Várépítő pályázat: újabb felajánlások 2,5 millió forint értékben

2014.02.05.

Építőanyag pályázat gyermekintézményeknek és műemlékeknek,

•    Újabb két gyártó, további nettó 2,5 millió forintnyi felajánlással
•    Több mint 16 millió forintnyi minőségi építőanyag az intézmények energiatakarékos és tartós működéséért
•    Beadási határidő: 2014. február 28.A novemberi meghirdetés után csatlakozó újabb két céggel mára 20-ra nőtt a Várépítő pályázaton termékeit és szolgáltatásait felajánlók száma, az elnyerhető támogatás összege pedig több mint nettó 16 millió forint.
A harmadik alkalommal kiírt pályázat négy új termékkategóriával - világítástechnikai eszközökkel, beltéri festékekkel és nyílászárókkal - valamint szolgáltatásokkal bővül, az új felajánló cégek között ezzel együtt tíz új céget találunk.A felajánlott termékek között szép számmal találhatóak az intézmények gazdaságosabb működését szolgáló beruházásokhoz szükséges anyagok és szolgáltatások. Így hőszigetelő anyagokra és rendszerekre, nyílászárókra, tetőfelújításhoz szükséges anyagokra, energiatakarékos világítótestekre, valamint energiatakarékos kazánokra is lehet pályázni. Emellett sláger továbbra is a bel- és kültéri esztétikai, valamint a használati értéket növelő beruházás, így kelendőek lesznek ismét a burkolatragasztók, az újonnan a választékba került beltéri falfestékek vagy a térburkolat is.

Az energiatakarékosság mindenütt fontos
A Várépítő pályázaton vannak magyar tulajdonú cégek és nemzetközi cégcsoportok leányvállalatai, ám egy közös tulajdonságuk feltétlenül van: minőségi termékeikkel és szolgáltatásaikkal a hosszú távú gazdaságos működést, használatot, az energiatakarékos üzemeltetést, vagy egy időben mindkettőt kívánják szolgálni.

„…mert nem vagyunk annyira gazdagok, hogy olcsó megoldást válasszunk…”
Vélekedik a Várépítő pályázathoz idén csatlakozott Weishaupt Kft. ügyvezetője, Rácz József.  „Egy energetikai beruházás évtizedekre szól. Az üzemeltető jár rosszul, nőnek meg a költségei, ha nem tartós és hatékony, alacsony üzemeltetési költségű berendezést, megoldást választ. Nem titok, a Weishaupt kazánok prémium termékek, prémium szolgáltatással. A teljesítmény és emisszió-garancia, a referenciák és a nap 24 órájában, az év 365 napjában biztosított szerviz és alkatrész-ellátás olyan iparágak számára is meggyőző volt, ahol a megszakítás nélküli zavartalan üzem létkérdés. A Várépítő pályázathoz való csatlakozással célunk, hogy rámutassunk, ez a logika alulfinanszírozott, költségszegény területeken is igaz. Hiszen, ami olcsó, az akár már rövidtávon is drága lehet.”A világításkorszerűsítés rövid távon megtérülő befektetés
Egy családi ház esetén a hagyományos világítótestekről LED-es fényforrásokra váltás 2-3 év alatt megtérülő beruházás, míg egy intézmény esetén ez akár 1 év is lehet. Egy gyermekintézményben a világításkorszerűsítés így valóban rövidtávon megtérül, ám számos hosszú távú előnyt is hordoz.
A pályázaton való részvétel a cég tudatos társadalmi szerepvállalásának egyik formája. Így például a természeteshez igen közeli fényt adó világítótestek gyártása többek között megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásával zajlik. A környezetbarát gyártástechnológiával készülő, és kisebb környezetterhelést okozó fényforrások teljes életciklusa alatti energiafelhasználása igen is alacsony.
„Amellett, hogy a napjuk nagy részét az intézményekben töltő gyerekek számára ez a fajta fény természetesebb, egészségesebb, a LED-es fényforrások használatával az áramszámla világításra költött része akár 80%-kal is csökkenhet.” – emelte ki az ELKO EP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Kiss Olivér a Várépítő pályázathoz csatlakozás melletti érvek közül.

Két újabb felajánló, újabb nettó 2,5 millió forint támogatás
A minőség, a kreativitás és a tartós megoldások jellemzik a 100%-ban magyar tulajdonú cég, a Barabás Téglakő Kft. tulajdonosa, Barabás Árpád gondolkodását is. A magyar gyártó a pályázat meghirdetése után döntött a csatlakozásról és nettó 1 millió forint értékű felajánlásával a Várépítő pályázaton elnyerhető támogatás összege meghaladta a 16 millió forintot. A cég által felajánlott, magyar szabadalommal gyártott, különleges, térburkolatnak, kerítésnek is alkalmas téglakő szintén először igényelhető a Várépítő pályázaton.
„Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy közintézmények környezete, utak, közterek megújítás cégünk saját találmányával, a téglakő felhasználásával hogyan tehető költséghatékonyan szebbé és hosszú távon tartóssá.”

A Bramac Kft. szintén a pályázat meghirdetése után döntött úgy, hogy műemléki pályázók számra nettó 1,5 millió forint értékében felajánlja speciális, műemlékek felújításához kifejlesztett beton tetőfedő anyagait.
A cég a Reviva Novo beton tetőcserép felajánlásával szeretne hozzájárulni épített örökségünk megóvásához egyúttal megmutatva, hogy e korszerű anyag akár korhű megoldások megvalósításában is megfelelő választás.

További információ: www.varepitopalyazat.hu

Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A hálószobába még a legborongósabb napokon is meleg hangulatot varázsolnak a terra-narancs-vörös színű textilek. Közülük kétségkívül kiemelkedően uralja a teret a különleges ágytakaró.

A lenyűgöző épületnek olyan a hangulata, mintha egy amerikai kosztümös filmben járnánk. Nem véletlen, hogy tervezői a Tara fantázianevet adták neki, hiszen a homlokzatot csodálva szinte várjuk, hogy Scarlett O’Hara kilépjen a verandára…

A Brühl & co ülőgarnitúráival valóra válnak mindazok vágyai, akik egyéni, személyre szabott enteriőrökben, barátságos otthonokban szeretnének élni, élvezve a mindennapok luxusát. Bútoraik és kiegészítőik felvonultatják a német és olasz design színe-javát...

Az épületet az utcáról magas kőkerítés takarja, de bévül barátságosan hívogató világ fogad. A vörös falak, a terrakotta burkolatok és a kék ablakkeretek igazi mediterrán atmoszférát teremtenek az egykor jellegtelen ház köré, ahol nagyanyáink Singer varrógépei kaptak új értelmezést.

Kijev történelmi negyedében található ez a lakás, mely egy fiatal pár otthona. Tervezője, Alex Bikov koncepciója kidolgozásakor a mozgást állította középpontba. A lakás körbejárható, ezáltal a terek és a funkciók egymásba folynak, nem különülnek el, a különböző egységek egymásba integrálhatók. Talán éppen ennek, no meg az ügyesen tervezett, kompakt bútoroknak köszönhető, hogy a tér sokkal nagyobbnak tűnik, mint valójában.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018