Mediterrán nyaraló

2010.10.06.

Déli tengerpartokon tett utazásaik során szerzett kellemes tapasztalataikra emlékezve döntöttek úgy a nyaraló tulajdonosai, hogy a mediterrán épületek vendégmarasztaló térkapcsolatait és meleg színeit a saját házukban is megteremtik.


A kétszer égetett bontott téglából készült teraszok és kerti utak nagyban hozzájárulnak a mediterrán hatáshoz


A kétszer égetett bontott téglából készült teraszok és kerti utak
nagyban hozzájárulnak a mediterrán hatáshoz


Egy Balaton-parti öreg házba és környezetébe szeretett bele a pár. Természetesen már a megvásárlás előtt tudták, hogy átépítésre és bővítésre lesz szükség, hiszen nemcsak egy kétszemélyes romantikus fészekre, hanem nagy társaság befogadására is szolgáló, kényelmes üdülőre vágytak. Olyan mediterrán nyaralóra, ahol akár egész nyáron lakhatnak, pihenhetnek, és ha szükségét érzik, télen is leruccanhatnak egy kis feltöltődésre.


Mediterrán nyaraló


Az eredeti épülethez egy hátsó traktust építettek, ami egy hálószobából és a hozzá tartozó fürdő- és gardróbszobából áll. A földszint már meglévő részén csak elrendezésében módosítottak. Egybenyitották a helyiségeket, az így létrejött nagy térben kapott helyet a nappali-konyha-étkező együttes.


A hátsó, fapergolával fedett teraszt a háziasszony által készített, kihúzható baldachin árnyékolja. A könnyed, kovácsoltvas kerti garnitúra szintén mediterrán hatású


A hátsó, fapergolával fedett teraszt a háziasszony által készített, kihúzható baldachin árnyékolja. A könnyed, kovácsoltvas kerti garnitúra szintén mediterrán hatású


Padlóburkolatnak itt harmadosztályú padlástéglát használtak, ami amellett, hogy roppant olcsó, színével és kissé kopott felületével tökéletesen illeszkedik a ház stílusához. A falak antikolt hatású, narancsszínű felülete még a borús napokon is napsütés érzetét kelti.


A háziasszony munkájának ad kényelmes hátteret a rusztikus hangulatú fenyőfa konyhabútor és étkező


A háziasszony munkájának ad kényelmes hátteret a rusztikus hangulatú
fenyőfa konyhabútor és étkező


Az emeleti lakrészt a régi tető elbontása után egy új tetőszerkezet építésével alakították ki, melyre a bontott cserepeket rakták vissza. Ennek két oka volt: az ütött-kopott cserép jobban illeszkedik a ház stílusához, és ráadásul egy kicsit spórolni is tudtak. Az egykori konyha helyén a tetőtérbe vezet a lépcső, aminek bontott téglából rakott fala igazán ötletes és egyedi.


A nappaliban a fal, a padló, de még a függönyök is terrakottaszínűek. Ebből az egyszínű világból hatásosan emelkedik ki a királykék ülőgarnitúra


A nappaliban a fal, a padló, de még a függönyök is terrakottaszínűek.
Ebből az egyszínű világból hatásosan emelkedik ki a királykék ülőgarnitúra


Az emeleten három vendégszoba és természetesen külön fürdőszoba várja a családtagokat és a barátokat. A kis, lőrésszerű ablakokat a tető mindig leárnyékolja, emiatt a nyári hőségben sem melegszenek fel a helyiségek túlságosan.
A házhoz kívülről két, különböző tájolású terasz kapcsolódik, így a nap bármely szakában lehet akár az árnyékban pihenni, akár sütkérezve szürcsölgetni a hideg italokat.


Kényelmes olvasósaroknak is jutott hely a földszinten. A téglafalak közé épített könyvespolc másik oldalán a konyhához tartozó tárolópolcok találhatók


Kényelmes olvasósaroknak is jutott hely a földszinten. A téglafalak közé épített
könyvespolc másik oldalán a konyhához tartozó tárolópolcok találhatók


Az ablakokat a házigazda által saját kezűleg készített zsalugáterek védik a betolakodóktól és az erős napfénytől


Az ablakokat a házigazda által saját kezűleg készített zsalugáterek védik a
betolakodóktól és az erős napfénytől


A kert óriási fái kellemesen leárnyékolják a házat


A kert óriási fái kellemesen leárnyékolják a házat


A konyhához kapcsolódó teraszt a tető túlnyúlása és a dús növényzet is óvja az erős napfénytől. Még a  déli, legforróbb órákban is kellemes itt hűsölni


A konyhához kapcsolódó teraszt a tető túlnyúlása és a dús növényzet is óvja az
erős napfénytől. Még a  déli, legforróbb órákban is kellemes itt hűsölni


Igényes, vidám fürdőszoba. Itt is, mint bárhol az egész házban, barátságos fenyőfa bútorokat találunk


Igényes, vidám fürdőszoba. Itt is, mint bárhol az egész házban,
barátságos fenyőfa bútorokat találunk


Egyformák a bútorok, de a különböző színek folytán mégis különböző hangulatúak az emeleti vendégszobák


Egyformák a bútorok, de a különböző színek folytán mégis különböző
hangulatúak az emeleti vendégszobák


Mediterrán nyaralóTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A családi házak kertjeinek megtervezésekor a tulajdonosok általában a pihenés, kikapcsolódás, aktív szórakozás lehetőségének szempontjaira összpontosítanak, ki-ki ízlésének, a család szokásainak és korosztályi összetételének megfelelően.

Ez a nem mindennapi, magasan az ég felé törő tetőszerkezet három nyeregtető összeépítésével jött létre. A viszonylag nagy méretű épület két tulajdonságával is magára vonja a figyelmet.

Lakásunk legszebb és legfontosabb fényei a természetes fények. Vitathatatlan, hogy az ablakokon beáramló napsütésnél nem lehet ragyogóbb világítási módot kitalálni. De mivel ezzel nem saját magunk gazdálkodunk, mesterséges fényforrások hadára van szükségünk ahhoz, hogy fényben gazdag életet élhessünk.

Hidegburkolat: ez a név tökéletesen illik arra a burkolatfajtára, amit illet, hiszen mind tapintásra, mind látványra valóban hideg. Mégis vannak helyiségek, amiket nem tudunk – és nem is lehet – elképzelni nélküle.

E lakás konyháját érdemes közelebbről is szemügyre vennünk. A tulajdonosok igénye szerint az átalakítás során építették a nappalival egy térbe, így a házaspár közvetlen kapcsolatban maradhat egymással különböző tevékenységeik végzése közben.

2040 Budaörs, Keleti u. 7.

Vízkezelő berendezés gyártása, forgalmazása, szervizelése. Háztartási, ipari, egyedi igény kielégítése.

1023 Budapest, Ürömi u. 45.

40 000 termék 530 m2-en! Igényes mediterrán, rusztikus lakberendezés. Minden, ami a házhoz kell!

1026 Budapest, Gábor Áron köz 3. sz.

Mauer típusú biztonsági zárak, fő- és vezérkulcsos zárrendszerek kis és nagykereskedelme. Zárszerviz.

8000 Székesfehérvár, Mártírok útja 3.

Weitzer-Parkett kiváló felületkezelt parketták; AURO felületkezelő anyagok; Kültéri fa járólapok és kertépítő elemek; Vörösfenyő fűrészáru; Hőkezelés-műszárítás

9400 Sopron, Kőszegi u.6.

Konyhabútorok, előszobák, gardróbok, nappali bútorok készítése. Látványterv 3D-ben.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017