Modern mediterrán

2010.03.24.

A mediterrán stílusban épült ház szerkezetkész állapotban volt, amikor a lakberendező felkérést kapott az enteriőrök megtervezésére. A kibontakozóban lévő terek izgalmas kihívás ígéretével kecsegtettek, a szakember lelkesedése a hónapokig tartó munka során mit sem változott. A megbízó és a lakberendező közötti zökkenőmentes, jó hangulatú munka gyümölcse a most bemutatásra kerülő családi fészek.


Modern mediterránA galéria megnyitásához kattintson a képre!


A ház belső megjelenésének tekintetében a tulajdonos asszonynak határozott elképzelései voltak. A lakberendező szerepe elsősorban a helyes arányok meghatározása, a színek, formák és anyagok összhangjának megteremtése volt. Az ötletek sokaságából kiválasztani és beilleszteni a legmegfelelőbbeket oly módon, hogy azok szervesen illeszkedjenek a ház egészének képéhez, és ne oltsák ki egymás hatását.


Modern mediterrán


A háromszintes házban a funkciók jól elkülönülnek egymástól. A pinceszinten található a ház működéséhez szükséges teljes gépészet a mosókonyhával. Itt kapott helyet a kondicionálóterem a hozzá tartozó szaunával, zuhanyzóval. A földszint a közösségi élet színtere. A 90 nm-es egyterű nappali-konyha-étkező a ház központi helyisége. Fő attrakciója a középvonalában futó oszlopsor, mely izgalmas kihívást jelentett a bútorozás szempontjából. A szoba két kert felőli fala óriási üvegfelületekkel kapcsolódik a tágas teraszhoz s egyben a kerthez. A hátsó fronton a vendégszoba és a mellékhelyiségek húzódnak meg. Az emeleti előtérből sugaras elrendezésben a két gyerekszoba, a szülői háló, a fürdőszoba és a gardrób nyílik.


Modern mediterrán


A ház egészében a mediterránra jellemző barátságos, meleg pasztellszínek uralkodnak, melyek meghatározzák az itt tartózkodók közérzetét. Az épület külső és belső felületein egyaránt hangsúlyosan jelenik meg a rusztikus hatású sárgás-barna bolgár terméskő, ami az előbbinél funkcionális, az utóbbinál dekorációs szerepet tölt be. Fontos szerepet játszanak a különböző hangulatokat megjeleníteni képes változatos világításmegoldások. A falak felső részén körbefutó szegélylécek mögött lágy hangulatfényt létrehozó kábelvilágítás rejlik. A háziasszony elképzelései szerint megvalósult falfülkék is külön megvilágítást kaptak, kiemelve a távol-keleti utazások során gyűjtött szobrokat. Hasonló céllal készültek a szemközti falon épített gipszkarton dobozok is.
A családnak nagy mennyiséget befogadó tárolóhelyre volt szüksége, ezért a földszinti bejárat közelében és az emeleten a hálószobák szomszédságában járható gardróbhelyiségeket alakítottak ki. Az előrelátó tervezésnek köszönhetően a terek tágasak, szellősek maradtak. A nappaliban lehetőség volt az íves ülőgarnitúra térben való elhelyezésére, nagyvonalú eleganciát kölcsönözve az enteriőrnek. A teljes kényelem érdekében a hosszanti falon alacsony építésű geometrikus osztású nappalifal helyezkedik el, praktikus tárolóhelyet biztosítva a tévénézés, zenehallgatás nélkülözhetetlen kellékeinek.


Modern mediterrán


A legnagyobb körültekintést a nappalival egy térben lévő konyha megtervezése igényelte. A háziasszony nagy, minden igényt kielégítő konyhát szeretett volna, ugyanakkor a szekrények stílusának és színének illeszkednie kellett a nappali cseresznyebútorához is. A konyhasziget praktikus megoldást kínált a konyha és az étkező optikai elválasztására, a konyhabútor az oszlopsor túloldalán folytatódik – immár bárszekrény formájában.
A fiatalasszony régi vágya valósulhatott meg, amikor a hálószobával közös térbe terveztette a fürdőszobát. A maximális kényelemről kétmedencés épített mosdó és kétszemélyes masszázskád gondoskodik. A hálóhoz közvetlenül kapcsolódik egy nagyméretű nyitott terasz, mely az idegen tekintetek elől teljesen elzárt. Habár a két gyerekszoba falai a tipikus fiú- és lányszíneket viselik magukon, egyelőre még mindkettőt a kissrác lakja. Az eredeti fiúszoba színvilága a kék és vajsárga kettősére épül. Az emeletes ágy alsó része változatos tárolási lehetőséget kínál, a fal felőli dobozlépcsők úgyszintén. A gyerekek fürdőszobája a kék és narancsszínekre épül, vidám, játékos hangulatot kölcsönözve a helyiségnek.
Habár a lakberendező folyamatosan segítségére volt, alapvetően a háziasszony kitartó munkájának köszönhetően jött létre a meleg, barátságos, modern mediterrán otthon.


Lakberendező: Imre Mária
06-20/982-7029


Szöveg: Imre Mária
Fotó: Tyukodi LászlóTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Nem, ez nem egy mesekönyv illusztrációja, hanem egy valódi ágy.

A nappali szoba bútorán az ébenfekete matt fafurnéros és a magasfényű fehér felületek mértani formákban vannak jelen. A monotonitás elkerülése érdekében a felső szekrény középső két ajtaja halványzöld felületkezelést kapott.

A kétszintes házat szerkezetkészen vásárolta meg az ifjú pár. Olyan otthont óhajtottak, amely a kor követelményeinek megfelelően divatos, híven tükrözi dinamikus életmódjukat, ugyanakkor kényelmes, bensőséges légkört sugároz.

Stresszel teli életünkben felértékelődtek a családi házakhoz tartozó szabad telekrészek. Méretüktől függetlenül igyekszünk ezeket a területeket a kor szellemiségének megfelelően testi és szellemi feltöltődésünk szolgálatába állítva kialakítani.

A „Jona Hoad Design”, egy speciális világítástervező cég egyesíti a LED-technológia legújabb kutatásainak eredményeit és az akril használatát a világítótestek világában.

1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 112.

Függönyök, bútorszövetek, klöplifüggönyök, lapfüggönyök, sín- és rúdkarnisok.

2120 Dunakeszi, Kérem, keressen telefonon!

Mesés falvédők, ágytakarók, ágyneműgarnitúrák gyerekeknek és felnőtteknek, foltvarrással. Kívánom, hogy munkáim annyi örömet okozzanak önöknek, mint nekem, amikor készítettem őket.

3300 Eger, Nagyváradi út 18.

Csempék, burkolólapok, szaniterek, kádak, zuhanykabinok, csapok, bútorok, segédanyagok kis- és nagyker.

1135 Budapest, Országbíró u. 61.

Euro Hu-Can Kft. - Az eredeti kanadai nyílászárók világa

6600 Szentes, Ipartelepi út 14.

A villanykapcsoló a lakás dísze! Óriási szín és anyagválaszték a piacvezető gyártótól! www.legrand.hu

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017