Utolsó frissítés dátuma: 2013.12.22.

Cégadatok

Somfy Kft.

1103 Budapest, Gyömrői út 105.

Telefon: 1/814-5120

Árnyékolók automatizálása: energiamegtakarítás motorok és vezérlők alkalmazásával - somfy.hu

Cégünkről

A Somfy Kft. termékei világszerte ismertek. A cég Franciaországban alakult családi vállalkozásként, ma azonban már 56 országban van jelen, 6000 főt foglalkoztat és világszerte mintegy 220 millió felhasználóval rendelkezik.
Fő profilunk: Árnyékolók (redőny, napellenző, zsaluzia, télikert, reluxa, roló, vetítővászon, ablak, garázs- és kertkapuk) automatizálása, intelligens otthon kialakítása (árnyékolástechnika, világításvezérlés, riasztó, kapumozgatás, hőszabályozás stb.).


Honlapjaink:
somfy.hu
somfyepiteszet.hu
kapumotor.hu
redonymotor.com
somfygarancia.hu

Termékeinket partnerhálózatunkon keresztül lehet megvásárolni az ország számos pontján. Keresse profi partnereinket!

Termékek, szolgáltatások

- redőnymotor és vezérlés
- napellenző motor és vezérlés
- belső árnyékolók mozgatása
- garázs- és kertkapumozgatás
- ablakmozgatás
- automatikus zsaluzia
- központi vezérlés
- távirányító
- intelligens otthon
- dinamikus árnyékolás
- energiamegtakarítás
- világításvezérlés
- termosztát vezérlés
- riasztó

Hírek

Nem csak a kisebb háztartási gépek, bútorok vásárlásakor, de a nagyobb és értékesebb felszerelések, berendezési tárgyak megvétele illetve beépítése előtt is nagyon fontos, hogy ellenőrizzük azok eredetiségét. Egyre nagyobb piaca van sajnos a hamisított termékeknek, bármilyen típusúak is legyenek azok, egyre több a koppintás és az utánzat, ezért minden egyes vásárlás előtt meg kell győződnünk a termék hitelességéről, még akkor is, ha művezetővel vagy kiviteleztetővel dolgozunk. Persze azzal már nagyon sok problémát kiküszöbölhetünk és rengeteg későbbi fejfájást megspórolhatunk magunknak, ha csak márkaboltokban, megbízható forgalmazóknál vagy gyártóknál vásárolunk, vagy erre adunk utasítást a kivitelezőnknek is. Ha bármilyen kültéri vagy beltéri árnyékolóhoz, kapuhoz, nyílászáróhoz tartozó motorra, ezekhez vagy más motoros felszerelésekhez csatlakoztatható vezérlésre, érzékelőre, programórára vagy bármilyen hasonló kiegészítőre van szüksége, válassza a Somfy termékeket és forduljon a Somfy partnerhálózatában lévő megbízható cégekhez. Itt kizárólag a legjobb minőségű termékeket fogja kapni, meghatározott időre vállalt garanciával. A Somfy termékeken minden esetben rajta van a könnyen felismerhető logó. Ha például egy árnyékolóhoz tartozó távirányítóra nincs ráírva, hogy Somfy, akkor az biztosan nem az. Győződjön meg róla időben! Vagy ha például az árnyékolójához tartozó csőmotor beillesztésénél jelen van, szintén ellenőrizze, hogy minőségi terméket kap-e. A redőnyöstől vagy más árnyékolók beszerelőjétől mindig kérjen számlát, mert később csak azzal lesz érvényes a garancia. Valamint azt se felejtse el, hogy a garanciajegyet érvényesíteni kell a somfygarancia.hu oldalon, így önállóan is kinyomtatható a garanciajegy.

A hideg és sötét téli hétköznapokon az ember szinte nem is látja az otthonát természetes fényben. Reggel általában köd van, este pedig már igen korán besötétedik. Ezzel az évszakkal a sötéten kívül együtt jár a hólapátolás és hó kaparás, a csúszkálás, a hideg és sok egyéb kellemetlenség. Megkönnyítheti az életét, ha nem kell kiszállnia az autójából a garázskapu nyitásához és zárásához és nem kell a sötétben botorkálnia a kerti világítás kapcsolójáig. A Somfy távirányítással működtethető, motoros garázskapui kényelmet visznek az életébe. Csak beül az autójába, kihajt a garázsból és folytathatja is az útját. Nem kell a csúszós talajra kiszállnia és kézzel bezárnia a garázs-, majd a kertkaput és közben azt kockáztatnia, hogy valaki esetleg közben benyúl az őrizetlenül hagyott, járó motoros autójába. Sőt, otthonába sem juthatnak be illetéktelenek, hiszen a kapuk azonnal zárnak, a betörési kísérleteknek ellenállnak. Ugyanez igaz hazaérkezéskor is, egy apró távirányító segítségével - melyet akár a kulcstartójára is tehet - egyetlen gombnyomással vezérelheti kapuit és a kerti világítást is. A garázsban a beépített világítás magától felkapcsol, így igazán biztonságos lehet a parkolás. A világítás automatikusan ki is kapcsol, így véletlenül sem maradhat úgy éjszakára sem. Mindez anélkül történik, hogy a meleg autóból ki kellene szállnia. Amiatt sem kell aggódnia, hogy az automatika esetleg balesetveszélyes lenne, mert a szerkezet el van látva mind akadályérzékelővel, mind lefagyás érzékelővel, így ha a rendszer ellenállást érzékel, azonnal megáll. További biztonsági intézkedésként külön telepíthető a rendszerbe fotocella, jelzőfény vagy számkódos biztonsági zár is. Már meglévő kapuit utólag is motorizálhatja, legyen az billenő vagy redőnykapu, a Somfynál mindenre talál megoldást. Tudjon meg többet a témában a http://www.kapumotor.hu/ weboldalon.

Redőnyei és nyílászárói segítségével sokat spórolhat a fűtési költségein. Elsődleges szempont, hogy jó minőségű szerkezeteket és anyagokat válasszon és építtessen be. De ami ugyanilyen fontos az energiatakarékosság szempontjából az az, hogy mindig az adott évszakra optimalizálva használja őket. A legjobban akkor jár, ha a motorizált árnyékolóinak, redőnyeinek működését automatizálja is. Ebben segít a Thermosunis hőmérséklet- és fényérzékelő, amelynek használatával nyáron a lakás hűvös marad, télen pedig nem illan el a meleg a szobából. Mivel ősztől a Nap alacsonyabban jár és az ereje kisebb, a megfelelő hőgazdálkodáshoz elhanyagolhatatlan, hogy napközben a lehető legtöbb fényt engedjük be otthonunkba, és az abból begyűjtött hőt megfelelően raktározzunk. Nem állhatunk azonban folyamatosan az ablak mellett és húzogathatjuk a redőnyöket le és fel. A leginkább költséghatékonyan akkor járunk tehát, ha az automatikára bízzuk magunkat. Az ablakra helyezett Thermosunis Indoor RTS , egy olyan beltéri, fény- és hőérzékelő, mely rádiós működtetésű, így utólagos beépítése sem igényel kábelezést vagy vezetékezést. Az érzékelő az adott fény- és hőviszonyoknak megfelelően automatikusan vezérli a redőny- és a függönymotorokat. Télen így napos időben az árnyékolók automatikusan felhúzódnak, a nap energiája pedig felmelegíti a helyiséget, míg nyáron védekezik a rendszer a beérkező fény ellen. Beállítása könnyű, a felhasználó egyetlen gombnyomásra maga is szabályozhatja és programozhatja a rendszert, irányíthatja az összes redőnyt, így nem szükséges egy kötött rendszer börtönében élnie. A beépített akadályérzékelő megvédi az árnyékolót, mivel akadály érzékelése esetén (virágcserép, tárgyak, lefagyás) a motor azonnal megáll, hogy a redőnyt óvja. Kényelem, biztonság, privát környezet és energiamegtakarítás - mindez egy gombnyomásra. További érzékelőkről és intelligens árnyékolás technikai megoldásokról érdeklődjön a Somfy-nál illetve partnerhálózatában: www.somfy.hu => Hol vásárolhatok?

