Kertek a nagyvilágból - Szobrok, szökőkutak szigete

2011.09.16.

Málta nem csodás flórájáról híres, hiszen az itt általános, szinte mindenhol látható köves talajon viszonylag kevés növényfaj él meg.Mégis meglehetősen sok nyilvános kertet találunk a szigeten, ahol az ágyásokba hordott termőföldön számos egzotikus, mediterrán növény vert gyökeret. E kertek kedvelt pihenőhelyei mind a helyieknek, mind a turistáknak, igazi zöldoázisok, ahol a szökőkutak között jólesik megpihenni a forró séták közben.Málta fővárosának, Vallettának egyik legszebb pihenő- és kilátóhelye a Felső Barakka kert. A Szent Péter és Pál bástya tetején elhelyezkedő területet a lovagok eredetileg katonai gyakorlótérként használták, csak a 18. században, az angolok fennhatósága alatt alakult át nyilvános kertté. Ez idő tájt számos szobor, szoborcsoport, szökőkút került ide – mely gyűjtemény később is gyarapodott. Így alakult ki a kert mai szerkezete, amit aztán az ideültetett növények tettek igazán élővé.A gyönyörű kilátás kihagyhatatlan téma, ha erről a kertről beszélünk. A boltíves kerengők alatt, a szédítő, 50 méteres szakadék felett kitekintve a Vallettát körülvevő városokat, Kalkarát, Vittoriosát, Sengleát és Florianát láthatjuk, valamint a Ricasoli-erődöt és a Nagy Kikötőt csodálhatjuk meg.


Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A kertről először a színek, másodszor az illatok jutnak eszünkbe. Ám ha jobban odafigyelünk, rájövünk, hogy kertünknek vannak hangjai is.

Mindig izgalmas játék, amikor egy téren belül több berendezési lehetőséget próbálgathat az ember. A hasonló alaprajzú társasházi lakásokban lehetőség van arra, hogy a szomszédokhoz belesve lássuk, ők mivé formálták ugyanazt a helyiséget.

Egyszerű ötlet az unalmas, dekoráció nélküli előszobák feldobására a csíkos tapéta.

A belvárosi, újonnan épült társasház tetőtéri garzonlakása tulajdonképpen egy aprócska high-tech belső tér, ami azonban minden elvárható funkciót teljesít.

A készházakat általában a különféle faalapú szendvicspanel-rendszerekből készült építményekkel, az úgynevezett könnyűszerkezetes építési móddal azonosítjuk. A most bemutatásra kerülő ház hagyományos téglából készült...

1139 Budapest, Rozsnyai u. 11.

Professzionális és otthoni szoláriumok közvetlenül a gyártótól. Kérje ingyenes katalógusunkat!

3200 Gyöngyös, Kőkút u. 11.

40 éve természetesen - MÁTRAPARKETT

8000 Székesfehérvár, Borszéki u. 9.

Családi vállalkozásként 1978 óta foglalkozunk árnyékolástechnikával. Az elmúlt 30 év alatt folyamatosan fejlesztettük, tökéletesítettük termékeinket, ennek eredménye a több mint 70 saját alkatrészből álló Baltavári System redőny és szúnyogháló rendszerünk.

2030 Érd, Balatoni út 56

Minőségi konyhabútorok, tolóajtós szekrények készítése széles frontválasztékkal, rövid határidőre.

1162 Budapest, Budapesti út 176.

Vállalom konyhabútorok, beépített szekrények, egyéb bútorok egyedi méretre történő elkészítését az egyszerűtől a luxuskivitelig. Egyedi kerti garnitúrák, fakerítések, térelválasztók, teraszfedések, pergolák, szerszámtároló faházak tervezése és gyártása ugyancsak egyedi igények alapján. Javítási, felújítási munkák, korrekt munkavégzés, díjtalan felmérés.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018