Fiatalos lendület

2010.09.01.

Az eladási listákat ma egyértelműen a másfél szobás lakások vezetik. Egy ilyen tipikus első otthonba visszük most el önöket – gondolatban.


Fiatalos lendület


Hagyományos polcrendszer helyett egy téglából épített, vakolt falakkal határolt tárolórendszer a nappali alapbútorzata. Nyitott és zárt elemei együttesen adják a kellő méretű tárolóhelyeket


Hol is helyezkedhetne el leginkább egy fiatal pár első otthona, mint a Belváros szívében, vagy legalább ahhoz nagyon közel. Tudják ezt a beruházók is, ezért ezen a környéken eddig beépítetlen foghíjtelkeken vagy lebontott régi épületek helyén sorra tűnnek fel az újabbnál újabb, szebbnél szebb társasházak. És mivel az igény a kis lakások felé tolódott el, e házakban zömében 1-2 hálószobás lakásokat alakítanak ki, mely otthonok természetesen megáldottak minden jóval, ami leendő tulajdonosuknak majd fontos lehet. Általában viszonylag tágas fürdőszobával, beépített, modern konyhával felszereltek, a terek a kis alapterületek ellenére szellősek, és jól funkcionálnak.


Fiatalos lendület


A nappali meghatározó színfoltja a hárszöld ülőgarnitúra. A mennyezet és az oldalfalak találkozásánál végigvezetett beépített világítás klasszikusan elegáns jelleget kölcsönöz a térnek


Egy ilyen új – István Park névre keresztelt – társasházba kaptunk meghívást, mely Belváros-közeli elhelyezkedésének és könnyű megközelíthetőségének köszönhetően ideális választás egy ifjú párnak.


Fiatalos lendületFiatalos lendület


(bal oldal) A beépített polcrendszer és a konyhát elválasztó kis falszakasz egyértelműen kijelöli az étkező ideális helyét. Különálló voltát a többitől eltérő, téglafalat utánzó falburkolat is erősíti, mely egyúttal egy kis vidékies bájt kölcsönöz a helyiségnek


(jobb oldal) A meglehetősen feltűnő, zebramintás étkező mögött a nappalival egy légtérben kialakított konyhába látunk


A mindössze egy hálószobás lakás bruttó alapterülete 54 négyzetméter, így egy igazán kényelmes és kellemes otthon alakítható ki belőle, a zsúfoltság érzetének abszolút elkerülésével. Az elegáns társasházi folyosóról az egy légterű konyha-étkező-nappali központjába lépünk, ami a lakás alapterületéből 32 négyzetmétert foglal el. Mivel a konyhát csak egy pultmagasságnál alig magasabb parapet választja a nappalitól, illetve az előszobától, kellemes, tágas tér fogad. Kényelmesen elfér itt a nagyméretű, attraktív színű ülőgarnitúra és az igencsak feltűnő, vidám színfoltként megjelenő zebramintás étkezőbútor is. A nappali végében egy nyolc négyzetméteres terasz kapcsolódik a lakáshoz, melyről – mivel a földszinten vagyunk – a közös kert közvetlenül elérhető.


Fiatalos lendület


A konyha bár kicsi, tökéletesen megfelel egy fiatal pár igényeinek. A háztartási gépek beépítettek, hogy a látványt semmi se ronthassa el


Az előtérből balra, egy kis folyosón közelíthető meg a különálló WC-helyiség, a fürdőszoba, valamint a hálószoba. Utóbbi több mint 15 négyzetméter, így nemcsak a klasszikus hálószobai funkciók, de akár egy mini dolgozószoba vagy olvasósarok is kialakítható benne. Kár, hogy a terasz innen nem érhető el.


Fiatalos lendületFiatalos lendület


(bal oldal) A nappali dekorációi és spagettifüggönyeinek színvilága tökéletes harmóniát alkotnak


(jobb oldal) A lakás egyértelműen legattraktívabb elemei az étkező zebramintás székei. Lehetetlen őket nem észrevenni. Hozzájuk lettek igazítva a sötét színű tárolóbútorok és asztalok, a fekete-fehér kontrasztot feldobó hárszöld ülőgarnitúra, valamint a zöld-narancs kiegészítők


A berendezés és színvilága, igazodva a trendekhez, fiatalos, lendületes és ötletekkel teli. Tökéletesen illik egy kis lakáshoz, kihasználja a terek adta lehetőségeket, és remek hátteret biztosít egy kényelmes élethez.


Fiatalos lendület


A hálószoba hatalmas, tükrös ajtajú beépített szekrénye kellemesen kettőzi meg a bőrbevonatú ágy látványát. Méretének köszönhetően minden holmit elnyel


Fiatalos lendületFiatalos lendület


(bal oldal) A fürdőszoba halványszürke burkolatai adottak voltak, amit remekül dobtak fel a narancsszín kiegészítőkkel. A mosdó mögötti falon elhelyezett hatalmas tükör optikailag még tovább növeli az amúgy is kényelmes méretű helyiséget


(jobb oldal) A hálószobai függönyöket a legújabb lakberendezési őrület, egy, az alap fényáteresztő függönytől elütő színű spagettifüggöny dobja fel


 


Szöveg: Barna
Beruházó: SL Properties
Tervező: Hevesi és Pap Építészeti Stúdió Kft.Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Amikor kertet tervezünk, ne feledkezzünk el azokról a kiegészítő berendezési tárgyakról, amik azt igazi második otthonná teszik. Ilyen lehet például egy, a szabadba telepített konyha.

A Spot egy könnyű és légies térelválasztó, melyet a Martelától jól megszokott sokszínűség jellemez, hiszen asztalra szerelhető, korongtalpas verzióban és görgős kivitelben is beszerezhető.

Az „5.5 Designer” francia fiatal tervezőket magába foglaló csapatának kísérletező kedvéből, a hagyományokkal szakítani akaró, új látásmódokat kereső gondolkodásmódjából született meg ez a szokatlan lámpakollekció.

Mivel nálunk általában egy házban csak egy kandalló van, szinte természetes, hogy az a nappaliba kerül. De vannak helyek – Angliában például elég sok ház –, ahol még ma is a kandalló a fő fűtési eszköz, ezért minden helyiségbe jut egy.

A fürdőszobák csempézett falait – főleg a kádak mögötti nagyméretű falfelületeket – sokan unalmasnak, sivárnak találják.

2040 Budaörs, Sport utca 2.

MAPEI Kft - csemperagasztó, fugaanyagok, fugázók, építőipari ragasztók, ragasztóanyagok, beton és habarcsadalékszerek, termékek hideg-, melegburkolatokhoz: szigetelőanyagok, aljzatelőkészítés termékei, betontechnológiai termékek, betonjavítás, adalékszer, festék, hangszigetelés, hőszigetelés.

1045 Budapest, Madridi u. 2.

Vagyonvédelem, Biztonságtechnika, Riasztó rendszerek, Kapuautomatizálás, Kapumozgatás

1106 Budapest, Keresztúri út 208.

Belsőépítészet, egyedi bútorgyártás, generálkivitelezés, arculattervezés.

1141 Budapest, Mogyoródi út 89/b.

Garázskapu, ipari kapu, kapunyitó, sorompó, parkolásgátló. Kerti kapuk gyártása, motorizálása. SCAN-DOOR kapuk.

9200 Mosonmagyaróvár, Kühne Ede tér 2.

Minőségi VOGEL&NOOT lapradiátorok, design- és fürdőszobai fűtőtestek gyártása, értékesítése.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018