Utolsó frissítés dátuma: 2011.11.10.

Cégadatok

MAPEI Kft.

2040 Budaörs, Sport utca 2.

Telefon: 23/501-670, 23/501-667

Fax: 23/501-666

MAPEI Kft - csemperagasztó, fugaanyagok, fugázók, építőipari ragasztók, ragasztóanyagok, beton és habarcsadalékszerek, termékek hideg-, melegburkolatokhoz: szigetelőanyagok, aljzatelőkészítés termékei, betontechnológiai termékek, betonjavítás, adalékszer, festék, hangszigetelés, hőszigetelés.

Cégünkről

Ahhoz, hogy Önnek be tudjuk mutatni, hogy miért válasszon minket, fontos, hogy megismerje azt a dolgot, aminek mi az összes tevékenységünket, az összes gondolatunkat alárendeltük!
Ez a mi életformánk, a KÜLDETÉSÜNK:
Mi, a Mapei azon dolgozunk, hogy partnereink, valamint az általuk kiszolgált vásárlók környezettudatosan fejlesztett termékeink és szolgáltatásaink felhasználásával, hosszútávon egészséges és sikeres életet élhessenek.
Biztosítjuk, hogy munkatársaink a cég céljainak elérésével megvalósíthassák saját személyes, egyéni céljaikat is.

Gondolom, hogy Ön is fontosnak tarja, hogy egészséges és sikeres életet élhessen! Mi ebben segítünk Önnek, ha velünk működik együtt

Hogyan tesszük ezt, milyen STRATÉGIÁT KÖVETÜNK:
Olyan, mások számára fontos értékeken alapuló vállalati kultúrát teremtünk és működtetünk, amely a Mapei kft. küldetését megvalósítani képes munkatársi csapatot biztosítja.
A vállalati kultúra, amelyet dolgozóink, partnereink magukkal visznek az otthonaikba és környezetükbe, harmonikusabbá és jobbá teszi mindenki életét.
Folyamatosan környezetbarát termékeket fejlesztünk ki, amelyek az emberek egészségére nem károsak és óvják a környezetünket.
Képzéseken, rendezvényeken keresztül elérjük, hogy az építőipar résztvevői törekedjenek az etikus magatartásra és a legjobb minőségre.

Hisszük, hogy az etikus magatartás az alapja annak, hogy az építőipar összes résztvevője – építtető, kivitelező, kereskedő – azt mondhassa egy-egy építkezés után: EZ IGEN, TELJESEN ELÉGEDETT VAGYOK!
A Mapei Kft olyan ÉRTÉKEK szigorú betartásával működik, amelyek biztosítják azt, hogy Ön többet kapjon, mint amire számított!

www.mapei.hu

Termékek, szolgáltatások

Hírek

Biztosan már számos tényezőt megvizsgált és alapul vett a segédanyagok kiválasztásakor. A kiválasztott burkolat anyaga, mérete, beépítési helye, illetve a burkolatot fogadó aljzat típusához ajánlatos kiválasztani a legoptimálisabb ragasztóanyagot. Ezek a segédanyagok az elkészült burkolat árának csupán néhány százalékát jelentik, s lehetővé teszik, hogy a megépített burkolat tartós, és esztétikus maradjon. Miért érdemes megbízható ragasztót választani? Azért, mert az esetleges bontás és újraburkolás költségei gyakran még a burkolás költségeit is meghaladják. Mégis milyen szempontok kell figyelembe venni a segédanyagok kiválasztásánál?A Mapei Kft. hidegburkolati segédanyagainak termékpalettáján a megtalálható ragasztók is különböznek egymástól a felmerülő igények teljesítése miatt. Ha például beltérre keres ragasztót, fűtetlen aljzatra, normál lapmérethez, nem nedvszívó anyagú laphoz, akkor az Adesilex P7 vagy Adesilex P9 ragasztó lehet a legköltséghatékonyabb megoldás. Mindkét ragasztó elősegíti a gyors és biztonságos munkavégzést. Az Adesilex P9 ragasztó kiváló választás akkor is, ha egy helyiséget át szeretné burkoltatni, mert a helyiség burkolata már nem esztétikus, de az nem mozog és stabilan rögzített az aljzatához, nem szükséges fáradságos munkával eltávolítani a régi burkolatot. A régi burkolat lúgos tisztítása, a tisztítószer alapos vizes lemosása, majd a burkolat megszáradása után az új burkolatot az aljzat állapotának és a burkolólap méretének függvényében Adesilex P9-cel vagy Keraflex-szel lehet ragasztani. A Keraflex ragasztót ajánljuk kerámia burkolólapokhoz kül-és beltéren egyaránt. Gipszkarton falakra burkolásokhoz az Adesilex P9 szintén kiválóan alkalmas, mert rugalmassága remekül alkalmazkodik a gipszkarton esetleges kihajló mozgásaihoz. Miért ezt a három ragasztót említettük?Azért, mert ha most vásárol a Mapei Kft. kezdeményezésében létrejött MÉBKER Hálózat üzleteiben a fent említett ragasztókból tetszőleges összeállításban 3 zsákot a kivitelezéshez, akkor garantált ajándék szilikon kupont kap ajándékba, valamint részt vehet a 7 db Samsung Galaxy Tab-ek sorsolásán. Részletekért kattintson ide. Ha Ön sem szeretne reklamációkat, költséges javítást, a felfordulást okozó visszabontást, akkor válassza a Mapei a legmagasabb technológiájú, bármilyen építési problémára tartós megoldást nyújtó burkolási segédanyagait.  

Különleges dekorbevonatot szeretne, kis rétegvastagságban és elérhető áron?A Mapei dekorpadlós termékei között nagyon régóta szerepel az ULTRATOP padlóbevonatunk, mellyel sok egyedi munkát sikerült elkészítenünk. Nagy forgalmú terek, ipari terhelések mellett is gyakran alkalmazzuk az ULTRATOP-ot 6-8mm-től. Sokszor viszont olyan padlóra van igény, amely kisebb rétegvastagságban kialakítható, és alacsony terhelésnek lesz csak kitéve. Ehhez a piaci igényhez igazodott a Mapei, amikor kifejlesztette az ULTRATOP LIVING-et, amely 5 mm-es rétegvastagságtól alkalmazható. Az ULTRATOP LIVING, összetevőinek köszönhetően kevésbe hajlamos a repedésre, könnyen alakítható ki vele egybefüggő, sima felület akár foltos hatással is. Terhelhetőségét tekintve csak gyalogos forgalom esetében alkalmazható. Kivitelezésekor nagyon fontos, hogy új beton és padlófűtés esetén a betont ki kell fűteni (2 naponta 5 °C-ot emelünk a fűtés hőmérsékletén, maximumon hagyjuk 2-3 napig, majd a felfűtést követően 2 naponta hűtünk 5 °C-ot a fűtésen), hogy a zsugorodási repedések megjelenjenek. Az így keletkezett repedéseket szakszerűen össze kell varrni. Meglévő burkolat esetén a felületen tapadást kell mérni (kérje szakembereink segítségét)! Megfelelő fogadófelület lehet például természetes kőburkolat vagy kerámialap. Minden esetben figyelni kell a beton maradék nedvességtartalmára (legfeljebb 4,5 CM%), a beton minőségére (min. C20), illetve a megfelelő dilatáció képzésre (pl. fűtéskörönként). Az ULTRATOP LIVING kapható fehér, világosszürke, antracitszürke és standardszürke színekben, melyeket össze is keverhetünk még por alakban, így köztes színeket hozhatunk létre. Ha a lealapozott beton felületén öntjük össze a már bekevert ULTRATOP LIVING-et, akkor különböző árnyalatú, foltos, márványos hatás lesz a végeredmény. Az így elkészült burkolatok megkötött felületét érdemes finoman megcsiszolni, ha a kontrasztokat szeretnénk még jobban kiemelni. A felületet mindenképpen kell pórustömíteni, hogy a szennyeződés ne kerülhessen bele a már kikötött ULTRATOP LIVING anyagába. Felületkezelés nélkül a bevonatot megszínezheti a mindennapi igénybevétel során például kávé vagy bor. A legmegfelelőbb felületkezelő lakk a MAPEFLOOR FINISH 630-as termékünk, melyet két rétegben kell felhordani az ULTRATOP LIVING felületére. Fontos: meg kell várni a száradást a két réteg között. A lakk csak kissé emeli ki az anyag színét, megjelenésében selyem matt hatású. Szakmai információt is kérhet telefonon vagy e-mailen:Barna Mónika ipari padló termékfelelőstől a marketing@mapei.hu e-mail címen. Forrás: Mapei

