Ívelt formák, klasszikus karakterek

2010.05.10.

Ívelt formái a környezetbe simulnak, karakteres részletei viszont meglehetősen szembetűnőek ennek az épületnek. Nem mindennapi látvány.


Építkezés, lakberendezés, kertkultúra: lakberendezési ötletek, lakásdekoráció, kreatív megoldások, modern, klasszikus, mediterrán otthonok és kertek. Cikkek, hírek, újdonságok, akciók, cégkereső, ingyenes online magazin, termékajánló. Minden, ami otthonteremtés...A galéria megnyitásához kattintson a képre!


Az utcán sétálva lehetetlen nem észrevenni a házat. Első, szembetűnő jellegzetessége a falak és a tetőszerkezet lágy, ívelt formái, de a részletek ugyanígy magukra vonják a figyelmet. A tompa sárga homlokzatvakolathoz választott fehér gipszdekorációk, az erősen tagolt tető, az 50 cm-es tetőtúlnyúlás, a ragyogóan fehérre festett deszkázat és a szintén tagolt fehér nyílászárók mind-mind a klasszikus formavilágot erősítik.
Bár az utcáról nem nagyon látszik, az épület mégis kétszintes: a földszint 115, míg a 38 fokos tető alatt kialakított tetőtér 62 nm-es.


Építkezés, lakberendezés, kertkultúra: lakberendezési ötletek, lakásdekoráció, kreatív megoldások, modern, klasszikus, mediterrán otthonok és kertek. Cikkek, hírek, újdonságok, akciók, cégkereső, ingyenes online magazin, termékajánló. Minden, ami otthonteremtés...


A balusztrádos, széles lépcsőfeljáróról egy kétszárnyú, üvegezett bejárati ajtón keresztül a nagystílű, közel 16 nm-es előtérbe jutunk. Innen nyílnak a földszinti terek, de innen vezet a lépcső a tetőtérbe is.
A földszint központi tere a nappali, melynek terasza és ablakai a kert felé néznek. A nappaliból balra nyílik az utcafronti konyha-étkező, hozzá egy kis kamra kapcsolódik. A háznak oly jellegzetes formát adó, félkörívben elhelyezett ablaksor tulajdonképpen az étkezőt rejti .
Az előtérből egy szeparált kis folyosón keresztül közelíthető meg a földszint többi helyisége: két hálószoba, egy fürdőszoba és a lépcső alatti tároló, melyek egy különálló kis intimzónát alkotnak. A földszinti hálószobák akár dolgozószobának, akár vendégszobának kiválóan alkalmasak, egyikük közvetlen kertkapcsolattal is rendelkezik.


Építkezés, lakberendezés, kertkultúra: lakberendezési ötletek, lakásdekoráció, kreatív megoldások, modern, klasszikus, mediterrán otthonok és kertek. Cikkek, hírek, újdonságok, akciók, cégkereső, ingyenes online magazin, termékajánló. Minden, ami otthonteremtés...


A tetőtér két hálószobából, fürdőszobából és egy gardróbszobából álló együttest rejt. A tagolt tetőszerkezet folytán érdekes, zegzugos alaprajzzal, mely egyrészről kissé megnehezíti a berendezést, másrészről viszont izgalmassá teszi a tereket.
Bár kívülről nem tűnik nagynak, ez a kényelmes családi otthon négy hálószobájával és két fürdőszobájával akár több generáció igényeit is kiszolgálja.

Szöveg: Barna Ildikó
Fotók: Varga Gábor ÁkosTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Manapság már az sem megoldhatatlan, ha valaki a kanapéjáról egyből a medencébe szeretne gurulni.

A Mybox egy egyszerű ötletből született: kell egy olyan asztal, mely zárható, és elmozdítható.

A kerten keresztülvezető ösvénynek nem pusztán az a feladata, hogy egyik helyről eljussunk a másikba, bár természetesen ez is fontos funkció.

A szaniterek világában általában csak az új formák jelentenek változatosságot. Most egy igazán vicces, egyedülálló darabbal bővült a kínálat.

Kevesen választják a lakókocsis nyaralást, talán ezért, mert még nem látták ezt a modellt.

1142 Budapest, Erzsébet Királyné útja 125.

Zuhanykabinok, zuhanytálcák, akril fürdőkádak, öntött műmárvány mosdók, fürdőszobai csaptelepek, fürdőszobabútorok, fürdőszobai elektronika

1023 Budapest, Ürömi u. 45.

40 000 termék 530 m2-en! Igényes mediterrán, rusztikus lakberendezés. Minden, ami a házhoz kell!

1074 Budapest, Dohány u. 39.

Csaphornyos és intarziás parketták, csaphornyos parketták, svédpadló, thermó parketták.

1119 Budapest, Csurgói út 15.

Hörmann garázskapuk, Hörmann, Marantec, Nice, Sommer kapumozgatók. Forgalmazás, szerelés, javítás.

1142 Budapest, Tatai u. 7.

Burkolat, szaniter, csaptelep, kád, természetes kő, ülőbútor.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018