Három az egyben

2011.01.24.

Napjaink fejlett technikájának köszönhetően egyre több háztartási berendezés automatizálható, programozható, távirányítóval vezérelhető. Az épületautomatizálási rendszerekkel maximálisan komfortossá, ugyanakkor biztonságossá varázsolható házunk, kertünk: az otthonunk.


Ez az elegáns íves teraszok oldják az épület tömbszerűségét. A felső teraszt szecessziósan burjánzó korlát szegélyezi


Ez az elegáns íves teraszok oldják az épület tömbszerűségét.
A felső teraszt szecessziósan burjánzó korlát szegélyezi


A fiatal házaspár, házigazdáink az épületautomatizálásban rejlő előnyöket felismerve már az építkezés alatt kiépíttették a rendszert, amely nemcsak kényelmesebbé, de biztonságosabbá is teszi életüket. A feleség kialakította pazar belsők mellett a ház különböző pontjain elhelyezett modulokra is rácsodálkoztunk. A három szint három különböző stílust képvisel. Az alsó a modern minimálbútorok világa, egy térben a nappali, az étkező és a konyha. Belsőépítész-stúdió tervezte és kivitelezte a különböző mobíliákat, csupán az ülőgarnitúrát kellett külön megvásárolni.


A háromszintes villaépület az Art Deco formavilágát idézi


A háromszintes villaépület az Art Deco formavilágát idézi


A sima vonalú berendezéshez geometrikus vonalvezetésű függönyöket választottak, melyekhez harmonikusan illeszkednek az Art Deco formavilágát idéző ablakok és ajtók. A bútorok natúrfája illik a krómacél és üveg kiegészítőkhöz. A korszerű konyhát főzősziget és álmennyezet választja el az étkezőtől. Még az épületautomatika központi beállító monitorja is – acélkeretével – szervesen illeszkedik a földszinti enteriőr hangulatához. Innen irányítható a fűtés, a szellőztetés, a világítás, és a biztonsági kamerarendszer, valamint fűthető a medence vízfoka és szabályozható a kert világítása. Természetesen a ház különböző pontjain elhelyezett kapcsolókkal is működtethetők az egyes funkciók. Az íves lépcsőházban sem kellett tapogatózva villanykapcsolókat keresgélnünk. Az érzékelőknek köszönhetően mindig azon a szakaszon gyulladt fel a lámpa, ahol éppen jártunk, majd mozgást nem érzékelve, kikapcsolt. A középső szinten


Az utcai front kerítése színében és formájában előrevetíti a ház hangulatát


Az utcai front kerítése színében és formájában előrevetíti a ház hangulatát


Afrika ősi, egzotikus kultúrájának hangulata fogad koloniálbútorokkal, kézzel faragott szobrocskákkal fűszerezve. A barna bőr ülőgarnitúrát hatalmas, bőrrel bevont „alkalmatosság” egészíti ki, mely dohányzóasztalként szolgál. A nappalirészből L alakban benyúló hálón keresztül elegáns fürdőbe jutunk. A házban lévő fürdőszobákat igen hatásosan öltöztette fel háziasszonyunk ízlésesen válogatott drapériákkal, gyertyákkal és dekorációs boltokban kapható különféle csecsebecsékkel. A földszinti zuhanyzó díszes tükörkerete, markáns falszíne budoárra emlékeztet. A gyerekszoba pasztell bútorai méretre készültek. A bútorelemek szinte teljesen beburkolják a falakat, így a szoba középső része szabadon maradhatott a földön játszó csemeték örömére.


A koloniálbútorok, a textilek anyaga és mintázata egyaránt Afrika egzotikus világát idézik


A koloniálbútorok, a textilek anyaga és mintázata egyaránt Afrika egzotikus világát idézik