Hányan, de hányan siránkoznak ismerőseink közül minden hideg évszak alatt, hogy milyen ronda, undorító a konyha, a fürdő fala, a fugák, a sarkok, vagy olykor még a szoba fala is. Csupa fekete-szürke folt: penész. „Hogyan adom így el?”, kérdezi az egyik. „Már megint fújhatom le penészírtóval”, panaszkodik a másik. „Állandóan köhögök tőle”, így a harmadik. Bizony, aki nem tapasztalta, el sem hiszi, milyen nagymértékben rontja a penész lakókörnyezetünk komfortját, életszínvonalunkat, ingatlanunk értékét. Ez a „közellenség” leginkább nedves, vizes helyiségeinket támadja meg, de szobáink hőhidas falainak belső oldalán, sarkaiban is megtelepedhet. Csúnya látvány, kellemetlen érzetet kelt a helyiség használata során, s egészségkárosító hatása sem feledhető. Régi építésű épületeknél gyakran előfordul, hogy a vasbeton szerkezetek bevezetik a hideget lakásunk belső falára. A lehűlt vasbetonkoszorú, áthidaló, aljzatbeton és lábazat hideg téli napokon akár 5-8 °C–ra is lehűl. Így óriási hőmérsékletkülönbség keletkezik, mivel a lakást 20-24 °C-ra fűtjük föl. Az ilyen területen a létrejött hőhíd miatt falainkon lecsapódik a pára, és ez penészedés kialakulásához vezet. A megtelepedett penészt néha csak nagy küzdelem árán lehet teljesen megszüntetni. Fújhatjuk erre alkalmas szerekkel, moshatjuk, festhetjük, a penész újra és újra vissza fog térni, amíg kialakulásának okát nem szüntetjük meg. Tartós megoldást az épület hőszigetelése jelent, amennyiben azt szakszerűen úgy végzik el, hogy a hőhidakat is megszüntetik. Ezt követheti a penész teljes felszámolása. A régi szakik a rézgálicra esküsznek, de ma már léteznek barátságosabb és modernebb, pontosan erre a műszaki problémára kifejlesztett termékek. Nézzük meg egy családi ház példáján, hogy a Mapei milyen termékeket javasol:A Mapei termékek megfelelő használata teljeskörű, megnyugtató megoldást jelent, és hosszú távon garantálja a kényelmes, egészséges életminőséget otthonunkban, valamint a falak szépségének tartósságát. Családi házunk régi építésű és hőhidas. Első lépésként egyeztetnünk kell egy építésszel, hogy a falaink anyagától, vastagságától függően milyen vastagságú hőszigetelő táblát alkalmazzunk. Egy B-30-as hagyományos fal esetében a 10 cm vastagságú polisztirol vagy ásványgyapot szigetelést érdemes használnunk. A Mapei komplett hőszigetelő rendszert kínál, a MAPETHERM hőszigetelő rendszert. A MAPETHERM rendszer magas minőségű Mapei termékekből áll, melyek műszaki tulajdonságai garantálják a biztos és tartós megoldást. A jó minőségű hőszigetelő rendszer mellett arra is érdemes odafigyelnünk, hogy a beépítést szakemberre bízzuk, olyanra, aki számos referenciával rendelkezik, és azokat kérésre be is mutatja leendő megrendelőjének. Amennyiben szükséges, és a pénztárcánk engedi, a hőszigetelés kivitelezése előtt érdemes átvizsgáltatnunk régi nyílászáróinkat, s amennyiben már nem zárnak biztosan, tönkrementek, meglazultak, úgy érdemes elvégeztetnünk a nyílászárócseréket is. Ha megvagyunk a nyílászárók cseréjével és a hőszigeteléssel, no, ekkor érdemes csak belekezdenünk a belső penészes falak helyreállításába. A penész eltávolítását végezzük a SILANCOLOR CLEANER PLUS mohásodás-és penészgátló tisztítószerrel, ami a penészgombákat nem csupán a felületről tisztítja le, de a mélyebb szerkezetben rejlő hibákat is eltávolítja. A mélyebb szerkezetben is a megtisztított fal száradását várjuk ki, majd kezeljük a felületet a SILANCOLOR PRIMER PLUS penészgátló alapozóval. A kezelt felületen, speciális szintetikus szilikongyanta tartalmának köszönhetően, az alapozó megakadályozza a víz behatolását a fal mélyebb rétegeibe -füdőszobákban, zuhanyzókban, konyhákban -, és egyúttal nagymértékű páraáteresztő tulajdonsággal rendelkezik. A SILANCOLOR PRIMER PLUS alapozó száradását követően vigyük fel a falra a SILANCOLOR PITTURA PLUS vizes diszperziós, szilikongyanta tartalmú penészgátló védőfestéket, ami tartós védelmet biztosít a penészgombák ellen. A védelmen kívül a SILANCOLOR PITTURA PLUS nagyon fontos tulajdonsága, hogy szép. Sima, matt, érintésre bársonyos felületet ad. Vonzóvá teszi még ezt a terméket, hogy széles színválasztékban áll rendelkezésre, s a ColorMap színkeverő rendszerrel egyéni színelképzelések is előállíthatók belőle. Az így kialakított teljes Mapei megoldás fokozott és tartós védelmet nyújt a penészgombák megtelepedése ellen felújítás és új építés esetén is. A festést követően a nedves helyiségek felújításánál további termékeket is kell alkalmazni, hiszen ezekben a helyiségekben, konyhákban, fürdőszobákban a leggyakrabban hidegburkolatok kerülnek kiépítésre. Javasoljuk, hogy a fugázást az ULTRACOLOR PLUS fugázóanyagunkkal végezzék, így a penészgombák garantáltan nem telepszenek meg a szinte mindig nedves fugákon. Az ULTRACOLOR PLUS víztaszító (DropEffect) és penészgátló (BioBlock) technológiával készült. A BioBlock technológia a fuga mikrostruktúrájában egyenletesen eloszló szerves molekulákat ad a habarcshoz, amelyek nagymértékben megakadályozzák a penészért felelős mikroorganizmusok megtelepedését a felületen. A DropEffect révén nagymértékben csökken a felszíni víz felszívódása a fugaszerkezetbe. A sarkokat, negatív éleket a MAPESIL AC penészedésálló szilikon hézagkitöltő-anyaggal töltsük ki. Összefoglaljuk példánk történetét:a penész elleni harcban győztünk, és mindent megtettünk azért, hogy családunk életét komfortosabbá tegyük, és hosszútávon egészséges életet élhessünk. Ha penészgomba üti fel a fejét otthonában, akkor ne várjon sokat, amíg észrevétlenül megtámadja az egészségét, hanem indítson célzott támadást ellene. Hogyan tegye mindezt? Megtudhatja, ha adatai megadása után letölti Úgy érzi otthon biztonságban van? Téved… c. lakossági elektronikus kiadványunkat, melyet azért állítottunk össze, hogy megtudhassa, milyen eszközökkel előzheti meg a penészgomba kialakulását, és hogyan érezheti magát végre teljes biztonságban otthonában. www.fugazoanyag.hu/peneszellen A korszerűtlenül szigetelt vagy akár a szigetelés nélküli házak esetében előfordul, hogy sokan feleslegesen fűtik utcát is, ami miatt hatalmas gázszámlákat fizetnek. Ezért egyre több családiház-tulajdonos dönt az energiatakarékos felújítás, az utólagos hőszigetelés mellett. Ha Ön is a beruházás mellett dönt, az a legkevesebb, amit elvárhat, hogy a kivitelezést követően a fűtésre fordított költségei érezhetően csökkenjenek. Már közel jár az elhatározáshoz, de még mindig vannak bizonyos kérdések, melyekre nincs meg a válasza? Dőljön hátra, mert van egy jó hírünk az Ön számára: nem kell mást tennie, mint adatai kitöltése után letölteni az INGYENES „Van megoldás” c. lakossági elektronikus kiadványunkat. www.fugazoanyag.hu/vanmegoldas

