Utolsó frissítés dátuma: 2010.06.24.

Cégadatok

HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt.

4243 Téglás, külterület 135/9. hrsz.

Telefon: 52/582-700

Fax: 52/384-126

A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. elektromos, hőcserélős és gázüzemű forróvíztárolók, hőszivattyús tárolók, puffertárolók, kondenzációs gáz- és vegyestüzelésű kazánok, szolárrendszerek, napkollektorok, mosógépek, centrifugák gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A termékeket energiatakarékosság, környezetbarát konstrukció és hosszú élettartam jellemzi. A fűtési és melegvíz-előállítási termékek rendszerbe kötve is kiválóan működtethetőek.
HAJDU - megújuló energiával

Cégünkről

A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. jogelődje a Hajdúsági Iparművek 1952-ben alakult, elsősorban hadiipari céllal. Háztartási készülékeket 1957-től gyárt az üzem, fokozatosan bővülő típusválaszték és növekvő export mellett. Saját fejlesztésű és licencvásárlással honosított gyártmányokkal, valamint az ehhez tartozó géppark kialakításával a 80-as évekre létrejött egy közepes méretű, világszínvonalú iparvállalat a Hajdú-Bihar megyei Tégláson. A cég magyar tulajdonban van, a HAJDU cégcsoport tagja, mely a Hajdúsági Iparművek három részre válásával jött létre.

Az eltelt majdnem 60 év alatt a cég egyre szélesebb választékban gyártott, ill. gyárt mosógépeket, centrifugákat, bojlereket, mosogatógépeket, porszívókat, hogy csak a legnépszerűbb készülékeket említsük. A termelési kapacitás és a termékek kiváló minősége megteremtette, az export lehetőségét is. Elsősorban bojlerek kerültek ki külföldre, túlnyomó részben a nyugat-európai országokba. A készülékei a hazai piacon is rendkívül népszerűek, szinte minden háztartásban megtalálhatók.

A társaság termékpalettáján mai napig szerepelnek az előbb említett termékek közül pl. a keverőtárcsás mosógépek, centrifugák, villanybojlerek, azonban megjelentek az alternatív, vagy másképpen megújuló energiák hasznosítását lehetővé tevő termékek is. Ezek – mint például a komplett szolár rendszerek, indirekt tárolók, puffer tárolók és vegyes tüzelésű kazánok,- a legkorszerűbb technológiával készülnek és a legmodernebb épületgépészeti irányvonalat követik.

Termékek, szolgáltatások

Szolár rendszerek
A HAJDU napenergia-hasznosító rendszerek használati meleg víz előállításra és fűtés rásegítésre alkalmasak. A használati meleg víz készítés a szolár rendszerek egyik leggyakoribb felhasználási területe. Nem csak új házaknál építhetők be, hanem a már meglévő meleg vízellátó rendszerek esetében is.
A meleg víz készítés esetén a napenergia hasznosító rendszer nyáron 100 %-ban napenergiából biztosítja a meleg vízellátást. Ha nincs elegendő napsütés, akkor elektromos fűtőtest vagy kazán pótfűtés biztosítja a szükséges meleg vizet. A rendszer igen gazdaságosan működtethető, hiszen a napenergiával előállított meleg víz az éves szükséglet 60-70 %-át fedezi, ezáltal a meleg víz előállítására fordított energia költség a hagyományos rendszerek energiaköltségének csupán a töredéke.

Indirekt tárolók
A szolár és hőszivattyús, ill. hagyományos fűtési rendszerek használati meleg víz tárolója fali és álló kivitelben, 75-től 500 literes űrtartalomig, egy- és két csőkígyós kivitelben kerülnek forgalomba.
A tartály korrózió elleni védelmét fiziológiailag semleges, speciális tűzzománc és beépített magnézium anód biztosítja. A tartályt körülvevő vastag, nagy sűrűségű, poliuretán habszigetelés teszi lehetővé az alacsony hő veszteséget.
A tartályokban alsó, és középmagasságban elhelyezett, felső elektromos fűtési lehetőség alakítható ki.
Minden kivitel rendelkezik ½” colos csonkokkal hőmérő, illetve az indirekt fűtés hőmérsékletszabályozója részére, valamint ¾” colos cirkulációs csonkkal.

