Egyéniségre hangolva

2010.10.04.

Sokan félnek megmutatni igazi egyéniségüket a lakásuk arculatának kialakításában. Elbújnak a sztereotípiák, a divatirányzatok mögött. Katalógusoldalakat böngészve választanak nemcsak bútorokat, de hangulatokat, és szinte életformát is. Pedig sokkal jobban fogjuk érezni magunkat otthonunkban, ha hagyjuk, hogy saját érzésvilágunk, gondolatiságunk vezessen minket a berendezésben.


A házat nem veszi körül kerítés, a virágos támfal mégis jól határolja az utca felől


A házat nem veszi körül kerítés, a virágos támfal mégis jól határolja az utca felől


A lakberendezés egy olyan önkifejezési eszköz, amellyel bárki megpróbálkozhat.  Természetesen a segítség vagy egy-két jó ötlet mankóként nem árt, de a legfontosabb: hagyjuk szabadon szárnyalni fantáziánkat!


A ház tájolásának köszönhetően a terasz napsütötte, vidám reggelik színhelye


A ház tájolásának köszönhetően a terasz napsütötte, vidám reggelik színhelye


Ennek a háznak a tulajdonosai bátran megmutatják egyéniségüket, a berendezésen egyértelműen tükröződik gondolkodásmódjuk: egyfelől a modern, tiszta formák szeretete, másfelől a távol-keleti vallásokban megtalált harmónia. Az épület, melynek terveit Varga Kata és Szűcs Balázs készítette, már az utcáról nézvést is nagyon érdekes. Déli udvarházakat idéző oszlopsor  fut a bejáratig, mellőle lépcső indul a tetőteraszra, ahonnan az egész környező dombságot belátni. A kert az utca szintjénél magasabban terül el, virágos támfal, majd szép gyepszőnyeg fut a félkörbe hajló falig, melyen keskeny, magas ablakok engedik be a fényt.


A bejáratig futó oszlopsor spanyol villák hangulatát idézi


A bejáratig futó oszlopsor spanyol villák hangulatát idézi


Ez az ablaksor belülről, a nappaliból is nagyon impozáns látvány, méretei növelik az amúgy sem kicsi (360 cm-es) belmagasságot. Az itt található növényeket is ehhez a belmagassághoz választották, ritkán látni ekkora schefflerákat és fikuszokat magánházban. A helyiség közepén fekete-fehér pepita ülőgarnitúra, melyhez kiegészítésként egy sokkal romantikusabb vonalvezetésű, sárga-fekete színösszeállítású darabot választottak. Mindenütt a Távol-Keletet, Indiát idéző képek, tárgyak, szimbolikus vallási ereklyék.  Figyelemre méltó a fal festése: a sárga három árnyalatával készített széles, vízszintes csíkozás vidámságot és napfényt varázsol.


Egyiptomi kiegészítők találhatók a vendégszoba falán és az asztalon


Egyiptomi kiegészítők találhatók a vendégszoba falán és az asztalon


A nappali világítása nagyon átgondolt, változatos lehetőségeket biztosít. Külön kapcsolható a központi fényforrás, a különböző hangulati elemek, sőt még a falfülkék és ablakközök világítása is.
Az étkezőt a nappalival üveges fa tolóajtó köti össze, a sárga csíkos falfestés ide is átkúszik. Az étkezővel egy térbe került a konyha, melyet optikailag határol az egyszínű napsárga fal és a burkolatváltás.


Az előszoba és a nappali közötti falrész fekete márvánnyal borított pillérei üvegtéglákat ölelnek közre. Fölöttük falfülkékben különleges formavilágú vázák kaptak helyet. A fekete-fehér pepita ülőgarnitúra érdekes kontrasztot ad a szobának. Igen látványos az üvegezett tolóajtó


Az előszoba és a nappali közötti falrész fekete márvánnyal borított pillérei üvegtéglákat ölelnek közre. Fölöttük falfülkékben különleges formavilágú vázák kaptak helyet. A fekete-fehér pepita ülőgarnitúra érdekes kontrasztot ad a szobának. Igen látványos az üvegezett tolóajtó


Az étkezőből jobbra, illetve balra egy-egy folyosó nyílik. Egyik a kiszolgálóhelyiségeket – gardrób, mosókonyha, kazánház – fűzi láncra. Másikon az intim zónába jutunk. Innen nyílik a háló-, a vendég-, a dolgozó- és a fürdőszoba.
A fekete-fehér márványborítású fürdőben sok apró tárgy, szobor, virág gondoskodik a meghittségről. Legérdekesebb részlet a szintén márvánnyal bélelt falfülke, amiben a törölközőket tárolják. A sötét, hideg márványt az itt is visszaköszönő vajsárga festett falfelület oldja.
Egy kék ülőgarnitúra dominál a vendégszobában, ezt barackszínű falakkal és függönyökkel tompították. A kiegészítő tárgyak itt a fáraók mesés földjét idézik.


Az étkezőben figyelhetjük meg a leginkább a háromszínű falfestést. A kép, a szőnyeg, de még a váza és a benne lévő virág is harmonizál a tér egészével


Az étkezőben figyelhetjük meg a leginkább a háromszínű falfestést. A kép, a szőnyeg,
de még a váza és a benne lévő virág is harmonizál a tér egészével


A teraszra kilépve hangulatos fa kerti garnitúra fogad minket, vidám, csíkos párnákkal. Házigazdáink imádnak kertészkedni, így nyáron mindenütt színes virágok pompáznak, illatuk belengi a környéket. A virágos rézsű mögött búzatábla ringatózik, így a viszonylag kicsi kert ellenére a házat mégis óriási zöld terület veszi körül.


