Modern mediterrán

2010.03.24.

A mediterrán stílusban épült ház szerkezetkész állapotban volt, amikor a lakberendező felkérést kapott az enteriőrök megtervezésére. A kibontakozóban lévő terek izgalmas kihívás ígéretével kecsegtettek, a szakember lelkesedése a hónapokig tartó munka során mit sem változott. A megbízó és a lakberendező közötti zökkenőmentes, jó hangulatú munka gyümölcse a most bemutatásra kerülő családi fészek.


Modern mediterránA galéria megnyitásához kattintson a képre!


A ház belső megjelenésének tekintetében a tulajdonos asszonynak határozott elképzelései voltak. A lakberendező szerepe elsősorban a helyes arányok meghatározása, a színek, formák és anyagok összhangjának megteremtése volt. Az ötletek sokaságából kiválasztani és beilleszteni a legmegfelelőbbeket oly módon, hogy azok szervesen illeszkedjenek a ház egészének képéhez, és ne oltsák ki egymás hatását.


Modern mediterrán


A háromszintes házban a funkciók jól elkülönülnek egymástól. A pinceszinten található a ház működéséhez szükséges teljes gépészet a mosókonyhával. Itt kapott helyet a kondicionálóterem a hozzá tartozó szaunával, zuhanyzóval. A földszint a közösségi élet színtere. A 90 nm-es egyterű nappali-konyha-étkező a ház központi helyisége. Fő attrakciója a középvonalában futó oszlopsor, mely izgalmas kihívást jelentett a bútorozás szempontjából. A szoba két kert felőli fala óriási üvegfelületekkel kapcsolódik a tágas teraszhoz s egyben a kerthez. A hátsó fronton a vendégszoba és a mellékhelyiségek húzódnak meg. Az emeleti előtérből sugaras elrendezésben a két gyerekszoba, a szülői háló, a fürdőszoba és a gardrób nyílik.


Modern mediterrán


A ház egészében a mediterránra jellemző barátságos, meleg pasztellszínek uralkodnak, melyek meghatározzák az itt tartózkodók közérzetét. Az épület külső és belső felületein egyaránt hangsúlyosan jelenik meg a rusztikus hatású sárgás-barna bolgár terméskő, ami az előbbinél funkcionális, az utóbbinál dekorációs szerepet tölt be. Fontos szerepet játszanak a különböző hangulatokat megjeleníteni képes változatos világításmegoldások. A falak felső részén körbefutó szegélylécek mögött lágy hangulatfényt létrehozó kábelvilágítás rejlik. A háziasszony elképzelései szerint megvalósult falfülkék is külön megvilágítást kaptak, kiemelve a távol-keleti utazások során gyűjtött szobrokat. Hasonló céllal készültek a szemközti falon épített gipszkarton dobozok is.
A családnak nagy mennyiséget befogadó tárolóhelyre volt szüksége, ezért a földszinti bejárat közelében és az emeleten a hálószobák szomszédságában járható gardróbhelyiségeket alakítottak ki. Az előrelátó tervezésnek köszönhetően a terek tágasak, szellősek maradtak. A nappaliban lehetőség volt az íves ülőgarnitúra térben való elhelyezésére, nagyvonalú eleganciát kölcsönözve az enteriőrnek. A teljes kényelem érdekében a hosszanti falon alacsony építésű geometrikus osztású nappalifal helyezkedik el, praktikus tárolóhelyet biztosítva a tévénézés, zenehallgatás nélkülözhetetlen kellékeinek.


Modern mediterrán


A legnagyobb körültekintést a nappalival egy térben lévő konyha megtervezése igényelte. A háziasszony nagy, minden igényt kielégítő konyhát szeretett volna, ugyanakkor a szekrények stílusának és színének illeszkednie kellett a nappali cseresznyebútorához is. A konyhasziget praktikus megoldást kínált a konyha és az étkező optikai elválasztására, a konyhabútor az oszlopsor túloldalán folytatódik – immár bárszekrény formájában.
A fiatalasszony régi vágya valósulhatott meg, amikor a hálószobával közös térbe terveztette a fürdőszobát. A maximális kényelemről kétmedencés épített mosdó és kétszemélyes masszázskád gondoskodik. A hálóhoz közvetlenül kapcsolódik egy nagyméretű nyitott terasz, mely az idegen tekintetek elől teljesen elzárt. Habár a két gyerekszoba falai a tipikus fiú- és lányszíneket viselik magukon, egyelőre még mindkettőt a kissrác lakja. Az eredeti fiúszoba színvilága a kék és vajsárga kettősére épül. Az emeletes ágy alsó része változatos tárolási lehetőséget kínál, a fal felőli dobozlépcsők úgyszintén. A gyerekek fürdőszobája a kék és narancsszínekre épül, vidám, játékos hangulatot kölcsönözve a helyiségnek.
Habár a lakberendező folyamatosan segítségére volt, alapvetően a háziasszony kitartó munkájának köszönhetően jött létre a meleg, barátságos, modern mediterrán otthon.


Lakberendező: Imre Mária
06-20/982-7029


Szöveg: Imre Mária
Fotó: Tyukodi LászlóTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Agatha Ruiz de la Prada spanyol divattervező és designer természetesen a kertbe is tervez kollekciót.

Nincs annál jobb, mint amikor a konyhának közvetlen kertkapcsolata van. A családi házakban nyáron az étkezések zöme a kertben zajlik, és a konyha közvetlen kertkapcsolata lényegesen megkönnyíti a háziasszony munkáját. De nemcsak ez az apró részlet...

Szeretne egy árnyas kerti pihenőt? Akkor itt az ideje, hogy elkezdjen gondolkozni egy pergolán.

Már-már lakberendezési közhely, hogy a színek variálásával, változtatásával újszerű hatásokat lehet elérni egy térben. Ebben a gyönyörű üvegfalú konyhában – melynek már az építészeti kialakítása is megér egy misét – pusztán a bútorok frontfelületének cserélgetésével...

A „Fromental” egy vadonatúj londoni csapat Lizzie Deshayes textiltervezőnő megálmodott papír hátfalú hímzett selyem falikárpit paneleit ülteti át a valóságba.

8200 Veszprém, Kádártai u. 33.

Spanyol, olasz, német, magyar, lengyel, cseh, szlovák, burkolóanyagok, csaptelepek, zuhanyrendszerek, szaniterek, zuhanykabinok. Folyamatos akciók!

1063 Budapest, Kérem, keressen telefonon!

Családi házak, lakások, irodák, üzletek tervezése, kivitelezése. Igények megbeszélése, méretarányos alaprajz, falnézetek készítése. Lakásfelújítás, átalakítás megtervezése. Fürdőszobatervezés. Gépészeti, elektromos berendezések telepítési terve.

1042 Budapest, József A. u. 31.

Szaunázás másképp - designszaunák a világ vezető gyártójától.

1142 Budapest, Tatai u. 7.

Burkolat, szaniter, csaptelep, kád, természetes kő, ülőbútor.

1173 Budapest, Pesti út 237. Home Center D/25

Házimozi, és egész házra kiterjedő (multiroom) audio/video rendszerek tervezése, kivitelezése.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018