Kilátással a tóra

2010.03.31.

Az egyszerű sátortetős épület pontosan olyan, mintha egy gyerek rajzolta volna. Fehér falak, piros tető, mosolygó ablakszemek. De a körülötte elterülő kert már festő ecsetjére való. A teraszokról és a hatalmas üvegablakokon keresztül az étkezőből is egy sziklakertekkel körülvett kis mesterséges tóra látunk, melyen romantikus híd vezet át a kert végébe.


Kilátással a tóraA galéria megnyitásához kattintson a képre!


Ez az épület akár a hagyományos, 10x10-es kockaházak leszármazottja is lehetne. A beépített terület 10,49x9,24 m, megjelenése egyszerű, vonalai szabályosak, a klasszikus sátortető dőlésszöge 42º. De van valami, ami különlegessé teszi. Mégpedig az, hogy nem hagyományos építőanyagokból, hanem könnyűszerkezetes technológiával készült. Ennek köszönhető, hogy amíg ekkora beépített területen egy hagyományos téglaépítésű ház körülbelül 78-80 nm hasznos alapterülettel bír, ennek a földszintje 87,39 nm.


Kilátással a tóra


A viszonylag rövid építési időn kívül ez a könnyűszerkezetes házak másik nagy előnye. Sokkal vékonyabb falakkal ugyanolyan, sőt jobb hőszigetelő képességet lehet elérni, ezért a hasznos alapterület lényegesen megnövekszik. A ma parcellázott, meglehetősen szűkre szabott építési telkeknél ez óriási előny, hiszen a beépítési szabályokat figyelembe véve jóval nagyobb épületet tudunk ugyanakkora telekre felhúzni.
E helyt kényelmesen elfért a földszinten egy 38 nm-es nappali, egy ezzel egy térben elhelyezett 9 nm-es konyha, egy hálószoba, egy dolgozószoba, még egy kis fürdőszoba is. Az épület beépített tetőtere – ahol három hálószobát és egy fürdőszobát alakítottak ki – 57,36 nm-rel növeli meg az alapterületet. A berendezés illik a ház külső megjelenéséhez: egyszerű, letisztult vonalvezetésű bútorok, a fehér alapszínek mellett a ház homlokzatán is megjelenő narancsvörös köszön vissza. Jó ötlet, hogy nem a nappalit állították a kert felé néző oldalra, így ez megmarad kuckós hangulatú, nyugodt, pihenésre csábító csöndes beszélgetőtérnek, míg a kert felé nyitó étkező vált a családi és baráti élet központjává.


Kilátással a tóra


Igazán különlegessé a körülötte elterülő kert teszi ezt az otthont. Közvetlenül a ház mellett egy sziklakertekkel körülvett, viszonylag nagy méretű mesterséges tavat építettek, melyen romantikus híd vezet át a kert távolabbi részébe. A tavat egy kis vízesés táplálja és látja el oxigénnel, a hatalmas üvegablakokon keresztül az étkezőből is remekül élvezhető a csobogó. Az asztalnál ülve szinte összefolyik a kint és bent fogalma, egy távolinak tűnő mesés világba röpítve minket a nagyvárosból.

Szöveg: Barna Ildikó
Fotók: Varga Gábor ÁkosTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Itt a nyár, a medenceszezon. Aki igazán lenyűgöző hatású medencét szeretne, az válassza az infinity, azaz a végtelennek tűnő típust.

Ha felfelé nem tudunk terjeszkedni, keressünk új lehetőségeket.

Sajnos nálunk az erkélyek nagy részét általában csak kacatok tárolására használják. Pedig, íme a bizonyíték, nem kell sok ahhoz, hogy élvezzük a természet nyújtotta örömöket.

Kis helyen nagy ötletek kellenek.

A kortárs szőnyegek gyártásának úttörője, a francia Toulemonde Bochart a gyerekek részére is tervez inspiráló, vidám talpalávalókat.

1048 Budapest, Székes utca 5.

NIBE svéd, CONSTRUMA újdonságdíjas hőszivattyúk képviselete. Lakossági és központi légkondícionálók.

1139 Budapest, Forgách utca 11-13.

Hüppe - A zuhanyspecialista Németországból. Standard és egyedi méretre gyártott zuhanymegoldások.

1046 Budapest, Klauzál u. 9.

Cégünk az építőiparban hiánycikk-ként mutatkozó igényes generálkivitelezésre szakosodott, elérhető áron.

1119 Budapest, Csurgói út 15.

Hörmann garázskapuk, Hörmann, Marantec, Nice, Sommer kapumozgatók. Forgalmazás, szerelés, javítás.

6722 Szeged, Kossuth L. sgt. 6.

Egyedi konyhabútorok tervezése és gyártása. Ingyenes látványtervezés fotorealisztikus képpel.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018