Izgalmas, ugyanakkor helytakarékos megoldás a szekrény tetejére épített „égig érő” gyerekágy. A mennyezeti felhőcskék, a háló angyalkái, a nappaliban álló oszlopra felkúszó borostyán egy jó barát műve.  A tetőtérben, szakítva a hagyományokkal, egy térbe került a háló és a fürdő, csupán a kovácsoltvas korlát és a fekete-fehér márványlapokkal borított podeszt (dobogó) választ el.  A tüzes vörös szín és a fekete kontrasztja izzóvá teszik, az érzékeket felkorbácsoló buja bársonyok és a lágy esésű, sejtelmes tüllök fokozzák a hangulatot a nem mindennapi hálószobában. Bár az ifjú pár különböző világot álmodott meg emeletenként, mégis egységet alkot az otthon képe, köszönhetően az igen hangsúlyos, rusztikus padlóburkolatoknak és a minden szinten meg-megjelenő, díszítő jellegű falfestményeknek.A fürdőszoba rusztikus csempéjéhez jól illenek az aranyszínű csaptelepek


A fürdőszoba rusztikus csempéjéhez jól illenek az aranyszínű csaptelepek


Az ágas-bogas kézi kovácsolású karnis és az ötletes függönymegoldás harmónikusan illeszkedik a hálószoba forma és színvilágához


Az ágas-bogas kézi kovácsolású karnis és az ötletes függönymegoldás
harmónikusan illeszkedik a hálószoba forma és színvilágához


A gyerekszobát állat- és babasereglet népesíti be


A gyerekszobát állat- és babasereglet népesíti be


Festett angyalkák szolgálnak háttérül a temperamentumos hálóban


Festett angyalkák szolgálnak háttérül a temperamentumos hálóban


A szabadon álló kád arany lábaival szinte bútordarab ebben a környezetben


A szabadon álló kád arany lábaival szinte bútordarab ebben a környezetben


A konditermet optikailag sivatagi látkép tágítja


A konditermet optikailag sivatagi látkép tágítja


Egyedi tervek alapján készült a sima vonalú konyhabútor


Egyedi tervek alapján készült a sima vonalú konyhabútor


A narancsszínű fürdő egyediségét fokozza a díszes tükörkeret és a szárazvirág-kompozíció


A narancsszínű fürdő egyediségét fokozza a díszes tükörkeret
és a szárazvirág-kompozíció


Az épületautomatizálási rendszer elegáns központi vezérlőpanelje illeszkedik a modern környezetbe


Az épületautomatizálási rendszer elegáns központi
vezérlőpanelje illeszkedik a modern környezetbe


Kortárs képzőművész alkotásai között búvik meg a lépcsőházi mozgásérzékelő


Kortárs képzőművész alkotásai között búvik meg a lépcsőházi mozgásérzékelőTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Többemeletes épület is készülhet könnyűszerkezetes technológiával? Miért ne?!

A természettel tökéletes összhangot teremtő szélezetlen deszkakerítés mögött bújik meg ez a minden részletében igényesen, példaadó minőséggel felépített ház.

Az ember állandóan keresi a békét és nyugalmat, a szabadságság iránti vágyunkat teljes mértékben csak a természet képes kielégíteni. Eme étkezőrészlet minden egyes bútor darabja természetes fából készült. A távol-keleti motívumokat felhasználó design...

Kijev történelmi negyedében található ez a lakás, mely egy fiatal pár otthona. Tervezője, Alex Bikov koncepciója kidolgozásakor a mozgást állította középpontba. A lakás körbejárható, ezáltal a terek és a funkciók egymásba folynak, nem különülnek el, a különböző egységek egymásba integrálhatók. Talán éppen ennek, no meg az ügyesen tervezett, kompakt bútoroknak köszönhető, hogy a tér sokkal nagyobbnak tűnik, mint valójában.

Egyik pillanatban terasz, a másikban medence. Lehetséges?

1051 Budapest, Hercegprímás u. 12.

www.ligne-roset.hu

DIEGO – A SZÍNES OTTHONOKÉRT!

1095 Budapest, Soroksári út 60.

Karácsonyi fénydekoráció, LED technológia és világítástechnikai eszközök nagy választékban.

1091 Budapest, Üllői út 9.

Csillár- és lámpajavítás, eladás. Egyedi tervek szerinti világítótestek kivitelezése. Üveg csillártisztítás, romos facsillár aranyozás, vezetékcsere. 1954 óta a lakosság szolgálatában.

8000 Székesfehérvár, Szárcsa utca 13.

Teraszbeépítések és télikertek terén piacvezető építőipari cég. Deceuninck és Hoco nyílászárók.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018