Garázsból lett apartman

2013.03.23.

Egy régi garázs is csodás lehetőségeket rejt, csak meg kell találni benne…Lehet egy 41 négyzetméteres garázsból lakást kialakítani? Miért is ne, itt van rá egy remek példa Bordeaux-ból, ahol a régi, lerobbant, két lakóház közé beékelődött garázsból alakították ki ezt a remek kis otthont.Az átalakítás során a legfontosabb és legnehezebb feladat a megfelelő mennyiségű természetes fény bejuttatása volt. Mivel csak az utcafronton volt lehetőség ablakok behelyezésére, a tervezők egy ügyes trükkhöz folyamodtak: egy üvegtetős, üveg oldalfalú előteret alakítottak ki a bejáratnál. Ez szolgáltatja a legtöbb természetes fényt, melyet a konyhában beépített ablak és még két tetőablak egészít ki.Ez az üvegfalú előtér nemcsak a fény, de a lakás belsőépítészeti kialakítása szempontjából is kulcsfontosságú, hiszen alapvetően meghatározza a benti hangulatot. Tulajdonképpen ehhez a fémkeretes nyílászáró-falhoz választották a fehér falakat és a fehér konyhabútort. A választás tökéletes, a fehér falakkal még inkább világosabbá varázsolták a lakást. A bensőséges, barátságos hangulat kedvéért a belső terekben viszont már meleg, bár világos fa árnyalatot használtak. Ebből készült a nappaliból szekrény-kanapé együttesnek látszó, valójában a belsejében a fürdőszobát, a tetején a hálószobát rejtő installáció.


Forrás: http://www.fabredemarien.comTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Minden ház nagyon sok lehetőséget hordoz magában. Ezt a jó tulajdonságát leginkább egy régi épület megvételekor érzékeljük, amikor az alaprajzon a falakat radírozgatva és újakat rajzolgatva próbálgatjuk a tereket saját életformánkhoz igazítani.

A naturalizmus sokak számára kedvelt lakberendezési stílus. Egyszerűsége és tisztasága minden korban meggyőző.

A lenyűgöző épületnek olyan a hangulata, mintha egy amerikai kosztümös filmben járnánk. Nem véletlen, hogy tervezői a Tara fantázianevet adták neki, hiszen a homlokzatot csodálva szinte várjuk, hogy Scarlett O’Hara kilépjen a verandára…

léskamra nélkül természetesen a modern konyhák sem igazán működőképesek – feltéve, hogy a konyha nem csupán dekoráció, hanem komoly háztartást vezetnek benne. Ebben a konyhában a hálószobákban már bevált járható gardróbszekrény mintájára alakították ki a tárolóhelyiséget.

Itt a nyár, a medenceszezon. Aki igazán lenyűgöző hatású medencét szeretne, az válassza az infinity, azaz a végtelennek tűnő típust.

6000 Kecskemét, Budaihegy 72.

Fürdőszoba- és konyhabútorok gyártása, fürdőszobai termékek kis- és nagykereskedelme.

2120 Dunakeszi, Kérem, keressen emailen !

Tervezéstől a kulcsátadásig! Megtervezzük lakásának berendezését, igény esetén kivitelezzük, szükség esetén beszerezzük az engedélyeket is. Az első megbeszélés ingyenes.

8000 Székesfehérvár, Szárcsa utca 13.

Teraszbeépítések és télikertek terén piacvezető építőipari cég. Deceuninck és Hoco nyílászárók.

8960 Lenti, Cserépgyár u. 1.

CREATON - A TETŐCSERÉP

1183 Budapest, Üllői út 526.

Cserépkályhák, kandallók építése, egyedi igény szerint. Tűzterek és egyéb kiegészítők értékesítése.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018