Kis kerti romantika

2010.09.03.

Kis kerti romantikaMi sem egyszerűbb egy romantikus kerti zug megteremtésénél, nem kell hozzá más, csak néhány erőteljes, vidám szín, jól átgondolt részletek és sok-sok virág.


A bármely barkácsáruházban beszerezhető fa kertépítő elemeket nyugodtan lefesthetjük bármilyen színre, bár a romantikus hangulathoz legjobb a hófehér, ráadásul a fehér elemek szépen emelkednek ki a kert zöldjéből, határozott kontúrt adva a pihenőtérnek. A bútorok legyenek lágyak, legjobb valamilyen ódon darabot, esetleg fonott bútort választani. Az asztalra természetesen kerüljön kockás vagy virágmintás abrosz és mindenekelőtt vidám bögrék.
De mindez mit sem érne a romantika elengedhetetlen kelléke, a rózsa nélkül! Legyen rózsa a lugason, a térelválasztó mellett, cserepekben, esetleg az asztalon, vázában is. Használhatunk kíhívó vöröset, lágy rózsaszínt, vidám pirosat vagy napsütésben csillogó sárgát. Fontos azonban, hogy a kompozícióban ne csak a kellékek és a bútorok, de a virágok színei is tökéletes harmóniát alkossanak.

Szöveg: Barna Ildikó
Fotók: TelifaTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Praktikumot, üzletemberi gondolkodásmódot, egyszersmind művészi érzékenységet, a részletekre is figyelő finom nőiességet tükröz a 40 nm-es kislakás belső kialakítása. A funkcionalitásra, a praktikus, helytakarékos megoldásokra való törekvés szemmel láthatóan...

A kicsiknek általában nem elég a funkció, a látvány is fontos.

Tavasszal az elsők között virágzó díszcserje az aranyvessző (Forsythia x intermedia). Meghálálja, ha napfényes helyre ültetjük, s csupán minimális gondoskodást igényel. Magassága 1,5-2 méter, márciustól áprilisig virágzik. Aranysárga színben ragyogó számtalan apró virágának csodás látványa bármely kertnek ékessége lehet.

Mivel nálunk általában egy házban csak egy kandalló van, szinte természetes, hogy az a nappaliba kerül. De vannak helyek – Angliában például elég sok ház –, ahol még ma is a kandalló a fő fűtési eszköz, ezért minden helyiségbe jut egy.

Ha kicsi a hely, gondolkodjunk többfunkciós bútorokban.

8000 Székesfehérvár, Szárcsa utca 13.

Teraszbeépítések és télikertek terén piacvezető építőipari cég. Deceuninck és Hoco nyílászárók.

1039 Budapest, Rákóczi u. 22.

60 európai cég termékei, 54 berendezett fürdőszoba box és 300 lapozón. Átlag feletti családias és előzékeny kiszolgálás. Legfőbb erősségünk a kreativitás és a vevő elképzeléseinek fényképszerű, háromdimenziós megjelenítése, gyors beszerzéssel és szállítással.

1107 Budapest, Ceglédi utca 1-3.

A Bien-Zenker 1996 óta épít minőségi készházakat Magyarország egész területén. A családi házak mellett vállaljuk nyaralók, irodák, középületek (faluház, óvoda, idősek otthona) és családias panziók építését is. Amit kínálunk: - egy osztrák cég megbízhatóságát, - favázas, nagypaneles készház-technológiát, - egyedi és típustervek széles választékát, - tervezéstől a beköltözésig terjedő teljes körű szolgáltatást, - állandó, ellenőrzött minőséget, - szakszerű, pontos kivitelezést, - többféle kiépítési és felszereltségi fokozatot, - rövid kivitelezési időt, - fix, kalkulálható költségeket.

2120 Dunakeszi, Fő út 143/a

EGLO, minden, ami lakásvilágítás! Lámpa kis- és nagykereskedés. www.eglo.com

1108 Budapest, Gyömrői út 140.

Homlokzatfestékek és bevonatok, beltéri falfestékek, lakkok, lazúrok és hőszigetelő rendszerek.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017