Rendhagyó térelválasztás

2014.11.28.

Többfunkciós helyiségekben gyakran merül fel a térelválasztás kérdése. Ebben a nappali-étkezőben egy izgalmas, mutatós megoldást választottak.


A hatalmas térben két funkció kialakítása volt az elvárás, úgy, hogy a két térfél viszonylag szeparáltan, egymástól elkülönülten helyezkedjen el – közbülső válaszfal nélkül. Végül mégis épült egy, de nem elválasztja egymástól a két helyiségrészt, hanem épp ellenkezőleg, a helyiség hosszanti oldalával párhuzamosan fut. Látszólag funkció nélküli, ám a látszat néha csal. Az elképzelés szerint az ablakos fallal párhuzamosan épített pengefal egy kvázifolyosót alkot, mely a nappali túloldalán a helyiségbe érkező előszoba folytatása.

A legfontosabb persze az volt, hogy egy meglehetősen mutatós elem legyen, mely egyből magára vonja a figyelmet. Mivel ez a fal a térelválasztást nem oldja meg, rá merőlegesen egy, mindkét oldalról használható könyvespolcot állítottak be.


A fal, a padló, az összes korpuszbútor, még az étkezőbútor is fehér, modern vonalvezetésű, mind finoman olvad bele a környezetébe. Ebben a makulátlan térben ütősen hat az ablakok közötti fal izgalmas mályvaszíne. Hogy a teret ne csak két szín határozza meg, és az összhatás ne legyen túl feminim, a nappali kényelmes ülőgarnitúrája grafitszürke. Ezzel nemcsak egy új színt, de egy kis férfias erőt is „hoztak” a helyiségbe.

Bútorok: Arte-M


Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A Brühl & co ülőgarnitúráival valóra válnak mindazok vágyai, akik egyéni, személyre szabott enteriőrökben, barátságos otthonokban szeretnének élni, élvezve a mindennapok luxusát. Bútoraik és kiegészítőik felvonultatják a német és olasz design színe-javát...

Egy újabb érdekes kollekció a KA-Internationaltól.

Csak akkor lesz rend, ha mindennek megvan a maga helye.

Csupazöld kertünkben bizony néha jólesik színeket is látni. És a vidám színfoltokról nem feltétlenül csak a pompázó rózsák és angyaltrombiták gondoskodhatnak.

Ma már szinte minden konyhában találunk mosogatógépet. De hogyan válasszuk ki a számunkra tökéletes darabot?

1174 Budapest, Lőrinci út 24.

Egészséges klímaberendezés, légtisztító, párásító, páramentesítő. 14 éve állunk rendelkezésére.

7522 Kaposújlak, Gyártótelep

Passzívházak, A+ kategóriás készházak gyártása és építése. Honlapunkon kérjen ingyenes prospektust!

9700 Szombathely, Apáczai Csere János sétány 14.

Az Alpok magasfényű akril ajtólap, egy tökéletes tükörfényes felület, bármely RAL színben! A minimál design nélkülözhetetlen eleme.

1138 Budapest, Váci út 168/F.

Parketta bemutatótermünkben a padlóburkolatok széles választéka várja vásárlóinkat.

1089 Budapest, Delej u. 51.

Villanyszerelési anyagok több mint 500 négyzetméteren, A-Z-ig! PRODAX, SCHNEIDER-ELECTRIC, LEGRAND.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018