A burkolat az, melyen nap, mint nap járunk. A burkolat életünk legfontosabb pillanatainak színtere, és bizonyos értelemben csatatere is: ez az a hely, ahol a gyermekünk önfeledten játszik, ahol örömmel tolja végig kisautóját újra meg újra. Méltósággal viseli a meghitt vacsorák alkalmával kiömlő bor testes színét, a baráti összejövetelek alkalmával táncra perdülő magas sarkak és cipőtalpak dinamikus súrlódását, a megunt, kiszolgált bútorok újakkal történő cseréjének terhes súlyát, a szobatisztaságra szokó kiskutya utáni tisztítószer fertőtlenítő vegyületét. A burkolat és az alatta lévő nélkülözhetetlen segédanyagok körül vesznek minket, otthonunk alapját, meghatározó részét képezik. Milyen szerepet tölt be a burkolat életünkben?Vajon túlértékelnénk padlónk fontosságát? Nyugodtan kijelenthetjük, hogy egész biztosan nem! A burkolat életünknek és az Ön életének, mindennapjainak, legszebb mozzanatainak tanúja. Akárcsak a bőre, megérdemli a legjobb kezelést, a legjobb minőségű anyagokat, azért, hogy sokáig tudja Önt és családját szolgálni, hogy tartós maradjon, és minél tovább megőrizze eredeti szépségét. Ahhoz azonban, hogy a burkolat valóban betölthesse méltó helyét életében, egyszer jól meg kell csináltatni. Miért van ennek a pillanatnak kulcsfontosságú szerepe? Új ház vagy lakás megvásárlása esetén együtt készül az új burkolat is, mely ha szakszerűen és minőségi Mapei segédanyagokkal készült el, hosszú-hosszú évekig lesz otthona ékessége, és biztos pont az életében. Ha azonban felújításra szorul a lakás vagy a burkolat, vagy az előző burkolat nem szakszerűen, olcsó és kispórolt anyagokkal készült, akkor idő előtt lesz kénytelen megtapasztalni a burkolással járó – sok esetben - kellemetlen körülményeket: a koszt, a port, a felfordulást, a javítással járó extra költségeket… mindazt, amit a Mapei burkoláshoz használt megoldásaival garantáltan elkerülhetett volna! Ha Ön már mindezt megtapasztalta, akkor minden bizonnyal értékelni tudja, ha a burkolat első alkalommal elkészül, és az a későbbiekben is a helyén marad: nem mozog, nem kopog, nem színeződik el, nem válik fel, hanem ott van a maga szépségében és állandóságában. Ön pedig abban a biztos tudatban lépkedhet rajta, hogy jól döntött, amikor a magasabb minőségű Mapei anyagokat választotta otthona legfontosabb felületének, padlójának burkolásához. Mapei – Burkolás egyszer, s mindörökre. www.mapei.hu

Amikor azt hiszi, biztonságban van fürdőszobájában, ahol nyugalom és feltöltődés vár Önre, akkor van a legkiszolgáltatottabb helyzetben, és esetleg még csak nem is tud róla. Itt ugyanis az alapos takarítás sem védheti meg azoktól a veszélyfaktoroktól, amelyek az egészségére is komoly hatással lehetnek. Melyek ezek az alattomos tényezők és hogyan védekezhet ellene?Ha kis fekete vagy szürke foltok jelennek meg fürdőszobája falán, a fugán vagy a mennyezeten, akkor Ön is célponttá válik, mert az ártalmatlannak tűnő, csúnya foltocskák veszélyesebbek, mint gondolná. Ezek nem mások, mint a penészgombák, amik a vizes, nedves helyiségekben, mint a fürdőszoba és a  konyha,  könnyen megtelepedhetnek. Spóráik olyan allergéneket terjesztenek, amelyek komoly betegségek melegágyai, mint például a manapság egyre gyakoribb asztma, valamint egyéb légúti problémák. Tehát ha penészgomba üti fel a fejét kedvenc helyiségében, ne várjon, amíg az észrevétlenül megtámadja az egészségét, és allergiás reakciókhoz vezet, hanem indítson célzottan támadást ellene a három legérzékenyebb pontján: speciális fugázóanyaggal, szilikonnal, és megfelelő beltéri festékkel, amelyek vízlepergető és penészedésgátló tulajdonsággal bírnak. Mérjen megsemmisítő csapást fürdőszobája és családja egészsége egyik legnagyobb ellenségére, a penészgombára! És hogy mi a leghatékonyabb fegyver, amivel védekezhet ellenük? Olvassa el az „Úgy érzi, otthon biztonságban van?” című elektronikus kiadványt, amelyből megtudhatja, hogy milyen eszközökkel előzheti meg a penészgomba kialakulását, és érezheti végre teljes biztonságban magát otthonában. www.fugazoanyag.hu/peneszellen

Ön is olyan padlóburkolatra vágyik, melynek a csodájára járnak, és amivel garantáltan nem lesz problémája az elkövetkezendő években? Mitől függ, hogy sikerül-e megvalósítania ezt az álmát? Ennek nincs köze a szerencséhez vagy a véletlenhez, hanem konkrét tényeken és ok-okozati összefüggéseken alapul, amelyet ha megismer, nem érhetik kellemetlen meglepetések. Képzelje el, milyen elkeserítő az, ha a felújítás örömteli befejezése és felemelő érzése után, amikor végre nyugodtan hátradőlhetne, és élvezhetné csodaszép padlójának látványát, megjelennek az első árulkodó jelek, hogy valami nem stimmel padlójával. Mi lehet az oka, hogy a nappalija díszét jelentő, drágán megvásárolt, szép lapok kopogó, repedezett, felváló burkolattá válnak? Ez az a pont, amikor valószínűleg Ön is felteszi a kérdést, hogy hogyan történhetett mindez, minek a hibájából került Ön ilyen kellemetlen helyzetbe, mi jelenthet biztos megoldást a problémájára? Sokan nem tudják, hogy a leggyakoribb ok a nem megfelelő burkolatragasztó választása, pedig a ragasztó óriási jelentőséggel bír padlója élettartamának szempontjából! Persze rengeteg ragasztó megtalálható a piacon, amelyek között nehéz eligazodni - hogy adott esetben melyik lenne a legjobb választás -, pedig nagy szükség lenne rá, ha nem szeretne értelmetlenül pénzt kidobni az ablakon, avagy pár hónap múlva ingerülten telefonálni a kivitelezőjének, mert felváltak, feltöredeztek a lapok. Mi pontosan azt szeretnénk, ha Ön elkerülné a fent leírt csalódást, és nem a pórul járt, hanem a tudatosan vásárló, jól informált, a végeredménnyel hosszú távon elégedett tulajdonosok közé tartozna. Ezért érdemes kicsit alaposabban átgondolni, hogy szeretne-e már most az elején okosan dönteni, és olyan ragasztót választani, mellyel elkerülheti a lapok felválásának kockázatát. Nyilvánvaló, hogy ha a burkolólapjai felválnak, nem csupán bosszúság éri, hanem komoly anyagi kár is! 1. új ragasztót kell vásárolnia 2. új szakembert kell választania, akinek szintén van munkadíja 3. új járólapokat is kell vásárolnia azok helyett, melyek tönkrementek. Tudjuk, hogy nincs könnyű helyzetben egy felújítás során, hiszen olyan dolgokról kell döntenie, amik nem merülnek fel nap, mint nap, éppen ezért rejlik benne kockázat. Azért, hogy segítsünk és csökkentsük ezt a kockázatot, szeretnénk Önnek egy értékes ajándékot adni: A tartós burkolat titka című kiadványunkat, amelyből megtudhatja, hogy mi az, amitől elsődlegesen függ burkolatának tartóssága, élettartama. Fedje fel a burkolatragasztás körüli homályos pontokat, és járjon utána ingyenes kiadványunk segítségével, hogy mi az, ami igazán döntő fontosságú, mielőtt felújításba kezdene! Kerülje el azokat a végzetes hibákat, amelyek csapdaként leselkedhetnek az óvatlan felújítókra! www.fugazoanyag.hu/tartosburkolattitka

