Kertek a nagyvilágból - Szobrok, szökőkutak szigete

2011.09.16.

Málta nem csodás flórájáról híres, hiszen az itt általános, szinte mindenhol látható köves talajon viszonylag kevés növényfaj él meg.Mégis meglehetősen sok nyilvános kertet találunk a szigeten, ahol az ágyásokba hordott termőföldön számos egzotikus, mediterrán növény vert gyökeret. E kertek kedvelt pihenőhelyei mind a helyieknek, mind a turistáknak, igazi zöldoázisok, ahol a szökőkutak között jólesik megpihenni a forró séták közben.Málta fővárosának, Vallettának egyik legszebb pihenő- és kilátóhelye a Felső Barakka kert. A Szent Péter és Pál bástya tetején elhelyezkedő területet a lovagok eredetileg katonai gyakorlótérként használták, csak a 18. században, az angolok fennhatósága alatt alakult át nyilvános kertté. Ez idő tájt számos szobor, szoborcsoport, szökőkút került ide – mely gyűjtemény később is gyarapodott. Így alakult ki a kert mai szerkezete, amit aztán az ideültetett növények tettek igazán élővé.A gyönyörű kilátás kihagyhatatlan téma, ha erről a kertről beszélünk. A boltíves kerengők alatt, a szédítő, 50 méteres szakadék felett kitekintve a Vallettát körülvevő városokat, Kalkarát, Vittoriosát, Sengleát és Florianát láthatjuk, valamint a Ricasoli-erődöt és a Nagy Kikötőt csodálhatjuk meg.


Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A mosdó a legtöbb fürdőszobában egy egyszerű fehér tál. De miért?

A lenyűgöző épületnek olyan a hangulata, mintha egy amerikai kosztümös filmben járnánk. Nem véletlen, hogy tervezői a Tara fantázianevet adták neki, hiszen a homlokzatot csodálva szinte várjuk, hogy Scarlett O’Hara kilépjen a verandára…

A lámpát és a széket – mint tárgyakat – meglehetősen gyakran használjuk együtt. Erre a meglátásra alapozva készült el ez a darab.

Az izzó melegséget árasztó természetes matéria, a terrakotta (máz nélküli kiégetett agyag) már az ókorban kedvelt burkolóanyag volt, de napjainkban is az elsők között szerepel a népszerűségi listán. Gyártási technológiájának köszönhetően...

A U-Turn fantázianevű kanapé eredetileg irodabútornak készült, de bármelyik designotthonban megállja a helyét.

5000 Szolnok, Tófenék út 11.

Nyílászáró, redőny, reluxa, szalagfüggöny, roletta, napellenző, rovarháló, biztonsági fólia gyártása, forgalmazása.

2310 Szigetszentmiklós, Csepeli út 14.

Magánkerti játékok, közterületi játszóterek, kerti bútorok, virágládák, kiegészítők.

1043 Budapest, Aradi utca 16.

Szaniterek, burkolatok és wellnesstermékek a minimál stílustól a klasszikuson át az extravagánsig.

1117 Budapest, Hengermalom út 20.

Wicanders parafa padló- és falburkolatok kereskedelme. Parafaszigetelő rendszerek, expandált parafa.

9700 Szombathely, Apáczai Csere János sétány 14.

Az Alpok magasfényű akril ajtólap, egy tökéletes tükörfényes felület, bármely RAL színben! A minimál design nélkülözhetetlen eleme.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018