Fények kertje

2010.05.13.

E déli tájolású kertben minden a fényről szól, mivel szerencsés elhelyezkedésének köszönhetően nincs semmi, ami nemkívánatos árnyékot borítana a területre.


Fények kertjeA galéria megnyitásához kattintson a képre!


A méretes telket keleti és déli oldalról meredek szakadófal és rézsű határolja, egyúttal természetes lezárást képezve. Az északi oldal nyurga fái sem takarják ki a háttérben magasodó hegy látványát, mely így nagymértékben hozzájárul a kert különleges hangulatához.


Fények kertje


A telket néhány méteres szintkülönbség jellemzi, mely azonban alig érzékelhető, köszönhetően annak, hogy lépcsők nélküli mészkő lappal borított utakkal hidalták át. Szándékosan kerülték a sokféle anyag használatát, így az épület lábazata és a kerti támfalak színükben és matériájukban egyaránt passzolnak az utak burkolatához. Az utcai kerítés és a belső kertrészek összhangját azonos, mindössze magasságukban eltérő öntött kőoszlopok adják.


Fények kertje


A lakóépület és a kert határát úszómedence mossa el. A fedett, ám nyitható – eltolható – uszoda formai és színvilágánál a természetközeliség volt az irányadó. A medence állandóan zárt déli oldalán mészkő sziklából és dekorműsziklából a víztérbe nyúló látványos vízesést építettek, mely trópusi növények alkotta minidzsungelből zubog alá. Az épület medence felőli, sziklaszerű falában ültetőzsebek nyújtanak otthont a növényeknek. A medencefedés tetőszerkezete barna színezete folytán az általában többségben lévő fémes színű társainál sokkalta barátságosabban simul környezetébe. A medence körül elegendő helyet hagytak, így a hidegebb évszakokban remekül használható télikertként is. A medencetér feletti hatalmas teraszról nemcsak a kert egésze, de az uszoda is remek látvány. A korlátként szolgáló kerámiából készült egyedi növénytartók Sándor Erzsébet iparművész munkái.


Fények kertje


Az uszodától vízszintes pázsitfelület nyúlik a kert keleti végéig, ahol is kis szintkülönbséggel egy fedett pihenőhöz kapcsolódik. A szárazon rakott kő támfalak fokozatosan magasodnak idáig, majd lazább, természetes formában az ültetett növényekkel sziklakertté alakulnak. A sziklakert mellett ugyancsak a kő támfalba integrált nyílt tűzrakó hely és egy kis tavacska – melybe sziklaforrás ömlik – képez szerves egységet. A füves rész és a pihenő szintkülönbsége azonban csak akkora, hogy a pihenőben ülők még éppen elláthassanak felette.


Fények kertje


Az akadálytalanul özönlő természetes fény mellett számos hangsúlyos vagy éppen rafináltan bújtatott mesterséges fényforrás teszi ezt az évszaktól és időjárástól függetlenül szinte mindig remekül használható szabad teret a fények kertjévé…Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A könnyűszerkezetes épületek, bár ma már egyre több helyen fordulnak elő hazánkban is, még mindig számos kérdést vetnek fel. Az egyik ilyen kérdés, hogy többszintes épület is készülhet-e ezzel a technológiával. A válasz: igen, miért ne?

A zuhanyfülke ma már alapfelszerelés a fürdőszobákban. Egyre kevesebb időnk van a fürdőzés luxusát élvezni, ráadásul a zuhanyozás sokkal egészségesebb és frissítőbb is.

Amint azt a mellékelt képek is mutatják, az ülőbútor jelentősége óriási. Ebben a nappaliban csak kicseréltük az ülőbútort, mégis alapjaiban változott meg a helyiség stílusa.

Egy egyszerű konyhabútor akár egyetlen remekül tervezett elemmel is feldobható.

A főzőlapok alapvetően két kategóriába sorolhatók: a gáz- illetve az elektromos üzeműbe. A gázüzemű főzőlapok előnye a gyorsaság és a pontos szabályozhatóság. A választék bőséges, általában több különböző méretű gázégővel, szebbnél szebb formatervezésben, akár kerámia alaplappal is kaphatók.

1138 Budapest, Váci út 168/F.

Parketta bemutatótermünkben a padlóburkolatok széles választéka várja vásárlóinkat.

5561 Békésszentandrás, Kisfaludy u. 30.

Az Argomex Kft. 20 éves betonipari tapasztalatnak köszönhetően kiváló minőségben gyártja termékeit. Az érdeklődők 96 féle falburkoló kőből választhatnak. Az előre gyártott látszóbeton tökéletes burkolata nagy felületeknek, homlokzatoknak. Az egyedi zsaluzásnak köszönhetően sokféle forma megvalósítható.

1047 Budapest, Megyeri út 7/A.

Cégünk teljeskörű burkolat és szaniteráru szakkereskedés.

1124 Budapest, Tornalja u. 2.

Antik bronz-, réz-, kristály-, üveg-, facsillár javítás, felújítás, restaurálás, készítés, tervezés. Egyedi elképzelések megvalósítása.

1043 Budapest, Aradi utca 16.

Szaniterek, burkolatok és wellnesstermékek a minimál stílustól a klasszikuson át az extravagánsig.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018