Fények kertje

2010.05.13.

E déli tájolású kertben minden a fényről szól, mivel szerencsés elhelyezkedésének köszönhetően nincs semmi, ami nemkívánatos árnyékot borítana a területre.


Fények kertjeA galéria megnyitásához kattintson a képre!


A méretes telket keleti és déli oldalról meredek szakadófal és rézsű határolja, egyúttal természetes lezárást képezve. Az északi oldal nyurga fái sem takarják ki a háttérben magasodó hegy látványát, mely így nagymértékben hozzájárul a kert különleges hangulatához.


Fények kertje


A telket néhány méteres szintkülönbség jellemzi, mely azonban alig érzékelhető, köszönhetően annak, hogy lépcsők nélküli mészkő lappal borított utakkal hidalták át. Szándékosan kerülték a sokféle anyag használatát, így az épület lábazata és a kerti támfalak színükben és matériájukban egyaránt passzolnak az utak burkolatához. Az utcai kerítés és a belső kertrészek összhangját azonos, mindössze magasságukban eltérő öntött kőoszlopok adják.


Fények kertje


A lakóépület és a kert határát úszómedence mossa el. A fedett, ám nyitható – eltolható – uszoda formai és színvilágánál a természetközeliség volt az irányadó. A medence állandóan zárt déli oldalán mészkő sziklából és dekorműsziklából a víztérbe nyúló látványos vízesést építettek, mely trópusi növények alkotta minidzsungelből zubog alá. Az épület medence felőli, sziklaszerű falában ültetőzsebek nyújtanak otthont a növényeknek. A medencefedés tetőszerkezete barna színezete folytán az általában többségben lévő fémes színű társainál sokkalta barátságosabban simul környezetébe. A medence körül elegendő helyet hagytak, így a hidegebb évszakokban remekül használható télikertként is. A medencetér feletti hatalmas teraszról nemcsak a kert egésze, de az uszoda is remek látvány. A korlátként szolgáló kerámiából készült egyedi növénytartók Sándor Erzsébet iparművész munkái.


Fények kertje


Az uszodától vízszintes pázsitfelület nyúlik a kert keleti végéig, ahol is kis szintkülönbséggel egy fedett pihenőhöz kapcsolódik. A szárazon rakott kő támfalak fokozatosan magasodnak idáig, majd lazább, természetes formában az ültetett növényekkel sziklakertté alakulnak. A sziklakert mellett ugyancsak a kő támfalba integrált nyílt tűzrakó hely és egy kis tavacska – melybe sziklaforrás ömlik – képez szerves egységet. A füves rész és a pihenő szintkülönbsége azonban csak akkora, hogy a pihenőben ülők még éppen elláthassanak felette.


Fények kertje


Az akadálytalanul özönlő természetes fény mellett számos hangsúlyos vagy éppen rafináltan bújtatott mesterséges fényforrás teszi ezt az évszaktól és időjárástól függetlenül szinte mindig remekül használható szabad teret a fények kertjévé…



Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A látvány legfontosabb eleme néha nem a bútor, hanem a körítés. Ebben a nappaliban a lehető legkevesebb berendezési tárgyat helyezték el, mégsem tűnik üresnek.

Vadregényes hangulatán kívül az az egyik legnagyobb előnye egy úszó háznak, hogy amennyiben a tulajdonos megunja az otthonát körülölelő környezetet, egyszerűen felszedi a horgonyokat és továbbhajózik.

A Belváros egyik társasházában vagyunk, a hangulat mégis olyan, mintha egy vidéki ház romantikus tereit járnánk be. Fenyőfa bútorok, pihe-puha textíliák, az asztalon illatos sütemény és mindenütt számtalan angyal – minden variációban.

Te mint ülsz? Az egyszerű válasz erre a kérdésre, hogy egy széken. De milyen széken? A designbútorok szerelmesei székekben sem szenvednek hiányt.

Enyhén lejtős, erdővel határolt domboldal fölső részén ékeskedő kis birodalmukba invitáltak vendéglátóink, s már a kertkapunál fogadó, fülünknek oly édes madárfütty rögvest kiragadott minket a hétköznapok monotonitásából. Különleges élmény lehet ide nap mint nap hazaérkezni…

2660 Balassagyarmat, Szügyi út 62.

Xhénia aluradiátorok és nyílászárók gyártása, forgalmazása. Megbízható terméket, megbízható helyről.

1033 Budapest, Szőlőkert köz 9.

Napellenző, napernyő, redőny, szúnyogháló zsaluzia, reluxa, fareluxa, szalagfüggöny, egyedi ponyvák.

0000 Budapest, Kérem, keressen telefonon!

Enteriőrtervezés, belsőépítészet, lakberendezés: irodák, otthonok, közösségi terek.

1103 Budapest, Noszlopy u. 2.

Hideg- és melegburkolat ragasztási segédanyagok (aljzatkiegyenlítők, kenhető szigetelések, ragasztók, fugázók), építési vegyi anyagok, festékek, hőszigetelő rendszerek gyártása, forgalmazása.

1105 Budapest, Ihász utca 10.

Bútorminőségű külső és belső nyillászárók gyártása, típus és egyedi elképzelések alapján.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017