Fények kertje

2010.05.13.

E déli tájolású kertben minden a fényről szól, mivel szerencsés elhelyezkedésének köszönhetően nincs semmi, ami nemkívánatos árnyékot borítana a területre.


Fények kertjeA galéria megnyitásához kattintson a képre!


A méretes telket keleti és déli oldalról meredek szakadófal és rézsű határolja, egyúttal természetes lezárást képezve. Az északi oldal nyurga fái sem takarják ki a háttérben magasodó hegy látványát, mely így nagymértékben hozzájárul a kert különleges hangulatához.


Fények kertje


A telket néhány méteres szintkülönbség jellemzi, mely azonban alig érzékelhető, köszönhetően annak, hogy lépcsők nélküli mészkő lappal borított utakkal hidalták át. Szándékosan kerülték a sokféle anyag használatát, így az épület lábazata és a kerti támfalak színükben és matériájukban egyaránt passzolnak az utak burkolatához. Az utcai kerítés és a belső kertrészek összhangját azonos, mindössze magasságukban eltérő öntött kőoszlopok adják.


Fények kertje


A lakóépület és a kert határát úszómedence mossa el. A fedett, ám nyitható – eltolható – uszoda formai és színvilágánál a természetközeliség volt az irányadó. A medence állandóan zárt déli oldalán mészkő sziklából és dekorműsziklából a víztérbe nyúló látványos vízesést építettek, mely trópusi növények alkotta minidzsungelből zubog alá. Az épület medence felőli, sziklaszerű falában ültetőzsebek nyújtanak otthont a növényeknek. A medencefedés tetőszerkezete barna színezete folytán az általában többségben lévő fémes színű társainál sokkalta barátságosabban simul környezetébe. A medence körül elegendő helyet hagytak, így a hidegebb évszakokban remekül használható télikertként is. A medencetér feletti hatalmas teraszról nemcsak a kert egésze, de az uszoda is remek látvány. A korlátként szolgáló kerámiából készült egyedi növénytartók Sándor Erzsébet iparművész munkái.


Fények kertje


Az uszodától vízszintes pázsitfelület nyúlik a kert keleti végéig, ahol is kis szintkülönbséggel egy fedett pihenőhöz kapcsolódik. A szárazon rakott kő támfalak fokozatosan magasodnak idáig, majd lazább, természetes formában az ültetett növényekkel sziklakertté alakulnak. A sziklakert mellett ugyancsak a kő támfalba integrált nyílt tűzrakó hely és egy kis tavacska – melybe sziklaforrás ömlik – képez szerves egységet. A füves rész és a pihenő szintkülönbsége azonban csak akkora, hogy a pihenőben ülők még éppen elláthassanak felette.


Fények kertje


Az akadálytalanul özönlő természetes fény mellett számos hangsúlyos vagy éppen rafináltan bújtatott mesterséges fényforrás teszi ezt az évszaktól és időjárástól függetlenül szinte mindig remekül használható szabad teret a fények kertjévé…Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A lenyűgöző luxus érzete árad az enteriőr látványából. A műgonddal megkomponált helyiségben nyoma sincs a túldíszítettségnek, a nagyvonalú eleganciát néhány egyszerű fogással sikerült megteremteni.

A ház belső tereinek alapvető feladata, hogy a benne élőket szolgálja. Úgy alakítsuk ki, hogy megfeleljenek az életritmusunknak, és a család összes tagjának optimális otthont nyújtsanak.

Kandallót általában a lakáson belül szoktunk elhelyezni, pedig a kertben is remek hasznát vehetjük.

Nincs annál jobb, mint amikor a konyhának közvetlen kertkapcsolata van. A családi házakban nyáron az étkezések zöme a kertben zajlik, és a konyha közvetlen kertkapcsolata lényegesen megkönnyíti a háziasszony munkáját. De nemcsak ez az apró részlet...

Manapság a számítógépünk nélkül félemberek vagyunk. Íme a lehetőség, hogy ne csak a gépünket, de az egész íróasztalunkat magunkkal vihessük bárhová.

9700 Szombathely, Apáczai Csere János sétány 14.

Az Alpok magasfényű akril ajtólap, egy tökéletes tükörfényes felület, bármely RAL színben! A minimál design nélkülözhetetlen eleme.

1042 Budapest, József A. u. 31.

Szaunázás másképp - designszaunák a világ vezető gyártójától.

2045 Törökbálint, FSD Park 2.

INTERNORM – A jövőm ablaka

1108 Budapest, Gyömrői út 140

Konyhai kisgépek, kávéfőzők, masszázskészülékek, hajsütők és hajszárítók, testzsír-elemző mérlegek.

1037 Budapest, Jablonka út 6.

Vizes, salétromos falak szigetelése fémlemez besajtolással, garanciával. Díjtalan árajánlat.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017