Kolosszális koloniál

2015.01.23.

Elegancia, kifinomultság, ugyanakkor természetes vidéki báj sugárzik ebből a koloniál stílusban berendezett társalgóból.Az első telepesek magukkal vitték az új hazába a régi régi hazájukra jellemző bútoraikat, melyek újragyártásából, a stílusok keverékéből alakult ki az úgynevezett koloniál. A belső terek egyik legfőbb jellemzője, hogy rengeteg fát használtak. Fával burkolták a falat, a padlót, fából készültek a lépcsők, természetesen a nyílászárók és a bútorok is.


A fának e nappaliban is nagy szerep jut.


A tér meghatározó eleme a szabadon hagyott, rusztikus mennyezeti gerendázat. Az ablakok a korra oly jellemző olajzöld festést kaptak. Mivel akkortájt szinte minden ablakon volt spaletta, függönyöket csak ritkán használtak, csak mutatóba jelenik meg az egyik oldalon egy szép drapéria. A puha kanapé, a kényelmes fotel és a szőnyeg bár nem volt jellemző a koloniál stílusra, ma, úgy tűnik, egy ilyen térben szükség van rájuk. Hogy illjék a hangulathoz, a kárpitok az akkor kedvelt szőtteseket, patchworköket idézik. Szép fricska és kiemelkedő részlet a térben a kanapé és a fotelok középpontjába helyezett modern üveglapos fémasztalka.Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Ha lakásunkból eltűntek a mesteremberek, és helyükre kerültek az utolsó bútordarabok is, még nem fejeződött be a munka. Bármily tökéletesen és körültekintően válogattuk össze a berendezés különböző darabjait, majdnem biztos, hogy nem leszünk elégedettek a végeredménnyel. A tökéletesség a kiegészítőkben rejlik.

A világoskék árnyalatok szokatlanok a konyhában, de miért ne próbálkozhatnánk meg velük? Mint a példa mutatja, ez a szín igenis helytáll ebben a helyiségben is.

Christopher Duffy legújabb tervezése ez az igazán játékos, ugyanakkor felettébb kényelmesen használható asztal.

Az „5.5 Designer” francia fiatal tervezőket magába foglaló csapatának kísérletező kedvéből, a hagyományokkal szakítani akaró, új látásmódokat kereső gondolkodásmódjából született meg ez a szokatlan lámpakollekció.

Ahhoz, hogy már az első házunk tökéletes legyen, időben el kell kezdeni a tervezgetést. Vendéglátónk még javában a régi, városi lakásában élt, amikor már szinte pontosan, minden részletre kiterjedően tudta, milyen lesz leendő vidéki otthona. Amint lehetősége adódott rá, meg is valósította álmait.

1139 Budapest, Forgách utca 11-13.

Hüppe - A zuhanyspecialista Németországból. Standard és egyedi méretre gyártott zuhanymegoldások.

1185 Budapest, Bártfa u. 50.

Hörmann garázskapu, kertkapunyitó, Hörmann tűzgátló ajtó, acél beltéri ajtó, ipari kapu, sorompó, motorok.

2220 Vecsés, Fő út 79.

Teljeskörű wellness megoldások a tervezéstől a kivitelezésig: szauna, infra, gőz, medence, fitnesz, szolárium.

2040 Budaörs, Budapesti u. 61-63.

DEKORMAXimális kiszolgálás, DEKORMAXimális választék!

5561 Békésszentandrás, Kisfaludy u. 30.

Az Argomex Kft. 20 éves betonipari tapasztalatnak köszönhetően kiváló minőségben gyártja termékeit. Az érdeklődők 96 féle falburkoló kőből választhatnak. Az előre gyártott látszóbeton tökéletes burkolata nagy felületeknek, homlokzatoknak. Az egyedi zsaluzásnak köszönhetően sokféle forma megvalósítható.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018