Kert az erdő alján

2010.08.25.

A pilisi táj természetes szépsége adja a hátterét ennek a kertnek, a domboldal természetes sziklaképződményeivel, növényeivel. Az épített környezet a terep adta lehetőséget kihasználva ezt a hangulatot folytatja.


Kert az erdő alján


Karisztosz kőből épült vízesés tavacskával


A lakóépület emberléptékű méretével az amúgy keskeny, hosszú telken környezetébe simul. A meredek és sík felületek találkozása kínálta a lehetőséget a víz megjelenítésére kis tavacskák és vízesések formájában.


Kert az erdő alján


A kert végét sűrű erdő veszi körül,
ezáltal a természet közepén érezhetjük magunkat


Ezek együttes látványa a nyári időszakban teljes, amikor az uszoda-télikert megnyitása egyesíti a belső tér trópusi növényvilágát a kert többi részével. A legmagasabban fekvő sík részen kapott helyet a nyílt tüzű sütőhely, egy szinttel alatta borpince épült kis pergolás terasszal. Az uszodaszint síkján a kőburkolat mellett a pázsit is kínálja magát kerti bútorok elhelyezésére, pihenésre, napozásra.


Kert az erdő alján


A fedhető uszoda télen is kertként díszít trópusi növényeivel.
Az itt lévő banánpálma annyira jól érzi magát, hogy termést hoz
Kert az erdő alján


A helyi kövekből kialakított domboldal jól illeszkedik az épített környezetbe
Kert az erdő alján


A vízesés alkotta tavacskában nyaranta aranyhalak úszkálnak
Kert az erdő alján


A megnyitott uszodatér szervesen illeszkedik a kerthez
Kert az erdő alján


Borpince előtti terasz pergolával. Baráti összejövetelek, borozgatások fő színtere. Mihelyt befutják a növények, a pergola hűs árnyékot fog adni tikkasztó nyári napokon is


A kertet tervezte:
Győrffy Attila
okleveles táj és kertépítész
06-20/934-2241Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A „Livingstones” kavicspadló a természet erői által tökéletesre formált méretre vágott finom kavicsszemek tömörítésével készül. Magyarországon először az idén találkoztunk az egyedülálló, innovatív padlóburkoló rendszerrel, mely egyedi elképzeléseket, személyes stílusokat képes megjeleníteni.

Rosita Missoni mottója: Mindenhol otthon érezni magunkat, mert az otthon velünk költözik, üdvözli barátainkat, megvalósítja álmainkat, a kreatív bútorozás pedig ajtókat nyit egy képzeletbeli utazásra „otthon”.

Az impozáns, de szokatlan megjelenésű villa szóbeszéd tárgya Madridban – nem véletlenül.

Az étkező az érzéki örömök színhelye. A jó ételek, italok elfogyasztásához nélkülözhetetlen a nívós „körítés”, a stílusos berendezés, használati tárgyak, eszközök sora. A Fyra étkezőt hat különböző művészeti ágban tevékenykedő művész közös munkával hozta létre.

Lehet fagyos tél, lehet forró nyár, a falambériás szobában az év minden szakában meghitt hangulat uralkodik. A faház belső kialakításakor következetesen törekedtek – a tóparti környezethez jól illeszkedő – egyszerű, természetes anyagok használatára.

2151 Fót, Tessedik Sámuel u. 13/c.

Arra törekszünk, hogy a bútorok az Ön által igényelt funkciókat időtálló, az egyéni stílusának megfelelő formában jelenítsék meg. Klasszikus, modern és designbútorok tervezése, belsőépítészet, komplett lakberendezés. A saját széria és egyedi bútorok tervezésétől a gyártáson keresztül a helyszíni szerelésig.

9700 Szombathely, Apáczai Csere János sétány 14.

Az Alpok magasfényű akril ajtólap, egy tökéletes tükörfényes felület, bármely RAL színben! A minimál design nélkülözhetetlen eleme.

1203 Budapest, Kossuth L. utca 33. - Erzsébet Áruház 2.emelet

Kárpitos bútor, bőr bútor, VOX bútor, szekrénysor, elemes bútor kedvező áron! És mindez egyedi méretre is!

1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 87.

Electrolux - Thinking of you

1026 Budapest, Gábor Áron köz 3. sz.

Mauer típusú biztonsági zárak, fő- és vezérkulcsos zárrendszerek kis és nagykereskedelme. Zárszerviz.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017