Időtálló formák és anyagok

2016.01.08.

A klasszikus elegancia kedvelőinek biztosan tetszeni fog ez az épület, melynek építésénél és tervezésénél az időtálló formákat és anyagokat részesítették előnyben.


Szerencsés párosítás, hogy az épület tulajdonosa és kivitelezője egy és ugyanaz. A házaspár, régóta működő építési vállalkozásuk élén, már számos ház, pontosabban otthon létrejötténél segédkezett. A saját házuk, bár csak egy volt a sok közül, mégis – érthetően – különös odafigyeléssel készült. Már a tervezési folyamat kezdetén pontosan tudták, hogy mit szeretnének, mire van szükségük, és mindezt milyen formában szeretnék viszontlátni.

Régi kollégájuk és barátjuk, Morvay Ágnes ezen igények szem előtt tartásával tervezte számukra az épületet, mely egy igazán testre szabott otthon lett. A földszinten, mint a legtöbb családi házban, a társasági zóna kapott helyet. A nappali, az étkező és a konyha egy közös nagy térbe került, csak az előszoba és a mellék-, illetve kiszolgálóhelyiségek lettek lerekesztve. A tetőtérben van a háló-, a dolgozó- és a vendégszoba, valamint a hozzájuk tartozó fürdőszoba.

Extrahelyiségként ide tervezték a szaunát is. A tetőtéri térkiosztás érdekessége, hogy a lépcső nem egy folyosóra, hanem egy hangulatos kis társalgóba vezet. A tetőablakok alatt, az egzotikus, kézzel faragott mahagóni ülőbútorokon remekül lehet heverészni, pihenni, olvasni. A kivitelezésre a maximális igényesség és odafigyelés a jellemző. Tulajdonosaik igyekeztek a házat minden olyan aprósággal felszerelni, ami a kényelmüket szolgálja, a falba épített hangfalaktól kezdve a fürdőszobai tükörfűtésen keresztül az ablakok elé beépített légfüggönyökig.

A munkálatok első percétől az utolsóig az időtállóság filozófiája lebegett a szemük előtt. Nem egy drága „divatházat” szerettek volna építeni, hanem egy igazi otthont, mely 15-20 év múlva is megállja a helyét. Egy olyan klasszikus épületet, mely nem megy ki a divatból, melyben hosszú évekig jó élni.

Ennek rendelték alá az anyag- és színválasztást is. Sok helyen használtak fát, terméskövet, semleges színeket és burkolatokat, így az időközben elkerülhetetlen bútor- vagy textilcserék gond nélkül megoldhatók, nem kell a burkolatok, a beépített bútorok szétverésében gondolkodni.


A kert legalább olyan fontos volt számukra, mint maga a ház, ezért már az építkezés kezdete előtt elkezdődött a növények beültetése. Mire a ház felépült, a kert is tökéletes szépségében tündökölt. A ház állandó, a kert évről évre szebb. A figyelmes tervezésnek és persze a növények szakértő gondozásának köszönhetően az épületet körülölelő környezet mintaszerű.


B. I.


Építésztervező: Morvay Ágnes tel.: 06-20/944-7769
Kivitelező: Szil-ép-ker Kft. www.szilepker.hu
Kerttervező: Tóth Judit tel.: 06-30/931-8448Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A bizarr formájú, a föld felett szinte lebegő Dyna étkezőasztal és a hozzá tartozó székek szárnyaló tervezői fantáziáról árulkodnak.

Amikor új konyhánk kialakításán gondolkozunk, számos variáció merül fel, amíg a végleges összeállítást meghatározzuk. A lehetőségeket most ebben a modern bútorozású, az étkezővel és az előtérrel egy légterű konyhában vesszük górcső alá.

Egy ír tervező, aki visszatér a gyökerekhez és bátran újrafogalmazza a gyapjú felhasználását.

A konyhai szigetek, félszigetek világában a legújabb trend, hogy az egyszerű előkészítő felületen túl a főzőlap, illetve a mosogató is idekerül. A térbe „belógatott” páraelszívó igazán impozáns látványt nyújt egy, a nappalival egy térben kialakított, szigetes konyha esetén.

Prága történelmi központjában található ez az izgalmas kis lakás, melyet a cseh OOOOX Stúdió tervezett. Bár a lakás kicsi (59 négyzetméter), az ügyes építészeti és belsőépítészeti megoldásoknak köszönhetően jóval tágasabbnak tűnik, mint valójában.

1173 Budapest, Pesti út 237. Home Center D/25

Házimozi, és egész házra kiterjedő (multiroom) audio/video rendszerek tervezése, kivitelezése.

4243 Téglás, külterület 135/9. hrsz.

A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. elektromos, hőcserélős és gázüzemű forróvíztárolók, hőszivattyús tárolók, puffertárolók, kondenzációs gáz- és vegyestüzelésű kazánok, szolárrendszerek, napkollektorok, mosógépek, centrifugák gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A termékeket energiatakarékosság, környezetbarát konstrukció és hosszú élettartam jellemzi. A fűtési és melegvíz-előállítási termékek rendszerbe kötve is kiválóan működtethetőek. HAJDU - megújuló energiával

9700 Szombathely, Csaba u. 12.

Ön még viszi sétálni porszívóját? SISTEM AIR: Európa piacvezető központi porszívói már Magyarországon! Tegye kényelmesebbé,egészségesebbé, biztonságosabbá otthonát!

9200 Mosonmagyaróvár, Pozsonyi u. 4.

Tökéletes pázsit 24 óra alatt! - Augsberger Gyepszőnyeg

1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 121.

Exkluzív lakásbelsők kulcsrakész kivitelezése: konyha, fürdő, bútor, textil, világítás, burkolatok.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017