Égre törő tető

2015.07.24.

Ez a nem mindennapi, magasan az ég felé törő tetőszerkezet három nyeregtető összeépítésével jött létre.


A viszonylag nagy méretű épület két tulajdonságával is magára vonja a figyelmet. Az egyik a szinte felkiáltójelként az ég felé törő tetőszerkezete, a másik pedig a kissé szokatlan színű homlokzata. Az összetett tetőszerkezet tulajdonképpen három egyszerű nyeregtető összeépítésével jött létre: kettő egymásra merőlegesen helyezkedik el, míg a harmadik e kettő közé ékelődik be, 45°-os szögben, utóbbi meglehetősen meredek, amitől az egész épület szinte megnyúlni látszik az ég felé. A homlokzat színválasztása is elég meghökkentő. Ritkán látni halvány rózsaszín épületet, de mivel a rózsaszín egyik meglehetősen semleges árnyalata, nem tolakodó a jelenléte, sőt kimondottan belesimul a napfényes környezetbe. A rózsaszín vakolathoz fehér nyílászárókat, fehérre festett ereszdeszkázatot, fehér erkélykorlátokat választottak, és hogy a végeredmény mégse tűnjön túl babaházasnak, a tető gránitszürke lett.A 281 négyzetméter összalapterület egy kényelmes, négy hálószobás otthont rejt. A 156 négyzetméteres földszinten nemcsak a társasági zóna, de két hálószoba is helyet kapott. A bejárattól balra előszobaszekrény helyett egy kis gardróbszobában tehetjük le a kabátjainkat, innen nyílik a vendégmosdó is. Az előtérből balra és szemben az intimszféra helyiségei, két hálószoba, egy fürdőszoba és egy gardrób. Az egyik hálószobát dolgozószobának használják, a másik hálót, a fürdővel és a gardróbszobával lezárták, ekként egy kis lakosztály jött itt létre.Az előszobából jobbra közelíthető meg a társasági élettér. Egy keskeny átjáró vezet a konyhába, amivel egy térben alakították ki a kényelmes méretű étkezőt. Az előtérből egy másik, szélesebb átjárón jutunk a pár lépcsőfokkal lejjebb lévő nappaliba. A nappali is közvetlen kapcsolatban van az étkezővel. A két tér, bár nem nyitották meg őket teljesen egymás felé, de a széles, ajtó nélküli átjárónak köszönhetően mégis átlátható.A nappaliban a hatalmas teraszajtók mellett megbúvó beszélgetősarok a tetőszerkezetig nyúló monumentális üvegfelületnek köszönhetően szinte télikertnek tűnik. Zord időben remek hőcsapda.A tetőtér 125 négyzetméteréhez 3 db, összesen 11 négyzetméternyi erkély tartozik. Az itt lévő két hálószoba mindegyike saját gardróbszobával rendelkezik, és egy közös fürdőszobával. A tetőtérben további hálószobák helyett egy nagy közösségi tér használható akár játszó-, akár dolgozószobaként, egyik oldalán galériaszerűen nyitva a nappali felé.


Ebben az épületben az egymással összefüggő, mégis kellően szeparált tereké a főszerep. Kényelmes otthona egy nagyobb családnak, ahol külön-külön, de együtt is kellemes és élhető az élet. Az épületet tervezte és kivitelezte: HAG Fertighaus GmbhTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Négy éve döntött a házaspár: hogy a nagyszülőktől örökölt szentendrei nyaraló helyére lakóházat építenek. Amióta felnőtté cseperedett a gyermekük, és saját lakásba költözött, egyre gyakrabban jártak ki a Pilis lábához, az erdő melletti domboldalon fekvő telekre.

Az olasz Fantini Rubintti legújabb terméke, az Acqua Zone névre keresztelt fejzuhany páratlan zuhanyzási élményt nyújt.

A Londonban élő finn designer hölgy magas minőségi elvárásoknak megfelelő, egyedi stílusú, „hand made” lakberendezési kiegészítőket készít. A nevével fémjelzett stílus – a domborműszerű 3dimenziós hatású sormintákból álló felület – alapvetően meghatározza kollekciójának arculatát...

Bár a Martela irodabútorokat kínál, néhány tárgyuk otthon is remek szolgálatot tehet.

Vonzó építészeti megoldások, fiatalos lendület és modern térszerkezet jellemzi a Bien-Zenker magyarországi bemutatóházát, ahol nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is megbizonyosodhatunk arról,...

1047 Budapest, Váci út 53.

Egyedülálló ragasztási technológiával készült zuhanykabinok.

8200 Veszprém, Kádártai u. 33.

Spanyol, olasz, német, magyar, lengyel, cseh, szlovák, burkolóanyagok, csaptelepek, zuhanyrendszerek, szaniterek, zuhanykabinok. Folyamatos akciók!

1095 Budapest, Soroksári út 20/a

Angel Ajtó - Ajtó és ablak stúdió

9024 Győr, Baross G. u. 42.

Minőségi építőanyagok elérhető áron.

1113 Budapest, Daróczi út 2.

Febal, Rossana, Valcucine, Artec konyhabútorok választékát kínáljuk, a tervezéstől a beépítésig.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017