Födémhűtés

2014.06.18.

Félfüllel talán már sokan hallottak a födémhűtésről, a ma építtetője azonban még nem ismeri igazán, ezért nem is alkalmazza. Pedig ezzel az eljárással kiválthatók a klímaberendezések, és az épületek hűtése sokkal gazdaságosabban oldható meg.Bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy régi épületekben, várakban, templomokban még a legmelegebb nyári napokban is kellemes hűvös uralkodik. Ez a természetes klimatizálás a vastag falak hőtároló tömegének köszönhető. Ahhoz, hogy a ma épülő családi házakban is hasonló eredményt érjenek el, leggyakrabban valamilyen klímaberendezést használnak. Ezen berendezések kültéri és beltéri egységei egyaránt elcsúfítják az épületeket, esztétikai szempontból nemkívánatos elemei az otthonoknak. A födémhűtés gondoskodik róla, hogy megszabaduljunk tőlük.


A födémhűtés alkalmazásakor az épület betonfödém szerkezete kerül temperálásra, kihasználva annak hőtároló képességét. A kiegyenlített hőmérsékletet a födémben elhelyezett csőkígyókban áramló hűtőközeg (víz) biztosítja. A beépítendő csővezetékeket a födém vasalásához kell rögzíteni, majd ezután kell a födémet betonnal kiönteni.


A csőkígyókat az elosztórendszeren, szerelvényeken keresztül a hűtőgéppel csővezeték köti össze. A hűtőgép egyaránt elhelyezhető kültérben, illetve az épületen belül, egy erre a célra kijelölt helyiségben. A rendszer karbantartása és szervizelése nem a hűtendő helyiségben történik. A kondenzátum megjelenését egy beépített harmatponti érzékelő akadályozza meg.


Mivel a rendszer telepítése a ház építésekor, a födém készítésekor ütemezendő, az építtetőnek előrelátónak kell lennie, időben át kell gondolnia a telepítés szükségességét, és gondoskodnia kell értő, referenciákkal rendelkező kivitelezőről is.A födémhűtés előnyei


A födémhűtés első, nyilvánvaló előnye a hagyományos klímaberendezésekkel szemben, hogy nincsenek látható vezetékek és rendszerelemek. Sem a lakótér, sem az épület homlokzatának látványát nem rontja el semmi.


Nincs kiáramló levegő, ezért nincs huzatérzetünk. Ez különösen azoknak fontos, akik érzékenyek a klímaberendezésekből áramló hideg levegőre, és bizony sokan vannak ilyenek.


Mivel a hűtőgép nem a lakóhelyiségekben helyezkedik el, nincs zajhatás.


A rendszer tiszta, friss és pormentes levegőt biztosít az egész házban. A födém teljes felületén egyenletesen hűt, miáltal kellemes, egyenletes hőérzetet nyújt. Fontos szempont, hogy nem kell a hűtendő helyiségeken belül keletkező kondenzátum elvezetéséről gondoskodni. Karbantartási igénye minimális. És végül, de nem utolsósorban lényeges, hogy a rendszer működtetése gazdaságos, hiszen kevesebb energiafelhasználással jár, mint a klímaberendezések.Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Valószínű, hogy egy átlag magyar család nem rohan azonnal az utazási irodába foglalni a képek láttán, de álmodozni és ötleteket gyűjteni szabad.

A konyha berendezésében természetesen az első és legfontosabb szempont a praktikusság. Főleg, ha gyakorta megfordulunk ott, nem csupán görög salátát, hanem kiadós családi vacsorákat készíteni. Viszont saját komfortérzetünk érdekében nem elég csak erre gondolni.

Egy kis alapterületű lakásban, ahol minden négyzetcentiméter számít, bizony sok kreativitásra van szükség az ideális élettér kialakításához. Ebből a minipanelből, mely egy háromtagú család kényelmes otthona, sok hasznos ötletet meríthet, aki hasonló feladat előtt áll.

Itt az ősz, jöhet a lakásátalakítás…

A dekupázstechnika számos lehetőséget rejt, akár designtárgyakat is készíthetünk segítségével.

1033 Budapest, Szentendrei út 89-95.

Forma Vivendi - Lakberendezési áruház

2040 Budaörs, Budapesti u. 61-63.

DEKORMAXimális kiszolgálás, DEKORMAXimális választék!

9024 Győr, Baross G. u. 42.

Minőségi építőanyagok elérhető áron.

1142 Budapest, Erzsébet Királyné útja 125.

Zuhanykabinok, zuhanytálcák, akril fürdőkádak, öntött műmárvány mosdók, fürdőszobai csaptelepek, fürdőszobabútorok, fürdőszobai elektronika

1051 Budapest, Hercegprímás u. 12.

www.ligne-roset.hu

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018