Födémhűtés

2014.06.18.

Félfüllel talán már sokan hallottak a födémhűtésről, a ma építtetője azonban még nem ismeri igazán, ezért nem is alkalmazza. Pedig ezzel az eljárással kiválthatók a klímaberendezések, és az épületek hűtése sokkal gazdaságosabban oldható meg.Bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy régi épületekben, várakban, templomokban még a legmelegebb nyári napokban is kellemes hűvös uralkodik. Ez a természetes klimatizálás a vastag falak hőtároló tömegének köszönhető. Ahhoz, hogy a ma épülő családi házakban is hasonló eredményt érjenek el, leggyakrabban valamilyen klímaberendezést használnak. Ezen berendezések kültéri és beltéri egységei egyaránt elcsúfítják az épületeket, esztétikai szempontból nemkívánatos elemei az otthonoknak. A födémhűtés gondoskodik róla, hogy megszabaduljunk tőlük.


A födémhűtés alkalmazásakor az épület betonfödém szerkezete kerül temperálásra, kihasználva annak hőtároló képességét. A kiegyenlített hőmérsékletet a födémben elhelyezett csőkígyókban áramló hűtőközeg (víz) biztosítja. A beépítendő csővezetékeket a födém vasalásához kell rögzíteni, majd ezután kell a födémet betonnal kiönteni.


A csőkígyókat az elosztórendszeren, szerelvényeken keresztül a hűtőgéppel csővezeték köti össze. A hűtőgép egyaránt elhelyezhető kültérben, illetve az épületen belül, egy erre a célra kijelölt helyiségben. A rendszer karbantartása és szervizelése nem a hűtendő helyiségben történik. A kondenzátum megjelenését egy beépített harmatponti érzékelő akadályozza meg.


Mivel a rendszer telepítése a ház építésekor, a födém készítésekor ütemezendő, az építtetőnek előrelátónak kell lennie, időben át kell gondolnia a telepítés szükségességét, és gondoskodnia kell értő, referenciákkal rendelkező kivitelezőről is.A födémhűtés előnyei


A födémhűtés első, nyilvánvaló előnye a hagyományos klímaberendezésekkel szemben, hogy nincsenek látható vezetékek és rendszerelemek. Sem a lakótér, sem az épület homlokzatának látványát nem rontja el semmi.


Nincs kiáramló levegő, ezért nincs huzatérzetünk. Ez különösen azoknak fontos, akik érzékenyek a klímaberendezésekből áramló hideg levegőre, és bizony sokan vannak ilyenek.


Mivel a hűtőgép nem a lakóhelyiségekben helyezkedik el, nincs zajhatás.


A rendszer tiszta, friss és pormentes levegőt biztosít az egész házban. A födém teljes felületén egyenletesen hűt, miáltal kellemes, egyenletes hőérzetet nyújt. Fontos szempont, hogy nem kell a hűtendő helyiségeken belül keletkező kondenzátum elvezetéséről gondoskodni. Karbantartási igénye minimális. És végül, de nem utolsósorban lényeges, hogy a rendszer működtetése gazdaságos, hiszen kevesebb energiafelhasználással jár, mint a klímaberendezések.Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Egy kis alapterületű lakásban, ahol minden négyzetcentiméter számít, bizony sok kreativitásra van szükség az ideális élettér kialakításához. Ebből a minipanelből, mely egy háromtagú család kényelmes otthona, sok hasznos ötletet meríthet, aki hasonló feladat előtt áll.

Vannak pasik, akiknek az autójuk a mindenük. Nos, ha akarják, akár az irodájukba is bevihetik.

Tulum a maja kultúra egyik leglenyűgözőbb és legimpozánsabb látványossága. A Karib-tengerrel és a felkelő nappal szembenéző, egykor virágzó kereskedőváros ma is meglehetősen népes.

A fürdőszoba a megújulás szentélye, mely minden érzékszervünket megérinti. A tiszta, csillogó kristály, az életadó fény és víz összjátéka a Kludi-Swarovsky fürdőszobájában teljes varázsát bontakoztatja ki.

A rózsakultúra kezdetei az ősi időkbe nyúlnak vissza, de a rózsa, a rózsafa, a rózsavíz szinte elválaszthatatlan fogalmak az arab kultúrától. A rózsatisztelet nagyrészt az iszlám vallással terjedt el szerte a világon, így jutott el a túlnyomórészt moszlim Marokkó területére is.

1107 Budapest, Száva u. 12.

2500 nm-es áruházak, egyedülálló raktárkészlet, több ezer féle burkolóanyag, szaniter, kád, csaptelep.

2316 Tököl, Csépi út 52.

Minőségi Gealan nyílászárók, Normstahl garázskapuk forgalmazása, szerelése. Már 15 éve! Generálkivitelés.

1116 Budapest, Fehérvári út 120.

Ha az Ön álma egy olyan medence, aminek a partján üldögélhet egy álmos vasárnap délután, vagy egy olyan, ami mindig hangos a játszó gyermekek zsivajától, vagy ami a barátoknak tartott kerti mulatság központja, mi megvalósítjuk álmait. Szolgáltatásaink: medenceépítés, felújítás, műszaki tanácsadás, gépészet, gépészeti egységek javítása, vegyszerek, medence-karbantartás.

2890 Tata, Kocsi utca 40.

Infrapanel, infrafűtés, infrasugárzó, energiamegtakarítás, villanyfűtés, fűtőpanel, hőpanel, infrasugárzó, lapsugárzó 10év garanciával a gyártótól!

1103 Budapest, Noszlopy u. 2.

Hideg- és melegburkolat ragasztási segédanyagok (aljzatkiegyenlítők, kenhető szigetelések, ragasztók, fugázók), építési vegyi anyagok, festékek, hőszigetelő rendszerek gyártása, forgalmazása.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018