Hangulatteremtés varrógépekkel

2010.11.23.

Az épületet az utcáról magas kőkerítés takarja, de bévül barátságosan hívogató világ fogad. A vörös falak, a terrakotta burkolatok és a kék ablakkeretek igazi mediterrán atmoszférát teremtenek az egykor jellegtelen ház köré, ahol nagyanyáink Singer varrógépei kaptak új értelmezést.


A régi épületet a tetőtér beépítésével és a meghökkentő színekkel tették látványossá


A régi épületet a tetőtér beépítésével és a meghökkentő színekkel tették látványossá


A magánszféra védelmére a telket masszív kőkerítés övezi, amit a ráfuttatott kúszónövények szelídítenek


A magánszféra védelmére a telket masszív kőkerítés övezi, amit a ráfuttatott kúszónövények szelídítenek


Vendéglátóink hat esztendeje pillantották meg az egyszerű, sátortetős épületet. A hely szelleme, kisugárzása azonnal megragadta őket, rögtön beleszerettek, bár maga a ház hagyott némi kívánnivalót maga után: a rossz tetőszerkezet, a málló vakolat és a bejárat előtt álló vasszerkezetű, drótüveges veranda nem volt túl bizalomgerjesztő látvány. A vásárlást lázas felújítási munkálatok követték, melynek végeredményeként nemcsak a földszint térszerkezetét bolydították fel, de a tetőtérben született egy új lakószint, a pincében pedig egy, a kikapcsolódást és a játékot szolgáló tér.


Az előszoba ötletes tárolórendszere dísztéglából és régi Singer-lábakból épült, egyedi tervek alapján


Az előszoba ötletes tárolórendszere dísztéglából és régi Singer-lábakból épült,
egyedi tervek alapján


Az épület szerkezeti átalakítását a férj, a belső kialakítást pedig a kreatív feleség irányította. Kezük nyomán a földszinten most egy nagyméretű nappali, a konyha és egy dolgozószoba, míg a tetőtérben négy hálószoba és egy fürdőszoba kapott helyet.


A nappalit a kerttel, nevezetesen az extraméretű terasszal óriási üvegajtó köti össze, megnövelve a belső teret és karnyújtásnyi közelségbe hozva a természetet


A nappalit a kerttel, nevezetesen az extraméretű terasszal óriási üvegajtó köti össze, megnövelve a belső teret és karnyújtásnyi közelségbe hozva a természetet


A belső berendezésre régmúlt korok illata, a régi bútorok és tárgyak szeretete nyomja rá bélyegét. A nappali berendezési tárgyai, az ülőgarnitúra, a komódok és az elegáns kávézósarok mind-mind ismerősök és rokonok hagyatékából került a családhoz. Minden darabnak története van, amiről szívesen beszélnek, amire szeretettel emlékeznek. De nem csupán története, neve is van itt minden tárgynak kezdve Matildkától, a vaskályhától egészen Jimmyig, a kapu melletti cserépkertben álló buzogányfáig.


A gyönyörű antik bútorok mindegyikének története, múltja van, amire szeretettel emlékeznek. Kedvenc darabjaikat családtagként tisztelik, mint például Matildkát, a vaskályhát


A gyönyörű antik bútorok mindegyikének története, múltja van, amire szeretettel emlékeznek. Kedvenc darabjaikat családtagként tisztelik, mint például Matildkát, a vaskályhát


A berendezés talán legérdekesebb színfoltjai a lakásban több helyen és több funkcióban is használt régi, kovácsoltvas varrógéplábak. Először az előszobában találkozunk velük, ahol dísztéglából épült talapzaton állva az előszobafal szerepét töltik be. Hogy az összhang tökéletes legyen, még a mennyezeti lámpa fölé is rögzítettek egy öreg Singerből származó gömbszíjtárcsát. Nagyon szépek az emeletre vezető lépcső korlátján is, fával házasítva. De találkozunk varrógéplábakkal a hálószobában fésülködőasztalként, a nappaliban mint konzolasztal, sőt még a kerítésen is díszelegnek. A gyönyörű kovácsoltvas darabok egyikét sem vásárolta a házaspár. „Őrült” gyűjtőszenvedélyüket ismerve barátaiktól kapták őket ajándékba.Mediterrán hangulatú csempepult, meleg színek és hangulatos régi tárgyak teszik barátságossá a konyhát


Mediterrán hangulatú csempepult, meleg színek és hangulatos régi tárgyak
teszik barátságossá a konyhát 


A konyhában a famennyezet nem funkcionális, pusztán dekoráció, de tökéletesen illik az enteriőrhöz


A konyhában a famennyezet nem funkcionális, pusztán dekoráció,
de tökéletesen illik az enteriőrhöz


Lépcsőkorlát – kovácsoltvas varrógéplábakból


Lépcsőkorlát – kovácsoltvas varrógéplábakból


Építész:  Huiber Csaba, 20/955-8181
Lakberendező: Komáromi Brigitta, 362-3823, 30/493-9220
Kerttervező: Császár István, 20/912-1221Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A buja zöldkörnyezetben lévő családi ház kertjét a meglévő adottságok felhasználásával úgy alakították ki, hogy a család mind a négy tagja igénye szerint tudja használni.

A Mybox egy egyszerű ötletből született: kell egy olyan asztal, mely zárható, és elmozdítható.

A Sziámi-öböl partjainál, Bangkok és Phuket között félúton van egy bájos sziget, mely akár maga a Paradicsom is lehetne. Az itt található bungalók egyikébe látogatunk el, modern, mégis hamisítatlanul thai környezetbe.

A hálószoba a visszavonulás, pihenés helyszíne. Központjában a kényelmes franciaágy. A két oldalon elhelyezett éjjeliszekrény elmaradhatatlan praktikus kisbútor, melyen mindig kezünk ügyében lehetnek a használati tárgyaink.

Bármit találhatnak is ki a designerek, a legtökéletesebb formákat mindig a természet alkotja. A Villeroy & Boch Pure Stone termékcsaládjához éppen ezért a természetben keresett ihletet. A „családtagok”, tehát a készletbe tartozó mosdótálak,...

1117 Budapest, Hengermalom út 20.

Wicanders parafa padló- és falburkolatok kereskedelme. Parafaszigetelő rendszerek, expandált parafa.

1030 Salzburg, Rottfeld 7

Minőségi csaptelepek Németországból. A víz a mi elemünk. 100 éve foglalkoztatja, lelkesíti, inspirálja vállalatunk dolgozóit.

1095 Budapest, Soroksári út 20/a

Angel Ajtó - Ajtó és ablak stúdió

1203 Budapest, Kossuth L. utca 33. - Erzsébet Áruház 2.emelet

Kárpitos bútor, bőr bútor, VOX bútor, szekrénysor, elemes bútor kedvező áron! És mindez egyedi méretre is!

1048 Budapest, Almakerék utca 3.

A BRILUM Kft. széles választékát kínálja lakóhelyiségek és kertek megvilágítására szolgáló lámpáknak, illetve különféle fényforrásoknak.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018