Fények kertje

2010.05.13.

E déli tájolású kertben minden a fényről szól, mivel szerencsés elhelyezkedésének köszönhetően nincs semmi, ami nemkívánatos árnyékot borítana a területre.


Fények kertjeA galéria megnyitásához kattintson a képre!


A méretes telket keleti és déli oldalról meredek szakadófal és rézsű határolja, egyúttal természetes lezárást képezve. Az északi oldal nyurga fái sem takarják ki a háttérben magasodó hegy látványát, mely így nagymértékben hozzájárul a kert különleges hangulatához.


Fények kertje


A telket néhány méteres szintkülönbség jellemzi, mely azonban alig érzékelhető, köszönhetően annak, hogy lépcsők nélküli mészkő lappal borított utakkal hidalták át. Szándékosan kerülték a sokféle anyag használatát, így az épület lábazata és a kerti támfalak színükben és matériájukban egyaránt passzolnak az utak burkolatához. Az utcai kerítés és a belső kertrészek összhangját azonos, mindössze magasságukban eltérő öntött kőoszlopok adják.


Fények kertje


A lakóépület és a kert határát úszómedence mossa el. A fedett, ám nyitható – eltolható – uszoda formai és színvilágánál a természetközeliség volt az irányadó. A medence állandóan zárt déli oldalán mészkő sziklából és dekorműsziklából a víztérbe nyúló látványos vízesést építettek, mely trópusi növények alkotta minidzsungelből zubog alá. Az épület medence felőli, sziklaszerű falában ültetőzsebek nyújtanak otthont a növényeknek. A medencefedés tetőszerkezete barna színezete folytán az általában többségben lévő fémes színű társainál sokkalta barátságosabban simul környezetébe. A medence körül elegendő helyet hagytak, így a hidegebb évszakokban remekül használható télikertként is. A medencetér feletti hatalmas teraszról nemcsak a kert egésze, de az uszoda is remek látvány. A korlátként szolgáló kerámiából készült egyedi növénytartók Sándor Erzsébet iparművész munkái.


Fények kertje


Az uszodától vízszintes pázsitfelület nyúlik a kert keleti végéig, ahol is kis szintkülönbséggel egy fedett pihenőhöz kapcsolódik. A szárazon rakott kő támfalak fokozatosan magasodnak idáig, majd lazább, természetes formában az ültetett növényekkel sziklakertté alakulnak. A sziklakert mellett ugyancsak a kő támfalba integrált nyílt tűzrakó hely és egy kis tavacska – melybe sziklaforrás ömlik – képez szerves egységet. A füves rész és a pihenő szintkülönbsége azonban csak akkora, hogy a pihenőben ülők még éppen elláthassanak felette.


Fények kertje


Az akadálytalanul özönlő természetes fény mellett számos hangsúlyos vagy éppen rafináltan bújtatott mesterséges fényforrás teszi ezt az évszaktól és időjárástól függetlenül szinte mindig remekül használható szabad teret a fények kertjévé…Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Amikor a kicsi lányok tinilányok lesznek, ideje a szobájukat is átrendezni. Jöhetnek a „felnőttes” bútorok, de maradhatnak a rózsaszín kiegészítők.

Egyre több kiállításon és persze kertben, közparkokban, utak mellett találkozunk egy új, izgalmas kertépítő anyaggal/eszközzel, a gabionnal. Mindenkinek megakad rajta a szeme, és a legtöbben rögtön azon gondolkoznak, hogy hol és hogyan tudnák használni a saját kertjükben.

A családi házak kertjeinek megtervezésekor a tulajdonosok általában a pihenés, kikapcsolódás, aktív szórakozás lehetőségének szempontjaira összpontosítanak, ki-ki ízlésének, a család szokásainak és korosztályi összetételének megfelelően.

A zuhanyfülke ma már alapfelszerelés a fürdőszobákban. Egyre kevesebb időnk van a fürdőzés luxusát élvezni, ráadásul a zuhanyozás sokkal egészségesebb és frissítőbb is.

A hatásos fürdőszobarészlet tulajdonképpen egy egyterű lakás része. A minimál stílus jegyében beépített fürdőkád két oldala különböző borítást kapott. A nappali rész felől bútorlapokkal és mennyezetig érő savmaratott üvegpanelekkel fedték le, melyek bútorszerű...

3600 Heves, Egri út 18.

A HEVESTHERM csoport értékrendjének középpontjában a természetközpontúság és a termékeit használó emberek tisztelete áll.

1106 Budapest, Jászberényi út 38-72.

Keresse az Aco zuhanyfolyókákat, melyek exkluzív megoldást kínálnak az épített zuhanykabinokhoz.

1162 Budapest, Budapesti út 176.

Vállalom konyhabútorok, beépített szekrények, egyéb bútorok egyedi méretre történő elkészítését az egyszerűtől a luxuskivitelig. Egyedi kerti garnitúrák, fakerítések, térelválasztók, teraszfedések, pergolák, szerszámtároló faházak tervezése és gyártása ugyancsak egyedi igények alapján. Javítási, felújítási munkák, korrekt munkavégzés, díjtalan felmérés.

1031 Budapest, Zsófia utca 1-3.

VELUX tetőtéri ablakok, beépítőtermékek, fénycsatornák, távműködtetők, külső és belső árnyékolók

1117 Budapest, Budafoki út 97.

A Geberit Kft minőségi szaniter szereléstechnikai termékek nagykereskedőkön keresztül történő forgalmazásával, műszaki tanácsadással és oktatásal foglalkozik. Minőségi szaniter, tökéletesség nyújtotta biztonság, gazdaságosság, hosszú élettartam - ekek jellemzik a Geberit márkát.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017