Építsünk magunknak konyhát

2010.02.08.

Sokan szeretik a ház szerkezeti egységével szorosan együtt élő épített konyhákat. Főleg a ma oly divatos rusztikus vagy mediterrán enteriőrökbe illenek igazán ezek a különleges építészeti elemek. Elkészítésük viszonylag egyszerű, bár a kőműves és az asztalos szoros együttműködésével lehet csak igazán szép végeredményt elérni.


Építsünk magunknak konyhátA galéria megnyitásához kattintson a képre!


Első lépés mindig a vázfal megépítése. Ez készülhet hagyományos vagy mészhomok téglából, pórusbetonból vagy beton építőelemekből. Legegyszerűbb megoldás, ha felületét vakoljuk és festjük, de megjelenhetnek rajta a ház külső vagy belső dekorálóelemei, például homokkő, dísztéglák, különböző kerámiaburkolatok. A burkolat kiválasztásánál a díszítő funkción túl a praktikusságot is tartsuk szem előtt. Jó, ha a sarkok nem túl élesek, a felület könnyen tisztán tartható és ütésálló.


Építsünk magunknak konyhát


A belső kialakítás kétféleképpen történhet. A polcokat, a fiókokat és az ajtókat szerelhetjük közvetlen a vázfalra, de komplett szekrénytesteket is behelyezhetünk a kialakított nyílásokba. Az első megoldás pénztárcakímélőbb, a második esetében viszont könnyebb lesz a szekrénybelső tisztán tartása, ráadásul a polcokat igényünk és kedvünk szerint bármikor áthelyezhetjük.
Az épített konyhákhoz leginkább rusztikus felületű faajtók illenek. A fa fajtája, színe és az ajtó formavilága, mintázata a konyha és a lakás egyéb építészeti, belsőépítészeti elemeihez igazodjon.


Építsünk magunknak konyhát


Fotók: Filia-Bona, Porcelanosa, Flintstone, Jasba, Villeroy & BochTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Aki szereti a gigantikus tereket, annak egy hatalmas, régi raktár lehet a tökéletes otthon.

A design immár része mindennapjainknak: lakásunk berendezési tárgyai, öltözetünk, a vizuális kultúra elemei mind-mind olyan termékek, amelyeket iparművészek terveznek. A Magyar Iparművészeti Egyetem hatodéves design-menedzser szak hallgatóinak...

Talán kicsit kicsinek tűnik a hely, de nem is kell több a tökéletes fürdőszobához. Van itt egy kényelmes hidromasszázskád a lazításhoz, egy külön zuhanyfülke a felfrissüléshez, egy praktikus tárolóhelyekkel körülbástyázott mosdótál, sőt még egy WC is.

A hálószoba a visszavonulás, pihenés helyszíne. Központjában a kényelmes franciaágy. A két oldalon elhelyezett éjjeliszekrény elmaradhatatlan praktikus kisbútor, melyen mindig kezünk ügyében lehetnek a használati tárgyaink.

Ha úgy érzi, majdnem tökéletes a kertje, csak valami apróság hiányzik, akkor ideje elgondolkodni egy saját vízesésen.

9700 Szombathely, Apáczai Csere János sétány 14.

Az Alpok magasfényű akril ajtólap, egy tökéletes tükörfényes felület, bármely RAL színben! A minimál design nélkülözhetetlen eleme.

5561 Békésszentandrás, Kisfaludy u. 30.

Az Argomex Kft. 20 éves betonipari tapasztalatnak köszönhetően kiváló minőségben gyártja termékeit. Az érdeklődők 96 féle falburkoló kőből választhatnak. Az előre gyártott látszóbeton tökéletes burkolata nagy felületeknek, homlokzatoknak. Az egyedi zsaluzásnak köszönhetően sokféle forma megvalósítható.

2040 Budaörs, Keleti u. 7.

Vízkezelő berendezés gyártása, forgalmazása, szervizelése. Háztartási, ipari, egyedi igény kielégítése.

6722 Szeged, Kossuth L. sgt. 6.

Egyedi konyhabútorok tervezése és gyártása. Ingyenes látványtervezés fotorealisztikus képpel.

8000 Székesfehérvár, Orsovai utca 47.

Garázs-, iparkapu, kapunyitó automatika, sorompó, PVC, ipari szalagfüggöny forgalmazás, telepítés.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017