Égre törő tető

2015.07.24.

Ez a nem mindennapi, magasan az ég felé törő tetőszerkezet három nyeregtető összeépítésével jött létre.


A viszonylag nagy méretű épület két tulajdonságával is magára vonja a figyelmet. Az egyik a szinte felkiáltójelként az ég felé törő tetőszerkezete, a másik pedig a kissé szokatlan színű homlokzata. Az összetett tetőszerkezet tulajdonképpen három egyszerű nyeregtető összeépítésével jött létre: kettő egymásra merőlegesen helyezkedik el, míg a harmadik e kettő közé ékelődik be, 45°-os szögben, utóbbi meglehetősen meredek, amitől az egész épület szinte megnyúlni látszik az ég felé. A homlokzat színválasztása is elég meghökkentő. Ritkán látni halvány rózsaszín épületet, de mivel a rózsaszín egyik meglehetősen semleges árnyalata, nem tolakodó a jelenléte, sőt kimondottan belesimul a napfényes környezetbe. A rózsaszín vakolathoz fehér nyílászárókat, fehérre festett ereszdeszkázatot, fehér erkélykorlátokat választottak, és hogy a végeredmény mégse tűnjön túl babaházasnak, a tető gránitszürke lett.A 281 négyzetméter összalapterület egy kényelmes, négy hálószobás otthont rejt. A 156 négyzetméteres földszinten nemcsak a társasági zóna, de két hálószoba is helyet kapott. A bejárattól balra előszobaszekrény helyett egy kis gardróbszobában tehetjük le a kabátjainkat, innen nyílik a vendégmosdó is. Az előtérből balra és szemben az intimszféra helyiségei, két hálószoba, egy fürdőszoba és egy gardrób. Az egyik hálószobát dolgozószobának használják, a másik hálót, a fürdővel és a gardróbszobával lezárták, ekként egy kis lakosztály jött itt létre.Az előszobából jobbra közelíthető meg a társasági élettér. Egy keskeny átjáró vezet a konyhába, amivel egy térben alakították ki a kényelmes méretű étkezőt. Az előtérből egy másik, szélesebb átjárón jutunk a pár lépcsőfokkal lejjebb lévő nappaliba. A nappali is közvetlen kapcsolatban van az étkezővel. A két tér, bár nem nyitották meg őket teljesen egymás felé, de a széles, ajtó nélküli átjárónak köszönhetően mégis átlátható.A nappaliban a hatalmas teraszajtók mellett megbúvó beszélgetősarok a tetőszerkezetig nyúló monumentális üvegfelületnek köszönhetően szinte télikertnek tűnik. Zord időben remek hőcsapda.A tetőtér 125 négyzetméteréhez 3 db, összesen 11 négyzetméternyi erkély tartozik. Az itt lévő két hálószoba mindegyike saját gardróbszobával rendelkezik, és egy közös fürdőszobával. A tetőtérben további hálószobák helyett egy nagy közösségi tér használható akár játszó-, akár dolgozószobaként, egyik oldalán galériaszerűen nyitva a nappali felé.


Ebben az épületben az egymással összefüggő, mégis kellően szeparált tereké a főszerep. Kényelmes otthona egy nagyobb családnak, ahol külön-külön, de együtt is kellemes és élhető az élet. Az épületet tervezte és kivitelezte: HAG Fertighaus GmbhTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Az impozáns, de szokatlan megjelenésű villa szóbeszéd tárgya Madridban – nem véletlenül.

Az előszoba bár meglehetősen kicsi, nagyon fontos része a lakásnak.

Az új típusú társasházak világát éljük, melyeknek már a nevük is új: lakóparkok. Bár a kifejezés eredetileg nem társasházakat jelölt volna, az első idők rossz szóhasználatának köszönhetően a magyar köztudatba már így épült be. Egy ilyen nemrég épült ház, az István Park egyik otthonába látogattunk el.

A színe és a formája egyaránt szokatlan, úgyszólván meghökkentő ennek a konyhának.

Mitől jó egy előszoba? Leginkább attól, hogy mindennek van helye. Persze, ezt csak akkor tudjuk elérni, ha okosan megtervezzük, hogy mit hová teszünk. Ez sokszor nem könnyű feladat, ám íme 10 ötlet, amelyekkel jól kihasználhatjuk a rendelkezésre álló helyet.

1081 Budapest, Rákóczi út 65.

Gázérzékelők, gázjelző és tűzjelző készülékek és rendszerek telepítése, karbantartása és javítása.

8330 Sümeg, Hunyadi u. 2.

Vállalkozásunk AD BRÜGMANN típusú, 5 kamrás nyitászárók gyártásával, értékesítésével foglalkozik.

1106 Budapest, Keresztúri út 208.

Belsőépítészet, egyedi bútorgyártás, generálkivitelezés, arculattervezés.

1105 Budapest, Ihász utca 10.

Bútorminőségű külső és belső nyillászárók gyártása, típus és egyedi elképzelések alapján.

6000 Kecskemét, Irinyi u. 17.

Magyarország legnagyobb poszter webáruháza. 15 000 poszter, 3000 vászonkép, régi városfotók, plakátok, képkeretek, óriásposzterek, térképek, fotók.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017