Egy környezettudatos háztartásban magától értetődik, hogy ha kimegyünk a szobából, lekapcsoljuk magunk után a villanyt. Ugyanilyen természetes az is, hogy ne csak villamos energiát, de például hőt se pazaroljunk – ne legyen nyitva az ablak télen, és ne tűzzön be a szobába a nap nyáron. Spórolni úgy a legkényelmesebb, ha egyszerűen csak nem pazarolunk. Mivel a legtöbb energia a nyílászárókon keresztül távozik, minőségi ablakok beépítésével nagymértékben csökkenthető az ilyen energiaveszteség. Amennyiben lehetőség van rá, érdemes a falakat hőszigetelni. A nyílászárókon keresztüli hőveszteség tovább csökkenthető az ablakokra szerelt automatizált motoros redőnyökkel. A redőnymotort vezérlő Chronis programóra segítségével teljesen automatikussá teheti otthona működését. A programórán egyszerűen hozhat létre különböző forgatókönyveket, amelyet saját otthonára specializáhat. Használata egyszerű és kényelmes, mivel az előre beprogramozott parancsok automatikusan mozgatják az árnyékolókat, az Ön napi életvitelének megfelelően. Az „alkony” funkció alkalmazásával például a redőnyök szürkületkor automatikusan lehúzódnak, így télen a szobából nem illan el a meleg. Nyáron a fényérzékelő bekapcsolásával az árnyékolók leereszkednek, így a lakás nem melegszik fel. A Telis 6 Chronis RTS egyszerre távirányító és programóra is: alkalmas a Somfy rádiós motorral szerelt árnyékolók, például redőnyök, napellenzők, reluxák, rolók, zsaluziák, garázs- és kertkapuk időpontra történő csoportos vezérlésére. A felhasználó elnevezheti a csoportokat, és ugyanúgy, mint a programóra esetében, bármikor megváltoztathatja azokat a későbbiekben. A vevőkészülék fogadja a távirányítóról kiadott parancsot és annak sikeres végrehajtásáról visszajelez. Így például, ha kiadja a „ház lezár” parancsot, biztos lehet benne, hogy az összes ablak, redőny bejárati ajtó és kapu zárva van. Az automatizált redőnyökről érdeklődjön a Somfy kiemelt partnerhálózatában országszerte! www.somfy.hu => Hol vásárolhatok?

Árnyékolói és nyílászárói optimalizált használatával és programozott beállításával nyáron is kellemes lesz a hőmérséklet otthonában, ráadásul megspórolhatja a légkondicionálási költségeit is. Már a lakótér megtervezésekor érdemes odafigyelni a ház, vagy a lakás ablakainak tájolására, hiszen nem mindegy mennyi fény és hő jut be otthona nyílászáróin keresztül. Télen a Nap alacsonyabban van, ereje is kisebb, fontos tehát, hogy minél több fényt engedjünk be, és az abból begyűjtött hőt megfelelően raktározzunk. Nyáron viszont a magasról tűzőnap okozhat  problémát, ha a túlzott sugárzást nem rekesztjük ki vagy legalábbis minimalizáljuk. A Somfy megoldásaival megakadályozhatja otthona túlmelegedését és kellemes hőmérsékletet teremthet a szobákban, akár légkondicionáló használata nélkül is. Ráadásul a villanyszámla sem szökik így az egekbe a hűtőberendezések használata miatt. Hogyan teremthetünk kellemes környezetet otthonunkban nyáron is? Meg kell akadályoznunk, hogy a meleg bejusson a homlokzat nyílászáróin keresztül. Ezt elsősorban hőszigetelt falakkal, jó minőségű nyílászárókkal és árnyékolókkal, pl. redőnnyel vagy zsaluziával érhetjük el.Az optimális hatás eléréséhez javasoljuk az árnyékolóhoz az ablakra helyezhető Thermosunis Indoor RTS beltéri, rádiós fény- és hőérzékelőt, amely az adott fényviszonyoknak megfelelően automatikusan vezérli a redőnyöket. Nyáron napos időben az árnyékolók automatikusan lehúzódnak,megvédve otthonát a beérkező fény és hő ellen. Éjszaka a rendszer a redőnyöket szellőztető funkcióba állítja és a átszellőzteti a lakást. Mivel az érzékelő rádiós és elemes, nincs szükség a használatához kábelezésre. Beállítása könnyű, a felhasználó maga is szabályozhatja a beállításokat, így nem szükséges egy kötött rendszer börtönében élnie.Távollét esetén a vezérlés automatikus: a Nap állásának megfelelően az érzékelő leengedi a redőnyöket, így a hőmérséklet akár 9°C-kal* is csökkenthető optimális esetben. További érzékelőkről és intelligens árnyékolástechnikai megoldásokról érdeklődjön a Somfy viszonteladóinál: http://www.somfy.hu/kezdolap/hol_vasarolhatok.html *Forrás: Physibel tanulmánya az ES-SO European Solar Shading Organization megbízásából. Brüsszel.

Napellenzők igen széles választéka kapható már a lakberendezési piacon. Létezik többféle csuklókaros, bukókaros, illetve függőleges működtetésű is. A megfelelő szerkezet kiválasztása mellett vannak további fontos szempontok is, amelyeket érdemes figyelembe venni a vásárlásnál, hogy aztán valóban a számunkra legmegfelelőbbet válasszuk. Fontos, hogy a teljes szerkezet rozsdamentes csavarokkal legyen felszerelve, hiszen mindenféle időjárási viszonynak ki lesz majd téve, valamint hogy a rögzítése szakszerű módon, biztonságosan történjen. A ponyva minőségére is oda kell figyelnünk, hiszen egy gyengébb minőségű vászon csúnyán kifakulhat, vagy akár el is szakadhat. Amennyiben a gondosan kiválasztott és beszerelt napellenzőt meg akarjuk óvni, érdemes befektetni egy szélérzékelőbe, amely akkor is megvédi a ponyvát, ha olyankor támad vihar, amikor nem vagyunk éppen otthon vagy kint a teraszon. Rábízhatjuk magunkat az automatikára, nem kell nekünk állandóan ki- és betekergetni az árnyékolót, a várható időjárást előre megjósolni vagy izgulni, ha napközben váratlan szél támad. Számos változata van a szélérzékelőnek is: szélkerekes, vagy szélkerékbe épített fényérzékelővel ellátott, amely ha kisüt a nap, a napellenzőt kiengedi, így megvédi a terasz bútorait a kifakulástól és otthonunkat a túlmelegedéstől. Továbbá kapható már a 3D-s Eolis RTS, amelyet közvetlenül a napellenzőre szerelnek, így ha vihar támad, a kilengést figyelve a kiengedett a napellenzőt azonnal visszahúzza, mielőtt akár a vászon, akár a felfüggesztés tönkremenne. A szerkezet igen apró, alig észrevehető, mégis a napellenzőnek teljes biztonságot nyújt. Rádiós technológiájának és elemes működésének köszönhetően még vezetékes áramellátást sem igényel, tehát bármikor utólagosan is beépíthető. A napellenzőkkel illetve szélérzékelőkkel kapcsolatos további információkért és részletekért látogasson el a Somfy honlapjára http://www.somfy.hu.

