Egy szolid épület Liechtensteinben

2010.08.09.

Liechtenstein Európa negyedik legkisebb állama, ugyanakkor innovációival és ötleteivel a kontinens egyik legsikeresebb gazdasági színterévé vált. Az országnak formatervezés tekintetében sem kell szégyenkeznie.


Egy szolid épület Liechtensteinben


Liechtenstein állam 160 km2-en terül el – ez a szabad hanzaváros, Bréma területének éppen a fele. A főváros, Vaduz 35.000 fős lakosságával sem nevezhető éppen metropolisznak. Az agrárországból hihetetlen gyorsasággal ipari állammá fejlődött Liechtenstein mégis mozgalmas történelemi múltra tekinthet vissza: A kis alpesi ország az 50-es évek óta a modern gazdaság színtereinek rangsorában folyamatosan előkelő helyet foglal el.
Liechtenstein manapság egyet jelent az innovációval, a fejlődéssel és a stabilitással.  És persze olyan csodálatos tájakkal, mint az Eschnerberg déli lankái. Eschen kis falucskája a természet- és túrakedvelők valóságos oázisa – újabban pedig azoké is, akik a formatervezésben nem elégszenek meg a hétköznapisággal. Az utóbbi mellett voksol Dietmar Marxer is. Munkatársai a Marxer-Metallbaunál, akik magukat „acél gentleman”-nek nevezik, olyan újabb és újabb trendeket teremtenek, amelyekben a MEVACO is szerepet kap. Például azokkal az erkélykorlátokkal, amelyek optimális árnyékolók, ugyanakkor esztétikai élményt is nyújtanak. „Ügyfelünk valamilyen hosszú életű, könnyen kezelhető különlegességet kívánt” – mondja Dietmar Marxer. Az eredmény magáért beszél: a korlát csiszolt krómacél csőből készült, rögzítését krómacél oszlopok és rögzítőlemezek biztosítják, amelyek alul és fölül egyaránt elvékonyodnak. A korlátbetétek keretét MEVACO-profilokból hegesztették, csiszolták, végül krómacél rögzítőkkel csavarozták az oszlopokhoz. Maga a korlátbetét formatervezett lemez matt krómacélból, ellipszis alakú lyukasztással.
Ahogy mondtuk: Liechtenstein Európának talán nem a legnagyobb állama, de az „acél gentleman”-ek országában a formatervezés területén bárkivel felveszik a versenyt.


Egy szolid épület Liechtensteinben


Egy szolid épület Liechtensteinben
Szöveg és kép: MevacoTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A tisztaság, egyszerűség érzetét árasztja a törtfehér színben megkomponált tágas nappali szoba. A modern, finom vonalvezetésű bútorok szinte beleolvadnak a hangsúlyos építészeti környezetbe. Sötét színeikkel csupán a dohányzóasztal és a kandalló tűzterének...

Napjaink fejlett technikájának köszönhetően egyre több háztartási berendezés automatizálható, programozható, távirányítóval vezérelhető. Az épületautomatizálási rendszerekkel maximálisan komfortossá, ugyanakkor biztonságossá varázsolható házunk, kertünk: az otthonunk.

Apró, hosszúkás leveleinek tömkelege teszi látványossá e csupán 20-30 cm magasra növő bambuszfajtát (Pleioblastus). Sűrűn növő filigrán levelei jó talajtakarók, szépen díszítenek. Árnyékos helyen is megél, ahol a fű nem marad meg.

Egy szép darab az ígéretes olasz építésztől, Alessandro Di Prisco-tól.

A „Fromental” egy vadonatúj londoni csapat Lizzie Deshayes textiltervezőnő megálmodott papír hátfalú hímzett selyem falikárpit paneleit ülteti át a valóságba.

1051 Budapest, Hercegprímás u. 12.

www.ligne-roset.hu

7624 Pécs, Nagyberki út 11.

Cégünk a kiváló minőségű Schock gránit mosogatók magyarországi forgalmazója. Várjuk viszonteladó partnerek jelentkezését. Magas minőség, szép formavilág, antibakteriális felület, 5 év garancia, gyors szállítás - Schock gránit mosogatók.

2040 Budaörs, Sport utca 2.

MAPEI Kft - csemperagasztó, fugaanyagok, fugázók, építőipari ragasztók, ragasztóanyagok, beton és habarcsadalékszerek, termékek hideg-, melegburkolatokhoz: szigetelőanyagok, aljzatelőkészítés termékei, betontechnológiai termékek, betonjavítás, adalékszer, festék, hangszigetelés, hőszigetelés.

2300 Ráckeve, Pacsirta u. 23.

Cégünk, 25 éves szakmai tapasztalattal foglalkozik könnyűszerkezetes házak gyártásával, építésével. Panelszerkezetünk ÉME minősítéssel rendelkezik, Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesületének tagja vagyunk.

6600 Szentes, Ipartelepi út 14.

A villanykapcsoló a lakás dísze! Óriási szín és anyagválaszték a piacvezető gyártótól! www.legrand.hu

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018