Építsünk magunknak konyhát

2010.02.08.

Sokan szeretik a ház szerkezeti egységével szorosan együtt élő épített konyhákat. Főleg a ma oly divatos rusztikus vagy mediterrán enteriőrökbe illenek igazán ezek a különleges építészeti elemek. Elkészítésük viszonylag egyszerű, bár a kőműves és az asztalos szoros együttműködésével lehet csak igazán szép végeredményt elérni.


Építsünk magunknak konyhátA galéria megnyitásához kattintson a képre!


Első lépés mindig a vázfal megépítése. Ez készülhet hagyományos vagy mészhomok téglából, pórusbetonból vagy beton építőelemekből. Legegyszerűbb megoldás, ha felületét vakoljuk és festjük, de megjelenhetnek rajta a ház külső vagy belső dekorálóelemei, például homokkő, dísztéglák, különböző kerámiaburkolatok. A burkolat kiválasztásánál a díszítő funkción túl a praktikusságot is tartsuk szem előtt. Jó, ha a sarkok nem túl élesek, a felület könnyen tisztán tartható és ütésálló.


Építsünk magunknak konyhát


A belső kialakítás kétféleképpen történhet. A polcokat, a fiókokat és az ajtókat szerelhetjük közvetlen a vázfalra, de komplett szekrénytesteket is behelyezhetünk a kialakított nyílásokba. Az első megoldás pénztárcakímélőbb, a második esetében viszont könnyebb lesz a szekrénybelső tisztán tartása, ráadásul a polcokat igényünk és kedvünk szerint bármikor áthelyezhetjük.
Az épített konyhákhoz leginkább rusztikus felületű faajtók illenek. A fa fajtája, színe és az ajtó formavilága, mintázata a konyha és a lakás egyéb építészeti, belsőépítészeti elemeihez igazodjon.


Építsünk magunknak konyhát


Fotók: Filia-Bona, Porcelanosa, Flintstone, Jasba, Villeroy & BochTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Sokan úgy gondolják, hogy a szürkének nem sok keresnivalója van a lakberendezésben. Pedig a szürke egy remek szín, mindenhez illik, mindennel jól társítható, egy biztos pont, amire építhetünk.

A U-Turn fantázianevű kanapé eredetileg irodabútornak készült, de bármelyik designotthonban megállja a helyét.

A természetes anyagok szépsége, a nemes egyszerűségű formák nagyvonalúsága első pillantásra lebilincselő hatású a modern fürdőszobában. A nagyméretű tükör fokozza az élményt, megkettőzve a tér látványát.

Az egybefüggő zöld növényi felületek látványa, a levelek zizegése megnyugtatóan hat az emberi szervezetre. A nagyvárosok kő és -betonrengetegében élőknek ebből kevés jut, a természettel szinte minden kapcsolatot elveszítettek. Pedig a stresszes életmód...

A buja zöldkörnyezetben lévő családi ház kertjét a meglévő adottságok felhasználásával úgy alakították ki, hogy a család mind a négy tagja igénye szerint tudja használni.

4034 Debrecen, Nagyecsed u. 4.

Rendszermegoldások családi házakra, társasházakra, ipari létesítményekre, fűtés korszerűsítésre geotermikus energiával.

8960 Lenti, Cserépgyár u. 1.

CREATON - A TETŐCSERÉP

1119 Budapest, Csurgói út 15.

Hörmann garázskapuk, Hörmann, Marantec, Nice, Sommer kapumozgatók. Forgalmazás, szerelés, javítás.

1139 Budapest, Gömb utca 40.

Hazai, olasz, lengyel burkolatok (csempe, padlólap, gres), csaptelepek, szaniterek, zuhanykabinok értékesítése raktárról.

2120 Dunakeszi, Kérem, keressen emailen !

Tervezéstől a kulcsátadásig! Megtervezzük lakásának berendezését, igény esetén kivitelezzük, szükség esetén beszerezzük az engedélyeket is. Az első megbeszélés ingyenes.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017