Szüksége van otthon vagy az irodájában egy könnyen elsötétíthető szobára? Gyakran használ vetítővásznat a dolgozószobájában grafikonok elemzéséhez és prezentációk készítéséhez, esetleg szeretne otthon egy moziszobát berendezni? Teremtsen ideális körülményeket a munkához, megfelelő hangulatot a filmnézéshez Somfy megoldásokkal. Az otthonautomatizálás ma már nem luxus. A redőnyök, és vetítővásznak automatizálása bármikor utólag is kiépíthető vagy az idők során a rendszer tovább bővíthető más árnyékolókkal. A legtöbb Somfy motoros berendezés elérhető vezetékes (fali kapcsolós) és rádiós (távirányítós) változatban is, utóbbinál egyszerűbb a beépítés, mert nem szükséges vezetékezés az árnyékoló és a kapcsoló között. Egy gombnyomás a távirányító gombján és kezdődhet a prezentáció, vagy indulhat a családi mozidélután. A beltéri használatra tervezett Somfy Sonesse motorok alkalmasak rolók, reluxák, római rolók, és vetítővásznak működtetésére is. Szinte láthatatlanul bújnak meg mindenféle tengelyátmérőjű árnyékolóban, tökéletesen beilleszkedve a környezetükbe. Rendkívül precíz működésűek és kifejezetten halkak, mivel a csend a beltéri kényelem elengedhetetlen feltétele. Ráadásul motoros berendezéseit egyetlen Somfy távirányító használatával mozgathatja. Elsötétítheti szobáját és leengedheti vetítővásznát akár úgy, hogy fel sem kell állnia a fotelből ahhoz, hogy elkezdje a munkát vagy a filmnézést. Ráadásul ugyanazzal a távirányítóval lehúzhatja a Somfy motoros redőnyt, vagy behúzhatja a sötétítőfüggönyöket is. Somfy viszonteladók: http://www.somfy.hu/kezdolap/hol_vasarolhatok.html

Otthonát egész nap teljes biztonságban tudhatja - a kerti kapukat, garázskapukat és redőnyöket automatikusan nyitó és záró, egyetlen gombnyomással működtethető, komplex Somfy rendszernek köszönhetően. Automatizált otthonvédelmi rendszer használata esetén a lehető legnagyobb biztonságban érezheti magát és értékeit anélkül, hogy az bármiféle vesződséggel járna. Zárja le otthonát egyetlen gombnyomással kényelmesen és gyorsan akkor is, ha csak egy pár percre hagyja el, vagy akár ha hetekre elutazik. Az RTS (Radio Technology Somfy) vezérlők segítségével a redőnyeit egyetlen központi lezáró parancs kiadásával leengedheti. A kert- vagy garázskapukat pedig autójában ülve is működtetheti. Miközben a rádiós távirányítók az Ön utasításait elküldik, azokat egy ún. ugrókód védi. A távirányítók minden egyes használatakor annak 16 millió kódja közül mindig más van érvényben. Így lényegében nem kell tartani a kalózkodástól! A rendkívül praktikus Keytis 4 io (intelligens otthon) távirányító alkalmas négy eszköz együttes vezéréléséhez, úgy mint a kertkapu, garázskapu, bejárati világítás és bejárati ajtó. Hogy teljesen biztos lehessen a művelet sikerességében, a rendszer visszaigazoló hang és fényjelzést küld, így sem megvárnia nem kell, sem manuálisan ellenőriznie, hogy minden redőny leereszkedett-e, illetve az össze ajtó becsukódott-e. Igény esetén egy kód segítségével a távirányító billentyűzete lezárható, hogy elkerülhesse annak véletlen benyomódását. Az intelligens otthon rendszer (io-homecontrol) 128 bites kódrendszerrel biztosított, ezt használják a bankkártyáknál is. Az io-homecontrol protokollt több neves gyártó is használja, így a különböző gyártók termékei: kapuk, zárak, árnyékolók, ablakok, riasztó, fűtés, világítás is mind egy távirányítóról vezérelhető. Ha hosszabb időt tölt távol, a jelenlét szimuláció alkalmazásával a redőnyök meghatározott, vagy akár véletlenszerű időpontokban automatikusan fel- és lehúzódnak, mintha valaki bentről irányítaná azokat. A védelmi rendszer így minden racionális szempontot egyesítve nyújt otthonának védelmet. Válassza otthona védelmében az extra biztonságot és kényelmet, a különféle biztonsági rendszerekkel való folyamatos vesződség helyett. Keresse partnereinket országszerte: http://www.somfy.hu/kezdolap/hol_vasarolhatok.html

A szabadba vágyik, de még hűvös az idő? Használja ki az erkélye, terasza vagy télikertje nyújtotta extra lakóterét. A napellenzőbe szerelhető infra hősugárzó, valamint a világítás lehetővé teszi, hogy kora tavasszal is élvezze családjával és barátaival a természet ébredését. Teremtsen kellemes környezetet teraszán a hűvösebb napokon is hősugárzó modullal, mely az infravörös sugárzásnak köszönhetően 96%-os hatásfokkal melegíti a közelében tartózkodók testét, így biztosítva 16 m2-nyi területen belül komfortos hőérzetet. A hősugárzó legnagyobb előnye, hogy nem a levegőt melegíti, hanem az emberi testet, így a szabad térben nem szökik el a kibocsátott meleg. A napellenzőre vagy falra szerelhető világítás is hasznos, amikor még rövidek és hűvösek a nappalok, de előnyeit nem csak tavasszal élvezheti ki, hanem a nyárestébe nyúló összejövetelek, grillezések alkalmával is. A világító egység 3 méter hosszú, halogén lámpái cserélhetők, és a napellenző fényerősség-szabályzós távirányítójával kezelhető, mely patio kivitelezésben csepp- és ütésálló tulajdonsága miatt ideális ilyen kültéri használatra. Ezek a hősugárzó és világító eszközök utólagosan is beépíthetőek, illetve a már meglévő napellenzők eső-, fény- és szélérzékelőkkel felszerelhetőek, így minden időjárási viszonyhoz alkalmazkodhat már meglévő napellenzője is – legyen az eredetileg ejtőkaros, félkazettás, kazettás, vagy sínvezetésű. Így otthona egyik legkellemesebb helyszínét, a lehető legkényelmesebbé és biztonságosabbá teheti. A fent említett termékek megvásárolhatóak országszerte a SOMFY Partnerhálózatában 5 év garanciával, amelyet a www.somfygarancia.hu oldalról nyomtathat ki! (A cikkben felhasznált képek szerzői jogi oltalom alatt állnak és a Somfy SAS tulajdonát képezik.)

Mindennapi kényelmünkhöz manapság már hozzátartoznak az egyes automatizált eszközök. Motoros berendezéseink pedig különböző érzékelők segítségével (szélérzékelő, fényérzékelő, hőmérséklet-érzékelő) automatikusan reagálnak az időjárási körülmények változására. Ezeknek köszönhetően energiát takaríthatunk meg, és télen-nyáron kellemes környezetet varázsolhatunk otthonunkba. A kézi működtetésű, azaz gurtnis vagy motoros redőnyök téli hőszigetelését csak akkor használjuk ki maximálisan, ha időben leengedjük azokat. Már ezzel az egyszerű lépéssel érezhetően javíthatunk a ház energiafelhasználásán, a kellemes környezet kialakításán. A nagyméretű alumínium- vagy faredőnyök működtetésénél a motoros meghajtás így nemcsak a kényelmet szolgálja, de a Somfy időzítő vagy érzékelők által működtetett redőnyökkel jelentős mértékben csökkenthetjük télen fűtési, nyáron klimatizálási költségeinket. A kényelmi és praktikus szempontok mellett elsődleges otthonunk biztonsága is. A „jelenlét szimuláció” program egy gombnyomással aktiválható, így az idegenek számára látható motoros eszközök (redőnyök, árnyékolok és függönyök) mozgásának köszönhetően az Ön távollétében is úgy tűnhet, valaki otthon tartózkodik. Ezek az eszközök utólag is automatizálhatóak, de mindig kérje ki szakember véleményét. A Somfy viszonteladói hálózatában olyan árnyékolástechnikai cégek közül választhat, akik rendelkeznek referenciákkal és rendszeresen részt vesznek szakmai továbbképzéseken. Válassza ki az Önhöz legközelebb lévő árnyékolástechnikai céget redőnyei automatizálásához! www.somfy.hu

