Kék napelemekkel

2010.03.31.

A nap az élet forrása ősidők óta, és modern korunk megújuló energiája. No de napelemek, mint otthonunk dekorációs elemei? Miért is ne! Ennél a háznál a napelemek bizony igazán mutatós, egyedi homlokzatdekorációként is működnek. Funkció és forma remekül egymásra talált.


Kék napelemekkelA galéria megnyitásához kattintson a képre!


A nap egy állandóan jelen lévő éltető erő. Mégis, e megújuló energiaforrás hasznosítása nálunk még gyerekcipőben jár.
Ennek az épületnek a tervezői igyekeztek tudatosan megfelelni a mai kor igényeinek: az energia nagy részét a tetőn és a homlokzaton elhelyezett napelemek biztosítják. A nyáron nyert energiát a pincében elhelyezett akkumulátorokban tárolják a téli, napfényben szegényebb napokra, télen az esetleg szükséges többletenergia a hálózatból nyerhető.


Kék napelemekkel
A napelemek hasznosíthatóságát bizonyítván ez az épület télen-nyáron tökéletesen működik, pedig nem nevezhető éppen kulipintyónak. A földszint alapterülete 95,79 nm, amihez egy 74,72 nm-es emelet tartozik: együtt kicsit több mint 170 nm a hasznos alapterület.


Kék napelemekkel


A földszinten a szokásos, egybenyitott terek helyett a konyha, az étkező és a nappali három külön helyiségben kapott helyet. Elegáns, nagyvonalú és praktikus megoldás, hiszen sem a nappaliból, sem a konyhából nem látható a főzés közbeni rendetlenség, de a vacsora után is rögtön átvonulhatunk a nappaliba sziesztázni, nem kell a rendrakással bajlódni, vagy a mosatlan tányérok látványában gyönyörködni. A lépcső nem a nappali részeként, hanem mindjárt az előtérből indul az emeltre, így az itteni jövés-menés nem zavarja a nappaliban tartózkodókat.
A földszinten a társasági élettereken kívül egy gardróbszobát és egy dolgozószobát alakítottak ki, az emeleten három hálószoba és egy nagyméretű fürdőszoba található.


Kék napelemekkel


A ház külső megjelenését, a berendezés alapvető letisztultságát és visszafogottságát számos extravagáns részlet dobja fel, kezdve a homlokzat királykék borításától a félköríves nappalin keresztül a lépcsőház vagy a fürdőszoba berendezéséig. Sikerének éppen ez a külső-belső harmónia és persze a funkciókhoz idomuló forma a titka.

Szöveg: Barna Ildikó
Fotók: Varga Gábor ÁkosTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Hintaszék, ám annál kicsit több is ez az innovatív ülőbútor.

A kisméretű kerti tavak építésének egyik alternatívája a tőzegbeton tavak kialakítása, melyek alapja, egy műanyag medence határozza meg a leendő tó méretét és formáját. E műanyag medencét vonják be tőzegbetonnal, hogy természetbe simulóbb legyen.

A mexikói építészet és tárgykultúra egyedülálló. Kerekített élű vályogfalak, gazdagon díszített bútorok, harsány színek és minták minden mennyiségben. Mexikó klasszikus építőanyaga a vályog, melyet a navajo és a hopi indiánok használtak először, később a rancsoktól...

A hatalmas üvegablakok legnagyobb előnye, hogy a kertet otthonunk részévé tehetjük velük.

Jason Taylor, az egyesült királyságbeli kortárs bútor- és lámpatervező művész eredeti ötletekkel, humorral és sajátos stílussal komponálja meg munkáit. Legújabb kollekciója, a „Grippy” kefesorozatának betetőzéseként is definiálható.

1185 Budapest, Bártfa u. 50.

Hörmann garázskapu, kertkapunyitó, Hörmann tűzgátló ajtó, acél beltéri ajtó, ipari kapu, sorompó, motorok.

2072 Zsámbék, Magyar u. 21-23.

Kül- és beltéri lakossági fém, fa ill. műanyag bútorok és kiegészítők széles választéka közvetlenül a gyártótól.

1089 Budapest, Delej u. 51.

Villanyszerelési anyagok több mint 500 négyzetméteren, A-Z-ig! PRODAX, SCHNEIDER-ELECTRIC, LEGRAND.

1103 Budapest, Gyömrői út 65.

ÉPÍTŐANYAGOK NAGY VÁLASZTÉKBAN KEDVEZŐ ÁRON KAPHATÓK TELEPÜNKÖN

2700 Cegléd, Bürgeház dűlő 1.

Tolóajtós beépített szekrények, gardróbok, térelválasztó tolóajtók kiegészítő kisbútorok nagy választékban. Egyedi méret és stílus a Komandortól!

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018