Építsünk magunknak konyhát

2010.02.08.

Sokan szeretik a ház szerkezeti egységével szorosan együtt élő épített konyhákat. Főleg a ma oly divatos rusztikus vagy mediterrán enteriőrökbe illenek igazán ezek a különleges építészeti elemek. Elkészítésük viszonylag egyszerű, bár a kőműves és az asztalos szoros együttműködésével lehet csak igazán szép végeredményt elérni.


Építsünk magunknak konyhátA galéria megnyitásához kattintson a képre!


Első lépés mindig a vázfal megépítése. Ez készülhet hagyományos vagy mészhomok téglából, pórusbetonból vagy beton építőelemekből. Legegyszerűbb megoldás, ha felületét vakoljuk és festjük, de megjelenhetnek rajta a ház külső vagy belső dekorálóelemei, például homokkő, dísztéglák, különböző kerámiaburkolatok. A burkolat kiválasztásánál a díszítő funkción túl a praktikusságot is tartsuk szem előtt. Jó, ha a sarkok nem túl élesek, a felület könnyen tisztán tartható és ütésálló.


Építsünk magunknak konyhát


A belső kialakítás kétféleképpen történhet. A polcokat, a fiókokat és az ajtókat szerelhetjük közvetlen a vázfalra, de komplett szekrénytesteket is behelyezhetünk a kialakított nyílásokba. Az első megoldás pénztárcakímélőbb, a második esetében viszont könnyebb lesz a szekrénybelső tisztán tartása, ráadásul a polcokat igényünk és kedvünk szerint bármikor áthelyezhetjük.
Az épített konyhákhoz leginkább rusztikus felületű faajtók illenek. A fa fajtája, színe és az ajtó formavilága, mintázata a konyha és a lakás egyéb építészeti, belsőépítészeti elemeihez igazodjon.


Építsünk magunknak konyhát


Fotók: Filia-Bona, Porcelanosa, Flintstone, Jasba, Villeroy & BochTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Nem ám a megszokott, hanem meglehetősen izgalmas módon.

Az o4i Design Stúdió alapvetően közösségi terekbe és várószobákba tervezte a Martela által gyártott és forgalmazott Diagonal kanapét, de egy nagyméretű nappaliban is remekül mutatna.

Az Assi d’ Asolo olasz cég nemes faanyagból készült bútorai tradicionális kézművestechnikával készülnek. Alkotórészei fém felhasználása nélkül, facsapolással illeszkednek egymáshoz.

A természetes anyagok feldobják az ember hangulatát, melegséget, védelmet, meghittséget árasztanak. Vitathatatlan, hogy ezen anyagok közül a közkedveltségi listán a fa után az egzotikus bambusz foglalja el a második helyet. A bambusz nem fa, hanem egy...

Régi ismerősöktől kaptunk meghívást fotózásra. Meg sem kellett néznünk a lakást, hiszen előző, mediterrán hangulatú otthonukat ismerve biztosak voltunk benne, hogy valami szép vár ránk. Nem csalódtunk.

2040 Budaörs, Sport u. 1.

Max Spa Center - A wellness áruháza

5600 Békéscsaba, Szarvasi út 49.

Minden, amire szükség lehet egy fürdőszobában! Látványtervezéssel segítjük álmai megvalósítását!

8330 Sümeg, Hunyadi u. 2.

Vállalkozásunk AD BRÜGMANN típusú, 5 kamrás nyitászárók gyártásával, értékesítésével foglalkozik.

2051 Biatorbágy, Rozália park 6.

Rétegelt lemez, táblásított termékek, thermowood teraszburkolat értékesítése.

2051 Biatorbágy, Erdőalja utca 1.

Könnyűszerkezetes acél megoldások a tetőktől kezdve a komplett csarnokokig.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018