Közelegnek a Karácsonnyi Ünnepek és vele a már hagyományos rokonlátogatások. A szeretteinkkel való találkozás örömteli, de biztos lehet benne, hogy mindent megtett otthona biztonságáért is? Az üresen hagyott családi házak és lakások a betörések célpontjává válnak ilyenkor. Gondoskodjon otthona biztonságáról időzítővel ellátott redőnyökkel, előre beprogramozott világításvezérléssel! A Somfy Kft. kínálatában mindezt megtalálja. Az előre beállított értékek alapján redőnyei reggel felhúzódnak, sötétedés után pedig leereszkednek. A távollét-szimuláció aktiválásával a redőnyök naponta kis eltéréssel működnek, így még hihetőbb a szimuláció, amely összezavarja a lakást figyelő betörőket. A világítás is működtethető távirányítóval, vagy előre beállíthatja, mikor működjön a különböző helyiségekben a világítás az Ön távollétében. A világításvezérlést a villanykörte foglalatába kell tekerni, majd a világítást egyszerűen működtetheti a redőnyökhöz vásárolt távirányítóról, előre beállíthatja a lámpa fel- és lekapcsolását. A Somfy megoldásaival nemcsak az árnyékolók és a világítás vezérelhető biztonságosan távirányítóval, hanem akár a garázs- vagy a kertkaput is kinyithatja kényelmesen a szobából. Nem szükséges a téli hidegben kimenni kaput nyitni, ha vendégeket vár. A rendszer biztonságos, véletlenül sem működtethető a televízió, vagy egyéb készülék távirányítójával, sőt a szomszéd kapunyitójával sem. A rádiós távirányító az Ön utasításait elküldi, amelyet egy ún. ugrókód véd. A távirányító minden egyes használatakor annak 16 millió kódja közül mindig más van érvényben, ezért nem kell tartania a kalózkodástól! Az io-homecontrol, azaz intelligens otthon rendszer használatakor a parancs tényleges végrehajtásáról visszajelzés érkezik a távirányítóra. Így biztos lehet benne, hogy a redőnyök az emeleten is lezáródtak, miközben nem is látja őket.

Aki már megunta a redőnyök kézi húzogatását, és azokat motoros működtetésűre cserélte, már találkozott a Somfy márkanévvel. Az árnyékolók automatikus mozgatásának piacvezető gyártója már korábban előrukkolt garázs- és kertkapumozgató megoldásokkal, ezzel növelve a kényelemre éhes vásárlók étvágyát. És most itt az új riasztórendszer is. Nem is akármilyen, hiszen az io-homecontrol technológiát ötvözi az érzékelők sokaságával. A Somfy Protexial io riasztó egyéb nagynevű cégek, mint például a Velux, SecuYou, Niko termékeivel is együttműködik, mindezek mellett füstöt, túlfolyó vizet, mozgást, üvegtörést, nyitást érzékel. A különböző károk és veszélyforrások kiküszöbölésére egy rendkívül megbízható rendszert fejlesztett ki a gyártó. A betörés elleni védelem része, hogy a Protexial io érzékeli a kül- és beltéri mozgásokat, a kamera pásztázza és rögzíti az esetleges behatolást, a külső sziréna fény- és hangjelzéssel tudatja a behatolási kísérletet. Ám nem is a Somfy-ról lenne szó, ha nem lenne komplex a rendszer egyéb Somfy termékekkel. Valóban erre is gondolt a gyártó, hiszen a biztonságot mindenki maga fokozhatja. A felhasználó a riasztó kijelzőjén nemcsak az egész rendszert állíthatja be, hanem például az is megoldható, hogy füst érzékelésekor a Somfy motorok felhúzzák a redőnyöket. Ugyanilyen lehetőség, hogy amennyiben nem kívánatos személyt érzékel a rendszer, a redőnyök leereszkednek, és a világítás bekapcsol. Az io-homecontrol rendszerének köszönhetően a ház lakói folyamatos visszajelzést kapnak a beállításokról és arról, hogy a kiadott parancsokat a rendszer valóban végrehajtotta. Várhatóan 2013-tól kapható lesz a Somfy TaHoma vezérlő, melynek segítségével akár személyi számítógépről, táblagépről vagy akár okostelefonról is beállítható, felügyelhető az otthon működő automatikus rendszerek összessége. Aki a márkanevet ismeri, tudja mire számíthat, amikor a Somfy újabb újdonságával találkozik otthonában.

Otthona kényelmessé varázslásához mindenki igyekszik esztétikus, a szoba berendezéséhez illő belső árnyékolókat választani. Nagyméretű ablakok esetében azonban néha nehézkes lehet a nehéz súlyú függönyök mindennapos ki- és behúzása. Praktikus olyan speciális karnist választani, amelyre rászerelhető a motor. A függönykarnis mozgatása praktikusan és kényelmesen megoldható távirányítóval is. A motoros karnis hasonlít a hagyományos karnishoz, mindössze annyi a különbség, hogy a végére egy karnismotor van szerelve, amely a sínben lévő végtelenített bordásszíjat működteti. A karnis felfogatható mennyezetre, vagy akár a falra is rögzíthető. Az esztétikus kialakításnak köszönhetően a motor a függöny mögött rejtve marad. Motoros megoldással középről nyíló, illetve egy oldalról nyíló függöny is működtethető. A SOMFY által forgalmazott Glydea motoros karnisrendszer a legkorszerűbb tulajdonságokkal rendelkezik. A motor diszkréten megbújik a karnisban és szinte hangtalan. A függönyt működtethetjük távirányítóval, fali kapcsolóval, de csatlakoztatható bármilyen intelligens házautomatizálási-rendszerbe is. A motorizált függönyünket könnyen automatizálhatjuk, ami azt jelenti, hogy fényérzékelővel, illetve programórával összehangolva a függöny reggel és este automatikusan ki- és behúzódik. Az automatizálás nemcsak kényelmet biztosít, hanem energiát is megtakarít, hiszen a nappal behúzott függöny nyáron beárnyékolja a lakást, hűvösen tartva a szobát, télen pedig beengedi a melegítő napsugarakat. A Glydea motoros karnis intelligens elektronikájának köszönhetően a motor automatikusan megtanulja a végállásokat, akadályérzékelő funkciója pedig megóvja függönyét a leszakadástól, ha valami működés közben az útjában marad. Bővebb információ és forgalmazók listája a www.motoroskarnis.hu oldalon található.

A modern kiegészítőknek köszönhetően a teraszt lakhatóvá varázsolhatjuk kora tavasztól egészen késő őszig. Számos lehetőségünk van a különböző napellenzők kiválasztására a családi házak teraszának árnyékolásához, a legújabb divathullámnak megfelelően a napellenző színe is tetszőlegesen megválasztható. A tökéletes kényelemhez tartozik,hogy a kézi kurblis napellenző helyett választhatunk motoros napellenzőt is, ennek az az előnye, hogy a napellenzőt távirányítóval állíthatjuk a megfelelő pozícióba. A napellenzőbe különböző kiegészítők is építhetőek, ebből emelünk ki most néhányat: Eolis 3D rádiós szélérzékelőA napellenzőre szerelt vezeték nélküli szélérzékelőn beállítható szélérték folyamatosan méri a szélsebességet, és erős szél esetén automatikusan behúzza a napellenzőt, megakadályozva a vászon szakadását, és meghosszabbítva a napellenzőnk élettartamát. Sunis napelemes fényérzékelő (vezetékek és akkumulátor nélkül)Teljesen önállóan működik. Napsütés esetén leengedi a redőnyt, vagy kitekeri a napellenzőt, illetve borús időben visszahúzza az árnyékolót. Szél-fény érzékelő (akár külön is megvásárolható)A vezeték nélküli szél-fény érzékelő automatikusan kiereszti a napellenzőt erős napsütésben. Így nem melegszik túl a nappali és a terasz. Hűsölhetünk az árnyékban és élvezhetjük a kerti kilátást. A szélérzékelő elsősorban a napellenző anyagának a védelmére szolgál. Beépített hősugárzóAkár hűvösebb évszakokban, vagy estéken is tovább élvezheti a terasz lehetőségeit a távirányítóval szabályozható hősugárzóval. Az infravörös sugárzásnak köszönhetően 96%-os hatásfokkal melegíti a közelében tartózkodókat. Nem a levegőt, az emberi testet melegíti. 16m2-es területen belül komfortot biztosít. Beépített világítóegységNapellenzőre, vagy falra is felszerelhető az öt spotlámpából álló 3 m-es világítóegység – így sötétedés után is tovább tartózkodhat az árnyékoló alatt, akár esőben is. A világítás is szabályozható a távirányítóról. Többcsatornás távirányítóKönnyen kiválaszthatja az otthona stílusához leginkább illő távirányítót. A Patio kivitel ütés- és cseppálló tulajdonságokkal rendelkezik, ideális kültéri használatra. A Telis Modulis görgős távirányítóval finoman állíthatja a világítás- és a hősugárzó egységek teljesítményét. A távirányító csatornájára ráprogramozható akár a kert- és garázskapu is. A fent említett termékek megvásárolhatóak országszerte a SOMFY Partnerhálózatában 5 év garanciával, amelyet a www.somfygarancia.hu oldalról nyomtathat ki! A SOMFY kiemelt viszonteladóit megtalálja somfy.hu Hol vásárolhatok menüpont alatt.  