Megfelelő termékválasztással, előkészítéssel és bedolgozással A tartós és szép burkolat titka, hogy a kiváló minőségű segédanyagokkal, ellenőrzött és előkészített alapfelületre, megfelelő bedolgozási körülmények között és megfelelő szaktudás mellett készüljön el. Szakembereink számos különböző építkezésen, építési helyszínen fordulnak meg szerte az országban, és kapcsolatban állnak hazánk legtöbb kivitelezőjével. A rendszeres látogatások alkalmával sokféle kivitelezési technikával és a munkát leegyszerűsítő fogással ismerkednek meg. Ezen alkalmakkor a kivitelezők által elkövetett hibákra is odafigyelnek, így rengeteg tapasztalatra tesznek szert. Ezek közül szeretnénk néhányat megosztani a kedves Olvasóval. Kezdjük a hidegburkolás legsarkalatosabb pontjával, a teraszokkal és az erkélyekkel. Tapasztalataink szerint a legtöbb tönkrement burkolat kültéri. Ennek oka legtöbbször a rosszul megválasztott segédanyag, a nem megfelelően előkészített alapfelület, a kétoldalas kenési technológia és a közvetlenül a burkolat alatt elhelyezkedő vízszigetelés hiánya. Kültérben legalább S1 osztályba sorolt ragasztóhabarcsok használatára van szükség, mert csak ezek képesek tartósan elviselni a téli és nyári hónapok között végbemenő hőmérsékletváltozást, alakítható tulajdonságuknak köszönhetően. Kültéri burkolatok esetében 1-2 %-os, folyamatos (!) lejtéssel kialakított alapfelületre van szükség, hogy a csapadék le tudjon folyni róla. A víz nem állhat meg a burkolat felületén, mert a cementkötésű fugázóhabarcson át tud szivárogni. Egyoldali kenés alkalmazásakor a burkolat alatt légbordák maradnak, amelyben a fugán átszivárgó víz felhalmozódhat. A nem megfelelő lejtés következtében a burkolat alá szivárgó víz fagypont alatti hőmérséklet esetén jéggé alakulva, térfogatát 9 %-kal megnövelve tönkreteszi a burkolatot, a lapok felválhatnak. A burkolat alatt elhelyezkedő vízszigetelés nemcsak a burkolatnak biztosít hosszabb élettartamot, de megvédi a betonszerkezetet az esetlegesen bejutó víztől is, és megakadályozza a sókivirágzást a lapok és a fuga felületén. Meglehetősen gyakoriak a dilatációs mezők helytelen kiosztásából adódó problémák is. Mint tudjuk, a dilatáció egy mozgási hézag, amire azért van szükség, mert a burkolólapok hőmérsékletváltozás hatására változtatják méreteiket. Amikor ez a változás méretnövekedést jelent, helyet kell biztosítanunk a megnövekedett lapoknak, amit dilatációs profillal vagy rugalmas anyaggal kitöltött fugákkal érhetünk el. A dilatációs mezők kiosztásakor több tényezőt kell figyelembe vennünk, mint pl.: kül- vagy beltérben burkolunk, van-e padlófűtés, mekkora a lapméretünk, milyen széles fugahézagokkal készül majd a burkolat. Kültérben a lap színe is fontos lehet, illetve, hogy milyen tájolású a terasz vagy erkély, milyen igénybevételnek lesz kitéve a felület, stb. A mozgási hézagok elhagyása a burkolat befeszülését vonja maga után. Ilyenkor a burkolat a fuga mentén (ahonnan a dilatáció hiányzik) felpúposodik. A burkolat alapja az aljzat. A burkolási munkák megkezdése előtt nagy gondot kell fordítani a fogadófelület ellenőrzésére és előkészítésére. Ha ezt nem tesszük meg és az aljzat idő előtt tönkremegy, akkor az ezen elhelyezkedő többi réteg, pl. az esetleges vízszigetelés, a ragasztóréteg és burkolat tönkremehetnek. Komolyabb vizsgálatok nélkül, szemrevételezéssel is sok mindent meg lehet állapítani a fogadófelületünkről. Megtudhatjuk például, hogy az aljzat megfelelően dilatált-e, porlik-e a felülete, vagy vannak-e rajta repedések. Ha valamilyen hibát észlelünk, a tartós burkolat érdekében kötelességünk javítani azt. Be kell vágnunk utólag a dilatációkat amennyiben azok nincsenek, vagy nem a megfelelő helyen vannak. Ha felporló felületű betonnal, esztrich-kel találkozunk, akkor csiszolás után egy arra alkalmas impregnáló alapozóval (pl. Prosfas, Primer MF) meg kell szilárdítanunk azt. Repedezett aljzatok esetében először meg kell határoznunk a repedés keletkezési okát. A pókhálószerűen megjelenő repedések általában az anyag zsugorodásából származnak. Az egyenes vonal mentén, esetenként több mm széles repedések oka legtöbbször a dilatáció hiánya. Ezekben az esetekben a repedést erőzáró módon kell lezárni. A repedést Eporippal önthetjük ki, és alkalmazhatjuk a betonvarrás technológiát is. Dilatációs repedések erőzáró módon történő javításakor nem szabad megfeledkeznünk a dilatáció utólagos bevágásáról sem. Erre a későbbi hőingadozás hatására keletkező repedések elkerülése miatt van szükség. Burkolási munkák megkezdése előtt ellenőrizni kell az aljzatok maradék nedvességtartalmát is. A cementkötésű aljzatok kötése és a bedolgozáskor hozzákevert többletvíz elpárolgása zsugorodással jár együtt. Ez a zsugorodás hosszrövidüléssel is jár, aminek mértéke a 0,5 mm-t is elérheti méterenként. A burkolat leragasztása után történő zsugorodás a lapok felpúposodását, feltöredezését eredményezheti. Tapasztalt szakembereink akár az építkezés helyszínén is szívesen állnak mind a kivitelező szakemberek, mind a magánépíttetők rendelkezésére. www.mapei.hu

A részletekben az erő: Mapesil Z és Mapesil Z Plus. A fürdőszobák minőségét nemcsak a burkolat és a berendezési tárgyak szépsége határozza meg. Ahhoz, hogy jóleső érzés legyen használni lakásunk egyik legfontosabb helyiségét, a legapróbb részletekre is (mint például a mosdó falhoz való csatlakoztatása stb.) oda kell figyelnünk. Ebben nyújt segítséget a MAPEI Kft., amelynek anyavállalata az olaszországi MAPEI S.p.A. a termékeinek folyamatos tökéletesítésében, új termékek kifejlesztésében látja a jövőt, és az elégedett partnerekkel, szakemberekkel való kapcsolat alapját. Ezért fejlesztette tovább a Mapesil Z-t, és alkotta meg vadonatúj termékét, a Mapesil Z Plus-t. A Mapesil Z és a Mapesil Z Plus általános használatra kifejlesztett ecetsavas szilikon hézagkitöltő- és tömítőanyagok. Míg a Mapesil Z fő alkalmazási területe az ajtók üvegezése, ablakkeretek tömítése, légcsatornák, vízcsövek és különböző hézagok rugalmas kitöltése az építő- és autóiparban, hajóépítésnél és más ipari területeken, addig a Mapesil Z Plus penészedésgátló hatása miatt a Mapesil Z alkalmazási területén kívül még elsősorban konyhákban, fürdőszobákban mosogatók, kádak, szaniterek, zuhanyzók és szaunák tömítésére és rugalmas hézagkitöltésére is használható. Színválasztékuk a saját felhasználási területeikből adódóan kerültek kiválasztásra. Mindkét termék átlátszó változatban, a Mapesil Z fekete, a Mapesil Z Plus pedig fehér színben is forgalomba kerül. Tixotróp állaguknak köszönhetően könnyedén felhordhatók mind vízszintes, mind függőleges felületekre is. Természetesen bírnak a szilikonokra jellemző általános jó tulajdonságokkal is. A levegő páratartalmának hatására megkötésük után ellenállnak a szélsőséges időjárási hatásoknak, hirtelen hőmérsékletváltozásnak, ipari szennyezésnek, ezért kültérben és vízzel állandóan érintkező részeken is nagy biztonsággal alkalmazhatók. Akár 20 %-os nyúlást és összenyomódást is el tudnak viselni akkor is, ha a bedolgozási állapotukhoz képesti elmozdulás tartósan fennáll. Ahhoz, hogy a szilikon hézagkitöltő- és tömítőanyagok elláthassák szerepüket, szépek és esztétikusak legyenek, elengedhetetlen a bedolgozási technológia pontos betartása! Eszerint a szilikon vastagsága legyen kevesebb a kitöltendő hézag szélességénél, vagy legfeljebb egyezzen meg azzal, illetve ne tapadjon a hézag aljára, hanem csak a falaira. A vastagságot Mapefoam háttérkitöltő zsinórral lehet beállítani. Olyan alapfelületeknél, amik kémhatása lúgos (pl.: beton), vagy amikhez a szilikonok tapadási erejét növelni szükséges (például fa, fém), a felületet a hézag kitöltése előtt Primer FD alapozóval kezelni kell. A továbbfejlesztett Mapesil Z és az újonnan kifejlesztett Mapesil Z Plus is a MAPEI név minőséggel való egybeforrását jelenti. Használja bátran e két terméket, ügyeljen a helyes felhasználásra, és nem érheti meglepetés! További információ és ingyenes szaktanácsadás: 06-40-462-734 (06-40-4MAPEI) www.mapei.hu

