Száradó ruhák, száraz szobák

2014.02.12.

Több gondot is okoz, amikor a ruhákat csak a lakásban lehet szárítani. A kiteregetett ruhák sok helyet foglalnak, a kisebb fürdőszobákban túlzott párásodást okoznak, a párolgó nedvesség a hideg falakon és ablakokon lecsapódik, sokszor átnedvesítve a szekrények falát is. Pedig a megoldás ma már nem számít megfizethetetlen luxusnak: a modern kondenzációs szárítógépekben sokkal gyorsabban száradnak a ruhák, és a textíliákból kivont nedvességből alig 10% kerül a légtérbe, ami még segíthet is a lakás páratartalmának optimális szinten tartásában.Mikor hatékony?


A kondenzációs technológia hatékonysága annak köszönhető, hogy a ruhákat szárító meleg levegő egy zárt rendszerben kering, így a készülékben keringő meleg levegő hőenergiája is legnagyobbrészt megmarad.A kondenzációs hatékonyság értéke az energiacímke bal alsó sarkában kapott helyet és azt mutatja meg, hogy a ruhák szárítása közben mennyi nedvesség kerül a légtérbe. Az „A” kategóriás készülékek esetében nagyjából 5 liter víz gyűlik össze a készülékek tartályában, és kb. fél liter párolog el. Ezzel szemben egy „C” kategóriás gép használatakor ennek a mennyiségnek a háromszorosa kerül a lakás levegőjébe, ami már penészedést, illetve az ablakokon a tömítéseknél jelentős párakicsapódást okozhat. Gondoljuk csak el, mennyi nedvesség csapódik ki a konyhában, ha 1,5 liter vizet teljesen elforralunk.Az Electrolux kondenzációs szárítógépei hatékonyságuk mellett tartós és energiatakarékos választást jelentenek, a hőszivattyús csúcsmodell az „A” energiaosztályú gépeknél 50%-kal kevesebb energiát vesz fel, és a legkényesebb gyapjúholmi is kíméletesen szárítható benne.


További információ: www.electrolux.hu

Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Egyszerű, ugyanakkor impozáns ez az arányaiban és részleteiben is szép, egységes épület.

Vadregényes hangulatán kívül az az egyik legnagyobb előnye egy úszó háznak, hogy amennyiben a tulajdonos megunja az otthonát körülölelő környezetet, egyszerűen felszedi a horgonyokat és továbbhajózik.

Egy fiatalon befutott művész, kinek foteljaiért rajong a világ.

A kisméretű kerti tavak építésének egyik alternatívája a tőzegbeton tavak kialakítása, melyek alapja, egy műanyag medence határozza meg a leendő tó méretét és formáját. E műanyag medencét vonják be tőzegbetonnal, hogy természetbe simulóbb legyen.

Ha nem igazán tudja, milyen házat szeretne, forduljon bizalommal az építészhez. De hogyan találjuk meg azt, aki a számunkra tökéletes otthont kreálna? Házigazdáinknak szerencséjük volt.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018