Időtálló formák és anyagok

2016.01.08.

A klasszikus elegancia kedvelőinek biztosan tetszeni fog ez az épület, melynek építésénél és tervezésénél az időtálló formákat és anyagokat részesítették előnyben.


Szerencsés párosítás, hogy az épület tulajdonosa és kivitelezője egy és ugyanaz. A házaspár, régóta működő építési vállalkozásuk élén, már számos ház, pontosabban otthon létrejötténél segédkezett. A saját házuk, bár csak egy volt a sok közül, mégis – érthetően – különös odafigyeléssel készült. Már a tervezési folyamat kezdetén pontosan tudták, hogy mit szeretnének, mire van szükségük, és mindezt milyen formában szeretnék viszontlátni.

Régi kollégájuk és barátjuk, Morvay Ágnes ezen igények szem előtt tartásával tervezte számukra az épületet, mely egy igazán testre szabott otthon lett. A földszinten, mint a legtöbb családi házban, a társasági zóna kapott helyet. A nappali, az étkező és a konyha egy közös nagy térbe került, csak az előszoba és a mellék-, illetve kiszolgálóhelyiségek lettek lerekesztve. A tetőtérben van a háló-, a dolgozó- és a vendégszoba, valamint a hozzájuk tartozó fürdőszoba.

Extrahelyiségként ide tervezték a szaunát is. A tetőtéri térkiosztás érdekessége, hogy a lépcső nem egy folyosóra, hanem egy hangulatos kis társalgóba vezet. A tetőablakok alatt, az egzotikus, kézzel faragott mahagóni ülőbútorokon remekül lehet heverészni, pihenni, olvasni. A kivitelezésre a maximális igényesség és odafigyelés a jellemző. Tulajdonosaik igyekeztek a házat minden olyan aprósággal felszerelni, ami a kényelmüket szolgálja, a falba épített hangfalaktól kezdve a fürdőszobai tükörfűtésen keresztül az ablakok elé beépített légfüggönyökig.

A munkálatok első percétől az utolsóig az időtállóság filozófiája lebegett a szemük előtt. Nem egy drága „divatházat” szerettek volna építeni, hanem egy igazi otthont, mely 15-20 év múlva is megállja a helyét. Egy olyan klasszikus épületet, mely nem megy ki a divatból, melyben hosszú évekig jó élni.

Ennek rendelték alá az anyag- és színválasztást is. Sok helyen használtak fát, terméskövet, semleges színeket és burkolatokat, így az időközben elkerülhetetlen bútor- vagy textilcserék gond nélkül megoldhatók, nem kell a burkolatok, a beépített bútorok szétverésében gondolkodni.


A kert legalább olyan fontos volt számukra, mint maga a ház, ezért már az építkezés kezdete előtt elkezdődött a növények beültetése. Mire a ház felépült, a kert is tökéletes szépségében tündökölt. A ház állandó, a kert évről évre szebb. A figyelmes tervezésnek és persze a növények szakértő gondozásának köszönhetően az épületet körülölelő környezet mintaszerű.


B. I.


Építésztervező: Morvay Ágnes tel.: 06-20/944-7769
Kivitelező: Szil-ép-ker Kft. www.szilepker.hu
Kerttervező: Tóth Judit tel.: 06-30/931-8448Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Ezt a remek darabot a londoni TILT Stúdió tervezte. Eredetileg otthonra szánták, egy olyan kuckónak, ahol el lehet bújni a többi családtag elől, lehet olvasgatni, relaxálni, pihenni.

avagy hogyan tisztítsunk és ápoljunk, hogy a szép szép is maradjon

Csupazöld kertünkben bizony néha jólesik színeket is látni. És a vidám színfoltokról nem feltétlenül csak a pompázó rózsák és angyaltrombiták gondoskodhatnak.

Ez a ház remek példa arra, hogy nagyvárosi környezetben is lehet természetközeli otthont kialakítani.

A keleti bútortervezés híresen funkcionális gondolkodásmódja ihlette ezt a praktikus irattartó szekrényt.

8000 Székesfehérvár, Sárkeresztúri u.14./B.

Toilette Nett WC-Bidé berendezés, az övön aluli tisztaságért. Már 16 éve Magyarországon.

2890 Tata, Kocsi utca 40.

Infrapanel, infrafűtés, infrasugárzó, energiamegtakarítás, villanyfűtés, fűtőpanel, hőpanel, infrasugárzó, lapsugárzó 10év garanciával a gyártótól!

1063 Budapest, Kérem, keressen telefonon!

Családi házak, lakások, irodák, üzletek tervezése, kivitelezése. Igények megbeszélése, méretarányos alaprajz, falnézetek készítése. Lakásfelújítás, átalakítás megtervezése. Fürdőszobatervezés. Gépészeti, elektromos berendezések telepítési terve.

1081 Budapest, Rákóczi út 73.

Minőség - Kompromisszumok nélkül

1037 Budapest, Csillaghegyi út 13.

A FISKARS a márka megjelölésén túl egyben a minőség és újítás kifejezője is.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017