Amikor úgy döntünk, hogy régi, már unalmas fürdőszobánkat felújítjuk, egy viszonylag hosszú és kényelmetlen procedúrába kezdünk. De vállaljuk mindezt azért, hogy az új fürdőnk sokáig szép és problémamentes legyen, sok esetben a lakás egyetlen nyugodt része, ahol a gondolatainkba merülhetünk, kipihenve a nap fáradalmait. Hogy ez tényleg így legyen, érdemes a felújítás megkezdése előtt megtervezni, átgondolni mit mivel és hogyan készítsünk. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani. Az első és legfontosabb lépés talán az, hogy kiválasszuk a szakmailag felkészült, megbízható kivitelezőt. A második, hasonlóan fontos lépés a megfelelő segédanyag-gyártó kiválasztása, akit bármikor elérhetünk, ha anyagválasztásban tanácstalanok vagyunk. Ez esetben helyes döntés, ha a Mapei Kft-vel veszik fel a kapcsolatot, mert mi minden problémára találunk megoldást, telefonon, írásban vagy akár személyesen is segítséget nyújtunk, és a termékeink minden esetben megbízhatóan teljesítik a feladataikat. Jó, hogyha előre kiválasztjuk a burkolólapokat, mert ezek anyagának és méretének ismeretében kaphatunk helyes és költséghatékony segédanyagot, pl. közepes lapméretű, nedvszívó lapokhoz KERABOND T-T, vagy gres anyagú, nem nedvszívó lapokhoz ADESILEX P9-et. Ha megvan a kivitelezőnk, megvannak a burkolólapok és szaniterek, kezdődhet a munka! Első lépés a megfelelő alapfelület kialakítása. Ez is nagyon fontos, és sokféle lehet. Ha cseréltük a víz- és elektromos vezetékeket a falban, akkor valószínű, hogy jobb, ha lebontjuk a régi burkolatot a teljes felületen. Ilyenkor vakolással készítünk megfelelően sík és hordképes alapfelületet, ill. a járó felületen esztrichbetont alkalmazunk. Ha ezekhez a feladatokhoz gyors kötésű anyagokat használunk, akkor hamarabb lehet kezdeni a burkolást úgy, hogy nem fog károsodni a felületünk az aljzatban lévő maradék nedvességtartalom miatt. Oldalfalra a NIVOPLAN habarcsot, míg járófelületre a TOPCEM PRONTO esztrichet javasoljuk. Mindkét termék könnyen bedolgozható és gyorsan terhelhető, ami nem elhanyagolható a rövid kivitelezési idő és a problémamentes burkolat kialakításához. Ha viszont nem lettek cserélve a vezetékek, és a meglévő burkolás megfelelő tapadású az aljzathoz és megfelelően síklapú, akkor rá lehet tenni az új burkolatot. Ehhez az első és fontos lépés a meglévő felület zsírtalanítása, erős lúgos takarítása. A takarítás megszáradása után el lehet készíteni az alapozást nem nedvszívó felületre alkalmas alapozóval. Ez lehet az ECO PRIM GRIP vagy az ECO PRIM T alapozónk. Mindkét termék Eco jelzésű, tehát nem tartalmaz a környezetre káros anyagokat, ami nagyon fontos a családunk és a mi egészségünk megőrzése érdekében! Ha a vakolt felületre dolgozunk, akkor pedig nedvszívó felületre alkalmas alapozót használunk, PRIMER G-t vízzel hígítva a nedvszívó képesség függvényében. Az alapozók kötési idejét minden esetben ki kell várni, ez időjárástól függően 4-12 óra lehet, és csak ezután folytathatjuk a munkát! Ahol nagyobb mennyiségben fog érintkezni a falfelülettel vagy a padlóval a víz, ott feltétlen kenhető szigetelést kell beépítenünk, ha nem szeretnénk, hogy a felületek és a burkolatok a víz bejutása miatt később károsodjanak. Ilyen helyek a zuhanykabin alja, oldala, a fürdőkád melletti falfelület, vagy akár a fürdőszoba teljes padlófelülete, 10 cm lábazatmagasságig szigetelve. A MAPEGUM WPS kenhető szigetelést két rétegben kell felhordani a felületre ecsettel vagy hengerrel, a sarkokba hajlaterősítő MAPEBAND szalagot ragasszunk, így közvetlenül burkolható vízszigetelő réteget kapunk, ami megvédi az ázástól a fal- és födémszerkezetünket. A szigetelés kötésidejének kivárása után kezdődhet a burkolat felragasztása a burkolólap méretétől és anyagától függő ragasztóval. Lehetőség van gyorskötésű ragasztók használatára, amikkel lerövidül a felújítás ideje. Az ADESILEX P9 EXPRESS ragasztónk már 8 óra után fugázható, de lehetőség van még gyorsabb, akár 2 óra utáni fugázhatóságra a KERQUICK-el, szemben a normál kötésidejű ragasztók 24 órás fugázhatóságával. A burkolat leragasztása utáni művelet a fugázás. Ehhez is többféle anyagból lehet választani, kezdve a 28 féle színben létező KERACOLOR FF FLEX fugától a gyorskötő ULTRACOLR PLUS-on át az epoxy bázisú KERAPOXY-ig, ami akár csillogó Designváltozatban is kapható. Ne feledjük a negatív sarkok, anyagváltások rugalmas hézagkialakítását, amihez a MAPESIL AC ecetsav bázisú szaniterszilikon 31 féle színéből biztos találunk megfelelőt. A vízvezetékszerelő még felrakja a csaptelepeket, és a fugázóanyag kötésidejének kivárása után használatba is vehetjük az új fürdőnket. A nem végiggondolt, „Hűbele Balázs” módjára készülő felújítás sok felesleges problémájától mentjük meg magunkat, ha időben kitaláljuk, milyen burkolatot szeretnénk, és ehhez a legjobb segédanyaggyártót választjuk. www.mapei.hu