Figyeljük a burkolatokat! A falon hagyományos csempe helyett sokszínű üvegmozaik, a padló kőburkolatát pedig a bútor körvonalát követve rakták le


Figyeljük a burkolatokat! A falon hagyományos csempe helyett sokszínű üvegmozaik,
a padló kőburkolatát pedig a bútor körvonalát követve rakták le


A nappali falán is végigfut a sárga különböző árnyalataiból álló csíkos falfestés. A nagyméretű, Indiát idéző festmény élénk színvilágával remekül harmonnizál mind a helyiség teljes egészével. A fűtőtesteket a házigazda saját tervezésű radiátortakarói rejtik


A nappali falán is végigfut a sárga különböző árnyalataiból álló csíkos falfestés.
A nagyméretű, Indiát idéző festmény élénk színvilágával remekül harmonnizál mind a helyiség teljes egészével. A fűtőtesteket a házigazda saját tervezésű radiátortakarói rejtik


A nappali impozáns látványt nyújtó félköríves falába épített keskeny, magas ablakok szinte minden irányból vonzzák a fényt


A nappali impozáns látványt nyújtó félköríves falába épített keskeny,
magas ablakok szinte minden irányból vonzzák a fényt


A márványborítású fürdőben sok apró tárgy, szobor, virág biztosítja a meghitt hangulatot. A káddal szemben elhelyezett hatalmas tükör szinte megduplázza a helyiség méretét. Egyéniségre hangolva


A márványborítású fürdőben sok apró tárgy, szobor, virág biztosítja a meghitt hangulatot. A káddal szemben elhelyezett hatalmas tükör szinte megduplázza a helyiség méretét.Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A nevével ellentétben egyáltalán nem fa, inkább cserje formájú vaníliafa (Heliotropium arborescens) virágai első pillantásra az orgonára emlékeztetnek. A dús zöld levélzet közül előbukkanó, sok-sok apró virágból álló virágzatok bódító vaníliaillatot árasztanak.

Mindenki vágyik az ismeretlenbe, egzotikus tájakra, a kalandra. Most a képek szárnyán elröpítjük önöket egy álomutazás színhelyére, a csodás Thaiföld egyik remekbe szabott, a hagyományos thai kultúrát és a modern nyugati életvitelt ötvöző szállodájába.

Óriási területen, egy erdő közvetlen szomszédságában létezik ez a gyönyörű kert, mely néhány részletében maga is olyan, mintha az erdőből szakították volna ki.

Mi magyarok is egyre többen vágyunk a természet közelébe, és veszünk építési telkeket erdős-ligetes területek mellett. És milyen ház illik ide leginkább: hát faház!

Az erőteljesen növekedő és elágazódó fészkes virágzatú növény fáradhatatlanul hozza élénksárga virágait. A Samsara (Bidens ferulifolia) ellenáll a szélsőséges időjárásnak, az erős szélnek. A rendszeres tápanyagellátást hatalmas virágpompával hálálja meg.

1174 Budapest, Lőrinci út 24.

Egészséges klímaberendezés, légtisztító, párásító, páramentesítő. 14 éve állunk rendelkezésére.

3200 Gyöngyös, Szurdokpart út 6-8.

Víz-gáz-fűtésszerelési anyagok. Kül- és beltéri burkolatok. Öntözéstechnika. Vasáruk. Gépek, szerszámok.

D-56727 Mayen-Katzenberg, St.Barbara str. 3.

A Föld mélyéről, A Világ tetőire! www.terméspala.com

7624 Pécs, Szigeti út 84

Cégünk a Magyar ARTEGGO Bányai bútorok, konyhabútorgyár, Olaszországból ATRA, a CIESEE, Maiorcucine és az Essebi konyhabútorgyárak képviseletét látja el Magyarországon, mely gyárak bútorai a magas minőség mellett, rendkívül gazdag szín-, anyag-, elem- és formaválasztékkal rendelkeznek, így szem előtt tudjuk tartani az árminőség arányt, a szállítási határidőt a vásárlóink részére. Különböző stílusú, modellek között megtalálhatóak modern, minimál és a klasszikus konyhabútorok is. Minden bútor családunkra 3 és 5 éves gyári garanciát biztosítunk. A gyári konyhabútor--nak köszönhetően és a széles elemválasztéknak, a professzionális tervezési segédletnek, képes elkészíteni az Ön által elképzelt egyedi konyhabútort is. Itt mindennek előre megtervezett helye van, a legapróbb részletekig és mindenek illeszkednie kell az adottságokkal. A készítendő konyhabútor--ba a berendezési tárgyak mérete alkalmazkodjon a rendelkezésre álló helyhez, illeszkedjen a meglévő bútorokkal, és nem utolsósorban jól lássa el funkcióját. Szemelőt tartjuk a megrendelő minden igényét és igyekszünk kielégíteni!

1043 Budapest, Aradi utca 16.

Szaniterek, burkolatok és wellnesstermékek a minimál stílustól a klasszikuson át az extravagánsig.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018