A Somfy által kínált dinamikus árnyékolás TM alkalmazásával otthona automatikusan reagál a környezet változásaira, így Ön energiát takaríthat meg, és mind télen, mind nyáron kellemes környezetet varázsolhat otthonába. Kímélje pénztárcáját és a környezetet – az intelligens rádiós technológiával felszerelt ház élővé válik (bioklimatikus homlokzatként működik). Automatikusan igazodik az időjárási körülményekhez, hozzájárul az energiamegtakarításhoz, és csökkenti otthona széndioxid-kibocsátását. Új ház építésekor, vagy felújításkor érdemes odafigyelni a nyílászárók szigetelésére. Az ablakok és árnyékolók beszerelésénél az esztétikai szempontok mellett különös figyelmet szükséges fordítani a minőségre is, hiszen több ezer forintot is megspórolhatunk később a rezsiköltségeken. Hőszigetelés szempontjából a legmegfelelőbb választás az alumínium redőny. Kézi működtetésű, azaz gurtnis, vagy motoros redőnyökkel már érezhetően javíthatunk a ház energiafelhasználásán, a kellemes környezet kialakításán. Mindez tovább növelhető, amennyiben a motoros árnyékolóhoz programórát, vagy érzékelőt (szél-, fény- vagy hőmérséklet érzékelő) szereltetünk. Az automatizált árnyékoló a nap- és évszakok változásának megfelelően működteti az árnyékolókat. Télen az elsődleges cél a lehető legtöbb napenergia begyűjtése, nyáron pedig a szobák túlmelegedésének megakadályozása. Az intelligens otthon igazodik a házban élők napirendjéhez. Mivel a mindennapokban néhány szituáció rendszeresen ismétlődik – személyes körülmények, szokások miatt, vagy az időjárás változásának megfelelően - létrehozhatunk működési forgatókönyveket (ébredés, reggeli beállítás, éjszakai forgatókönyv, távollét, hazaérkezés). Ezeket a forgatókönyveket tetszőlegesen személyre szabhatja igényeinek megfelelően: pl. nyáron, reggel ébredéskor a redőnyök felhúzódnak, így a család könnyen ébred; napközben, amikor a hőmérséklet emelkedni kezd a szobában, a redőnyök lehúzódnak, meggátolva a helyiség túlmelegedését; éjszaka nyitott ablakkal alhatunk, a redőnyök lamellái kissé elbillennek, így nem lehet belátni a szobába, de ugyanakkor lehetővé válik a lakás szellőztetése. Az automatizált árnyékolóhoz ajánlott intelligens megoldásaink: Easy Sun io, Sunis io, Impressario Chronis io.  

Mindannyiunk számára fontos, hogy otthonunkban biztonságban és kényelemben érezzük magunkat. Az io –homecontrol® intelligens technológia olyan lakóteret varázsol Ön köré, amelyben biztonságban tudhatja családját és otthonát. Mindezek mellett az io-rendszerű berendezések használatával minden évszakban kellemes és komfortos lehet bent a klíma. Az összehangolt funkcióknak köszönhetően az energiára fordított költségei is csökkenhetnek! Milyen előnyei vannak az io-homecontrol technológiának? Bármikor bővíthető Az io –homecontrol® egy vezeték nélküli technológia, így telepítési költsége minimális: nincs szükség különleges infrastruktúrára, nincs bonyolult hálózat, nincs vezérlőkábel. A különböző gyártók berendezései kommunikálnak és együttműködnek és bármely, io –val működő eszköz utólagosan illeszthető. Biztonságos ...akár egy bankkártya, mert 128 bites kódrendszerrel titkosított és minden ház egyedi biztonsági kulccsal rendelkezik, amelyet csak Ön tud megváltoztatni. A rendszer 3 frekvenciát használ, amelyek közül automatikusan kiválasztja a legjobbat. Zavar esetén frekvenciát vált és azonnal elküldi újra a parancsot. Kényelmes - Az intelligens otthon technológia rádiós kapcsolaton át vezérli a ház szinte minden területét. Legyen szó világításról, szellőzésről vagy nyílászáró mozgatásáról, az io-homecontrol® leveszi a rutinfeladatok gondját az Ön válláról és minden nap kényelmet visz otthonába. Folyamatos visszajelzés - Az Ön érdekében, a kiadott parancsok sikeres vagy sikertelen végrehajtásáról jelzés érkezik a központi távvezérlőjére. A megfelelő központi vezérlő használatával Ön azt is megtudhatja, hogy pontosan hol van a probléma. Az io-homecontrol® leveszi a rutinfeladatok gondját az Ön válláról és minden nap kényelmet visz otthonába. A Somfy által kínált io-homecontrol® megoldások illeszkednek az intelligens otthon elvárásaihoz, legyen szó redőnyről, napellenzőről, belső árnyékolókról, garázs- és kertkapukról, ablakmozgatásról vagy akár világításról. Az io-homecontrol termékeket megvásárolhatja az io-oklevéllel rendelkező szakemberektől országszerte: http://www.somfy.hu/

A Somfy által fejlesztett és gyártott Telis 6 Chronis RTS programóra nyerte el 2011-ben az új technikai innováció legjobbjának járó díjat a Motorizálás kategóriában. A felhasználóbarát programóra használatával a ház árnyékolói önmaguktól működnek a lakók saját életritmusához igazodva. A Telis 6 Chronis RTS használatával a hét minden egyes napjára hat különböző időpontban elvégzendő utasítást állíthatunk be, és mindehhez hat csatornát is biztosít a motorizált árnyékolók, a redőnyök, napellenzők, belső árnyékolók, függönyök mozgatásához.

Glydea - egy új megoldás függönyei motoros mozgatásához! Teremtsen kényelmet otthonában a Somfy új karnis motorjának, a Glydea-nak használatával. Az új, egyedi megoldásoknak köszönhetően Ön teljes mértékben élvezheti a vezérléssel működtethető függönymotor előnyeit és kényelmét. A termék kompatibilis minden SOMFY termékünkkel. A Glydea karnismotor (függönymotor) könnyen beilleszkedik a környezetbe, hiszen rejtett kábelvezetésének köszönhetően a kábel tetszőlegesen elvezethető alul vagy felül. Könnyed és csendes működésű motor (<44dB(A)), lágy indulással és megállással. A függöny behúzásának sebessége állítható. Az innovatív megoldásokkal rendelkező Glydea motorok alkalmasak a kisebb függönyöktől akár a 100 kg súlyú függönyök mozgatására is. A Glydea új lehetőségeket kínál a belső árnyékolók mozgatásában, mindamellett rendelkezik a már tőlünk megszokott Somfy minőséggel, ami garantálja a termék hosszú élettartamát és az automatizálás kényelmét.Glydea karnismotorok (függönymotorok): - Glydea 35: max. 35kg súlyú és 10 m széles függönyökig ajánlott - Glydea 60e: max. 60 kg súlyú és 10 m széles függönyökig ajánlott - Különböző, egyszerűen rákattintható plug-in modulok: RTS vevő, RS 485 modul, Tandem modul - Standard vezérlési lehetőségek (230 V-os kapcsolóval, potenciálmentes kapcsolóval, vagy intelligens épületvezérléssel) Glydea karnismotorok (függönymotorok) előnyei: - Automatikus végállás beállítása - Bal és jobb oldalra is szerelhető - Álmennyezetbe rejthető - Lágy indítás a függöny anyagának megóvása érdekében - Touch Motion: kézzel történő mozgatás esetén a motor automatikusan elindul - Állítható sebesség 12.5cm/mp és 20cm/mp között - Halk motor: 50 dB alattBővebb információért keresse kizárólagos karnismotor forgalmazóinkat! www.motoroskarnis.hu

