Három az egyben

2011.01.24.

Napjaink fejlett technikájának köszönhetően egyre több háztartási berendezés automatizálható, programozható, távirányítóval vezérelhető. Az épületautomatizálási rendszerekkel maximálisan komfortossá, ugyanakkor biztonságossá varázsolható házunk, kertünk: az otthonunk.


Ez az elegáns íves teraszok oldják az épület tömbszerűségét. A felső teraszt szecessziósan burjánzó korlát szegélyezi


Ez az elegáns íves teraszok oldják az épület tömbszerűségét.
A felső teraszt szecessziósan burjánzó korlát szegélyezi


A fiatal házaspár, házigazdáink az épületautomatizálásban rejlő előnyöket felismerve már az építkezés alatt kiépíttették a rendszert, amely nemcsak kényelmesebbé, de biztonságosabbá is teszi életüket. A feleség kialakította pazar belsők mellett a ház különböző pontjain elhelyezett modulokra is rácsodálkoztunk. A három szint három különböző stílust képvisel. Az alsó a modern minimálbútorok világa, egy térben a nappali, az étkező és a konyha. Belsőépítész-stúdió tervezte és kivitelezte a különböző mobíliákat, csupán az ülőgarnitúrát kellett külön megvásárolni.


A háromszintes villaépület az Art Deco formavilágát idézi


A háromszintes villaépület az Art Deco formavilágát idézi


A sima vonalú berendezéshez geometrikus vonalvezetésű függönyöket választottak, melyekhez harmonikusan illeszkednek az Art Deco formavilágát idéző ablakok és ajtók. A bútorok natúrfája illik a krómacél és üveg kiegészítőkhöz. A korszerű konyhát főzősziget és álmennyezet választja el az étkezőtől. Még az épületautomatika központi beállító monitorja is – acélkeretével – szervesen illeszkedik a földszinti enteriőr hangulatához. Innen irányítható a fűtés, a szellőztetés, a világítás, és a biztonsági kamerarendszer, valamint fűthető a medence vízfoka és szabályozható a kert világítása. Természetesen a ház különböző pontjain elhelyezett kapcsolókkal is működtethetők az egyes funkciók. Az íves lépcsőházban sem kellett tapogatózva villanykapcsolókat keresgélnünk. Az érzékelőknek köszönhetően mindig azon a szakaszon gyulladt fel a lámpa, ahol éppen jártunk, majd mozgást nem érzékelve, kikapcsolt. A középső szinten


Az utcai front kerítése színében és formájában előrevetíti a ház hangulatát


Az utcai front kerítése színében és formájában előrevetíti a ház hangulatát


Afrika ősi, egzotikus kultúrájának hangulata fogad koloniálbútorokkal, kézzel faragott szobrocskákkal fűszerezve. A barna bőr ülőgarnitúrát hatalmas, bőrrel bevont „alkalmatosság” egészíti ki, mely dohányzóasztalként szolgál. A nappalirészből L alakban benyúló hálón keresztül elegáns fürdőbe jutunk. A házban lévő fürdőszobákat igen hatásosan öltöztette fel háziasszonyunk ízlésesen válogatott drapériákkal, gyertyákkal és dekorációs boltokban kapható különféle csecsebecsékkel. A földszinti zuhanyzó díszes tükörkerete, markáns falszíne budoárra emlékeztet. A gyerekszoba pasztell bútorai méretre készültek. A bútorelemek szinte teljesen beburkolják a falakat, így a szoba középső része szabadon maradhatott a földön játszó csemeték örömére.


A koloniálbútorok, a textilek anyaga és mintázata egyaránt Afrika egzotikus világát idézik


A koloniálbútorok, a textilek anyaga és mintázata egyaránt Afrika egzotikus világát idézik


Izgalmas, ugyanakkor helytakarékos megoldás a szekrény tetejére épített „égig érő” gyerekágy. A mennyezeti felhőcskék, a háló angyalkái, a nappaliban álló oszlopra felkúszó borostyán egy jó barát műve.  A tetőtérben, szakítva a hagyományokkal, egy térbe került a háló és a fürdő, csupán a kovácsoltvas korlát és a fekete-fehér márványlapokkal borított podeszt (dobogó) választ el.  A tüzes vörös szín és a fekete kontrasztja izzóvá teszik, az érzékeket felkorbácsoló buja bársonyok és a lágy esésű, sejtelmes tüllök fokozzák a hangulatot a nem mindennapi hálószobában. Bár az ifjú pár különböző világot álmodott meg emeletenként, mégis egységet alkot az otthon képe, köszönhetően az igen hangsúlyos, rusztikus padlóburkolatoknak és a minden szinten meg-megjelenő, díszítő jellegű falfestményeknek.A fürdőszoba rusztikus csempéjéhez jól illenek az aranyszínű csaptelepek


