Mediterrán nyaraló

2010.10.06.

Déli tengerpartokon tett utazásaik során szerzett kellemes tapasztalataikra emlékezve döntöttek úgy a nyaraló tulajdonosai, hogy a mediterrán épületek vendégmarasztaló térkapcsolatait és meleg színeit a saját házukban is megteremtik.


A kétszer égetett bontott téglából készült teraszok és kerti utak nagyban hozzájárulnak a mediterrán hatáshoz


A kétszer égetett bontott téglából készült teraszok és kerti utak
nagyban hozzájárulnak a mediterrán hatáshoz


Egy Balaton-parti öreg házba és környezetébe szeretett bele a pár. Természetesen már a megvásárlás előtt tudták, hogy átépítésre és bővítésre lesz szükség, hiszen nemcsak egy kétszemélyes romantikus fészekre, hanem nagy társaság befogadására is szolgáló, kényelmes üdülőre vágytak. Olyan mediterrán nyaralóra, ahol akár egész nyáron lakhatnak, pihenhetnek, és ha szükségét érzik, télen is leruccanhatnak egy kis feltöltődésre.


Mediterrán nyaraló


Az eredeti épülethez egy hátsó traktust építettek, ami egy hálószobából és a hozzá tartozó fürdő- és gardróbszobából áll. A földszint már meglévő részén csak elrendezésében módosítottak. Egybenyitották a helyiségeket, az így létrejött nagy térben kapott helyet a nappali-konyha-étkező együttes.


A hátsó, fapergolával fedett teraszt a háziasszony által készített, kihúzható baldachin árnyékolja. A könnyed, kovácsoltvas kerti garnitúra szintén mediterrán hatású


A hátsó, fapergolával fedett teraszt a háziasszony által készített, kihúzható baldachin árnyékolja. A könnyed, kovácsoltvas kerti garnitúra szintén mediterrán hatású


Padlóburkolatnak itt harmadosztályú padlástéglát használtak, ami amellett, hogy roppant olcsó, színével és kissé kopott felületével tökéletesen illeszkedik a ház stílusához. A falak antikolt hatású, narancsszínű felülete még a borús napokon is napsütés érzetét kelti.


A háziasszony munkájának ad kényelmes hátteret a rusztikus hangulatú fenyőfa konyhabútor és étkező


A háziasszony munkájának ad kényelmes hátteret a rusztikus hangulatú
fenyőfa konyhabútor és étkező


Az emeleti lakrészt a régi tető elbontása után egy új tetőszerkezet építésével alakították ki, melyre a bontott cserepeket rakták vissza. Ennek két oka volt: az ütött-kopott cserép jobban illeszkedik a ház stílusához, és ráadásul egy kicsit spórolni is tudtak. Az egykori konyha helyén a tetőtérbe vezet a lépcső, aminek bontott téglából rakott fala igazán ötletes és egyedi.


A nappaliban a fal, a padló, de még a függönyök is terrakottaszínűek. Ebből az egyszínű világból hatásosan emelkedik ki a királykék ülőgarnitúra


A nappaliban a fal, a padló, de még a függönyök is terrakottaszínűek.
Ebből az egyszínű világból hatásosan emelkedik ki a királykék ülőgarnitúra


Az emeleten három vendégszoba és természetesen külön fürdőszoba várja a családtagokat és a barátokat. A kis, lőrésszerű ablakokat a tető mindig leárnyékolja, emiatt a nyári hőségben sem melegszenek fel a helyiségek túlságosan.
A házhoz kívülről két, különböző tájolású terasz kapcsolódik, így a nap bármely szakában lehet akár az árnyékban pihenni, akár sütkérezve szürcsölgetni a hideg italokat.


Kényelmes olvasósaroknak is jutott hely a földszinten. A téglafalak közé épített könyvespolc másik oldalán a konyhához tartozó tárolópolcok találhatók


Kényelmes olvasósaroknak is jutott hely a földszinten. A téglafalak közé épített
könyvespolc másik oldalán a konyhához tartozó tárolópolcok találhatók


Az ablakokat a házigazda által saját kezűleg készített zsalugáterek védik a betolakodóktól és az erős napfénytől


Az ablakokat a házigazda által saját kezűleg készített zsalugáterek védik a
betolakodóktól és az erős napfénytől


A kert óriási fái kellemesen leárnyékolják a házat


A kert óriási fái kellemesen leárnyékolják a házat


A konyhához kapcsolódó teraszt a tető túlnyúlása és a dús növényzet is óvja az erős napfénytől. Még a  déli, legforróbb órákban is kellemes itt hűsölni


A konyhához kapcsolódó teraszt a tető túlnyúlása és a dús növényzet is óvja az
erős napfénytől. Még a  déli, legforróbb órákban is kellemes itt hűsölni


Igényes, vidám fürdőszoba. Itt is, mint bárhol az egész házban, barátságos fenyőfa bútorokat találunk


Igényes, vidám fürdőszoba. Itt is, mint bárhol az egész házban,
barátságos fenyőfa bútorokat találunk


Egyformák a bútorok, de a különböző színek folytán mégis különböző hangulatúak az emeleti vendégszobák


Egyformák a bútorok, de a különböző színek folytán mégis különböző
hangulatúak az emeleti vendégszobák


Mediterrán nyaralóTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A Velencei-tótól nem messze, egy sűrű bokrokkal körülvett területen lévő „édenkert” már belépéskor elbűvöli az embert, hiszen a kaputól a ház bejáratáig vezető homokkő út két oldalán dúsan virágzó rózsabokrok kísérik a látogatót.

A nyílászárók készülhetnek fából, műanyagból és – bár magánépítkezéseknél ez nem gyakori – alumíniumból. Minden típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, választásunkban a ház hangulata és nem utolsósorban pénztárcánk dönt.

Egy egyszerű konyhabútor akár egyetlen remekül tervezett elemmel is feldobható.

Egy ír tervező, aki visszatér a gyökerekhez és bátran újrafogalmazza a gyapjú felhasználását.

Akár kicsi, akár nagy az erkélyünk, egy ilyen praktikus asztalnak biztosan hasznát vesszük.

1046 Budapest, Klauzál u. 9.

Cégünk az építőiparban hiánycikk-ként mutatkozó igényes generálkivitelezésre szakosodott, elérhető áron.

3700 Kazincbarcika, Bolyai tér 1.

Több, mint 30 éve a PVC ablak- és ajtóprofilgyártás élvonalában! Új 7 kamrás profilrendszer. Egyedülálló ár/érték arány! Mielőtt döntene, látogassa meg honlapunkat, hogy tudja, mi különbözteti meg egyik műanyag ablakot a másiktól!

1117 Budapest, Hengermalom út 20.

Wicanders parafa padló- és falburkolatok kereskedelme. Parafaszigetelő rendszerek, expandált parafa.

1162 Budapest, Budapesti út 176.

Vállalom konyhabútorok, beépített szekrények, egyéb bútorok egyedi méretre történő elkészítését az egyszerűtől a luxuskivitelig. Egyedi kerti garnitúrák, fakerítések, térelválasztók, teraszfedések, pergolák, szerszámtároló faházak tervezése és gyártása ugyancsak egyedi igények alapján. Javítási, felújítási munkák, korrekt munkavégzés, díjtalan felmérés.

1103 Budapest, Noszlopy u. 2.

Hideg- és melegburkolat ragasztási segédanyagok (aljzatkiegyenlítők, kenhető szigetelések, ragasztók, fugázók), építési vegyi anyagok, festékek, hőszigetelő rendszerek gyártása, forgalmazása.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017