Egy szolid épület Liechtensteinben

2010.08.09.

Liechtenstein Európa negyedik legkisebb állama, ugyanakkor innovációival és ötleteivel a kontinens egyik legsikeresebb gazdasági színterévé vált. Az országnak formatervezés tekintetében sem kell szégyenkeznie.


Egy szolid épület Liechtensteinben


Liechtenstein állam 160 km2-en terül el – ez a szabad hanzaváros, Bréma területének éppen a fele. A főváros, Vaduz 35.000 fős lakosságával sem nevezhető éppen metropolisznak. Az agrárországból hihetetlen gyorsasággal ipari állammá fejlődött Liechtenstein mégis mozgalmas történelemi múltra tekinthet vissza: A kis alpesi ország az 50-es évek óta a modern gazdaság színtereinek rangsorában folyamatosan előkelő helyet foglal el.
Liechtenstein manapság egyet jelent az innovációval, a fejlődéssel és a stabilitással.  És persze olyan csodálatos tájakkal, mint az Eschnerberg déli lankái. Eschen kis falucskája a természet- és túrakedvelők valóságos oázisa – újabban pedig azoké is, akik a formatervezésben nem elégszenek meg a hétköznapisággal. Az utóbbi mellett voksol Dietmar Marxer is. Munkatársai a Marxer-Metallbaunál, akik magukat „acél gentleman”-nek nevezik, olyan újabb és újabb trendeket teremtenek, amelyekben a MEVACO is szerepet kap. Például azokkal az erkélykorlátokkal, amelyek optimális árnyékolók, ugyanakkor esztétikai élményt is nyújtanak. „Ügyfelünk valamilyen hosszú életű, könnyen kezelhető különlegességet kívánt” – mondja Dietmar Marxer. Az eredmény magáért beszél: a korlát csiszolt krómacél csőből készült, rögzítését krómacél oszlopok és rögzítőlemezek biztosítják, amelyek alul és fölül egyaránt elvékonyodnak. A korlátbetétek keretét MEVACO-profilokból hegesztették, csiszolták, végül krómacél rögzítőkkel csavarozták az oszlopokhoz. Maga a korlátbetét formatervezett lemez matt krómacélból, ellipszis alakú lyukasztással.
Ahogy mondtuk: Liechtenstein Európának talán nem a legnagyobb állama, de az „acél gentleman”-ek országában a formatervezés területén bárkivel felveszik a versenyt.


Egy szolid épület Liechtensteinben


Egy szolid épület Liechtensteinben
Szöveg és kép: MevacoTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Mivel nálunk általában egy házban csak egy kandalló van, szinte természetes, hogy az a nappaliba kerül. De vannak helyek – Angliában például elég sok ház –, ahol még ma is a kandalló a fő fűtési eszköz, ezért minden helyiségbe jut egy.

Ezt a remek darabot a londoni TILT Stúdió tervezte. Eredetileg otthonra szánták, egy olyan kuckónak, ahol el lehet bújni a többi családtag elől, lehet olvasgatni, relaxálni, pihenni.

Szerencsés helyzetben van az a házvásárló, aki habitusának, életformájának leginkább megfelelő környezetet választhat lakóhelyének.

A naturalizmus sokak számára kedvelt lakberendezési stílus. Egyszerűsége és tisztasága minden korban meggyőző.

A nap az élet forrása ősidők óta, és modern korunk megújuló energiája. No de napelemek, mint otthonunk dekorációs elemei? Miért is ne! Ennél a háznál a napelemek bizony igazán mutatós, egyedi homlokzatdekorációként is működnek.

2120 Dunakeszi, Kérem, keressen emailen !

Tervezéstől a kulcsátadásig! Megtervezzük lakásának berendezését, igény esetén kivitelezzük, szükség esetén beszerezzük az engedélyeket is. Az első megbeszélés ingyenes.

8330 Sümeg, Hunyadi u. 2.

Vállalkozásunk AD BRÜGMANN típusú, 5 kamrás nyitászárók gyártásával, értékesítésével foglalkozik.

1119 Budapest, Csurgói út 15.

Hörmann garázskapuk, Hörmann, Marantec, Nice, Sommer kapumozgatók. Forgalmazás, szerelés, javítás.

8000 Székesfehérvár, Sárkeresztúri u.14./B.

Toilette Nett WC-Bidé berendezés, az övön aluli tisztaságért. Már 16 éve Magyarországon.

2040 Budaörs, Keleti u. 7.

Vízkezelő berendezés gyártása, forgalmazása, szervizelése. Háztartási, ipari, egyedi igény kielégítése.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018