Háztervezés luxushotel szinten

2010.07.12.

Egy lakberendező számára az egyik legizgalmasabb kihívást az új vagy éppen felújítandó családi ház tervezése jelenti. Az ilyen jellegű felkérések esetében a szó szoros értelmében vett lakberendezői feladatokon túl a megbízók gyakran igénylik a belső terek kialakításában való részvételt, ami valójában már belsőépítészet.


Háztervezés luxushotel szintenA galéria megnyitásához kattintson a képre!


A sokoldalú, izgalmas kihívásokat rejtő feladatok inspiráló hatásából végső soron mindkét fél, megbízó és lakberendező egyformán profitál. Ideális esetben az építésszel és a tulajdonossal egyeztetve a lakberendező már a tervezés időszakában megjelenítheti szakmai elképzeléseit.
A két kisgyermekes fiatal házaspár lakótelepi lakásból saját építésű családi házba költözött.


Háztervezés luxushotel szinten


A külső megformálására építészt kértek fel, de a belső papírra vetésénél már a lakberendező is jelen volt. Az otthon kialakításakor fő szempont volt a tágas nappali-étkező-konyha. A szülők, a gyerekek és az alkalmanként a családdal együtt élő nagymama számára tervezett fürdőszobás lakóegységek az épület földszintjén kaptak helyet. A tetőtér a férj birodalma, ahol egy vállalkozás központjául szolgáló irodahelyiség, egy biliárdszoba és egy konditerem került kialakításra.


Háztervezés luxushotel szinten


A ház stílusa modern-mediterrán, amit a külső és a belső megjelenésben is igyekeztek következetesen végigvinni. A legtöbb figyelmet a ház központi helyisége: a nappali-étkező-konyha kapta, a család legfőbb tartózkodóhelye, de itt tartják a nagyszülőkkel kibővülő ünnepi étkezéseket és a gyakori baráti összejöveteleket is. Mindezek miatt e helyt a meleg családi fészek hangulat elérésén túl a tér reprezentatív megjelenésére is törekedni kellett.


Háztervezés luxushotel szinten


A padló szintjének eltolása, az egyedi világítást rejtő álmennyezet kialakítása mellett nagy szerepet játszott a cél elérésében a kandalló és bárfal megépítése is. A hatás fokozására az egész épületben minőségi nemes anyagokat használtak: a közösségi terek padlóburkolata, az ablakpárkányok és a külső ablakkeretek Jura mészkőből, a hálószoba tömör Jatoba fából van. A férfizónában háromfajta egzótafából készült a mozaik padló. A külső és belső falakon markáns megjelenésű, négyzetesre vágott Bolgár terméskövet használtak.


Háztervezés luxushotel szinten


A ház körüli járda és a medence tere a maga természetes lyukacsosságát megmutató Travertin mészkőből készült. Az egyedi beépített bútorok fafurnéros bútorlapból, a környezettel harmonizáló pácolással lettek legyártva, akárcsak az egyedi tervezésű ajtók és ablakok. A világításban a hangsúlyt a különböző hangulatok megjelenítésének lehetőségére helyezték. A nappaliban a csillár mellett süllyesztett spotok, az álmennyezetbe bújtatott kábelek, az oldalfalakon képmegvilágítók és bútorba épített lámpák gondoskodnak a változatos fényhatásról. A konyhát csepp formájú, szintén süllyesztett spotlámpák úsztatják fényárban.


Háztervezés luxushotel szinten


A szülők és a gyerekek lakóterületének berendezésében maximálisan figyelembe vették a jövendőbeli gazdák igényét, stílus- és színbéli elképzeléseit, ugyanakkor a ház egészére jellemző egységes hatás megtartására is figyeltek. A felnőttek számára – gardrób, háló, fürdőszoba – elvárás volt a luxushotelek nyújtotta komfortérzet, melyet az egyedi bútorozás és függönyözés segítségével értek el. A hatást a hálószobából közvetlenül a medencére nyíló teraszajtó tetézi.


Szöveg: Imre Mária, Fotók: Lenhardt László
Építész: Csajbók Csaba
Lakberendező: Imre MáriaTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Sokan nem szereti, ha egy térben minden egybefolyik, inkább az elkülönített funkciókban hisznek. Viszont vannak lakások, ahol a méretek miatt nem nagyon oldható meg a szeparáltság.

A kerti hortenzia számos gyönyörű színben pompázhat: kék, piros, fehér, vagy akár rózsaszín is ékítheti kertünket.

Szeretne egy árnyas kerti pihenőt? Akkor itt az ideje, hogy elkezdjen gondolkozni egy pergolán.

A karácsony fehérben a legszebb. Csodás látvány, amikor kint sűrűn hull a hó, nem csoda, ha bent, lakásunk melegében is szeretnénk megidézni ezt a hangulatot.

Gyerekkorában mindenkinek volt Keljfeljancsija. Nos, ez az ülőke talán e gyerekkori emlék újjáéledése.

2800 Tatabánya, Tölgyfa u. 7.

Lakberendezés, belsőépítészet, energiatanúsítás, megújuló energiák, épületgépészet , építész tervezés Üdvözlöm a Széplakterv tervező iroda bemutatkozó oldalán! Elérhetőségünk: www.szeplakterv.hu, 20 9320 98. www.s

8000 Székesfehérvár, Sárkeresztúri u.14./B.

Toilette Nett WC-Bidé berendezés, az övön aluli tisztaságért. Már 16 éve Magyarországon.

1106 Budapest, Jászberényi út 38-72.

Keresse az Aco zuhanyfolyókákat, melyek exkluzív megoldást kínálnak az épített zuhanykabinokhoz.

1045 Budapest, Madridi u. 2.

Vagyonvédelem, Biztonságtechnika, Riasztó rendszerek, Kapuautomatizálás, Kapumozgatás

1047 Budapest, Megyeri út 7/A.

Cégünk teljeskörű burkolat és szaniteráru szakkereskedés.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018