A belsőépítészet tárháza: egy ház, három életforma

2011.02.28.

Minden ház nagyon sok lehetőséget hordoz magában. Ezt a jó tulajdonságát leginkább egy régi épület megvételekor érzékeljük, amikor az alaprajzon a falakat radírozgatva és újakat rajzolgatva próbálgatjuk a tereket saját életformánkhoz igazítani. És az épület általában enged, követi elvárásainkat, hozzánk idomul, míg végül az otthonunkká válik.Bájos, eperszínű mintaházunk földszintje 85 m2, ami egy 9 m2-es télikerttel és egy 82 m2-es tetőtérrel egészül ki.
Az első variációban egy kétgyermekes család otthona. A földszinten nyitott, amerikai konyhás nappalihoz egy nagyméretű háztartási szoba és egy dolgozószoba társul. Az emeletre vezető lépcső a nappaliból indul, fent három hálószoba és a fürdőszoba található.
A második variációban bővülhet a család, hiszen itt az emeleten – a fürdőszobán kívül – már négy hálószoba kapott helyet. A földszinten szintén kialakítottunk egy dolgozószobát, de a konyha és az étkező a nappalitól szeparáltan helyezkedik el. A háziasszony munkáját segítendő a konyhából itt is egy háztartási szoba nyílik.
A harmadik variációban a kétgyermekes családdal együtt él a nagymama, akinek zavartalan nyugalmát a földszinten lévő nagyméretű, kertkapcsolattal rendelkező, különálló lakrész biztosítja. A nappali-konyha-étkező közös tér. A fiatalok és a gyerekek hálószobái az emeleten nem folyosóról, hanem egy közös játszószobának használható térből nyílnak, ami jó időben az erkéllyel bővül.


Eredeti alaprajz / FöldszintTetőtér2. variáció / FöldszintTetőtér3. variáció / FöldszintTetőtér
Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Az ember állandóan keresi a békét és nyugalmat, a szabadságság iránti vágyunkat teljes mértékben csak a természet képes kielégíteni. Eme étkezőrészlet minden egyes bútor darabja természetes fából készült. A távol-keleti motívumokat felhasználó design...

Valahányszor végigmegyünk egy osztrák falucska főutcáján, harmóniát és szépséget érzünk sugározni a házakból. Miért van ez? A válasz egyszerű. Ezek a falvak egységes arculatúak. Az épületek közel egyformák, nem hivalkodóak, nem tolják magukat a másik elé.

A kis alapterületű, de nagy belmagasságú lakásban a szintek bravúros variálásával alakítottak ki egy jól használható, praktikus lakóteret.

Lehet fagyos tél, lehet forró nyár, a falambériás szobában az év minden szakában meghitt hangulat uralkodik. A faház belső kialakításakor következetesen törekedtek – a tóparti környezethez jól illeszkedő – egyszerű, természetes anyagok használatára.

Mindig jóleső érzés, ha a budapesti üzleteket és galériákat járva a külföldi designtermékek között hazai unikumra is rátalál az ember.

1081 Budapest, Rákóczi út 65.

Gázérzékelők, gázjelző és tűzjelző készülékek és rendszerek telepítése, karbantartása és javítása.

1239 Budapest, Ócsai út 1-3.

Cégünk a beltéri és kültéri dekoráció, beltéri szigetelőanyagok, parkettaalátétek, burkolólapok, ragasztóik széles választékát kínálja.

1139 Budapest, Rozsnyai u. 11.

Professzionális és otthoni szoláriumok közvetlenül a gyártótól. Kérje ingyenes katalógusunkat!

1116 Budapest, Hunyadi János u. 1.

Vaillant - Az életre szóló minőség

1015 Budapest, Hattyú utca 10/C.

Konyhabútor első kézből, tervezéssel, tanácsadással, 3D tervekkel, minimál stílisban is.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018