Puffertárolók
A puffertároló a fűtési rendszerek energiatárolója. Kiegyenlíti a hőtermelő, vagy a rendelkezésre álló energia, és a hőigény időbeli eltérését, ezáltal biztosítva a komfortosságot. Álló kivitelben, 300-tól 1000 literes űrtartalomig, „üres”, csőkígyós és kombi kivitelben kerülnek ezek a termékek forgalomba.
A csőkígyós kivitelek a szolár vagy hőszivattyús rendszerek közvetlen csatlakoztatásához tartalmaznak egy hőcserélőt. A kombi tárolók az előbbieken kívül kiegészülnek egy flexibilis rozsdamentes csővel is, a használati meleg víz előállításához.
A tartály csak fűtővízzel tölthető fel. A kombi pufferek használati meleg vizet is szolgáltatnak, átfolyós módon, a flexibilis rozsdamentes cső falán keresztül felmelegítve a hideg vizet. Az egyszerű puffer tárolós rendszer indirekt tárolóval kombinálva szintén képes meleg vizet is szolgáltatni, akár közvetlenül a hő termelőből, akár a puffertárolóból nyert energiával.

Vegyes tüzelésű kazánok
Az HAJDU HVK típusú kazánjai meleg víz üzemű, fűtési rendszerekhez lettek kifejlesztve. Alkalmasak családi házak, műhelyek, különböző gazdasági épületek, mezőgazdasági üzemcsarnokok, üvegházak gravitációs és szivattyús fűtésére.
A kazánok szilárd tüzelőanyagok elégetésére készültek, így alkalmasak a fekete és barnaszenek, brikettek, különféle tűzifák, fahulladékok, illetve ágnyesedék elégetésére is.
A termékcsalád 20, 30 és 40 kW-os névleges teljesítményű kivitelben kerül forgalomba. A teljesítmények fatüzelés esetére értendők. Széntüzeléskor a névleges teljesítmény típusonként 5 kW-tal nagyobb. Ezek a berendezések a kompakt felépítésnek és a komplett kivitelnek köszönhetően egyszerűen beilleszthetők a fűtési rendszerbe. A termék sokoldalúságát mutatja, hogy zárt és nyitott rendszerben egyaránt alkalmazható; önálló fűtőkészülékként vagy rendszerbe integrálva is üzemeltethető.

Kategóriák

• Háztartási gép

Mosógép

Tartozék, kiegészítő

• Épületgépészet

Épületgépészeti anyagok

Karbantartás

Kivitelezés

Tartozék, kiegészítő

Tervezés, tanácsadás

• Fűtéstechnika

Falfűtés

Fűtésvezérlés

Javítás, karbantartás

Kazán

Tartozék, kiegészítő

Tervezés, kivitelezés

Térkép

Utolsó frissítés dátuma: 2010.06.24.

Szeretne egy árnyas kerti pihenőt? Akkor itt az ideje, hogy elkezdjen gondolkozni egy pergolán.

Az egybenyitott terek és a velük együtt járó nyitott társasági élet világában egyre nagyobb szerep jut az étkezőknek.

Első pillantásra nehéz eldönteni, mi is ez a félig összetekert papírlap formára emlékeztető bútordarab. Tüzetesebb vizsgálódás, körüljárás és – nem tévedés – hallgatózás után azonban kirajzolódik a kép.

Íme, egy remek nyaraló azoknak, akik szeretnek álmodozni.

Déli tengerpartokon tett utazásaik során szerzett kellemes tapasztalataikra emlékezve döntöttek úgy a nyaraló tulajdonosai, hogy a mediterrán épületek vendégmarasztaló térkapcsolatait és meleg színeit a saját házukban is megteremtik.

Képtár

HAJDU STC szolár rendszer

Használati melegvíz készítés napenergiával és elektromos pótfűtéssel.

HAJDU STC2 szolár rendszer

Használati melegvíz készítés napenergiával és pótfűtéssel a központi fűtési rendszerről és/vagy elektromos fűtőtestről.

HAJDU STC+UF szolár rendszer

Használati melegvíz készítés napenergiával az előfűtő tárolóban és pótfűtéssel az utófűtő tárolóban (villany-, gáz-, vag

HAJDU STC2+HGK szolár rendszer

Használati melegvíz készítés és fűtésrásegítés napenergiával.

HAJDU PT 1000 CF puffertároló

A puffertárolók zárt, meleg vizes központi fűtési rendszerek hőtárolójaként szolgálnak.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018