Napjainkban az automatizált nyílászárók lehetővé teszik, hogy olyan házban éljünk, amelyben mindig optimális a hőmérséklet, és amely összhangban él a környezettel. Az árnyékolók és az automatizált redőnyök a külső és belső tér közötti hőcsere csökkentése által hozzájárulnak a tökéletes beltéri komfort megteremtéséhez, mindeközben pedig egyre több energiát takaríthatunk meg. Így óvhatja környezetét és nem utolsósorban saját pénztárcáját! A Somfy által nyújtott otthonautomatizálás segítségével: - beprogramozhatja a ház vagy a télikert redőnyeit, árnyékolóit és rolóit, hogy mozgásukkal kövessék az időjárás változásait; - megkímélheti házát és télikertjét a nyári hőségtől és a téli zord hidegtől egyaránt; - az automatizált rendszerek azt jelentik, hogy a fűtés és a légkondicionálás energiaszükségleteinek csökkenése által pénzt takaríthat meg (a légkondicionálási költségek akár 28%-a, a fűtési költségeknek pedig akár 10%-a is megspórolható a brüsszeli székhelyű Európai Árnyékolási Szervezet (ES-SO) adatai szerint). Télen délután 5 órakor a redőnyök a beprogramozásnak megfelelően automatikusan lehúzódnak a nap végén, hogy védelmet nyújtsanak a hidegtől. A ház fűtésszámlája így alacsonyabb lesz. Nyáron délelőtt 10 órakor, amikor kezd meleg lenni, a redőnyök automatikusan lehúzódnak, hogy a ház hűvös maradjon. A légkondicionáló rendszer kevesebb áramot fog fogyasztani! Hogyan jelenik meg a Somfy által nyújtott extra energia-megtakarítás? • Nyáron, amikor az ablakok nyitva vannak, csak meg kell nyomni a «my» gombot, és a redőnyök beállnak a nyitott lamellás pozícióba. Így természetes szellőzéssel hűtheti a házat. • Egyszer kell csak beprogramoznia a besötétedési funkciót, és a redőnyök minden este automatikusan lehúzódnak. • A nagyobb kényelem érdekében a télikert árnyékolásának gondját télen-nyáron rábízhatja az érzékelőkre. • Az érzékelőknek köszönhetően a redőnyök automatikusan működnek a környezeti változásokra reagálva. • Az energia-megtakarítás mértéke függ a redőny és az ablak minőségétől is. • A megtakarítás – a rezsiköltségek csökkenésével - már a beépítést követően jelentős.

A redőnyök felhúzása és leengedése sok otthonban a napi rutin része. Ha beengedni, vagy éppen kizárni szeretnénk a napfényt, már nyúlunk is a gurtni után, és belékapaszkodva húzzuk vagy eresztjük nap mint nap az árnyékolónkat. De biztos hogy ez csak így mehet? Miért nem egyetlen gombnyomásra? Vagy akár egyetlen érintésre?A Somfy új, érintőgombos kapcsolócsaládja, a Smoove™ élményt hoz az árnyékolásba. A redőnybe egyszerűen beépíthető rádiós motort mostantól egy divatos, elegáns kapcsolócsalád érintőgombjai lendítik mozgásba. Legyen a berendezés hagyományos vagy modern stílusú, a többféle kapcsolókeret egyike biztosan illeszkedik az enteriőrhöz. A mozgatás pedig gyerekjáték: egy finom érintés a kapcsoló fel vagy le nyílára, és a redőny már indul is a kívánt irányba. A ’my’ felületet érintve pedig kedvenc, előre beállított helyzetébe húzódik, vagy ereszkedik árnyékolónk. A mozgatás visszajelzéséről is gondoskodik a Smoove: diszkrét hang- és fényjelzés kíséri a végrehajtott parancsot. Maga a kapcsoló fehér és fekete kivitelben kapható, amihez 8 féle keret közül lehet választani. A Somfy Smoove kapcsolócsalád 2011. május elejétől kapható a Somfy Kft. viszonteladóinál. www.somfy.hu/Hol vásárolhatok?

Az árnyékolástechnikában rejlő lehetőségek Sokat hallunk manapság a napvédelemről, a felmelegedésről, az alternatív energiahordozók fontosságáról. A védelem és a megelőzés kialakításáról már felújítás előtt érdemes elgondolkodni. Az árnyékolás területe egy olyan szakma, amely a ház tájolásától kezdve, a nyílászárokkal egybeépített árnyékolók kiválasztásán keresztül az árnyékolók időjárási tényezőktől való vezérléséig szervesen kapcsolódik az építészethez. Milyen külső árnyékoló legyen a nappali előtt, a hálószobák nyugalmát a redőny biztosítsa-e, a teraszon játszó gyermekeket napellenzővel védjük-e, a garázs- és kertkaput egy távirányítóval működtessük-e, megannyi kérdés. A válasz sokféle lehet, de az energiatakarékosság, a kényelem és a biztonság szempontjai döntőek. Az ablakokra és erkélyajtókra – a hagyomány miatt is – általában redőny kerül. A nyílászárók cseréje esetén a beépített tokos rendszerek terjedtek el, illetve kaphatóak az épületszerkezetre támaszkodó hőszigetelt tokrendszerek is. A jó minőségű alumínium redőnyök a lakások belső hőmérsékletét lényegesen befolyásolják, nyáron megvédve azt a túlzott felmelegedéstől, míg télen a leeresztett redőny hőszigetelő rétegként védi a drága fűtési energia elillanását. Az energiaegyensúly megtartása, és így a költségek csökkenése azonban csak automatizált és vezérelt árnyékolókkal, azaz redőnyökkel oldható meg. A motoros redőnyök energiafelvétele csekély (mindössze 100 W), és mivel ezek a redőnytengelyben helyezkednek el, csak egy csatlakozási lehetőséget kell biztosítani. Több motoros redőny működtetése szintén egyszerűen megoldható, és a rádiós rendszerek miatt már csak programozási feladat: drótnélküli kapcsolatban működhetnek a belső hőmérsékletet és fényviszonyokat jelző termosztátok, és a külső időjárást érzékelő szél- és fényérzékelők, valamint esőérzékelők. Nagyobb családi házak esetén időjárásérzékelő állomás kerül telepítésre, és a számítógépes programozással külön-külön homlokzatokra bontott parancsok szerint működnek az árnyékolók. A vezérelt árnyékolókkal jelentős energiamegtakarítás érhető el, melynek számítása a szimulációs programokkal pontosítható, és így a beépítési költségek az üzemeltetés során - belátható időn belül - megtérülnek. A motoros és vezérelt redőnyök a beépíthető „feltolásgátlók” segítségével vagyonvédelmet, riasztókkal együtt pedig biztonságot is nyújtanak.

