Egy nem mindennapi otthon

2010.01.22.

A kétlakásos tetőtér-beépítés megtervezésére szóló megbízás eleinte csupán egy volt a sok közül Kajdócsi Jenő építész-tervező számára. Ám minél inkább belemerült az izgalmas feladat megvalósításába, annál inkább erősödött benne a meggyőződés: ennél alkalmasabb otthont el sem tudna képzelni önmaga és családja számára. Végül tervezőből építtetővé avanzsált, megvásárolta az egyik, a galériával együtt hozzávetőleg 270 nm-es lakást. Feleségével közösen tervezték és valósították meg a nem mindennapi enteriőrökkel büszkélkedő, kifinomult ízlésvilágú, izgalmas meglepetésekkel teli otthont.


Egy nem mindennapi otthon

A tágas nappali óriási üvegfelülettel nyílik meg a lombos-fás park felé

A harmadik emeleti lakásba lépve szinte teljesen átlátható a tágas, szellősen berendezett, összefüggő földszint. A nyitott fedélszékes nappali-étkező bal kéz felé tárulkozik fel, míg jobb oldalon óriási üvegfelület tágítja a teret a szomszédos lombos-fás park felé. A falon túl fapallóval borított terasz gondoskodik a „kertkapcsolatról”. A konyha diszkréten az étkező térbővületében húzódik meg. A lakás alsószintjén a nappali terek mellett a hálószobák, fürdőszobák és szauna kapott helyet. Az L alakú alaprajz lehetővé tette a gyerekszoba viszonylagos elkülönítettségét és egy kisebb teraszkapcsolatos nappali szoba kialakítását.

A belső térből indított fapadló látványa összeköti a belső és külső teret, látszólag megnövelve méretüket


A belső térből indított fapadló látványa összeköti a belső és külső teret,
látszólag megnövelve méretüket


A körbefutó galéria nagy része kényelmes munkahely, de jutott itt hely a kondicionálógépek és a vendégszoba számára is.
Az enteriőr kialakítása tagadhatatlanul építészi gondolkodásmódra vall. A rendelkezésre álló – megbonthatatlan egységként kezelt – térben szigorú logikával kapcsolódnak egymáshoz a különböző funkciók.


A nappali-étkező-konyha együttes metszéspontjában helyezkedik el a különleges tervezésű, modern vonalú kandalló. A nappali felől nyitott tűztérben a tűz természetes látványában gyönyörködhetünk, míg a nyerstéglából falazott hátsó rész, akárcsak egy cserépkályha, hosszú ideig megtartja a melegetA nappali-étkező-konyha együttes metszéspontjában helyezkedik el a különleges tervezésű, modern vonalú kandalló. A nappali felől nyitott tűztérben a tűz természetes látványában gyönyörködhetünk, míg a nyerstéglából falazott hátsó rész, akárcsak egy cserépkályha,
hosszú ideig megtartja a melegetA kendőzetlenül megjelenő építészeti, statikai elemek észrevétlenül simulnak bele a belsőépítészet fogalomkörébe tartozó bravúros megoldásokba, figyelemre méltó részletekbe. A könyvek és dísztárgyak bemutatására – a hagyományos tárolóbútorok helyett – gipszkarton falba süllyesztett látványos falfülkerendszert építettek. Ennek attraktív látványára rímel a galériára vezető lépcső pengefalának áttört mintázata. A nappali-étkező-konyha együttes metszéspontjában helyezkedik el a különleges tervezésű, modern vonalú kandalló. A nyitott tűztérben a tűz természetes látványában gyönyörködhetünk, míg a nyerstéglából falazott hátsó rész praktikusan, akárcsak egy cserépkályha, hosszú ideig megtartja a meleget. A konyha és az étkező optikai elválasztására szolgáló mészkő „kapuzat” a maga hideg geometriájával ugyancsak belsőépítészeti bravúr.


Az étkező látványa a konyha felől nézve. Megfigyelhető a természetes anyagok, a fa, a kő és a tégla harmonikus együttléte


Az étkező látványa a konyha felől nézve. Megfigyelhető a természetes anyagok,
a fa, a kő és a tégla harmonikus együttléte


A barátságos hangulat a következetesen használt természetes anyagoknak köszönhető. Az enteriőrök döntően meghatározó elemei a fa, a nyerstégla és a kő, fém csupán kiegészítő elemként, kisebb felületeken jelenik meg. A túlnyomórészt fehér falak mellett visszafogott pasztellszíneket használtak, leginkább a kék finom árnyalatait. A mobíliák egyszerű vonalvezetésű modern vonalú darabok. Valamennyi helyiségre jellemző a sallangoktól mentes funkcionalitásra törekvő bútorozás. A változatos, helyenként rafinált világítástervezés bátran merít a designcégek által kínált lehetőségekből.