A nemzetközileg is elismert építőipari szakkiállítás 30. évfordulóját 2011-ben hatnapos nyitva tartással ünneplik a kiállítók, így a szakmai programokra is 3 nap áll rendelkezésre, illetve a nagyközönség is 3 napig keresheti fel a kiállítást. 2011. április 5-én nyitja meg kapuit a hazai építőipar leglátogatottabb rendezvénye, ahol az idén 20 éves Mapei Kft. rengeteg újdonsággal készül mind a szakma, mind pedig a magánépítkezők számára. Mapei – a vízszigetelés szakértője! A Mapei idén számos újdonsággal és a már jól bevált, ismert termékekkel várja az érdeklődőket az „A” Pavilon 112/B standján. Mi az, ami minden esetben megoldást és biztonságot jelent, legyen szó akár fürdőszobáról, medencéről, vagy éppen teraszról? A MAPELASTIC kenhető vízszigetelés garantáltan a burkolat és az Ön legjobb barátja! Azért, mert tartósan megóvja a burkolatot, mert kül- és beltérben egyaránt könnyen alkalmazható, és mert 16 kg-os kiszerelésben kisebb felületeket is költséghatékonyan szigetelhet vele. A Mapei Kft. folyamatosan arra törekszik, hogy a burkolatragasztóikkal elkészített burkolat hosszú távon probléma nélkül működjön, ne okozzon fejfájást se a kivitelezőnek, se a tulajdonosnak, tehát közvetve hozzájáruljon ahhoz, hogy nyugodtabb, boldogabb életet élhessenek termékeik felhasználói. Ehhez ajánlanak az érdeklődőknek a kiállításon biztos megoldásokat nyújtó hidegburkolati-rendszereket. Mindezek mellett a környezetvédelem fontossága nem egy üres és divatos marketing frázis a Mapei-nél, hanem egy olyan komoly elkötelezettségről tanúskodó alapelv, amelyet az évek óta tartó termékfejlesztések és nemzetközi tanúsítványok igazolnak. A Mapei zöld vonalának nemzetközi megnevezése a GREEN INNOVATION, ami a Mapei környezettudatosságát, a környezet és egészség védelméért, megóvásáért tett erőfeszítéseit foglalja közös csoportba. A Mapei kutató-fejlesztő tevékenységének 70%-a a fenntartható fejlődés, a környezetkímélőbb megoldások keresésének jegyében zajlik, melynek eredményeképpen évek óta fejleszti természet- és egészségbarát termékeinek körét, hogy újabb és újabb lépéseket tegyenek a környezet megóvásáért a jövő generációi számára. Ezen kívül ma már a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos nemzetközi szabványoknak megfelelő összes Mapei terméken megtalálható a Green Innovation logó is. Ez a tanúsítvány kiemelt szerepet játszik az amerikai U.S. Green Building Council szervezettel folytatott együttműködés során is, melynek a Mapei több mint 5 éve tagja. Ez a szervezet kidolgozta a LEED rendszert (Leadership in Energy & Environmental Design), mely az épületeket speciális pontozásos rendszer szerint minősíti és tanúsítja. A Mapei termékcsalád ma már több mint 150 olyan terméket tartalmaz, melyek megfelelnek a LEED kritériumoknak, és amelyeken Green Innovation logó szerepel. A Construmán a Mapei ismét bizonyítja szakmai hozzáértését, és azt, hogy képes az építőipar világában felmerülő legkülönbözőbb igények magas műszaki színvonalon történő kielégítésére. Szeretettel várja Önt a 20 éves Mapei Kft. a CONSTRUMA kiállításon. Mapei Kft. – 20 év tapasztalat a hazai építőiparban. www.mapei.hu

Ön szerint a hazai vagy a nyugat-európai lakások használnak fel több energiát? Sajnos ebben a „versenyben” élen járunk, hiszen egy átlagos magyar lakás 60%-kal több energiát használ fel, mint a nyugat-európaiak. Tény, hogy az energiaárak őrült módon megnövekedtek. A korszerűtlenül szigetelt, vagy akár a szigetelés nélküli házak esetében előfordul, hogy sokan feleslegesen fűtik az utcát is, ami miatt hatalmas gázszámlákat fizetnek. A hőszigetelés fontosságáról már senkit nem kell győzködni, hiszen aki csak teheti, elvégzi otthona energetikai korszerűsítését. Ezért egyre több családiház-tulajdonos dönt az energiatakarékos felújítás, az utólagos hőszigetelés mellett. Biztosan Önnek is elege van abból, hogy egy zsák pénzt dob ki úgy az ablakon, hogy közben se melege, se komfortérzete, se felújított, szépen vakolt háza nincs. Amennyiben a beruházás mellett dönt valaki, az a legkevesebb, amit elvárhat, hogy a kivitelezést követően a fűtésre fordított költségek érezhetően csökkenjenek. Már közel jár az elhatározáshoz, de még mindig vannak bizonyos kérdések, melyekre nincs meg a válasza? Behozza-e majd az árát? Megtérül-e a ráfordított összeg? Valóban érezhetően csökkeni fog-e a fűtésszámla összege? Olyan színű lesz-e a ház, mint amilyet szeretne? Nem fakul-e ki egy-két év múlva? Mennyi időt vesz igénybe a felújítás, pontosan mekkora felfordulással fog járni? Ezek valóban fontos kérdések, ha hőszigetelést tervez, hiszen nem kis befektetés a hőszigetelés korszerűsítése. Nyugodtan dőljön hátra, mert van egy jó hírünk az Ön számára: nem kell mást tennie, mint elolvasnia az INGYENES „Van megoldás” c. elektronikus kiadványunkat, amelyből minden, hőszigeteléssel kapcsolatos felmerülő kérdésére választ kaphat, és eloszlathatja azokat az esetleges félelmeket, amelyek ezzel kapcsolatban élnek Önben. Egy ilyen segítséggel nem csak értékes időt és energiát tudna megspórolni, hiszen nem kell különböző weboldalakat böngészni a megfelelő információ beszerzéséhez, hanem annak a kockázatát is csökkentetheti, amit egy elhibázott, hiányos információk alapján meghozott döntés vonhat maga után. Egyetlen célunk ezzel a kiadvánnyal, hogy Önnek, aki hőszigetelést tervez, segítsünk a sok-sok információ összegyűjtésével, rendszerezésével, a felmerülő kérdések megválaszolásával, és azok szakmai magyarázatával, alátámasztásával azért, hogy Önben a legkisebb bizonytalanság se maradjon, mielőtt meghozná ezt az igen fontos és hosszú távú döntést. Tartozzon Ön is azok közé, akik a következő télen már jelentős összegeket spórolnak meg az alacsonyabb fűtésszámlákkal és büszkék megújult, szép házukra! Az INGYENES „Van megoldás” c. e-book-ért kattintson a www.fugazoanyag.hu/vanmegoldas oldalra, ahol adatai megadása után letöltheti a kiadványt.

Vakítóan fehér falfelületet szeretne a festés után elérni vagy olyan falfestéket szeretne, mely lemosható? A Mapei mindkettőre kínál megoldást! A két festék kifejlesztésének fő oka nagyon egyszerű. A MAPEI termékek nagy részét olyan felújítási folyamatokban használják, ahol az esetek nagy részében más belső felújítás is történik, nem csak burkolás, vagy netán hőszigetelés, hanem a beltéri falak festése. A megszokott „MAPEI” minőségben kifejlesztett termékekkel cégünk ismét nem csak eladni szeretne egy festéket, hanem mellé még valami pluszt is szeretnénk felhasználóink megrendelőink számára biztosítani. Miből tudjuk meg, hogy milyen minőségű anyaggal is dolgozunk? A festékek minőségét nagy részben a bennük felhasznált kötőanyagok, azok minősége, és mennyisége határozza meg. A kötőanyagok nem megfelelő, vagy alacsony minősége alapjaiban határozza meg a felhasználást, a festékek színét (nem vakító fehér szín már alacsony minőséget takar), sárgulását-öregedését. A kötőanyagok mennyiségét PVC-értékben határozzuk meg. Magas PVC érték esetén sok az anyagokban található töltőanyag (olcsó komponens) és alacsony a kötőanyag mennyisége. Ennek a hatása az lesz, hogy festékünk gyorsabban öregszik-sárgul, és koszolódik a falon. Milyen területre ajánljuk a két festéket?A Colorite Matt anyagot kifejezetten projektekre, tisztasági festésekre kínáljuk beltéri felhasználásra. Alkalmazása egyszerű, jól takar és lényeges, hogy páraáteresztő tulajdonságokkal bír, így elkerülhető az új építésű ingatlanok esetében a penész gyors megjelenése megfelelő szellőztetés esetén, hiszen a festék nem szab gátat az építőanyagokból távozó nedvesség számára. Felhasználást követően évekig vakítóan fehér felületet kapunk, sokkal lassabban koszolódik, és sárgul, a hagyományos festékekhez képest. A termék fehér és pasztell színekben kapható. Dursilite termékünk esetében, egy olyan 8-10.000 –szer mosható anyagról beszélünk, ami felhasználásának, árfekvésének, kiadósságának köszönhetően már most nagyon kedvelt. A festéket bármilyen színre keverve lehetséges előállítani, és olyan speciális helyekre ajánljuk, ahol fontos a moshatóság-tisztíthatóság. Felhasználási területek beltérben: konyhák, gyermekszobák, mélygarázsok falfelületei, tisztasági festések. Bővebb információért hívja a Mapei Kft. központi szaktanácsadó számát: 06-40-462-734 www.mapei.hu

