Kolosszális koloniál

2015.01.23.

Elegancia, kifinomultság, ugyanakkor természetes vidéki báj sugárzik ebből a koloniál stílusban berendezett társalgóból.



Az első telepesek magukkal vitték az új hazába a régi régi hazájukra jellemző bútoraikat, melyek újragyártásából, a stílusok keverékéből alakult ki az úgynevezett koloniál. A belső terek egyik legfőbb jellemzője, hogy rengeteg fát használtak. Fával burkolták a falat, a padlót, fából készültek a lépcsők, természetesen a nyílászárók és a bútorok is.


A fának e nappaliban is nagy szerep jut.


A tér meghatározó eleme a szabadon hagyott, rusztikus mennyezeti gerendázat. Az ablakok a korra oly jellemző olajzöld festést kaptak. Mivel akkortájt szinte minden ablakon volt spaletta, függönyöket csak ritkán használtak, csak mutatóba jelenik meg az egyik oldalon egy szép drapéria. A puha kanapé, a kényelmes fotel és a szőnyeg bár nem volt jellemző a koloniál stílusra, ma, úgy tűnik, egy ilyen térben szükség van rájuk. Hogy illjék a hangulathoz, a kárpitok az akkor kedvelt szőtteseket, patchworköket idézik. Szép fricska és kiemelkedő részlet a térben a kanapé és a fotelok középpontjába helyezett modern üveglapos fémasztalka.



Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Charlene Mullen hímzett párnái csodásan mutatnak bármely környezetben.

A mai otthonoktól sokszor elvárjuk, hogy mellékesen egy nyaraló funkcióit is ellássák. Ez a ház tökéletesen megfelel mindkét feladatra.

A bizarr formájú, a föld felett szinte lebegő Dyna étkezőasztal és a hozzá tartozó székek szárnyaló tervezői fantáziáról árulkodnak.

Mindig izgalmas játék, amikor egy téren belül több berendezési lehetőséget próbálgathat az ember. A hasonló alaprajzú társasházi lakásokban lehetőség van arra, hogy a szomszédokhoz belesve lássuk, ők mivé formálták ugyanazt a helyiséget.

Felfoghatjuk fali dekorációként is, ám igazából nagyon hasznos kis kellék.

1046 Budapest, Klauzál u. 9.

Cégünk az építőiparban hiánycikk-ként mutatkozó igényes generálkivitelezésre szakosodott, elérhető áron.

1108 Budapest, Kozma u. 9-11.

Márvány, gránit, mészkő: burkolat, lépcső, párkány, konyhapult, asztal, ballusztrád, kandalló, sírkö

2040 Budaörs, Kamaraerdei út 11.

Elérhető elegancia - Márvány, Gránit, Travertin burkolóanyagok - Több mint 15 éve az Önök szolgálatában.

1048 Budapest, Almakerék utca 3.

A BRILUM Kft. széles választékát kínálja lakóhelyiségek és kertek megvilágítására szolgáló lámpáknak, illetve különféle fényforrásoknak.

3600 Heves, Egri út 18.

A HEVESTHERM csoport értékrendjének középpontjában a természetközpontúság és a termékeit használó emberek tisztelete áll.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018