A belsőépítészet tárháza: egy ház, három életforma

2011.02.28.

Minden ház nagyon sok lehetőséget hordoz magában. Ezt a jó tulajdonságát leginkább egy régi épület megvételekor érzékeljük, amikor az alaprajzon a falakat radírozgatva és újakat rajzolgatva próbálgatjuk a tereket saját életformánkhoz igazítani. És az épület általában enged, követi elvárásainkat, hozzánk idomul, míg végül az otthonunkká válik.Bájos, eperszínű mintaházunk földszintje 85 m2, ami egy 9 m2-es télikerttel és egy 82 m2-es tetőtérrel egészül ki.
Az első variációban egy kétgyermekes család otthona. A földszinten nyitott, amerikai konyhás nappalihoz egy nagyméretű háztartási szoba és egy dolgozószoba társul. Az emeletre vezető lépcső a nappaliból indul, fent három hálószoba és a fürdőszoba található.
A második variációban bővülhet a család, hiszen itt az emeleten – a fürdőszobán kívül – már négy hálószoba kapott helyet. A földszinten szintén kialakítottunk egy dolgozószobát, de a konyha és az étkező a nappalitól szeparáltan helyezkedik el. A háziasszony munkáját segítendő a konyhából itt is egy háztartási szoba nyílik.
A harmadik variációban a kétgyermekes családdal együtt él a nagymama, akinek zavartalan nyugalmát a földszinten lévő nagyméretű, kertkapcsolattal rendelkező, különálló lakrész biztosítja. A nappali-konyha-étkező közös tér. A fiatalok és a gyerekek hálószobái az emeleten nem folyosóról, hanem egy közös játszószobának használható térből nyílnak, ami jó időben az erkéllyel bővül.


Eredeti alaprajz / FöldszintTetőtér2. variáció / FöldszintTetőtér3. variáció / FöldszintTetőtér
Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Egy pajtáról az 1800-as években készült rajz ihlette ezt az épületet, mely természetesen most új köntösben és új funkcióval elevenedett meg.

A télikert csodás kiegészítője egy épületnek, akár a funkcióját, akár a külső megjelenéséhez hozzáadott pluszt nézzük. Hát még ha nem is egy, hanem két szinten élvezhetjük!

A Geometrix tervezőcsapata a régi Hollywood csillogását idézi meg ezzel a pazar lakással, ahol a fekete-fehér kontrasztjára és Marilyn Monroe személyes bájára helyezték a hangsúly.

Jamie Drake amerikai belsőépítész egyazon könnyedséggel tervez kortárs és klasszikus rezidenciákat. Olyan nagy nevű sztárok számára dolgozik, mint például Madonna, de munkái megtalálhatók New York-i hírneves boutiqueokban is. Tiszteletet parancsoló designjai a glamourról alkotott víziók, melyek gazdagítják, színesítik és frissé varázsolják az enteriőrt.

A beton mint belsőépítészeti anyag rendkívül változatos formában és színben alkalmazható lakó- és közösségi terekben egyaránt. Elnyűhetetlen, időtálló anyag. Alkalmazóinak határtalan szabadságot enged.

9200 Mosonmagyaróvár, Kühne Ede tér 2.

Minőségi VOGEL&NOOT lapradiátorok, design- és fürdőszobai fűtőtestek gyártása, értékesítése.

2085 Pilisvörösvár, Bécsi út 20/a

Konyhabútorok, fürdőszobabútorok, Corian berendezések válogatott nemes anyagokból.

1031 Budapest, Áldomás u. 39.

Egyedi kerítések, korlátok, szerkezetek, hirdetőberendezések, utcabútorok, lakáskiegészítők.

2072 Zsámbék, Magyar u. 21-23.

Kül- és beltéri lakossági fém, fa ill. műanyag bútorok és kiegészítők széles választéka közvetlenül a gyártótól.

3200 Gyöngyös, Szurdokpart út 6-8.

Víz-gáz-fűtésszerelési anyagok. Kül- és beltéri burkolatok. Öntözéstechnika. Vasáruk. Gépek, szerszámok.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017