Kreatív minimál

2010.02.26.

A kétszintes házat szerkezetkészen vásárolta meg az ifjú pár. Olyan otthont óhajtottak, amely a kor követelményeinek megfelelően divatos, híven tükrözi dinamikus életmódjukat, ugyanakkor kényelmes, bensőséges légkört sugároz. További követelmény volt egy profi munkahely kialakítása, mely vállalkozásuk központjaként szolgál.


Kreatív minimálA galéria megnyitásához kattintson a képre!


A 160 nm-es lakótérrel rendelkező ház belső tereinek végleges megszervezésére, a beépített bútorok megtervezésére és legyártására belsőépítész-asztalos barátjukat, Rácz Norbertet kérték fel, aki jó érzékkel, kreatív módon nyúlt a feladathoz. A mai trendhez alkalmazkodva minimalista enteriőrökben gondolkodott, mely a tulajdonosok elképzelésével is egybevágott.


Kreatív minimál


A lakás nagy erénye, hogy a stílust sikerült következetesen végigvinni. A helyiségek a szögletes formavilág ellenére barátságos, kiegyensúlyozott, nyugodt légkört sugároznak. A titok a választott anyagtársításokban és a felhasznált színekben rejlik. Hangsúlyos szerepet kaptak a természetes anyagok, a szép rajzolatú fafurnéros felületek, a süppedős gyapjúszőnyegek, lágy esésű, selymes tapintású függönyök.


Kreatív minimál


A lendületességet, mozgalmasságot sugárzó vörös szín különböző árnyalatai következetesen megjelennek az egész lakásban. Ugyanígy a kék és a sárga színek is mindenhol fellelhetőek, de csak visszafogott mértékben, kiegészítő színekként. Különálló szekrények helyett ésszerűen tervezett funkcionális, falba süllyesztett bútoregységek, máshol falfülkébe épített polcok és fiókok, alukeretes vitrinek képezik a berendezés fő elemeit. A rafinált tervezésű előszobafal függőleges tengelye körül elfordítható, mögötte tekintélyes méretű járható gardrób.


Kreatív minimál


A földszint és az emelet kiváló lehetőséget ad a közösségi terek és a magánszféra különválasztására. Az alsó szinten egyetlen jól átlátható összefüggő térben található az előszoba, az étkező és a nappali. A konyha a bejárattól jobbra található, némileg szeparált helyen, de ajtó nélkül kapcsolódva a többi helyiséghez. Nyolcszögletű alaprajzával az étkező képezi a ház központi magját. A két szint magas térben kapott helyet a feljárati lépcső.


Kreatív minimál


Fent a nyitott galériáról nyílik a hálószoba, tőle balra egy gardrób. Továbbhaladva intim hangulatú folyosóra érünk, innen közelíthető meg a dolgozószoba, az egyelőre még lakatlan gyerekszobák, s szemben velük a fürdő.
A házra a nyílt, barátságos, természetes légkör jellemző, hűen tükrözve fiatal gazdái életmódját, mentalitását.


Szöveg: Imre Mária
Fotó: Tyukodi László
Függönyözés: Béky Judit, tel.: 06 20 353 6638

Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Enyhén lejtős, erdővel határolt domboldal fölső részén ékeskedő kis birodalmukba invitáltak vendéglátóink, s már a kertkapunál fogadó, fülünknek oly édes madárfütty rögvest kiragadott minket a hétköznapok monotonitásából. Különleges élmény lehet ide nap mint nap hazaérkezni…

A konyha berendezésében természetesen az első és legfontosabb szempont a praktikusság. Főleg, ha gyakorta megfordulunk ott, nem csupán görög salátát, hanem kiadós családi vacsorákat készíteni. Viszont saját komfortérzetünk érdekében nem elég csak erre gondolni.

A Geometrix tervezőcsapata a régi Hollywood csillogását idézi meg ezzel a pazar lakással, ahol a fekete-fehér kontrasztjára és Marilyn Monroe személyes bájára helyezték a hangsúly.

Manapság az egyik legfontosabb jelszó az újrahasznosítás. De mit tesznek le az asztalra a formatervezők az újrahasznosítás szellemében?

Bár Párizsról inkább a klasszikus szépségű belvárosi lakások jutnak eszünkbe, a külső kerületekben ott is vannak családi házak. Nem is akármilyenek.

2800 Tatabánya, Tölgyfa u. 7.

Lakberendezés, belsőépítészet, energiatanúsítás, megújuló energiák, épületgépészet , építész tervezés Üdvözlöm a Széplakterv tervező iroda bemutatkozó oldalán! Elérhetőségünk: www.szeplakterv.hu, 20 9320 98. www.s

1067 Budapest, Csengery u. 53.

ARCAD Építészeti Tervezőrendszer, myHouse 3D otthontervező program, Tető-, Lépcső-, Fedélszéktervező.

2051 Biatorbágy, Budai u. 6.

Gáz-, olaj- és alternatív égők, kondenzációs kazánok, síkkollektorok épületfelügyelet-rendszerek.

3200 Gyöngyös, Kőkút u. 11.

40 éve természetesen - MÁTRAPARKETT

1048 Budapest, Almakerék utca 3.

A BRILUM Kft. széles választékát kínálja lakóhelyiségek és kertek megvilágítására szolgáló lámpáknak, illetve különféle fényforrásoknak.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018