A könyvek és dísztárgyak bemutatására a hagyományos tárolóbútorok helyett gipszkarton falba süllyesztett látványos falfülkerendszert építettekA könyvek és dísztárgyak bemutatására a hagyományos tárolóbútorok
helyett gipszkarton falba süllyesztett látványos falfülkerendszert építettek


A lakás minden pontjáról más és más nézőpont kínál lebilincselő látványt. A nem mindennapi enteriőr számos lehetőséget nyújt a mindennapok igényes eltöltésére.A belépőből indított, elmésen komponált faborítású lépcső látványos megvilágítást kapottA belépőből indított, elmésen komponált faborítású lépcső látványos megvilágítást kapott
A sima vonalvezetésű konyha diszkréten húzódik meg az étkező térbővületébenA sima vonalvezetésű konyha diszkréten húzódik meg az étkező térbővületébenA szülői hálóban praktikus falfülkéket építettek a pengefalba, mely egyébiránt az ágyat választja el a beépített szekrénytőlA szülői hálóban praktikus falfülkéket építettek a pengefalba,
mely egyébiránt az ágyat választja el a beépített szekrénytőlAz egyedi tervezésű, puritán vonalvezetésű fürdőszobabútor szépségét a gyönyörű faerezet adjaAz egyedi tervezésű, puritán vonalvezetésű fürdőszobabútor szépségét
a gyönyörű faerezet adjaA galéria hídjáról nézve jól érzékelhető a tágas nappali tér és az ötletes tervezésű terasz kapcsolataA galéria hídjáról nézve jól érzékelhető a tágas nappali tér és az
ötletes tervezésű terasz kapcsolataA körbefutó galéria nagy része világos, kényelmes munkahelynek ad otthontA körbefutó galéria nagy része világos, kényelmes munkahelynek ad otthontSzöveg: Imre Mária, Fotó: Kakuszi ZoltánTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Egy fárasztó nap után mindenki vágyik gyöngéd kényeztetésre. Ilyenkor elmegyünk egy masszőrhöz, egy wellnesscentrumba, vagy jobb híján otthon beülünk egy nagy kád forró vízbe. De ha száraz lábbal szeretnénk megúszni a relaxációt, legjobban tesszük, ha beszerzünk egyet az itt látható pihenőfotelok közül.

A Donovan Hill tervezőiroda munkája ez az izgalmas loft, mely Tenerifén, egy régi ipari létesítményből kialakított lakóházban található.

A kerttervezés művészet, a jól tervezett kert művészi építmény. Ahhoz, hogy kertünk mindig a lehető legtöbbet nyújtsa nekünk, gondos, szakszerű tervezés szükségeltetik.

A csodás építészeti részletekkel rendelkező helyiségben a berendezést igyekeztek úgy alakítani, hogy ezek a ritkaságszámba menő értékek kerüljenek a középpontba.

Letisztult, egyenes formavezetésű könnyűszerkezetes épületet veszünk szemügyre, melynél nem csak az építőanyag, de a külső-belső burkolatok és a berendezési tárgyak kiválasztásánál is hangsúlyos szerepet kapott a fa.

8000 Székesfehérvár, Borszéki u. 9.

Családi vállalkozásként 1978 óta foglalkozunk árnyékolástechnikával. Az elmúlt 30 év alatt folyamatosan fejlesztettük, tökéletesítettük termékeinket, ennek eredménye a több mint 70 saját alkatrészből álló Baltavári System redőny és szúnyogháló rendszerünk.

1203 Budapest, Kossuth L. utca 33. - Erzsébet Áruház 2.emelet

Kárpitos bútor, bőr bútor, VOX bútor, szekrénysor, elemes bútor kedvező áron! És mindez egyedi méretre is!

2045 Törökbálint, FSD Park 2.

INTERNORM – A jövőm ablaka

1122 Budapest, Csaba u. 8.

Üzletünkben 40 gyártó lámpáiból válogathat! Több ezer lámpa számtalan stílus. Látogasson el hozzánk!

6000 Kecskemét, Budaihegy 72.

Fürdőszoba- és konyhabútorok gyártása, fürdőszobai termékek kis- és nagykereskedelme.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017