Háztervezés luxushotel szinten

2010.07.12.

Egy lakberendező számára az egyik legizgalmasabb kihívást az új vagy éppen felújítandó családi ház tervezése jelenti. Az ilyen jellegű felkérések esetében a szó szoros értelmében vett lakberendezői feladatokon túl a megbízók gyakran igénylik a belső terek kialakításában való részvételt, ami valójában már belsőépítészet.


Háztervezés luxushotel szintenA galéria megnyitásához kattintson a képre!


A sokoldalú, izgalmas kihívásokat rejtő feladatok inspiráló hatásából végső soron mindkét fél, megbízó és lakberendező egyformán profitál. Ideális esetben az építésszel és a tulajdonossal egyeztetve a lakberendező már a tervezés időszakában megjelenítheti szakmai elképzeléseit.
A két kisgyermekes fiatal házaspár lakótelepi lakásból saját építésű családi házba költözött.


Háztervezés luxushotel szinten


A külső megformálására építészt kértek fel, de a belső papírra vetésénél már a lakberendező is jelen volt. Az otthon kialakításakor fő szempont volt a tágas nappali-étkező-konyha. A szülők, a gyerekek és az alkalmanként a családdal együtt élő nagymama számára tervezett fürdőszobás lakóegységek az épület földszintjén kaptak helyet. A tetőtér a férj birodalma, ahol egy vállalkozás központjául szolgáló irodahelyiség, egy biliárdszoba és egy konditerem került kialakításra.


Háztervezés luxushotel szinten


A ház stílusa modern-mediterrán, amit a külső és a belső megjelenésben is igyekeztek következetesen végigvinni. A legtöbb figyelmet a ház központi helyisége: a nappali-étkező-konyha kapta, a család legfőbb tartózkodóhelye, de itt tartják a nagyszülőkkel kibővülő ünnepi étkezéseket és a gyakori baráti összejöveteleket is. Mindezek miatt e helyt a meleg családi fészek hangulat elérésén túl a tér reprezentatív megjelenésére is törekedni kellett.


Háztervezés luxushotel szinten


A padló szintjének eltolása, az egyedi világítást rejtő álmennyezet kialakítása mellett nagy szerepet játszott a cél elérésében a kandalló és bárfal megépítése is. A hatás fokozására az egész épületben minőségi nemes anyagokat használtak: a közösségi terek padlóburkolata, az ablakpárkányok és a külső ablakkeretek Jura mészkőből, a hálószoba tömör Jatoba fából van. A férfizónában háromfajta egzótafából készült a mozaik padló. A külső és belső falakon markáns megjelenésű, négyzetesre vágott Bolgár terméskövet használtak.


Háztervezés luxushotel szinten


A ház körüli járda és a medence tere a maga természetes lyukacsosságát megmutató Travertin mészkőből készült. Az egyedi beépített bútorok fafurnéros bútorlapból, a környezettel harmonizáló pácolással lettek legyártva, akárcsak az egyedi tervezésű ajtók és ablakok. A világításban a hangsúlyt a különböző hangulatok megjelenítésének lehetőségére helyezték. A nappaliban a csillár mellett süllyesztett spotok, az álmennyezetbe bújtatott kábelek, az oldalfalakon képmegvilágítók és bútorba épített lámpák gondoskodnak a változatos fényhatásról. A konyhát csepp formájú, szintén süllyesztett spotlámpák úsztatják fényárban.


Háztervezés luxushotel szinten


A szülők és a gyerekek lakóterületének berendezésében maximálisan figyelembe vették a jövendőbeli gazdák igényét, stílus- és színbéli elképzeléseit, ugyanakkor a ház egészére jellemző egységes hatás megtartására is figyeltek. A felnőttek számára – gardrób, háló, fürdőszoba – elvárás volt a luxushotelek nyújtotta komfortérzet, melyet az egyedi bútorozás és függönyözés segítségével értek el. A hatást a hálószobából közvetlenül a medencére nyíló teraszajtó tetézi.


Szöveg: Imre Mária, Fotók: Lenhardt László
Építész: Csajbók Csaba
Lakberendező: Imre MáriaTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Otthonunkban a tárolóbútoroknak alapvetően két feladatot kell teljesíteniük: bizonyos holmikat el kell rejteniük, másokat dekoratívan meg kell mutatniuk. Hogy ennek eleget tegyünk, többféle módszer áll rendelkezésünkre.

A lenyűgöző luxus érzete árad az enteriőr látványából. A műgonddal megkomponált helyiségben nyoma sincs a túldíszítettségnek, a nagyvonalú eleganciát néhány egyszerű fogással sikerült megteremteni.

Ez az egyedi tervezésű gyermekbútor első pillantásra egy hagyományos rácsos ágy képét mutatja, ám közelebbről láthatjuk, hogy ennél sokkal több. A legfinomabb anyagokból készült, kompromisszumokat nem ismerő funkcionális darab maximális oltalmat és védelmet nyújt a csecsemő számára.

Vannak vendéglátóhelyek, melyek számos olyan ötletet rejtenek, amit a lelkes amatőr lakberendezők saját otthonuk kialakításában is bátran felhasználhatnak. A győri kávéház berendezése valódi keleti mesevilágba repít minket.

E Koppenhága központjában álló hotel tulajdonosa nem mindennapi vállalkozásba kezdett, amikor a szálloda teljes átalakítására 13 országból 21 művészt – designereket, grafikusokat, reklámgrafikusokat – kért fel.

1108 Budapest, Gyömrői út 140.

Homlokzatfestékek és bevonatok, beltéri falfestékek, lakkok, lazúrok és hőszigetelő rendszerek.

8000 Székesfehérvár, Szárcsa utca 13.

Teraszbeépítések és télikertek terén piacvezető építőipari cég. Deceuninck és Hoco nyílászárók.

2120 Dunakeszi, Fóti út 92.

Napkollektor ,napelem ,hőszivattyú, pellet kazán és kandalló, egy kézből, tapasztalattal.

1087 Budapest, Könyves Kálmán körút 76.

Ganz Hydro öntözőberendezések és szökőkutak. Automata öntözőberendezések, szökő- és díszkutak tervezése, kivitelezése, felújítása. Nagy- és kiskereskedelmi értékesítés.

1117 Budapest, Budafoki út 97.

A Geberit Kft minőségi szaniter szereléstechnikai termékek nagykereskedőkön keresztül történő forgalmazásával, műszaki tanácsadással és oktatásal foglalkozik. Minőségi szaniter, tökéletesség nyújtotta biztonság, gazdaságosság, hosszú élettartam - ekek jellemzik a Geberit márkát.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018