Ívelt formák, klasszikus karakterek

2010.05.10.

Ívelt formái a környezetbe simulnak, karakteres részletei viszont meglehetősen szembetűnőek ennek az épületnek. Nem mindennapi látvány.


Építkezés, lakberendezés, kertkultúra: lakberendezési ötletek, lakásdekoráció, kreatív megoldások, modern, klasszikus, mediterrán otthonok és kertek. Cikkek, hírek, újdonságok, akciók, cégkereső, ingyenes online magazin, termékajánló. Minden, ami otthonteremtés...A galéria megnyitásához kattintson a képre!


Az utcán sétálva lehetetlen nem észrevenni a házat. Első, szembetűnő jellegzetessége a falak és a tetőszerkezet lágy, ívelt formái, de a részletek ugyanígy magukra vonják a figyelmet. A tompa sárga homlokzatvakolathoz választott fehér gipszdekorációk, az erősen tagolt tető, az 50 cm-es tetőtúlnyúlás, a ragyogóan fehérre festett deszkázat és a szintén tagolt fehér nyílászárók mind-mind a klasszikus formavilágot erősítik.
Bár az utcáról nem nagyon látszik, az épület mégis kétszintes: a földszint 115, míg a 38 fokos tető alatt kialakított tetőtér 62 nm-es.


Építkezés, lakberendezés, kertkultúra: lakberendezési ötletek, lakásdekoráció, kreatív megoldások, modern, klasszikus, mediterrán otthonok és kertek. Cikkek, hírek, újdonságok, akciók, cégkereső, ingyenes online magazin, termékajánló. Minden, ami otthonteremtés...


A balusztrádos, széles lépcsőfeljáróról egy kétszárnyú, üvegezett bejárati ajtón keresztül a nagystílű, közel 16 nm-es előtérbe jutunk. Innen nyílnak a földszinti terek, de innen vezet a lépcső a tetőtérbe is.
A földszint központi tere a nappali, melynek terasza és ablakai a kert felé néznek. A nappaliból balra nyílik az utcafronti konyha-étkező, hozzá egy kis kamra kapcsolódik. A háznak oly jellegzetes formát adó, félkörívben elhelyezett ablaksor tulajdonképpen az étkezőt rejti .
Az előtérből egy szeparált kis folyosón keresztül közelíthető meg a földszint többi helyisége: két hálószoba, egy fürdőszoba és a lépcső alatti tároló, melyek egy különálló kis intimzónát alkotnak. A földszinti hálószobák akár dolgozószobának, akár vendégszobának kiválóan alkalmasak, egyikük közvetlen kertkapcsolattal is rendelkezik.


Építkezés, lakberendezés, kertkultúra: lakberendezési ötletek, lakásdekoráció, kreatív megoldások, modern, klasszikus, mediterrán otthonok és kertek. Cikkek, hírek, újdonságok, akciók, cégkereső, ingyenes online magazin, termékajánló. Minden, ami otthonteremtés...


A tetőtér két hálószobából, fürdőszobából és egy gardróbszobából álló együttest rejt. A tagolt tetőszerkezet folytán érdekes, zegzugos alaprajzzal, mely egyrészről kissé megnehezíti a berendezést, másrészről viszont izgalmassá teszi a tereket.
Bár kívülről nem tűnik nagynak, ez a kényelmes családi otthon négy hálószobájával és két fürdőszobájával akár több generáció igényeit is kiszolgálja.

Szöveg: Barna Ildikó
Fotók: Varga Gábor ÁkosTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A laminált forgácslap az egyik legolcsóbb bútoripari alapanyag. Szekrénytestek, polcok, de igény szerint akár ajtófrontok vagy asztallapok is készülhetnek az óriási szín- és mintaválasztékban kapható, bár kétségkívül nem a legelegánsabb alapanyagok közé tartozó bútorlapból.

Bár a fürdőszobákban sokkal inkább előtérbe helyeződött a minimáldesign, mint a lakás többi helyiségében, nem szabad elfeledkeznünk a klasszikus formákról sem, hiszen az íves vonalvezetés, a finom hajlatok, a nemes anyagok soha nem mennek ki a divatból.

A fürdőszoba a megújulás szentélye, mely minden érzékszervünket megérinti. A tiszta, csillogó kristály, az életadó fény és víz összjátéka a Kludi-Swarovsky fürdőszobájában teljes varázsát bontakoztatja ki.

A Mybox egy egyszerű ötletből született: kell egy olyan asztal, mely zárható, és elmozdítható.

A „Porcelanosa Original Ceramic Parquet”, vagyis gres porcelánból készült, parkettamintás kollekciója egyesíti a faparketták barátságos, meleg látványát a kerámialapok végtelen strapabíró képességével, tartósságával.

1117 Budapest, Hengermalom út 20.

Wicanders parafa padló- és falburkolatok kereskedelme. Parafaszigetelő rendszerek, expandált parafa.

1103 Budapest, Kőér u. 16.

A tűz varázsa otthonában: Technical

2316 Tököl, Csépi út 52.

Minőségi Gealan nyílászárók, Normstahl garázskapuk forgalmazása, szerelése. Már 15 éve! Generálkivitelés.

2040 Budaörs, Keleti u. 7.

Vízkezelő berendezés gyártása, forgalmazása, szervizelése. Háztartási, ipari, egyedi igény kielégítése.

1037 Budapest, Bécsi út 232.

BEPA-CSEMPE-FÜRDŐSZOBA Üzleteinkben szeretettel várunk minden kedves építkezőt, felújítót hogy velünk valósíthassa meg fürdőszobáját, nappaliját, konyháját, kertjét, egyszóval otthonát, hogy olyanná válhasson melyet álmaiban elképzelt.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018