Égre törő tető

2015.07.24.

Ez a nem mindennapi, magasan az ég felé törő tetőszerkezet három nyeregtető összeépítésével jött létre.


A viszonylag nagy méretű épület két tulajdonságával is magára vonja a figyelmet. Az egyik a szinte felkiáltójelként az ég felé törő tetőszerkezete, a másik pedig a kissé szokatlan színű homlokzata. Az összetett tetőszerkezet tulajdonképpen három egyszerű nyeregtető összeépítésével jött létre: kettő egymásra merőlegesen helyezkedik el, míg a harmadik e kettő közé ékelődik be, 45°-os szögben, utóbbi meglehetősen meredek, amitől az egész épület szinte megnyúlni látszik az ég felé. A homlokzat színválasztása is elég meghökkentő. Ritkán látni halvány rózsaszín épületet, de mivel a rózsaszín egyik meglehetősen semleges árnyalata, nem tolakodó a jelenléte, sőt kimondottan belesimul a napfényes környezetbe. A rózsaszín vakolathoz fehér nyílászárókat, fehérre festett ereszdeszkázatot, fehér erkélykorlátokat választottak, és hogy a végeredmény mégse tűnjön túl babaházasnak, a tető gránitszürke lett.A 281 négyzetméter összalapterület egy kényelmes, négy hálószobás otthont rejt. A 156 négyzetméteres földszinten nemcsak a társasági zóna, de két hálószoba is helyet kapott. A bejárattól balra előszobaszekrény helyett egy kis gardróbszobában tehetjük le a kabátjainkat, innen nyílik a vendégmosdó is. Az előtérből balra és szemben az intimszféra helyiségei, két hálószoba, egy fürdőszoba és egy gardrób. Az egyik hálószobát dolgozószobának használják, a másik hálót, a fürdővel és a gardróbszobával lezárták, ekként egy kis lakosztály jött itt létre.Az előszobából jobbra közelíthető meg a társasági élettér. Egy keskeny átjáró vezet a konyhába, amivel egy térben alakították ki a kényelmes méretű étkezőt. Az előtérből egy másik, szélesebb átjárón jutunk a pár lépcsőfokkal lejjebb lévő nappaliba. A nappali is közvetlen kapcsolatban van az étkezővel. A két tér, bár nem nyitották meg őket teljesen egymás felé, de a széles, ajtó nélküli átjárónak köszönhetően mégis átlátható.A nappaliban a hatalmas teraszajtók mellett megbúvó beszélgetősarok a tetőszerkezetig nyúló monumentális üvegfelületnek köszönhetően szinte télikertnek tűnik. Zord időben remek hőcsapda.A tetőtér 125 négyzetméteréhez 3 db, összesen 11 négyzetméternyi erkély tartozik. Az itt lévő két hálószoba mindegyike saját gardróbszobával rendelkezik, és egy közös fürdőszobával. A tetőtérben további hálószobák helyett egy nagy közösségi tér használható akár játszó-, akár dolgozószobaként, egyik oldalán galériaszerűen nyitva a nappali felé.


Ebben az épületben az egymással összefüggő, mégis kellően szeparált tereké a főszerep. Kényelmes otthona egy nagyobb családnak, ahol külön-külön, de együtt is kellemes és élhető az élet. Az épületet tervezte és kivitelezte: HAG Fertighaus GmbhTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A padlóburkolat otthonunk stílusának fontos alkotóelemei, színük-anyaguk alapvetően határozzák meg tereink hangulatát, befolyásolják az adott térről alkotott érzeteinket. Manapság az öltözködéshez hasonlóan a lakberendezés területén is egyre többen...

Pierre-Yves Rochon francia belsőépítész és formatervező olyan eklektikus művész, aki számtalan stílusban otthonosan mozog.

Sokan a lakberendezés egyik alapelvének tartják a tárgyak páros elhelyezésének fontosságát. Egy állóváza vagy asztalilámpa önmagában szép ugyan, ám párban még mutatósabb. A forma megismétli önmagát, ezáltal sokkal hangsúlyosabbá válik.

A kertről először a színek, másodszor az illatok jutnak eszünkbe. Ám ha jobban odafigyelünk, rájövünk, hogy kertünknek vannak hangjai is.

A karácsony fehérben a legszebb. Csodás látvány, amikor kint sűrűn hull a hó, nem csoda, ha bent, lakásunk melegében is szeretnénk megidézni ezt a hangulatot.

3600 Heves, Egri út 18.

A HEVESTHERM csoport értékrendjének középpontjában a természetközpontúság és a termékeit használó emberek tisztelete áll.

7522 Kaposújlak, Gyártótelep

Passzívházak, A+ kategóriás készházak gyártása és építése. Honlapunkon kérjen ingyenes prospektust!

1061 Budapest, Székely Mihály utca

Belsőépítészet, lakberendezés, kivitelezés.

2040 Budaörs, Budapesti u. 61-63.

DEKORMAXimális kiszolgálás, DEKORMAXimális választék!

1211 Budapest, Szállító u. 6.

Minőségi, exkluzív fürdőszobák, wellness-megoldások, burkolatok, konyhabútorok elérhető árakon.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018