Dinamizmus és elegancia

2010.03.29.

Vonzó építészeti megoldások, fiatalos lendület és modern térszerkezet jellemzi a Bien-Zenker magyarországi bemutatóházát, ahol nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is megbizonyosodhatunk arról, hogy a könnyűszerkezetes készházakban a hagyományos téglaépületekkel egyenértékű, kényelmes és kellemes otthon alakítható ki.


Dinamizmus és eleganciaA galéria megnyitásához kattintson a képre!


Az arányos tömegű, egyszerű, ugyanakkor magabiztosan terpeszkedő könnyűszerkezetes épület egy tágas, 121 négyzetméteres otthont rejt. Kényelmének kulcsa, hogy helyiségei egy szinten helyezkednek el, így lépcsőjárás nélkül bejárható és átjárható mind a társasági, mind az intimzóna.


Dinamizmus és elegancia


A meglehetősen figyelemfelkeltő, egyedi bejárati ajtón belépve az első meglepetést a hatalmas előtér okozza. Szokatlan, hogy egy családi házhoz majdnem 9 négyzetméteres előszoba tartozik. E térből nyílik a társasági zónán kívül a vendég-WC, a háztartási helyiség és egy tárolóhelyiség is.
A földszint közel felét elfoglaló nappali tér az előszobából egy ajtó nélküli átjárón közelíthető meg. A mai általános elvárásoknak megfelelően a konyha és az étkező a nappalival egy légtérbe került. Az épület központi részétől egy kissé szeparáltan, a nyugalmas visszavonulás lehetőségét biztosítva kapott helyet a két hálószoba és a tágas, sarokkáddal, zuhanyfülkével, dupla mosdóval felszerelt fürdőszoba.


Dinamizmus és elegancia


Az egész épület hangulatvilágát befolyásolja, hogy bármerre járunk, az óriási ablakokon keresztül a kert szinte bekúszik a házba. Persze, ilyen nagy méretű nyílászárók esetén az árnyékolásról sem szabad elfeledkezni, amiről itt a 80 centiméteres tetőtúlnyúlás és a rejtett redőnyök gondoskodnak. Egy másik izgalmas technikai részlet, hogy az épületben nem klímaberendezés, hanem beépített szellőztetőrendszer gondoskodik az állandóan friss levegőről.


Dinamizmus és elegancia


Hogy a kertkapcsolat teljes legyen, a házhoz két terasz is tartozik, melyek a nappaliból, illetve a hálószobából közelíthetők meg. Az étkező felőli oldalon kellemes, árnyékos reggelizőhelyet, míg a hálószoba szomszédságában kialakított rész napfényes pihenőhelyet biztosít.

Szöveg: Barna Ildikó
Tervező: Bien-Zenker Hausbau Hungária Kft.Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Agatha Ruiz de la Prada spanyol divattervező és designer természetesen a kertbe is tervez kollekciót.

Az évek múltával állandóan változunk, fejlődünk. Ezzel párhuzamosan természetes igényünkké válik, hogy a szűkebb környezetünket, otthonunkat is átformáljuk, mintegy a belső, lelki és gondolkodásmódbeli változásunkat külső, tárgyi formában megjelenítsük.

A környezetbarát, porszórt acéltermékek a lengyel tervező műhelyéből indultak világhódító útjukra. Ma már Európa-szerte számos stúdióban megvásárolhatók.

Ökodesign a fürdőszobában annak, akinek a természetből sohasem elég.

A „Channels” angol tervezőiroda az egyik legrégebbi szobatípust, a könyvtárszobát igyekszik divatba hozni legújabb fejlesztésű HUME bútorcsaládjával. A híres filozófus-könyvtárosról elnevezett kollekció alapja a függőleges és vízszintes...

1107 Budapest, Ceglédi utca 1-3.

A Bien-Zenker 1996 óta épít minőségi készházakat Magyarország egész területén. A családi házak mellett vállaljuk nyaralók, irodák, középületek (faluház, óvoda, idősek otthona) és családias panziók építését is. Amit kínálunk: - egy osztrák cég megbízhatóságát, - favázas, nagypaneles készház-technológiát, - egyedi és típustervek széles választékát, - tervezéstől a beköltözésig terjedő teljes körű szolgáltatást, - állandó, ellenőrzött minőséget, - szakszerű, pontos kivitelezést, - többféle kiépítési és felszereltségi fokozatot, - rövid kivitelezési időt, - fix, kalkulálható költségeket.

1139 Budapest, Pap Károly u. 4-6.

Tisztelt Látogatónk! Hadd hívjuk fel figyelmét az általunk üzemeltetett www.extragarancia.hu weboldalra, amely honlapon megtalálja legfrissebb híreinket, az aktuális kommunikációs tevékenységeinkkel kapcsolatos információkat és kulturális programajánlókat is olvashat. Üdvözli az Indesit Company Magyarország Kft. Csapata!

1116 Budapest, Fehérvári út 120.

Ha az Ön álma egy olyan medence, aminek a partján üldögélhet egy álmos vasárnap délután, vagy egy olyan, ami mindig hangos a játszó gyermekek zsivajától, vagy ami a barátoknak tartott kerti mulatság központja, mi megvalósítjuk álmait. Szolgáltatásaink: medenceépítés, felújítás, műszaki tanácsadás, gépészet, gépészeti egységek javítása, vegyszerek, medence-karbantartás.

1084 Budapest, József u. 52.

Finn Szauna Kft. az egyedi szaunák specialistája: finn-, infra-, gőz-, sókabinok, jacuzzik, szaunakályhák.

1117 Budapest, Budafoki út 97.

A Geberit Kft minőségi szaniter szereléstechnikai termékek nagykereskedőkön keresztül történő forgalmazásával, műszaki tanácsadással és oktatásal foglalkozik. Minőségi szaniter, tökéletesség nyújtotta biztonság, gazdaságosság, hosszú élettartam - ekek jellemzik a Geberit márkát.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018