Modern mediterrán

2010.03.24.

A mediterrán stílusban épült ház szerkezetkész állapotban volt, amikor a lakberendező felkérést kapott az enteriőrök megtervezésére. A kibontakozóban lévő terek izgalmas kihívás ígéretével kecsegtettek, a szakember lelkesedése a hónapokig tartó munka során mit sem változott. A megbízó és a lakberendező közötti zökkenőmentes, jó hangulatú munka gyümölcse a most bemutatásra kerülő családi fészek.


Modern mediterránA galéria megnyitásához kattintson a képre!


A ház belső megjelenésének tekintetében a tulajdonos asszonynak határozott elképzelései voltak. A lakberendező szerepe elsősorban a helyes arányok meghatározása, a színek, formák és anyagok összhangjának megteremtése volt. Az ötletek sokaságából kiválasztani és beilleszteni a legmegfelelőbbeket oly módon, hogy azok szervesen illeszkedjenek a ház egészének képéhez, és ne oltsák ki egymás hatását.


Modern mediterrán


A háromszintes házban a funkciók jól elkülönülnek egymástól. A pinceszinten található a ház működéséhez szükséges teljes gépészet a mosókonyhával. Itt kapott helyet a kondicionálóterem a hozzá tartozó szaunával, zuhanyzóval. A földszint a közösségi élet színtere. A 90 nm-es egyterű nappali-konyha-étkező a ház központi helyisége. Fő attrakciója a középvonalában futó oszlopsor, mely izgalmas kihívást jelentett a bútorozás szempontjából. A szoba két kert felőli fala óriási üvegfelületekkel kapcsolódik a tágas teraszhoz s egyben a kerthez. A hátsó fronton a vendégszoba és a mellékhelyiségek húzódnak meg. Az emeleti előtérből sugaras elrendezésben a két gyerekszoba, a szülői háló, a fürdőszoba és a gardrób nyílik.


Modern mediterrán


A ház egészében a mediterránra jellemző barátságos, meleg pasztellszínek uralkodnak, melyek meghatározzák az itt tartózkodók közérzetét. Az épület külső és belső felületein egyaránt hangsúlyosan jelenik meg a rusztikus hatású sárgás-barna bolgár terméskő, ami az előbbinél funkcionális, az utóbbinál dekorációs szerepet tölt be. Fontos szerepet játszanak a különböző hangulatokat megjeleníteni képes változatos világításmegoldások. A falak felső részén körbefutó szegélylécek mögött lágy hangulatfényt létrehozó kábelvilágítás rejlik. A háziasszony elképzelései szerint megvalósult falfülkék is külön megvilágítást kaptak, kiemelve a távol-keleti utazások során gyűjtött szobrokat. Hasonló céllal készültek a szemközti falon épített gipszkarton dobozok is.
A családnak nagy mennyiséget befogadó tárolóhelyre volt szüksége, ezért a földszinti bejárat közelében és az emeleten a hálószobák szomszédságában járható gardróbhelyiségeket alakítottak ki. Az előrelátó tervezésnek köszönhetően a terek tágasak, szellősek maradtak. A nappaliban lehetőség volt az íves ülőgarnitúra térben való elhelyezésére, nagyvonalú eleganciát kölcsönözve az enteriőrnek. A teljes kényelem érdekében a hosszanti falon alacsony építésű geometrikus osztású nappalifal helyezkedik el, praktikus tárolóhelyet biztosítva a tévénézés, zenehallgatás nélkülözhetetlen kellékeinek.


Modern mediterrán


A legnagyobb körültekintést a nappalival egy térben lévő konyha megtervezése igényelte. A háziasszony nagy, minden igényt kielégítő konyhát szeretett volna, ugyanakkor a szekrények stílusának és színének illeszkednie kellett a nappali cseresznyebútorához is. A konyhasziget praktikus megoldást kínált a konyha és az étkező optikai elválasztására, a konyhabútor az oszlopsor túloldalán folytatódik – immár bárszekrény formájában.
A fiatalasszony régi vágya valósulhatott meg, amikor a hálószobával közös térbe terveztette a fürdőszobát. A maximális kényelemről kétmedencés épített mosdó és kétszemélyes masszázskád gondoskodik. A hálóhoz közvetlenül kapcsolódik egy nagyméretű nyitott terasz, mely az idegen tekintetek elől teljesen elzárt. Habár a két gyerekszoba falai a tipikus fiú- és lányszíneket viselik magukon, egyelőre még mindkettőt a kissrác lakja. Az eredeti fiúszoba színvilága a kék és vajsárga kettősére épül. Az emeletes ágy alsó része változatos tárolási lehetőséget kínál, a fal felőli dobozlépcsők úgyszintén. A gyerekek fürdőszobája a kék és narancsszínekre épül, vidám, játékos hangulatot kölcsönözve a helyiségnek.
Habár a lakberendező folyamatosan segítségére volt, alapvetően a háziasszony kitartó munkájának köszönhetően jött létre a meleg, barátságos, modern mediterrán otthon.


Lakberendező: Imre Mária
06-20/982-7029


Szöveg: Imre Mária
Fotó: Tyukodi LászlóTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Remek választás ez a kis autó annak, aki egyedül, de minden éjjel más-más helyszínen szereti tölteni a vakációt.

Helyi anyagokból, hagyományos formákkal, modern technológiával épült ez a meglehetősen szokatlan épület.

Már-már lakberendezési közhely, hogy a színek variálásával, változtatásával újszerű hatásokat lehet elérni egy térben. Ebben a gyönyörű üvegfalú konyhában – melynek már az építészeti kialakítása is megér egy misét – pusztán a bútorok frontfelületének cserélgetésével...

Szinte nap, mint nap új lehetőségek jelennek meg a belsőépítészet palettáján. Íme egy újabb remek designelem, a 3D falpanel.

Új ágykollekció az angol királynő gyémántjubileuma tiszteletére.

9700 Szombathely, Apáczai Csere János sétány 14.

Az Alpok magasfényű akril ajtólap, egy tökéletes tükörfényes felület, bármely RAL színben! A minimál design nélkülözhetetlen eleme.

2700 Cegléd, Bürgeház dűlő 1.

Tolóajtós beépített szekrények, gardróbok, térelválasztó tolóajtók kiegészítő kisbútorok nagy választékban. Egyedi méret és stílus a Komandortól!

1037 Budapest, Bécsi u. 193.

Spanyol és olasz kültéri és beltéri padlólapok, falburkoló csempék, olasz szaniterek és csaptelepek.

8651 Balatonszabadi, Vak Bottyán utca 54/c.

Kerttervezés, -kivitelezés, -fenntartás. Kerti tavak, szökőkutak, öntözőrendszerek, kerti felszerelések. Saját díszfaiskolai termékek, egyedileg kiválasztható idős növények. Szaktanácsadás, minőség, garancia.

2800 Tatabánya, Tölgyfa u. 7.

Lakberendezés, belsőépítészet, energiatanúsítás, megújuló energiák, épületgépészet , építész tervezés Üdvözlöm a Széplakterv tervező iroda bemutatkozó oldalán! Elérhetőségünk: www.szeplakterv.hu, 20 9320 98. www.s

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017