Kacifántos alaprajz

2010.05.11.

Az eredetileg egyszerű, de nehezen bútorozható alaprajzot a tulajdonosok némi rafinériával tették praktikussá és izgalmassá. A teraszra vezető hátsó ajtó mellett úgysem lettek volna komfortosan használhatók a szekrények, azért ide egy falat építettek, süllyesztett polcokkal varázsolva hasznossá és mutatóssá.


Kacifántos alaprajzA galéria megnyitásához kattintson a képre!


Az álfal és a másik oldalon elhelyezkedő eredeti tartópillér között kialakult óriási falfülkét egy fa keresztgerendával hangsúlyozták. Ebbe a falfülkébe került a konyhabútor egyik része, melynek érdekessége az új építészeti adottságokhoz remekül illő páraelszívója.


Kacifántos alaprajz


A mosogató mellett szintén egy utólag épített pillér határolja el az ajtót és a munkapultot, meghittséget adva mindkettőnek. A mosogató mögötti ablak a teraszra néz, innen gond nélkül nyomon követhető mind a kint zajló társasági élet, mind a kertben játszadozó gyerekek. Hogy a pult feletti fölső elem ne tűnjön túl magányosnak, egy díszes párkány köti össze a pillérrel.


Kacifántos alaprajz


A nagyméretű helyiségben a mosogató, a főzőlap és az ergonómiai szempontból mintaszerű magasságban elhelyezett sütő tökéletes munkaháromszöget alkotnak, s még egy reggelizőasztal beállítására is lehetőség adódott.

Szöveg: Barna Ildikó
Fotók: Carpe diemTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Bármily furcsán hangzik is, a fehér, avagy a natúr uralta házunkat könnyedén a lágyabb, netán erőteljesebb színek által felvidított színpompás otthonná varázsolhatjuk. Sőt akár havonta új arculatot szabhatunk életterünknek mindenfajta átalakítás és jelentősebb költségek nélkül.

Az 1969-ben Oliver Mourque által tervezett Bouloum fekvőfotel ma is remek darabnak számít.

Mik tesznek különlegessé egy helyiséget? Természetesen a részletek.

A lakáskultúra területén, akárcsak az öltözködésben, változnak a trendek, új irányzatok jelennek meg. A szigorúan szögletes minimál ellenhatásaként a formák letompulnak, ívekbe szelídülnek. A 60-70-es évek retrovilágának felelevenítése mellett a tervezők...

Mi sem egyszerűbb egy romantikus kerti zug megteremtésénél, nem kell hozzá más, csak néhány erőteljes, vidám szín, jól átgondolt részletek és sok-sok virág. A bármely barkácsáruházban beszerezhető fa kertépítő elemeket nyugodtan lefesthetjük bármilyen színre, bár a romantikus hangulathoz...

1201 Budapest, Alsóteleki u. 46.

A Citalex Bt. azoknak nyújt segítséget, akik építkeznek vagy felújítanak. Megbízható csapattal!

1113 Budapest, Daróczi út 2.

Febal, Rossana, Valcucine, Artec konyhabútorok választékát kínáljuk, a tervezéstől a beépítésig.

1103 Budapest, Noszlopy u. 2.

Hideg- és melegburkolat ragasztási segédanyagok (aljzatkiegyenlítők, kenhető szigetelések, ragasztók, fugázók), építési vegyi anyagok, festékek, hőszigetelő rendszerek gyártása, forgalmazása.

2045 Törökbálint, FSD Park 2.

INTERNORM – A jövőm ablaka

9461 Lövő, Kossuth Lajos u. 25.

Roto Alapelv - Több szabad tér. Több komfort.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018