Rendhagyó térelválasztás

2014.11.28.

Többfunkciós helyiségekben gyakran merül fel a térelválasztás kérdése. Ebben a nappali-étkezőben egy izgalmas, mutatós megoldást választottak.


A hatalmas térben két funkció kialakítása volt az elvárás, úgy, hogy a két térfél viszonylag szeparáltan, egymástól elkülönülten helyezkedjen el – közbülső válaszfal nélkül. Végül mégis épült egy, de nem elválasztja egymástól a két helyiségrészt, hanem épp ellenkezőleg, a helyiség hosszanti oldalával párhuzamosan fut. Látszólag funkció nélküli, ám a látszat néha csal. Az elképzelés szerint az ablakos fallal párhuzamosan épített pengefal egy kvázifolyosót alkot, mely a nappali túloldalán a helyiségbe érkező előszoba folytatása.

A legfontosabb persze az volt, hogy egy meglehetősen mutatós elem legyen, mely egyből magára vonja a figyelmet. Mivel ez a fal a térelválasztást nem oldja meg, rá merőlegesen egy, mindkét oldalról használható könyvespolcot állítottak be.


A fal, a padló, az összes korpuszbútor, még az étkezőbútor is fehér, modern vonalvezetésű, mind finoman olvad bele a környezetébe. Ebben a makulátlan térben ütősen hat az ablakok közötti fal izgalmas mályvaszíne. Hogy a teret ne csak két szín határozza meg, és az összhatás ne legyen túl feminim, a nappali kényelmes ülőgarnitúrája grafitszürke. Ezzel nemcsak egy új színt, de egy kis férfias erőt is „hoztak” a helyiségbe.

Bútorok: Arte-M


Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Tavasszal az elsők között virágzó díszcserje az aranyvessző (Forsythia x intermedia). Meghálálja, ha napfényes helyre ültetjük, s csupán minimális gondoskodást igényel. Magassága 1,5-2 méter, márciustól áprilisig virágzik. Aranysárga színben ragyogó számtalan apró virágának csodás látványa bármely kertnek ékessége lehet.

A zuhanyfülke ma már alapfelszerelés a fürdőszobákban. Egyre kevesebb időnk van a fürdőzés luxusát élvezni, ráadásul a zuhanyozás sokkal egészségesebb és frissítőbb is.

A horror műfaja egyértelműen kasszasiker a mozikban, de ki gondolta volna, hogy a lakberendezés békés világába is betörhet.

Még a normál testalkatú embereknek is számtalan problémát és kényelmetlenséges okoznak a hagyományos, 90x90 cm-es zuhanyfülkék. Állandóan beleütközik a könyökünk az oldallapokba, különösen hajmosás közben, nem beszélve...

A lakások között nálunk is előkelő helyet foglalnak el a penthause-ok. Nem véletlenül.

1116 Budapest, Fehérvári út 120.

Ha az Ön álma egy olyan medence, aminek a partján üldögélhet egy álmos vasárnap délután, vagy egy olyan, ami mindig hangos a játszó gyermekek zsivajától, vagy ami a barátoknak tartott kerti mulatság központja, mi megvalósítjuk álmait. Szolgáltatásaink: medenceépítés, felújítás, műszaki tanácsadás, gépészet, gépészeti egységek javítása, vegyszerek, medence-karbantartás.

1162 Budapest, Budapesti út 176.

Vállalom konyhabútorok, beépített szekrények, egyéb bútorok egyedi méretre történő elkészítését az egyszerűtől a luxuskivitelig. Egyedi kerti garnitúrák, fakerítések, térelválasztók, teraszfedések, pergolák, szerszámtároló faházak tervezése és gyártása ugyancsak egyedi igények alapján. Javítási, felújítási munkák, korrekt munkavégzés, díjtalan felmérés.

1043 Budapest, Aradi utca 16.

Szaniterek, burkolatok és wellnesstermékek a minimál stílustól a klasszikuson át az extravagánsig.

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 53.

A Teka név egyet jelent a megbízható minőségű konyhatechnikával az egész világon. Közel 6000 ember dolgozik világszerte azon, hogy ez a fogalom egyet jelentsen a Teka márkanévvel. A Teka termékskálája átöleli a háztartási és professzionális termékeket mind a konyhatechnika, fürdőszoba, rozsdamentes ipari tartályok és az elektronikai iparág területén. A konyhatechnikát tekintve a Teka egyike a világ vezető mosogató és beépíthető készülék márkáinak, teljes választékot kínálva a vevői igényeknek megfelelően.

1106 Budapest, Jászberényi út 38-72.

Keresse az Aco zuhanyfolyókákat, melyek exkluzív megoldást kínálnak az épített zuhanykabinokhoz.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018