A fürdőszoba rusztikus csempéjéhez jól illenek az aranyszínű csaptelepek


Az ágas-bogas kézi kovácsolású karnis és az ötletes függönymegoldás harmónikusan illeszkedik a hálószoba forma és színvilágához


Az ágas-bogas kézi kovácsolású karnis és az ötletes függönymegoldás
harmónikusan illeszkedik a hálószoba forma és színvilágához


A gyerekszobát állat- és babasereglet népesíti be


A gyerekszobát állat- és babasereglet népesíti be


Festett angyalkák szolgálnak háttérül a temperamentumos hálóban


Festett angyalkák szolgálnak háttérül a temperamentumos hálóban


A szabadon álló kád arany lábaival szinte bútordarab ebben a környezetben


A szabadon álló kád arany lábaival szinte bútordarab ebben a környezetben


A konditermet optikailag sivatagi látkép tágítja


A konditermet optikailag sivatagi látkép tágítja


Egyedi tervek alapján készült a sima vonalú konyhabútor


Egyedi tervek alapján készült a sima vonalú konyhabútor


A narancsszínű fürdő egyediségét fokozza a díszes tükörkeret és a szárazvirág-kompozíció


A narancsszínű fürdő egyediségét fokozza a díszes tükörkeret
és a szárazvirág-kompozíció


Az épületautomatizálási rendszer elegáns központi vezérlőpanelje illeszkedik a modern környezetbe


Az épületautomatizálási rendszer elegáns központi
vezérlőpanelje illeszkedik a modern környezetbe


Kortárs képzőművész alkotásai között búvik meg a lépcsőházi mozgásérzékelő


Kortárs képzőművész alkotásai között búvik meg a lépcsőházi mozgásérzékelőTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A penthaus lakások eddig New Yorkot juttatták az eszünkbe, de ma már Budapesten is szinte minden modern társasház tetején található egy. Akinek sikerül ilyet vásárolnia, annak az izgalmas terek és a penthaus lakásokhoz kötelezően járó hatalmas terasz mellé még csodás panoráma is jár.

A kellemes konyha berendezése olyan meleg komfortérzetről gondoskodik, melyet csak a nap és a homok látványa tud életre kelteni. A tengerpart színeivel visszaköszönő helyiség a család kedvenc tartózkodóhelyévé válik. A főzőlap különleges falborítása...

A burkolatok idei sztárjai egyértelműen a horizontalitást hangsúlyozó termékcsaládok. A minimáldesignhoz tökéletesen passzoló elképzelés szakít a hagyományokkal, és a megszokott, függőleges osztások helyett a vízszintes tagolást részesíti előnyben.

A buja zöldkörnyezetben lévő családi ház kertjét a meglévő adottságok felhasználásával úgy alakították ki, hogy a család mind a négy tagja igénye szerint tudja használni.

Egy kis alapterületű lakásban, ahol minden négyzetcentiméter számít, bizony sok kreativitásra van szükség az ideális élettér kialakításához. Ebből a minipanelből, mely egy háromtagú család kényelmes otthona, sok hasznos ötletet meríthet, aki hasonló feladat előtt áll.

2040 Budaörs, Gyár utca 2.

Mosdó, ami egy életre szól...

3600 Heves, Egri út 18.

A HEVESTHERM csoport értékrendjének középpontjában a természetközpontúság és a termékeit használó emberek tisztelete áll.

1047 Budapest, Megyeri út 7/A.

Cégünk teljeskörű burkolat és szaniteráru szakkereskedés.

1103 Budapest, Gyömrői út 105.

Árnyékolók automatizálása: energiamegtakarítás motorok és vezérlők alkalmazásával - somfy.hu

1081 Budapest, Rákóczi út 73.

Minőség - Kompromisszumok nélkül

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018