A vagyon elleni bűncselekmények elkövetésekor a tettesek nagyrészt a nyílászárókon keresztül hatolnak be a lakásokba, és sajnos a felszerelt redőnyök sem akadályozzák meg ebben a betörőket. A lakásbehatolások hatékony megakadályozására a szakma kifejlesztette a MABISZ által is minősített biztonsági redőnyrendszerét, amelynek elengedhetetlen kelléke a redőny tengelyébe kerülő SOMFY csőmotor, amely a mozgatás mellett az elektromágneses féknek és a felszerelt SOMFY feltolásgátló szerkezetnek köszönhetően megakadályozza a leengedett redőny felfeszítését, meggátolva az illetéktelen személyek behatolását. A programozható órás kapcsoló (Chronis RTS fali programóra, vagy Telis 6 Chronis RTS távirányító és programóra) akár a tulajdonos távollétében is automatikusan működteti a redőnyöket, azt a látszatot keltve, mintha a ház lakói otthon tartózkodnának. A redőny mitől biztonsági redőny, és mitől új a lakásbetörések megakadályozása területén?A SOMFY biztonsági készlet- az elektromos csőmotor, a feltolásgátló és a programozható órás kapcsoló – használata megakadályozza a redőnyök felfeszítését. Hogyan nyújtanak biztonságot ezek a szerkezetek?A SOMFY csőmotor beépítése bármilyen típusú redőnynek biztonságot nyújt, azért mert a csőmotor elektromágneses fékje minden esetben megakadályozza a redőnypalást feltolását és a redőnytengely elfordulását. A SOMFY feltolásgátló a leeresztett redőnyt zárszerkezetével lefelé nyomja és meggátolja, hogy a redőnyt felfeszítsék. A SOMFY feltolásgátlóval és csőmotorral felszerelt redőny fokozott biztonságot nyújt és feltörése csak vandál erőszakkal és nagyon nagy lármával lehetséges. A lakásbetörések elleni védelmet fokozottan növeli, ha a motoros redőnyt Chronis RTS rádiós programórával vezéreljük. A Chronis RTS rádiós programóra a redőnyöket az évszaknak és napszaknak megfelelően, valamint napi és heti program szerint kívánságunknak megfelelően le és fel mozgatják. Az órás kapcsoló a beépített szünidei biztonsági programnak köszönhetően a hétvégén és a szabadság ideje alatt is működteti a redőnyöket a házunk lakottságát érzékeltetve és így megtévesztve a betörőket. A motoros biztonsági redőnyök a hő-és zajvédelem mellett növelik lakásunk és házunk biztonságát.

Megtalálni a megfelelő meghajtót a garázskapunkhoz – ez egy látszólag egyszerű feladat. A meghajtó kiválasztásakor két termék elsőre hasonlónak tűnhet, de a motor tulajdonságai és funkciói sokszor lényegesen különböznek. Érdemes tehát odafigyelni a részletekre. A Somfy filozófiájának alapköve a maximális felhasználói kényelem biztosítása, a hosszú távú megbízhatóság és a gyors ügyfélszolgálat. Ezeket az irányelveket követtük az új kapumozgató család piacra dobásánál. Mit kínál a Dexxo meghajtás a felhasználónak? Először is megbízhatóságot és hosszú élettartamot. A vezető sínt 90 000 cikluson teszteltük egy erre a célra kialakított laboratóriumban nyitás és zárás során, továbbá szélsőséges körülmények között. A garázskapu napi négyszeri használatánál, ez a szám megfelel körülbelül 30 évig tartó hibátlan működésnek. A Dexxo meghajtók széleskörűen felhasználhatóak, mivel úgy lettek kialakítva, hogy szinte minden garázsajtó típushoz illeszkednek. Ön kiválaszthatja a garázskapu méretéhez pontosan igazodó teljesítményszintet. A telepítés és üzembe helyezés meglepően egyszerű. Nem igényel hosszadalmas telepítést vagy programozást. Az LCD kijelző segítségével 13 paraméter pontosabb beállítására van lehetőség, amelyet a későbbiek során is módosíthatunk, pl. zárási sebesség beállítása, részleges nyitás, világítási idő beállítása. Áramkimaradás esetén a biztonsági akkumulátornak köszönhetően működtethető. A motor rendelkezik akadályérzékelő funkcióval is, így akadály érzékelése esetén a kapu megáll és visszahúzódik. A Dexxo Pro típusú motor beépített világítással rendelkezik, amely automatikusan bekapcsol, ha a kapu mozgásba jön. További biztonsági kiegészítők csatlakoztathatóak a motorhoz, mint fotocella, rádiós számzár, elektromos zár, jelzőfény. A garázskapu a kulcstartóra szerelhető távirányítóval hozható működésbe. A négy csatornás távirányítóra ráprogramozható a motoros kertkapu, a világítás, de akár egyetlen gombnyomással lezárhatja a motoros redőnyöket is. A Dexxo motorok megfelelnek az európai szabványoknak. Ha több motoros árnyékolóval rendelkezik, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy egyre több távirányítót kell használnia. A rádiós eszközök akár egy vezérlőről is működtethetőek, vagyis egyetlen távirányítóval működtetheti a redőnyöket, belső árnyékolókat, napellenzőt, a garázs- és kertkapuját. A Somfy a Dexxo motorokra 5 év garanciát ad. Budai József 06307081414 www.kapumotor.hu

Egyre inkább keletje van hazánkban is a belső árnyékolóknak. Bár az ablakok elé szerelt árnyékolók (redőny, zsaluzia, lamellás árnyékoló) napvédelmi szempontból előnyösebbek, tervezésükről időben gondoskodni kell, még a házépítés vagy felújítás előtt. A belső árnyékolók utólagos beépítése egyszerű, az újonnan megjelenő és esztétikus anyagok kiváló minőséggel és hőszigeteléssel rendelkeznek. A nyári nagy melegben a leeresztett reluxa, a befordított szalagfüggöny, az elhúzott függöny mérsékli a helyiség hőmérsékletét, változtatja megvilágítást, és kellemes közérzetet biztosít. A téli időszakban a fűtési energiát csökkenthetjük, ha az ablakokon keresztül az árnyékolók mellőzésével a nap melegét beengedjük. A belső árnyékolóknak köszönhetően szabályozhatjuk a szobába jutó fény mennyiségét, kellemes környezetet teremtve az ott tartózkodók számára. Az energiatakarékosság azonban csak akkor lehet jelentős, ha az árnyékolók mozgatása nem emberi szokásokra, hanem az érzékelők által irányított automatizmusokra támaszkodik. Léteznek olyan kis méretű és halk motorok, amelyek kifejezetten belső árnyékolókhoz vannak kialakítva. Ezek beépítésével és használatával kényelmesen tudjuk az árnyékolót leengedni távirányítóval. Az automata árnyékolók előnye, hogy az árnyékolók akkor is reagálnak a környezeti hatásokra, ha éppen nem vagyunk otthon. Ha egy hőmérséklet, vagy fényérzékelőt helyezünk el a szobában, akkor a beállított érték feletti fény beáramlása esetén az árnyékoló automatikusan lehúzódik, megvédve a növényeket a kiszáradástól, vagy a bútorokat a kifakulástól. Egyes távirányítók arra is alkalmasak, hogy pontosan beállítsuk vele a reluxa lamelláinak dőlésszögét. A Somfy Telis Modulis (lamellás görgetős) távirányítója 2008-ban elnyerte a WCMA legjobb új technikai Innovációs termékdíjat (Best New Technical Innovation). A lakások hangulatát mindig is meghatározó függönyök anyagukban és mozgató rendszerükben óriásit változva lettek kedvelt és elengedhetetlen árnyékolók, melyeknek az energia megtakarításában is szerep jut. A motoros függönymozgatásra korábban csak színházakban volt igény, de egyre gyakrabban vásárolnak motoros függönyt vagy vetítővásznat magánlakásokba is. A karnis sínek végére csatlakoztatható Glystro motor előnye, hogy akadály esetén a nyomaték változása miatt azonnal leáll, megakadályozva a függöny rongálódását. A 2010 szeptemberében megjelenő Glydea motoros karnis egyaránt alkalmazható egyenes vagy íves megoldáshoz. A különleges Touch Motion funkciónak köszönhetően kézzel történő függönymozgatás esetén a motor automatikusan elindul. A motoros függönyök működtethetők az elterjedt házi-mozi rendszerek kezelő szerveivel is, illetve a Somfy vezérlések illeszthetők a professzionális audiovizuális berendezésekhez is. Belső árnyékolókkal, függönyökkel segít a belső harmónia megteremtésében, az esztétikus élettér és kellemes hőérzet kialakításában, nagyfokú kényelmet biztosít, ugyanakkor hozzájárul az energiafelhasználás csökkentéséhez is.

