Mediterrán nyaraló

2010.10.06.

Déli tengerpartokon tett utazásaik során szerzett kellemes tapasztalataikra emlékezve döntöttek úgy a nyaraló tulajdonosai, hogy a mediterrán épületek vendégmarasztaló térkapcsolatait és meleg színeit a saját házukban is megteremtik.


A kétszer égetett bontott téglából készült teraszok és kerti utak nagyban hozzájárulnak a mediterrán hatáshoz


A kétszer égetett bontott téglából készült teraszok és kerti utak
nagyban hozzájárulnak a mediterrán hatáshoz


Egy Balaton-parti öreg házba és környezetébe szeretett bele a pár. Természetesen már a megvásárlás előtt tudták, hogy átépítésre és bővítésre lesz szükség, hiszen nemcsak egy kétszemélyes romantikus fészekre, hanem nagy társaság befogadására is szolgáló, kényelmes üdülőre vágytak. Olyan mediterrán nyaralóra, ahol akár egész nyáron lakhatnak, pihenhetnek, és ha szükségét érzik, télen is leruccanhatnak egy kis feltöltődésre.


Mediterrán nyaraló


Az eredeti épülethez egy hátsó traktust építettek, ami egy hálószobából és a hozzá tartozó fürdő- és gardróbszobából áll. A földszint már meglévő részén csak elrendezésében módosítottak. Egybenyitották a helyiségeket, az így létrejött nagy térben kapott helyet a nappali-konyha-étkező együttes.


A hátsó, fapergolával fedett teraszt a háziasszony által készített, kihúzható baldachin árnyékolja. A könnyed, kovácsoltvas kerti garnitúra szintén mediterrán hatású


A hátsó, fapergolával fedett teraszt a háziasszony által készített, kihúzható baldachin árnyékolja. A könnyed, kovácsoltvas kerti garnitúra szintén mediterrán hatású


Padlóburkolatnak itt harmadosztályú padlástéglát használtak, ami amellett, hogy roppant olcsó, színével és kissé kopott felületével tökéletesen illeszkedik a ház stílusához. A falak antikolt hatású, narancsszínű felülete még a borús napokon is napsütés érzetét kelti.


A háziasszony munkájának ad kényelmes hátteret a rusztikus hangulatú fenyőfa konyhabútor és étkező


A háziasszony munkájának ad kényelmes hátteret a rusztikus hangulatú
fenyőfa konyhabútor és étkező


Az emeleti lakrészt a régi tető elbontása után egy új tetőszerkezet építésével alakították ki, melyre a bontott cserepeket rakták vissza. Ennek két oka volt: az ütött-kopott cserép jobban illeszkedik a ház stílusához, és ráadásul egy kicsit spórolni is tudtak. Az egykori konyha helyén a tetőtérbe vezet a lépcső, aminek bontott téglából rakott fala igazán ötletes és egyedi.


A nappaliban a fal, a padló, de még a függönyök is terrakottaszínűek. Ebből az egyszínű világból hatásosan emelkedik ki a királykék ülőgarnitúra


A nappaliban a fal, a padló, de még a függönyök is terrakottaszínűek.
Ebből az egyszínű világból hatásosan emelkedik ki a királykék ülőgarnitúra


Az emeleten három vendégszoba és természetesen külön fürdőszoba várja a családtagokat és a barátokat. A kis, lőrésszerű ablakokat a tető mindig leárnyékolja, emiatt a nyári hőségben sem melegszenek fel a helyiségek túlságosan.
A házhoz kívülről két, különböző tájolású terasz kapcsolódik, így a nap bármely szakában lehet akár az árnyékban pihenni, akár sütkérezve szürcsölgetni a hideg italokat.


Kényelmes olvasósaroknak is jutott hely a földszinten. A téglafalak közé épített könyvespolc másik oldalán a konyhához tartozó tárolópolcok találhatók


Kényelmes olvasósaroknak is jutott hely a földszinten. A téglafalak közé épített
könyvespolc másik oldalán a konyhához tartozó tárolópolcok találhatók


Az ablakokat a házigazda által saját kezűleg készített zsalugáterek védik a betolakodóktól és az erős napfénytől


Az ablakokat a házigazda által saját kezűleg készített zsalugáterek védik a
betolakodóktól és az erős napfénytől


A kert óriási fái kellemesen leárnyékolják a házat


A kert óriási fái kellemesen leárnyékolják a házat


A konyhához kapcsolódó teraszt a tető túlnyúlása és a dús növényzet is óvja az erős napfénytől. Még a  déli, legforróbb órákban is kellemes itt hűsölni


A konyhához kapcsolódó teraszt a tető túlnyúlása és a dús növényzet is óvja az
erős napfénytől. Még a  déli, legforróbb órákban is kellemes itt hűsölni


Igényes, vidám fürdőszoba. Itt is, mint bárhol az egész házban, barátságos fenyőfa bútorokat találunk


Igényes, vidám fürdőszoba. Itt is, mint bárhol az egész házban,
barátságos fenyőfa bútorokat találunk


Egyformák a bútorok, de a különböző színek folytán mégis különböző hangulatúak az emeleti vendégszobák


Egyformák a bútorok, de a különböző színek folytán mégis különböző
hangulatúak az emeleti vendégszobák


Mediterrán nyaralóTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Milánó belvárosában igazi kuriózumok, fákkal beültetett lakóházak épülnek.

Ha kicsi a hely, gondolkodjunk többfunkciós bútorokban.

A formára nyírás ősi művészete által befolyásoljuk a növényeket, és uralkodunk rajtuk. Ezt a módszert minden hagyományos kertben művelték, Pompeji kertjeinek nyírott puszpángjaitól, mirtuszaitól, babérjaitól kezdve az Alhambra szoborszerűen kialakított...

A pilisi táj természetes szépsége adja a hátterét ennek a kertnek, a domboldal természetes sziklaképződményeivel, növényeivel. Az épített környezet a terep adta lehetőséget kihasználva...

Az egymással harmóniában álló, egy vagy két színben tartott helyiségek előnye, hogy könnyedén változtathatunk a hangulatán egy új árnyalat bedobásával. Esetünkben legyen ez a tüzes hangulatú vörös.

1039 Budapest, Rákóczi u. 22.

60 európai cég termékei, 54 berendezett fürdőszoba box és 300 lapozón. Átlag feletti családias és előzékeny kiszolgálás. Legfőbb erősségünk a kreativitás és a vevő elképzeléseinek fényképszerű, háromdimenziós megjelenítése, gyors beszerzéssel és szállítással.

1081 Budapest, Rákóczi út 73.

Minőség - Kompromisszumok nélkül

5561 Békésszentandrás, Kisfaludy u. 30.

Az Argomex Kft. 20 éves betonipari tapasztalatnak köszönhetően kiváló minőségben gyártja termékeit. Az érdeklődők 96 féle falburkoló kőből választhatnak. Az előre gyártott látszóbeton tökéletes burkolata nagy felületeknek, homlokzatoknak. Az egyedi zsaluzásnak köszönhetően sokféle forma megvalósítható.

9461 Lövő, Kossuth Lajos u. 25.

Roto Alapelv - Több szabad tér. Több komfort.

1037 Budapest, Pomázi köz 13.

Cégünk vállalja tolókapuk, úszókapuk, kétszárnyú kapuk, ipari kapuk, szekcionált garázskapuk, külső-belső korlátok, kerítésbetétek, előtetők, kocsibeálló acélszerkezetek gyártását bármilyen kivitelben.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018