Modern mediterrán

2010.03.24.

A mediterrán stílusban épült ház szerkezetkész állapotban volt, amikor a lakberendező felkérést kapott az enteriőrök megtervezésére. A kibontakozóban lévő terek izgalmas kihívás ígéretével kecsegtettek, a szakember lelkesedése a hónapokig tartó munka során mit sem változott. A megbízó és a lakberendező közötti zökkenőmentes, jó hangulatú munka gyümölcse a most bemutatásra kerülő családi fészek.


Modern mediterránA galéria megnyitásához kattintson a képre!


A ház belső megjelenésének tekintetében a tulajdonos asszonynak határozott elképzelései voltak. A lakberendező szerepe elsősorban a helyes arányok meghatározása, a színek, formák és anyagok összhangjának megteremtése volt. Az ötletek sokaságából kiválasztani és beilleszteni a legmegfelelőbbeket oly módon, hogy azok szervesen illeszkedjenek a ház egészének képéhez, és ne oltsák ki egymás hatását.


Modern mediterrán


A háromszintes házban a funkciók jól elkülönülnek egymástól. A pinceszinten található a ház működéséhez szükséges teljes gépészet a mosókonyhával. Itt kapott helyet a kondicionálóterem a hozzá tartozó szaunával, zuhanyzóval. A földszint a közösségi élet színtere. A 90 nm-es egyterű nappali-konyha-étkező a ház központi helyisége. Fő attrakciója a középvonalában futó oszlopsor, mely izgalmas kihívást jelentett a bútorozás szempontjából. A szoba két kert felőli fala óriási üvegfelületekkel kapcsolódik a tágas teraszhoz s egyben a kerthez. A hátsó fronton a vendégszoba és a mellékhelyiségek húzódnak meg. Az emeleti előtérből sugaras elrendezésben a két gyerekszoba, a szülői háló, a fürdőszoba és a gardrób nyílik.


Modern mediterrán


A ház egészében a mediterránra jellemző barátságos, meleg pasztellszínek uralkodnak, melyek meghatározzák az itt tartózkodók közérzetét. Az épület külső és belső felületein egyaránt hangsúlyosan jelenik meg a rusztikus hatású sárgás-barna bolgár terméskő, ami az előbbinél funkcionális, az utóbbinál dekorációs szerepet tölt be. Fontos szerepet játszanak a különböző hangulatokat megjeleníteni képes változatos világításmegoldások. A falak felső részén körbefutó szegélylécek mögött lágy hangulatfényt létrehozó kábelvilágítás rejlik. A háziasszony elképzelései szerint megvalósult falfülkék is külön megvilágítást kaptak, kiemelve a távol-keleti utazások során gyűjtött szobrokat. Hasonló céllal készültek a szemközti falon épített gipszkarton dobozok is.
A családnak nagy mennyiséget befogadó tárolóhelyre volt szüksége, ezért a földszinti bejárat közelében és az emeleten a hálószobák szomszédságában járható gardróbhelyiségeket alakítottak ki. Az előrelátó tervezésnek köszönhetően a terek tágasak, szellősek maradtak. A nappaliban lehetőség volt az íves ülőgarnitúra térben való elhelyezésére, nagyvonalú eleganciát kölcsönözve az enteriőrnek. A teljes kényelem érdekében a hosszanti falon alacsony építésű geometrikus osztású nappalifal helyezkedik el, praktikus tárolóhelyet biztosítva a tévénézés, zenehallgatás nélkülözhetetlen kellékeinek.


Modern mediterrán


A legnagyobb körültekintést a nappalival egy térben lévő konyha megtervezése igényelte. A háziasszony nagy, minden igényt kielégítő konyhát szeretett volna, ugyanakkor a szekrények stílusának és színének illeszkednie kellett a nappali cseresznyebútorához is. A konyhasziget praktikus megoldást kínált a konyha és az étkező optikai elválasztására, a konyhabútor az oszlopsor túloldalán folytatódik – immár bárszekrény formájában.
A fiatalasszony régi vágya valósulhatott meg, amikor a hálószobával közös térbe terveztette a fürdőszobát. A maximális kényelemről kétmedencés épített mosdó és kétszemélyes masszázskád gondoskodik. A hálóhoz közvetlenül kapcsolódik egy nagyméretű nyitott terasz, mely az idegen tekintetek elől teljesen elzárt. Habár a két gyerekszoba falai a tipikus fiú- és lányszíneket viselik magukon, egyelőre még mindkettőt a kissrác lakja. Az eredeti fiúszoba színvilága a kék és vajsárga kettősére épül. Az emeletes ágy alsó része változatos tárolási lehetőséget kínál, a fal felőli dobozlépcsők úgyszintén. A gyerekek fürdőszobája a kék és narancsszínekre épül, vidám, játékos hangulatot kölcsönözve a helyiségnek.
Habár a lakberendező folyamatosan segítségére volt, alapvetően a háziasszony kitartó munkájának köszönhetően jött létre a meleg, barátságos, modern mediterrán otthon.


Lakberendező: Imre Mária
06-20/982-7029


Szöveg: Imre Mária
Fotó: Tyukodi LászlóTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Az egybenyitott terek és a velük együtt járó nyitott társasági élet világában egyre nagyobb szerep jut az étkezőknek.

A helyiségek, főleg a nappalik összbenyomását a kárpitozott bútorok határozzák meg leginkább. Bátran kijelenthetjük, hogy az ülőbútor a nappali koronája.

Az építkezés előtt állók ritkán szokták kikérni szakemberek véleményét a megvásárlandó telekről, pedig néha nem ártana. Sok esetben már csak a vásárlás után derül ki, hogy az adott telekre nem lehet felépíteni álmaink házát, mert túl keskeny, túl meredek, vagy épp a beépítési szabályok nem engedélyezik. Vegyük sorba, hogy mire kell figyelni telekvásárláskor.

A karácsony fehérben a legszebb. Csodás látvány, amikor kint sűrűn hull a hó, nem csoda, ha bent, lakásunk melegében is szeretnénk megidézni ezt a hangulatot.

Egy kerti bútor, mellyel gyerekjáték az egyedi hangulatú beszélgetőhelyek kialakítása.

3200 Gyöngyös, Kőkút u. 11.

40 éve természetesen - MÁTRAPARKETT

3600 Heves, Egri út 18.

A HEVESTHERM csoport értékrendjének középpontjában a természetközpontúság és a termékeit használó emberek tisztelete áll.

1158 Budapest, Körvasút sor 110.

Az Ön acél-, könnyű-, színesfém- és műanyagkereskedője!

2120 Dunakeszi, Kérem, keressen emailen !

Tervezéstől a kulcsátadásig! Megtervezzük lakásának berendezését, igény esetén kivitelezzük, szükség esetén beszerezzük az engedélyeket is. Az első megbeszélés ingyenes.

8651 Balatonszabadi, Vak Bottyán utca 54/c.

Kerttervezés, -kivitelezés, -fenntartás. Kerti tavak, szökőkutak, öntözőrendszerek, kerti felszerelések. Saját díszfaiskolai termékek, egyedileg kiválasztható idős növények. Szaktanácsadás, minőség, garancia.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017