Ne dobjunk ki mindent, ami régi

2012.10.24.

A mai világ sajnos hajlamos elhitetni velünk, hogy csak az új termékek lehetnek tökéletesek. Ám ez egyáltalán nincs így.Az antik bútorok szerelmesei mindig becsben tartották kincseiket, de nem kell feltétlenül csak antik bútorokban gondolnunk, ha magunk körül szeretnénk tudni néhány régi tárgyat. Nincs annál jobb érzés, mint amikor megérint minket egy szép tárgy története, a benne rejlő emlékek, és úgy érezzük, minden nap látnunk, érintenünk kell. Mielőtt bármit kidobnánk, nézzük meg alaposan, lehet, hogy akár kincsre is bukkanhatunk.És ha úgy érezzük, rábukkantunk, legjobb, ha szakértő kezekre bízzuk. Egy bútorrestaurátor bizony néha csodákra képes, fel tudja éleszteni álmából, újjá tudja varázsolni a rég elfeledett szépséget. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Kertai Tamás antik bútor restaurátor néhány munkája.Fotók: Kertai Tamás, http://web.t-online.hu/kertaim/Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A Magyarországon megszokott, kertvárosi utcaképből gazdagon tagolt tetőzetével, fedett teraszaival, sajátos anyaghasználatával már messziről kitűnik ez a mediterrán vidékekre jellemző családi ház. A kétgyermekes fiatal pár olaszországi nyaralásain szeretett bele ebbe a stílusba.

A 80-as években meglehetősen sok lakásban találkozhattunk óriásposzterekkel. Nem lehettünk elég óvatosak, hiszen sosem tudhattuk, hogy egy nappaliba lépve nem találjuk-e magunkat egy erdőben, netán egy óceánparton.

Az biztos, hogy a nappaliba kell egy kanapé, hiszen valahová le kell ülnünk. Hagyományos kanapékból a választék meglehetősen bőséges, de azoknak sem kell elkeseredni, akik az extravagáns megoldásokat kedvelik, hiszen a tervezők rájuk is gondoltak.

Már az aztékok is kedvelték ezeket az elragadó virágokat, melyek különleges formájukkal és színeikkel bármely kertnek ékszerei lehetnek. Napos, meleg helyet igényelnek, a tápanyagdús talajt és a rendszeres vízellátást meghálálják.

Mi sem egyszerűbb egy romantikus kerti zug megteremtésénél, nem kell hozzá más, csak néhány erőteljes, vidám szín, jól átgondolt részletek és sok-sok virág. A bármely barkácsáruházban beszerezhető fa kertépítő elemeket nyugodtan lefesthetjük bármilyen színre, bár a romantikus hangulathoz...

1151 Budapest, Bogáncs u. 1-3.

RHEINZINK: egy anyag ami az idő múlásával egyre szebb lesz, antikolódik, nem rozsdásodik.

1147 Budapest, Czobor u. 33/b.

A tervezéstől a kivitelezésig belsőépítészeti kialakítások, felújítások, lakberendezés, bútorgyártás, egyedi dekoráció, festmények.

2040 Budaörs, Budapesti u. 61-63.

DEKORMAXimális kiszolgálás, DEKORMAXimális választék!

1107 Budapest, Száva u. 12.

2500 nm-es áruházak, egyedülálló raktárkészlet, több ezer féle burkolóanyag, szaniter, kád, csaptelep.

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 53.

A Teka név egyet jelent a megbízható minőségű konyhatechnikával az egész világon. Közel 6000 ember dolgozik világszerte azon, hogy ez a fogalom egyet jelentsen a Teka márkanévvel. A Teka termékskálája átöleli a háztartási és professzionális termékeket mind a konyhatechnika, fürdőszoba, rozsdamentes ipari tartályok és az elektronikai iparág területén. A konyhatechnikát tekintve a Teka egyike a világ vezető mosogató és beépíthető készülék márkáinak, teljes választékot kínálva a vevői igényeknek megfelelően.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018