Konyha, retróban

2010.04.01.

A ma oly divatos loftok hatalmas tereihez méretezett konyha nemcsak monumentalitásával, hanem egyedülálló kialakításával is magára vonja a figyelmet. Szabályos formái, anyagválasztása és színvilága abszolút mai, mégis mintha a 70-as évekbe repítene.


Konyha, retróbanA galéria megnyitásához kattintson a képre!


Keveseknek adatik meg az a luxus, hogy ekkora konyhájuk legyen. Aki mégis ilyen szerencsés, az igyekszik a térnek több funkciót adni. Bár első ránézésre talán fel sem tűnik, de itt sem tettek másként – a klasszikus konyhai feladatköréhez egy étkező és egy társalgó is csatlakozik. De nézzük részleteiben.


Konyha, retróban


A konyha kialakítása U alakú, tökéletes és könnyű munkavégzést biztosítva. Az egyik száron a beépített hűtő és a sütő kapott helyet, félmagas szekrényekben. Ez nem véletlen. A magas elemek elterelnék a hangsúlyt az egész helyiségben határozottan megjelenő horizontális tagolódásról. A középső traktus a mosogatás és az előkészítés színtere, míg az U másik szárára a főzőlap és a fölötte a térbe lógatott páraelszívó került.


Konyha, retróbanAz U alak egyik szárához kapcsolódik az étkezőasztal, mely inkább pult, mint asztal. A hozzá tartozó székek is meglehetősen rendhagyóak. A szabályos, kocka formájú ülőalkalmatosságok háttámla nélküliek, így sokkal jobban beleillenek a tér szabályos rendjébe, és a magasra törő háttámlák sem hatnak zavaróan. A kárpit viszont már megtöri a szolid rendet. A kirobbanó színek és az egyszerű minták igazi 70-as évekbeli hangulatot árasztanak.
A társalgó hatalmas ülőkéin ugyanez a kárpit jelenik meg. A forma itt is mértani, csak éppen nem egy szabályos kocka, hanem téglatest. Méreteikből adódóan több személy is heverészhet rajtuk, összetolva akár szunyókálhatnak is. A társalgó (nevezhetjük nappalinak is) tárolóbútorait a konyhabútor elemválasztékából alakították ki.  Ugyanaz a forma, ugyanazok a fogantyúk, csak a színek változnak.
A tér tökéletességében a falak színei is nagy szerepet játszanak. A wenge-fehér kontrasztú, rozsdamentes acél kiegészítőkkel feldobott bútorok mögé festett okkersárga fal kiemeli, egyúttal meleggé és barátságossá teszi a helyiséget. Hogy ne váljon unalmassá a tér, az egyik oldalon a kárpit színeivel harmonizáló csíkos tapétát használtak. A végeredmény önmagáért beszél.

Szöveg: Barna Ildikó
Forgalmazó: May-Ro Kft., Clara Konyhabútor Szalon
Fotók: May-Ro, Clara Konyhabútor SzalonTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Sokak szerint az egyik legszebb kert Máltán. Az elegáns Attard városkában, közvetlenül a köztársasági elnök rezidenciája mellett lévő San Anton, csakúgy, mint Málta számos más csodás palotája és parkja, egykor egy nagymester tulajdonában volt.

Ha úgy érzi, majdnem tökéletes a kertje, csak valami apróság hiányzik, akkor ideje elgondolkodni egy saját vízesésen.

Egy mutatós virágtartó, mely egyaránt használható a kertben és a lakásban.

Van, hogy a lépcső fő építészeti elem a kertben, ám az is előfordul, hogy nem szeretnénk előtérbe helyezni. Utóbbira van egy remek ötletünk.

A türkiz klasszikus fürdőszobai szín, bár mostanában kissé feledésbe merült. Ezt az árnyalatot vette most alapul az olasz Ceramica Lord, hogy egy kis arannyal és izgalmas, buja motívumokkal fűszerezve felpezsdítse a minimál fürdőszobák világát.

1139 Budapest, Váci út 91.

Hó-, jégolvasztás gépkocsi bejárókban, járdákon. Elektromos padlófűtés fürdőszobákban.

1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 121.

Exkluzív lakásbelsők kulcsrakész kivitelezése: konyha, fürdő, bútor, textil, világítás, burkolatok.

2040 Budaörs, Budapesti u. 61-63.

DEKORMAXimális kiszolgálás, DEKORMAXimális választék!

8220 Balatonalmádi, Gábor Áron út 3.

Hőszigetelés tetőterekben, födémekben helyszíni kihabosítással. Utólagos hőszigetelés bontás nélkül.

2051 Biatorbágy, Budai u. 6.

Gáz-, olaj- és alternatív égők, kondenzációs kazánok, síkkollektorok épületfelügyelet-rendszerek.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018