Az épületek hőszigetelése nemcsak ésszerűségből, hanem a háztartások kiadásainak csökkentése szempontjából is egyre nagyobb fontosságú. Elsősorban az ablakok, nyílászárók hőszigetelésének növelése esetében beszélhetünk jelentősebb megtakarításról.Az energiatakarékos ablakok, illetve az ezekhez felszerelt redőny és motoros vezérlés által a fűtési költségeket akár 38%-kal is lehet csökkenteni. Ugyanez igaz a nyári időszakra, amikor a betűző nap automatikus (motoros) árnyékolásával a klímaberendezések működési költsége is jelentősen visszafogható. Nyáron az árnyékoló fő szerepe hogy kivédje a kintről beáramló hőenergiát, míg télen az a cél, hogy minél több energiát tudjunk begyűjteni, illetve a megtermelt hőt benn tudjuk tartani.Az otthon hőszigetelése az egyik első lépés a háztartás kiadásainak redukálására, mivel az épület elsődleges energianyelő része a homlokzat nyílászáró területe. A magyarországi lakások ablakainak közel 90%-a hagyományos üvegezésű. Mindezen túl a redőnyök tokozata pedig szinte egyáltalán nem hőszigetelt, a működtetés pedig gurtnis megoldású, melynek bevezetőjén a téli hideg a lakás belső hőmérsékletét csökkenti, illetve nyáron az ablakok rossz hőszigetelésnek köszönhetően a szoba akár 40˚C-ra is felmelegedhet.  Mik a rossz szigetelésű és nem megfelelő minőségű árnyékoló hátrányai?Magas fűtésszámla és környezetkárosító szén-dioxid kibocsátás, nyáron pedig a klíma használatából adódó plusz energiaköltség, illetve annak hiányában a már-már elviselhetetlen hőség. Egy kis odafigyeléssel és felújítással nagy mértékben csökkenthetünk ezeken a költségeken mindamellett az automata árnyékolóknak köszönhetően biztonságban érezhetjük magunkat, ideális körülményeket teremtve. A felújítás megtérül A felújítás nem csak az ablakokat kell érintse, hanem az egész egységet. Egy teljesen lezárt redőny nemcsak betekintés ellen nyújt védelmet, hanem az energiaegyensúlyért is felelős. Így a redőny belső része és az ablakkeret külső része és az üvegezés között egy légkamra alakul ki, amely a hőszigetelést tovább növeli.Amennyiben motoros megoldásról beszélünk, melyet a Somfy ajánl, a gurtnira és annak bevezetőjére nincsen szüksége. Az automatikus működésnek köszönhetően egy 100 m2-es lakás esetében, kb. 25 m2 ablakfelületnél, megfelelő hőszigetelő üvegezéssel és minőségi motoros redőnnyel a beruházás hamar megtérül. Az új redőnyök a vonzó külső mellett a motoros működtetésnek köszönhetően nagyobb kényelemet is biztosítanak. Egy árnyékoló esetében akkor beszélünk automata árnyékolókról, ha az árnyékolóba a motoron kívül egy központi vezérlés is kerül, illetve érzékelők irányítják az árnyékolók működését.Például egy napellenző esetében az érzékelő parancsára a napellenző kitekeredik erős napsütés esetén, de ha hirtelen vihar támad, akkor behúzódik, hogy ne essen kár a szövetben. Nyáron a belső hő- és fényérzékelő leengedi a redőnyt, ha a szoba túlságosan melegedni kezd, így este, mikor hazaérkezünk egy kellemes hőmérsékletű lakótérben élvezhetjük szabadidőnket. Az árnyékolókat lehet utólagosan motorizálni, ebben az esetben érdemes szakemberhez fordulni, hogy felmérje az árnyékoló állapotát.

Korábbi hírek »

Akciók

2013.10.01. és 2013.12.20.-a között minden Glydea motoroskarnis rendszerre 15% kedvezményt kaphat viszonteladói hálózatunkban! Bővebb információ a termékről a következő honlapon! www.motoroskarnis.hu A nagyméretű ablakok hatalmas felületet jelentenek egy laskában, amelyen gyönyörűen mutatnak a jól kiválasztott függönyök és drapériák. Az ilyen óriás függönyök mozgatása azonban kényes kérdés, hiszen csak egy ponton megfogva és rángatva már csak a saját súlyuk miatt is könnyen megsérülhetnek. Ezek a problémák elkerülhetőek motorizált karnisok beépítésével. A Somfy gyártású Glydea karnismotor illeszkedik a környezetbe, csendesen működik és távirányítóval vezérelhető. Alkalmas akár 100 kg súlyú függönyök mozgatására és tetszés szerint beállítható a húzási sebessége. Nézze meg termékeinket honlapunkon!

Hideg? Eső? Munka utáni fáradtság? Mi így próbálunk segíteni! Tegye kényelmesebbé életét, működtesse garázs- és kertkapuját távirányítóval! Különböző kapukhoz különböző megoldásokat kínálunk. Az RTS technológiájú motorokkal a ház árnyékolóit is vezérelheti. Akár egyetlen távirányítóval... KEDVEZMÉNYES INTERNETES VÁSÁRLÁS! Rendeljen webáruházunkban, a www.kapumotor.hu weboldalon mert érdemes! Minden Új vásárlónak a motor és kiegészítők árából -25% kedvezményt adunk! (Az akció visszavonásig érvényes) Az akciós kedvezmény érvényesítéséhez kérem az alábbi belépőkódot használja: Felhasználónév: somfy2011 Jelszó: akcio2011

Kategóriák

• Árnyékolástechnika

Zsalugáter

Tervezés, tanácsadás

Szalagfüggöny

Reluxa

Redőny, redőnyszekrény

Függöny

Elektromos mozgatás, vezérlés

• Biztonságtechnika

Betörésvédelem

Zártechnika

Riasztórendszer

Tartozék, kiegészítő

• Épületautomatizálás

• Garázskapu

Tervezés, tanácsadás

Tartozék, kiegészítő

Forgalmazás

Automatizálás

• Kaputechnika

Tervezés, tanácsadás

Tartozék, kiegészítő

Kapumozgatás

Térkép

Utolsó frissítés dátuma: 2013.12.22.

A mai lakberendezés trendjének egyik legerősebb irányzata a gyarmati stílus. A távol-keleti egzotikum vegyítése a modern térrendezési elképzelésekkel igazán szemet gyönyörködtető és nem mindennapi otthonokat hozhat létre. Bár ez a ház Délkelet-Ázsiában áll...

Az utca felé teljesen nyitott, a kert felé viszont intim zártságot mutat ez a csodás épület.

Elengedhetetlen része a nappalinak, hiszen mind tárolóbútorként, mind dekorációs elemként fontos szerepe van.

A gyerekszobák berendezése mindig egy jó ötleten múlik. A mi ötletünk az, hogy ne a bútorok legyenek színpompásak, hanem a falak.

A készházakat általában a különféle faalapú szendvicspanel-rendszerekből készült építményekkel, az úgynevezett könnyűszerkezetes építési móddal azonosítjuk. A most bemutatásra kerülő ház hagyományos téglából készült...

Képtár

Thermosunis RTS Wirefree

Belső térbe helyezhető fény- és hőmérséklet érzékelő.

Telis Modulis RTS távirányító

4+1 csatornás távirányító, mellyel precízen beállíthatja a lamellák dőlésszögét.

Hősugárzó és világítóegység

Napellenzőbe építhető hősugárzó és világítóegység, amely a motoros napellenző távirányítójáról szabályozható.

Elixo 500 RTS és Elixo 1300 RTS

Beépített akadályérzékelővel rendelkező tolókapu motor 500 és 1300 kg-os kapukhoz. www.kapumotor.hu

Telis 16 RTS

Új 16 csatornás távirányító redőnyök, napellenzők, belső árnyékolók mozgatásához. www.somfy.hu

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018