Tarka a lakás, a folyosó maga a festékespaletta, hiszen a falra aggatott zöld, sárga, narancs keretekbe rakott fotók tömege együtt hihetetlenül bohókás kedves látványt teremt, mintha az egész egy gigantikus modern festmény lenne. Egyedi családias stílusban, merész színválasztással alakította ki új házát a fiatal pár, mely időközben gyerekkacagással teli igazi otthonná vált. Nem akármilyenné, bár berendezése nem az aktuális divatot követi, hanem tulajdonosai szívének szavát…


 


Pannonhegyi KatalinTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Mi magyarok is egyre többen vágyunk a természet közelébe, és veszünk építési telkeket erdős-ligetes területek mellett. És milyen ház illik ide leginkább: hát faház!

Bár a fürdőszobákban sokkal inkább előtérbe helyeződött a minimáldesign, mint a lakás többi helyiségében, nem szabad elfeledkeznünk a klasszikus formákról sem, hiszen az íves vonalvezetés, a finom hajlatok, a nemes anyagok soha nem mennek ki a divatból.

Liechtenstein Európa negyedik legkisebb állama, ugyanakkor innovációival és ötleteivel a kontinens egyik legsikeresebb gazdasági színterévé vált. Az országnak formatervezés tekintetében sem kell szégyenkeznie.

Talán nincs is olyan lakás, ahol ne lennének állandóan tárolási problémák. Bármennyi is a hely, bármekkorák is a szekrények, mindig van valami, ami nem fér beléjük.

Napjaink fejlett technikájának köszönhetően egyre több háztartási berendezés automatizálható, programozható, távirányítóval vezérelhető. Az épületautomatizálási rendszerekkel maximálisan komfortossá, ugyanakkor biztonságossá varázsolható házunk, kertünk: az otthonunk.

1211 Budapest, Bajáki Ferenc u. 27.

Cégünk a "páraelszívók szakértője". Fali, sziget, modern és rusztikus páraelszívók széles választéka.

1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 87.

Electrolux - Thinking of you

5600 Békéscsaba, Szarvasi út 49.

Minden, amire szükség lehet egy fürdőszobában! Látványtervezéssel segítjük álmai megvalósítását!

9436 Fertőszéplak, Gyártelep

Műemlék- és hagyományos téglák gyártása. Padló- és falburkoló téglák, alakos téglák/párkány, ék.

2085 Pilisvörösvár, Szent László utca 12.

Műanyag tartályok, kádak, esővízgyűjtő tartályok, szennyvíztisztító tartályok gyártása.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017