Konyha, retróban

2010.04.01.

A ma oly divatos loftok hatalmas tereihez méretezett konyha nemcsak monumentalitásával, hanem egyedülálló kialakításával is magára vonja a figyelmet. Szabályos formái, anyagválasztása és színvilága abszolút mai, mégis mintha a 70-as évekbe repítene.


Konyha, retróbanA galéria megnyitásához kattintson a képre!


Keveseknek adatik meg az a luxus, hogy ekkora konyhájuk legyen. Aki mégis ilyen szerencsés, az igyekszik a térnek több funkciót adni. Bár első ránézésre talán fel sem tűnik, de itt sem tettek másként – a klasszikus konyhai feladatköréhez egy étkező és egy társalgó is csatlakozik. De nézzük részleteiben.


Konyha, retróban


A konyha kialakítása U alakú, tökéletes és könnyű munkavégzést biztosítva. Az egyik száron a beépített hűtő és a sütő kapott helyet, félmagas szekrényekben. Ez nem véletlen. A magas elemek elterelnék a hangsúlyt az egész helyiségben határozottan megjelenő horizontális tagolódásról. A középső traktus a mosogatás és az előkészítés színtere, míg az U másik szárára a főzőlap és a fölötte a térbe lógatott páraelszívó került.


Konyha, retróbanAz U alak egyik szárához kapcsolódik az étkezőasztal, mely inkább pult, mint asztal. A hozzá tartozó székek is meglehetősen rendhagyóak. A szabályos, kocka formájú ülőalkalmatosságok háttámla nélküliek, így sokkal jobban beleillenek a tér szabályos rendjébe, és a magasra törő háttámlák sem hatnak zavaróan. A kárpit viszont már megtöri a szolid rendet. A kirobbanó színek és az egyszerű minták igazi 70-as évekbeli hangulatot árasztanak.
A társalgó hatalmas ülőkéin ugyanez a kárpit jelenik meg. A forma itt is mértani, csak éppen nem egy szabályos kocka, hanem téglatest. Méreteikből adódóan több személy is heverészhet rajtuk, összetolva akár szunyókálhatnak is. A társalgó (nevezhetjük nappalinak is) tárolóbútorait a konyhabútor elemválasztékából alakították ki.  Ugyanaz a forma, ugyanazok a fogantyúk, csak a színek változnak.
A tér tökéletességében a falak színei is nagy szerepet játszanak. A wenge-fehér kontrasztú, rozsdamentes acél kiegészítőkkel feldobott bútorok mögé festett okkersárga fal kiemeli, egyúttal meleggé és barátságossá teszi a helyiséget. Hogy ne váljon unalmassá a tér, az egyik oldalon a kárpit színeivel harmonizáló csíkos tapétát használtak. A végeredmény önmagáért beszél.

Szöveg: Barna Ildikó
Forgalmazó: May-Ro Kft., Clara Konyhabútor Szalon
Fotók: May-Ro, Clara Konyhabútor SzalonTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Létra vagy lépcső? Egy biztos, jól néz ki!

Az impozáns, de szokatlan megjelenésű villa szóbeszéd tárgya Madridban – nem véletlenül.

A fehér enteriőrökre sokan csak legyintenek, hogy „olyan kórházszagú”. Pedig a fehér számtalan izgalmat és érdekességet rejt. A végtelen távolságot, a rendet, a tisztaságot jelképezi, és egyáltalán nem mondható unalmasnak.

Az újrahasznosítás egy egyszerű formája: készítsünk designbútort a régi tárgyakból.

A Sziámi-öböl partjainál, Bangkok és Phuket között félúton van egy bájos sziget, mely akár maga a Paradicsom is lehetne. Az itt található bungalók egyikébe látogatunk el, modern, mégis hamisítatlanul thai környezetbe.

1192 Budapest, Úllői u. 206.

Biztonságtechnikai termékek teljes választéka, értékesítés, telepítés, távfelügyelet.

2040 Budaörs, Keleti u. 7.

Vízkezelő berendezés gyártása, forgalmazása, szervizelése. Háztartási, ipari, egyedi igény kielégítése.

1047 Budapest, Váci út 53.

Egyedülálló ragasztási technológiával készült zuhanykabinok.

1139 Budapest, Váci út 91.

Hó-, jégolvasztás gépkocsi bejárókban, járdákon. Elektromos padlófűtés fürdőszobákban.

1134 Budapest, Váci út 45.

A Modimo bemutatóterem nem egyszerűen csak konyhastúdió. Fedezze fel Ön is a Modimo világát!

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018