Külföldi otthonok – Cloud House

2013.07.01.

Egy hozzáépítés, mely alapjaiban változtatta meg az eredeti épület arculatát.A közel száz éves épületet tulajdonosai kicsit felújítani és bővíteni szerették volna. A munkával a McBride Charles Ryans építészirodát bízták meg, akik az utca felőli homlokzatot érintetlenül hagyva a hátsó részt alakították át, de alaposan.
A régi épületrészben maradtak a család hálószobái, míg az új, felhő formájú, modern dongaboltozatú épületrészbe került a konyha és a társasági élettér. A játékos és igazán egyedi hátsó traktus egy szépen kialakított, hatalmas medencével felszerelt kertre nyílik. Az épület 2012-ben elnyerte a Melbourne Design Awards díjat.

Forrás: mcbridecharlesryan.com.auTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A nevével ellentétben egyáltalán nem fa, inkább cserje formájú vaníliafa (Heliotropium arborescens) virágai első pillantásra az orgonára emlékeztetnek. A dús zöld levélzet közül előbukkanó, sok-sok apró virágból álló virágzatok bódító vaníliaillatot árasztanak.

A walesi születésű Ross Lovegrove egyike a világ vezető ipari formatervezőinek. Pályafutását az 1980-as évek elején a Frog Designnál kezdte Németországban, ahol az Apple Computers és a Sony számára tervezte gyorsan közkedveltté vált walkmanjeit.

Manapság egyértelműen trendiek számítanak a hatalmas mintájú tapéták, de ne feledkezzünk meg azokról sem, akik nem szeretik a tapétázott falakat.

A tavaszi hagymások, nevető sziklavirágok, pozsgások közül baglyot formázó cserép és félig földbe ásott terrakotta amfora bújik elő. Az alig hároméves ház falán már kúszik a borostyán, sejteti, hamarosan patinás bagolyvárrá avanzsál a dombtetőre épült családi ház.

Ez a hatalmas kerti ülőke olyan, mint az anyaméh. Óv és elrejt.

1106 Budapest, Keresztúri út 208.

Belsőépítészet, egyedi bútorgyártás, generálkivitelezés, arculattervezés.

1108 Budapest, Gyömrői út 140.

Homlokzatfestékek és bevonatok, beltéri falfestékek, lakkok, lazúrok és hőszigetelő rendszerek.

1203 Budapest, Téglagyártó utca 13/A

Kertfenntartás, kertépítés

1039 Budapest, Rákóczi u. 22.

60 európai cég termékei, 54 berendezett fürdőszoba box és 300 lapozón. Átlag feletti családias és előzékeny kiszolgálás. Legfőbb erősségünk a kreativitás és a vevő elképzeléseinek fényképszerű, háromdimenziós megjelenítése, gyors beszerzéssel és szállítással.

1087 Budapest, Könyves Kálmán körút 76.

Ganz Hydro öntözőberendezések és szökőkutak. Automata öntözőberendezések, szökő- és díszkutak tervezése, kivitelezése, felújítása. Nagy- és kiskereskedelmi értékesítés.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017