A penész a környezetünkben bárhol megtalálható egyik leggyakoribb allergén, melyet nem tekintünk veszélyesnek, csak borzasztó csúnyának. Egy olyan gombafaj, mely megtalálható a levegőben, de csak akkor telepedik meg, ha táptalajra talál. Ám ha ez meg van, akkor sajnos nem válogat: megtelepszik olyan felületeken is, ahol nem is gondolnánk. Pontosan ezért a fürdőszobája igazi élővilágot jelent a penészgombáknak. A rossz hír pedig az, hogy a penészesedés először otthonát támadja, majd később Önt és családját is, aminek akár súlyos következményei is lehetnek! A rossz közérzettől a fulladásos rohamokig, a tüsszögés, orrfújás, könnyező szem mind kifejezetten a penészgomba jelenlétére utaló tünetek. A penészgomba a belélegzés során bekerül a szervezetbe, ahol megtelepszenek, szaporodnak. Ha gyenge a szervezet védekezőképessége, akkor pedig alattomosan, azonnal támadásba lendülhetnek. De a kialakulás esélyét csökkenteni lehet, hiszen a penész elleni küzdelem egyik leghatékonyabb módszere a minőségi építő és – szigetelőanyag. Az egyik legcélszerűbb megoldás a nedves helyiségekben olyan fugázóanyag alkalmazása, mely penészedés- és gombásodás gátló anyagot tartalmaz, hogy ne tudjon megtelepedni a penész. Ilyen fugázóanyag a Mapei Kft. megújult Ultracolor Plus fugázóanyaga, melynek nevében a Plus jelölés jelenti azt, hogy penészedésgátló adalékszereket tartalmaz, melyek meggátolják a penészgombák megtelepedését. Az Ultracolor Plus az egyetlen olyan fugázó a piacon, amelyben egyben megtalálhatóak azok az előnyök és előnyös tulajdonságok (mint például a vízlepergető és penészedésgátló adalékok) melyek a többi gyártó fugázóiban legfeljebb külön-külön, más-más fugázóanyagokban vannak jelen. Ha gyönyörű szép, foltmentes fugázóanyagot szeretne álmai járólapjához, akkor válassza az Ultracolor Plus fugázóanyagot. A termék a BioBlock penészesedést gátló és DropEffect vízlepergető tulajdonságokkal is rendelkezik. A további előnye, hogy gyorskötésű és gyorsszáradású anyag, így nem lehet gond, ha rövid idő alatt szeretné igénybe venni felújítandó burkolatát. A 26 gyönyörű színben kapható fugázóanyag bel-és kültérben használható, maximum 2 cm fugaszélességhez. Teljesen mindegy, hogy milyen gyakran fogja tisztítani ezzel a fugázóval készült felületet, az antibakteriális védőanyag nem fog kioldódni a termékből. www.mapei.hu

Hogyan lehet egy lakásfelújítás akár élvezetes feladat is? Úgy, hogy elkerüli a vele járó bosszúságot! Ha úgy döntött, hogy felújítja otthonát, akkor tudja, hogy az első lépés, hogy keres egy szakembert. Ezután megveszi a járólapokat, majd ehhez a segédanyagokat, aztán amikor elkészül, élvezi a gyönyörűen felújított otthona szépségét és kényelmét. Ez az ideális helyzet! De annyi rémtörténetet, már-már „horror sztorit” lehet hallani ismerősöktől, hogy akár rémálommá is fajulhat egy felújítás… Ha Ön éppen burkolási munkálatok előtt áll, és nem szeretne akár már pár hónap múlva dühöngve telefonálgatni a kivitelezőjének, akkor érdemes kicsit alaposabban átgondolnia, hogy - szeretne okosan dönteni és olyan anyagot választani, mellyel minimálisra csökkentheti a lapok felválásának kockázatát, és - szeretne olyan kivitelezővel együttműködni, aki valóban szakszerűen rakja le az Ön által választott burkolatot, így az utolsó kockázati tényezőt is kizárni. Mert ha járólapjai felválnak, nem csupán bosszúság éri, hanem komoly anyagi kár is! 1. új ragasztót kell vennie 2. új szakembert kell keresnie, aki ismét elkéri a munkadíját 3. új járólapokat kell vennie azok helyett, melyek tönkrementek. Ez a kivitelezés költségét könnyedén megduplázhatja! Nagy könnyelműség valamiért kétszer annyit fizetni, amit már elsőre is profi módon meg lehet oldani, nem igaz! De mindezektől megkímélheti magát, ha elolvassa a „Már szakemberre bízom” című e-book-ot. (www.fugazoanyag.hu/szakemberrebizom) Segítségével szert tehet mindarra a tudásra, mellyel elkerülheti a milliós károkat, a nagyobb felfordulást, az elhamarkodott kivitelezési munkát. Óriási segítségére lesz ez a kiadvány, melynek elolvasása után azt fogja gondolni, hogy a lakásfelújítás lehet élvezetes feladat is! Lakásfelújítás könnyen: nincs bosszúság, felesleges kiadás, csak tökéletes végeredmény! Ha szeret jó döntéseket hozni, és nem szeret kockáztatni, akkor kattintson a www.fugazoanyag.hu/szakemberrebizom linkre és töltse le azt az e-book-ot, mely segítségével felszerelkezhet azokkal a módszerekkel, melyekkel esélye lesz elkerülni a csapdákat, nem válik kiszolgáltatottá és nem bízza a sorsra magát.

