Modern mediterrán

2010.03.24.

A mediterrán stílusban épült ház szerkezetkész állapotban volt, amikor a lakberendező felkérést kapott az enteriőrök megtervezésére. A kibontakozóban lévő terek izgalmas kihívás ígéretével kecsegtettek, a szakember lelkesedése a hónapokig tartó munka során mit sem változott. A megbízó és a lakberendező közötti zökkenőmentes, jó hangulatú munka gyümölcse a most bemutatásra kerülő családi fészek.


Modern mediterránA galéria megnyitásához kattintson a képre!


A ház belső megjelenésének tekintetében a tulajdonos asszonynak határozott elképzelései voltak. A lakberendező szerepe elsősorban a helyes arányok meghatározása, a színek, formák és anyagok összhangjának megteremtése volt. Az ötletek sokaságából kiválasztani és beilleszteni a legmegfelelőbbeket oly módon, hogy azok szervesen illeszkedjenek a ház egészének képéhez, és ne oltsák ki egymás hatását.


Modern mediterrán


A háromszintes házban a funkciók jól elkülönülnek egymástól. A pinceszinten található a ház működéséhez szükséges teljes gépészet a mosókonyhával. Itt kapott helyet a kondicionálóterem a hozzá tartozó szaunával, zuhanyzóval. A földszint a közösségi élet színtere. A 90 nm-es egyterű nappali-konyha-étkező a ház központi helyisége. Fő attrakciója a középvonalában futó oszlopsor, mely izgalmas kihívást jelentett a bútorozás szempontjából. A szoba két kert felőli fala óriási üvegfelületekkel kapcsolódik a tágas teraszhoz s egyben a kerthez. A hátsó fronton a vendégszoba és a mellékhelyiségek húzódnak meg. Az emeleti előtérből sugaras elrendezésben a két gyerekszoba, a szülői háló, a fürdőszoba és a gardrób nyílik.


Modern mediterrán


A ház egészében a mediterránra jellemző barátságos, meleg pasztellszínek uralkodnak, melyek meghatározzák az itt tartózkodók közérzetét. Az épület külső és belső felületein egyaránt hangsúlyosan jelenik meg a rusztikus hatású sárgás-barna bolgár terméskő, ami az előbbinél funkcionális, az utóbbinál dekorációs szerepet tölt be. Fontos szerepet játszanak a különböző hangulatokat megjeleníteni képes változatos világításmegoldások. A falak felső részén körbefutó szegélylécek mögött lágy hangulatfényt létrehozó kábelvilágítás rejlik. A háziasszony elképzelései szerint megvalósult falfülkék is külön megvilágítást kaptak, kiemelve a távol-keleti utazások során gyűjtött szobrokat. Hasonló céllal készültek a szemközti falon épített gipszkarton dobozok is.
A családnak nagy mennyiséget befogadó tárolóhelyre volt szüksége, ezért a földszinti bejárat közelében és az emeleten a hálószobák szomszédságában járható gardróbhelyiségeket alakítottak ki. Az előrelátó tervezésnek köszönhetően a terek tágasak, szellősek maradtak. A nappaliban lehetőség volt az íves ülőgarnitúra térben való elhelyezésére, nagyvonalú eleganciát kölcsönözve az enteriőrnek. A teljes kényelem érdekében a hosszanti falon alacsony építésű geometrikus osztású nappalifal helyezkedik el, praktikus tárolóhelyet biztosítva a tévénézés, zenehallgatás nélkülözhetetlen kellékeinek.


Modern mediterrán


A legnagyobb körültekintést a nappalival egy térben lévő konyha megtervezése igényelte. A háziasszony nagy, minden igényt kielégítő konyhát szeretett volna, ugyanakkor a szekrények stílusának és színének illeszkednie kellett a nappali cseresznyebútorához is. A konyhasziget praktikus megoldást kínált a konyha és az étkező optikai elválasztására, a konyhabútor az oszlopsor túloldalán folytatódik – immár bárszekrény formájában.
A fiatalasszony régi vágya valósulhatott meg, amikor a hálószobával közös térbe terveztette a fürdőszobát. A maximális kényelemről kétmedencés épített mosdó és kétszemélyes masszázskád gondoskodik. A hálóhoz közvetlenül kapcsolódik egy nagyméretű nyitott terasz, mely az idegen tekintetek elől teljesen elzárt. Habár a két gyerekszoba falai a tipikus fiú- és lányszíneket viselik magukon, egyelőre még mindkettőt a kissrác lakja. Az eredeti fiúszoba színvilága a kék és vajsárga kettősére épül. Az emeletes ágy alsó része változatos tárolási lehetőséget kínál, a fal felőli dobozlépcsők úgyszintén. A gyerekek fürdőszobája a kék és narancsszínekre épül, vidám, játékos hangulatot kölcsönözve a helyiségnek.
Habár a lakberendező folyamatosan segítségére volt, alapvetően a háziasszony kitartó munkájának köszönhetően jött létre a meleg, barátságos, modern mediterrán otthon.


Lakberendező: Imre Mária
06-20/982-7029


Szöveg: Imre Mária
Fotó: Tyukodi LászlóTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A festés és a tapéta után egy újabb faldekorálási lehetőség is adott az otthonukat szépíteni vágyók számára.

A társasági zóna, egyben a lakás sorompója, védőbástyája az előszoba. Ez két szempontból is igaz. Egyrészt védi otthonunk intimitását, hiszen ez az a hely, ahol megállíthatván a látogatókat még eldönthetjük, kit engedünk tovább, másrészt védi a belső tereket...

A Belváros egyik társasházában vagyunk, a hangulat mégis olyan, mintha egy vidéki ház romantikus tereit járnánk be. Fenyőfa bútorok, pihe-puha textíliák, az asztalon illatos sütemény és mindenütt számtalan angyal – minden variációban.

A kislányok imádják a pöttyöket. Miért ne adhatnánk meg nekik azt az örömöt, hogy pöttyös szobában élhessenek.

A sorházi lakások tulajdonosai gyakran azon törik a fejüket, mivel tudna az ő homlokzatuk kicsit kitűnni a monoton utcaképből. Ennek az épületnek sikerül felhívni magára a figyelmet.

1105 Budapest, Ihász utca 10.

Bútorminőségű külső és belső nyillászárók gyártása, típus és egyedi elképzelések alapján.

1239 Budapest, Ócsai út 1-3.

Cégünk a beltéri és kültéri dekoráció, beltéri szigetelőanyagok, parkettaalátétek, burkolólapok, ragasztóik széles választékát kínálja.

2400 Dunaújváros, Baracsi út 18.

Kiváló ár/érték arányú egyedi konyhabútorokat készítünk, akciós beépíthető készülékeket forgalmazunk.

2800 Tatabánya, Tölgyfa u. 7.

Lakberendezés, belsőépítészet, energiatanúsítás, megújuló energiák, épületgépészet , építész tervezés Üdvözlöm a Széplakterv tervező iroda bemutatkozó oldalán! Elérhetőségünk: www.szeplakterv.hu, 20 9320 98. www.s

3200 Gyöngyös, Szurdokpart út 6-8.

Víz-gáz-fűtésszerelési anyagok. Kül- és beltéri burkolatok. Öntözéstechnika. Vasáruk. Gépek, szerszámok.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017