Fények kertje

2010.05.13.

E déli tájolású kertben minden a fényről szól, mivel szerencsés elhelyezkedésének köszönhetően nincs semmi, ami nemkívánatos árnyékot borítana a területre.


Fények kertjeA galéria megnyitásához kattintson a képre!


A méretes telket keleti és déli oldalról meredek szakadófal és rézsű határolja, egyúttal természetes lezárást képezve. Az északi oldal nyurga fái sem takarják ki a háttérben magasodó hegy látványát, mely így nagymértékben hozzájárul a kert különleges hangulatához.


Fények kertje


A telket néhány méteres szintkülönbség jellemzi, mely azonban alig érzékelhető, köszönhetően annak, hogy lépcsők nélküli mészkő lappal borított utakkal hidalták át. Szándékosan kerülték a sokféle anyag használatát, így az épület lábazata és a kerti támfalak színükben és matériájukban egyaránt passzolnak az utak burkolatához. Az utcai kerítés és a belső kertrészek összhangját azonos, mindössze magasságukban eltérő öntött kőoszlopok adják.


Fények kertje


A lakóépület és a kert határát úszómedence mossa el. A fedett, ám nyitható – eltolható – uszoda formai és színvilágánál a természetközeliség volt az irányadó. A medence állandóan zárt déli oldalán mészkő sziklából és dekorműsziklából a víztérbe nyúló látványos vízesést építettek, mely trópusi növények alkotta minidzsungelből zubog alá. Az épület medence felőli, sziklaszerű falában ültetőzsebek nyújtanak otthont a növényeknek. A medencefedés tetőszerkezete barna színezete folytán az általában többségben lévő fémes színű társainál sokkalta barátságosabban simul környezetébe. A medence körül elegendő helyet hagytak, így a hidegebb évszakokban remekül használható télikertként is. A medencetér feletti hatalmas teraszról nemcsak a kert egésze, de az uszoda is remek látvány. A korlátként szolgáló kerámiából készült egyedi növénytartók Sándor Erzsébet iparművész munkái.


Fények kertje


Az uszodától vízszintes pázsitfelület nyúlik a kert keleti végéig, ahol is kis szintkülönbséggel egy fedett pihenőhöz kapcsolódik. A szárazon rakott kő támfalak fokozatosan magasodnak idáig, majd lazább, természetes formában az ültetett növényekkel sziklakertté alakulnak. A sziklakert mellett ugyancsak a kő támfalba integrált nyílt tűzrakó hely és egy kis tavacska – melybe sziklaforrás ömlik – képez szerves egységet. A füves rész és a pihenő szintkülönbsége azonban csak akkora, hogy a pihenőben ülők még éppen elláthassanak felette.


Fények kertje


Az akadálytalanul özönlő természetes fény mellett számos hangsúlyos vagy éppen rafináltan bújtatott mesterséges fényforrás teszi ezt az évszaktól és időjárástól függetlenül szinte mindig remekül használható szabad teret a fények kertjévé…Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Az ember állandóan keresi a békét és nyugalmat, a szabadságság iránti vágyunkat teljes mértékben csak a természet képes kielégíteni. Eme étkezőrészlet minden egyes bútor darabja természetes fából készült. A távol-keleti motívumokat felhasználó design...

Jamie Drake amerikai belsőépítész egyazon könnyedséggel tervez kortárs és klasszikus rezidenciákat. Olyan nagy nevű sztárok számára dolgozik, mint például Madonna, de munkái megtalálhatók New York-i hírneves boutiqueokban is. Tiszteletet parancsoló designjai a glamourról alkotott víziók, melyek gazdagítják, színesítik és frissé varázsolják az enteriőrt.

Vitathatatlan, hogy a formatervezésben az olaszok állnak a legelőkelőbb helyen. Mindig hoznak valami újat, mint például most a Ged Cucine: Treviso fantázianevű modelljével sikerült elérnie, hogy a minimál és a ma ismét előtérbe kerülő klasszikus trend egy bútoron belül mutassa meg magát.

Van otthon néhány felesleges raklap? Ne dobja ki, alkosson vele, hasznosítsa újra!

Az emeletes ágyról a férfiaknak a katonaság, a lányoknak a nyári táborok jutnak eszükbe. A vélemények viszont egybehangzóak: az emeletes ágy egy szükséges rossz a helyhiány leküzdésére. Nos, kedves szülők, ez már a múlté. A ma modern emeletes ágya egy igazi gyerekálom.

9200 Mosonmagyaróvár, Terv u. 92.

A Mofém márkanév mindenütt a minőséget, megbízhatóságot és professzionalitást jelenti.

2085 Pilisvörösvár, Bécsi út 20/a

Konyhabútorok, fürdőszobabútorok, Corian berendezések válogatott nemes anyagokból.

1139 Budapest, Gömb utca 40.

Hazai, olasz, lengyel burkolatok (csempe, padlólap, gres), csaptelepek, szaniterek, zuhanykabinok értékesítése raktárról.

2660 Balassagyarmat, Szügyi út 62.

Xhénia aluradiátorok és nyílászárók gyártása, forgalmazása. Megbízható terméket, megbízható helyről.

3200 Gyöngyös, Berze Nagy János u. 23.

Magas helyiségek fűtése és világítása akár 20 évig ingyen napelemről.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017