Kopásálló parketta kivitelezése könnyen, gyorsan Miért van szükség lakkozásra? Minden háztartásban vagy közintézményben beépítésre kerülnek különböző típusú fafajtából készült padló burkolatok, melyek mérete, színe, keménysége, kopásállósága, vastagsága, rendeltetésének célja különbözhet és különböznek is egymástól. Egy dologban viszont ezek a faanyagú padlóburkolatok hasonlóak egymáshoz: az esztétikai élmény nyújtása mellett, amit a felületük kölcsönöz nekünk, felhasználóknak, tulajdonosoknak, a védőbevonat műszaki paraméterei (kopófelület) is legalább ennyire vonzóak. Tulajdonképpen két funkciója is van a parketta lakkozásának: egyrészt védi a fa természetes tulajdonságait, a fa eredeti színét, erezettségét, természetességét, másrészt kulcs szerepet játszik a megfelelő kopófelület biztosításában. A Mapei az ULTRACOAT termékcsaládjával a felhasználást, funkciót figyelembe véve ajánl megoldásokat a kopófelület kialakításához. Nem ugyanolyan rétegrend kell egy otthonunkban alkalmazott faanyagú padlóhoz, mint például egy erős igénybevételnek kitett tornacsarnokba, ahol extrém felhasználási körülmények adódhatnak. Persze a lakkozás, mint minden szakmai hozzáértést igénylő munka, ez is sok buktatót tartalmaz. Ha tudatában vagyunk ezeknek a buktatóknak, akkor jobban fel tudunk készülni az adott munkafolyamatra. • A faanyagú padlónak mindig stabilnak kell lenni és a fogadófelülethez szorosan rögzíteni kell, mert nem mozoghatnak. • Lakkozás előtt minden esetben szükség van arra, hogy a felület meg legyen csiszolva, mert így biztosíthatjuk a tisztaságát. • Buktató lehet még a nem megfelelő lakk, és a lakkhoz a nem megfelelő lakkhenger beszerzése. Ez befolyásolja az anyagfelhasználást és az esztétikai összhatást is. Éppen ezét a Mapei az ULTRACOAT termékcsaládjához erre a célra kialakított Mapei munkaeszközöket is forgalmaz. • Gondot okozhat a nem megfelelő rétegrend kialakítása is: az ULTRACOAT termékcsalád funkcióját tekintve több fajta kopófelületű lakkot kínál! Ha nem használ alapozót, hanem lakkal alapoz, akkor előfordulhat, hogy az alapozó hiánya miatt több fogy a lakkból! Mindamellett, hogy drága megoldás, az eredmény nem biztos, hogy megfelelő esztétikai élmény lesz. Ha csak alapozót használ, akkor gyakorlatilag használtra alkalmatlan, gyorsan kopó felületet fog kapni, hiszen a kopásállóságot a lakk biztosítja. Ha alapoz és több rétegben – 2-szer vagy 3-szor - lakkoz, akkor megfelelő végső felület fog kapni, melynek kopásállósága ugyanaz, mint a gyári ajánlásé, de sokkal többe fog kerülni! • Hiba szokott lenni a lakkrétegek közötti technológiai idők be nem tartása is. Ez a száradási és kikötési végeredményt befolyásolja. A Mapei Ultracoat lakkjaival az eredmény: a megrendelő által elvárt esztétikus, tartós, kopásálló parketta, amely könnyen és gyorsan kivitelezhető. A rendszer használatával, hosszú távon védjük a fát tartósság és esztétikai szempontból, és mivel termékeink vízbázisúak, védjük a burkoló és nem utolsó sorban a felhasználó egészségét! Lakkokkal kapcsolatos tévhitek • Az első tévhit, amellyel szembesülhetünk, hogy ha olcsó, akkor megvesszük. Ezt a gondolatmenetet azonban érdemes elhessegetni, mert egyre népszerűbbek a magas áron beszerezhető egzóta (trópusi) faanyagú padlóburkolatok. Ezek az értékes padlók különleges figyelmet és kezelést igényelnek, a legjobb tudásunkkal kell megvédeni őket, úgy hogy az emberek egészségében és természetben a legkisebb kárt okozzuk. • Minden lakk oldószeres: EZ NEM IGAZ! Igaz, hogy sok lakkgyártó cég az oldószer tartalmú lakkok gyártása mellett dönt, de léteznek ma már korszerűbb előállítási technológiák is. Az ilyen lakkok oldószerek felhasználása nélkül készülnek és így a környezetre és az emberi egészségre nem jelentenek veszélyt. • Egy rétegben is elég – ez is egy tévhit, amivel találkozhatunk. A helyes rétegrendet minden esetben be kell tartanunk a gyártó utasításai szerint a végleges, tökéletes eredmény érdekében! • Minden lakkozott felület UV-álló: EZ SAJNOS NEM IGAZ! Viszont a MAPEI ULTRACOAT UV-álló lakkok évtizedeken át megőrzik a fa eredeti színtónusát, tehát még az erős napsugárzásnak kitett parketta felület sem fog évek múltán foltosodni. A Mapei ULTRACOAT termékcsalád által kínált nagy termékválaszték lehetővé teszi a legjobb és a leggazdaságosabb rétegrend összeállítást. Mindemellett a Mapei által forgalmazott lakkhengerek, illetve alapozó hengerek úgy kerültek kialakításra, hogy az anyagfelhasználás a leggazdaságosabb legyen. Az ULTRACOAT termékcsalád fontos része az alapozó. Használata biztosítja a rákerülő lakkréteg (rétegek) alacsony anyagfelhasználását, hiszen az alapozó réteg tömíti a fa pórusait és egy alapréteget képez a padlófelületen. Emellett védi és megőrzi a fa természetességét és eredeti színvilágát. Erre a munkafázisra a Mapei által forgalmazott speciális alapozó henger áll a szakemberek rendelkezésére, mely biztosítja a gazdaságos anyagfelhasználást, ami kb. 100 g/m2. Az alapozó rétegnek és a nagy szárazanyag tartalomnak köszönhetően a következő lakkréteg már igen gazdaságos anyagfelhasználást eredményez, amit számos külföldi és hazai referencia bizonyít. Az alapozó réteget követő lakkrétegnél 60-70 g-mal, míg a végleges fedőrétegnél, amennyiben szükség van rá (közületi vagy extrém igénybevétel esetén) már csak 50-60 g anyagszükséglettel kell számolnunk. Fontos! A Mapei lakkrendszert a Mapei speciális Ultracoat Roller hengercsaláddal hordjuk fel! Csak így kapjuk meg az elvárt esztétikájú felületet és anyagigényt! Ha nem az Ultracoat Roller szerszámokkal használjuk a lakkokat, akkor megnő az anyagigény és csúnya „narancsos” hatású végső felület lesz az eredmény. Keresse termékeinket kereskedéseinkben! www.mapei.hu

Korábbi hírek »

Akciók

Minőségi ragasztókkal most Samsung Galaxy Tab-ot nyerhet!A hidegburkolatok élettartamát nagyban befolyásolja, hogy a burkolat felújításához szükséges segédanyagok, így a ragasztók is helyesen kerüljenek kiválasztásra. Ez a választás bizony nem könnyű, kockázatot is rejt magában, hiszen olyan dolgokról kell dönteni, amik nem merülnek fel nap mint nap az ember életében, éppen ezért rejlik benne a kockázat. Sok szempontot kell figyelembe venni, mert maguk a burkolandó aljzatok is, valamint a burkoláshoz szükséges anyagok is sokfélék lehetnek. Ha azonban helyesen választjuk meg a szükséges anyagokat, akkor a kivitelezés egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb lehet. Mivel elvárjuk, hogy a felújított burkolatunk tartós legyen, és elkerüljük a felesleges költségeket – a rossz minőségű ragasztóval készült burkolat pár éven belül feljöhet, és újból meg kell vásárolni a ragasztót, fugázót, burkolólapot valamint újból ki kell fizetni a szakember munkadíját –, érdemes már az elején jól dönteni. Hogyan fogjon hozzá?Ragasztóra, fugázóra, sőt még szilikonra is szüksége van felújításához? Akkor Önnek szól a MÉBKER Hálózat legújabb akciója! Vásároljon legalább 3 zsák Adesilex P9, Adesilex P7 vagy Kerflex ragasztóhabarcsot 2011. október 1. és november 20. között, és nyerje meg a 7 db elképesztő Samsung Galaxy Tab egyikét. Sőt, a ragasztóhabarcsok megvásárlása esetén garantált MAPEI szilikon kupont is adunk ajándékba 2475 Ft értékben (a Mapei Kft. hivatalos bruttó listaára). Mit tegyen mindezért? Látogassa meg a www.mebkerhalozat.hu oldalt, ahol megtalálja a MÉBKER Hálózat kereskedéseit. Válassza ki a lakóhelyéhez legközelebbi kereskedést, aki részt vesz a kampányban, majd 2011. október 1-től november 20-ig vásároljon 3 zsák Adesilex P9, Adesilex P7 vagy Keraflex terméket. Kérje a kereskedés által lepecsételt akciós adatlapot, hiszen ennek kitöltésével tud részt venni a tárgyi nyeremények sorsolásán! Töltse ki a borítékban lévő adatlapot, és adja le az üzletben legkésőbb 2011. november 20-ig, vagy adja postára a borítékot 2011. november 30-ig. Kérje az üzletben az ajándék szilikon kupont, melyet a következő vásárlásánál válthat be a kereskedésben, amennyiben 2 zsák Mapei Ultracolor Plus és/vagy Keracolor FF Flex fugázóanyagot vásárol. További részletekért kattintson a www.mebkerhalozat.hu oldalra. Várjuk Önt sok szeretettel a MÉBKER Hálózat üzleteiben! MÉBKER Hálózat – Első Magyar Építőanyag- és Burkolatkereskedők Hálózata - Ahol a vevő garantáltan megkülönböztetett figyelemben részesül.

Kategóriák

• Burkolat

Segédanyagok

Tartozék, kiegészítő

Festék

• Építőanyag

Gyártás

Forgalmazás

• Hőszigetelés

Hőszigetelő anyagok

Tartozék, kiegészítő

• Vízszigetelés

Segédanyag

Tartozék, kiegészítő

Tervezés, tanácsadás

• Iparos szakemberek

Burkoló

Térkép

Utolsó frissítés dátuma: 2011.11.10.

Manapság már az sem megoldhatatlan, ha valaki a kanapéjáról egyből a medencébe szeretne gurulni.

Már az aztékok is kedvelték ezeket az elragadó virágokat, melyek különleges formájukkal és színeikkel bármely kertnek ékszerei lehetnek. Napos, meleg helyet igényelnek, a tápanyagdús talajt és a rendszeres vízellátást meghálálják.

A hét remek hálószoba mindegyike egyazon barbadosi villában található. Mindegyik más-más stílusú, de egyformán nagyvonalúak, elegánsak és luxusminőségűek.

A klasszikus vonalvezetés mindig divat marad, ezt példázza ez a gyönyörű fürdőszoba, melyben az egyszerűség és a harmónia találkozik a nemes anyagokkal, a női és férfiideálok egyaránt megtalálhatók itt. A hatalmas alapterület...

A tinédzserek világa nem is olyan bonyolult, mint gondolnánk. Adunk néhány ötletet, a tipikus fiú és a tipikus lányszoba kialakításához.

Képtár

Kopásálló parketta

Kopásálló parketta

Mapei

Mapei

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018