Cseppet sem mellékes helyiségek: Az ideális mosókonyha

2012.05.09.

Sok lakásban nincs is, de minden háziasszony vágyna rá.


Sok lakásban nincs is, de minden háziasszony vágyna rá.


A mosás és vasalás meglehetősen fáradságos és időigényes munka. Legjobb lenne, ha nem is lenne. Ráadásul a legtöbb lakásban nincs is hozzá megfelelő hely, a mosógép a konyhában vagy a fürdőszobában foglalja a helyet, a vasalódeszka egy sarokba beállítva, a szárítókötélről meg ne is beszéljünk. Az Electrolux felmérése szerint egy átlagos európai lakásban 2,5 négyzetméter jut a mosásra, és a vele járó kiegészítő tevékenységekre. Az Electrolux tervezői úgy gondolják, hogy ez több mint elég. Erre a helyre méretezve megterveztek egy álommosókonyhát, ahol a beépített területen minden fontos tevékenység elfér. Van itt mosó- és szárítógép, beépített vasalódeszka, rengeteg tárolóhely a szennyes és tiszta ruháknak egyaránt, és ráadásul még egy tévé is. Egy ilyen helyen már-már öröm a munka.

Fotó: digsdigs.comTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A többfunkciós bútorok korát éljük. Főleg kicsi lakásokba remek választás valami olyasmi, amit a helyzettől függően akár több szerepben is használhatunk.

A karácsony klasszikus színe a piros. A hagyományos, tradicionális karácsony el sem képzelhető piros dekoráció nélkül, mindegy, hogy éppen mi a trend, a pirossal biztosan nem fogunk mellényúlni.

Ha nem dolgozunk túl gyakran otthon, akkor is szükség lehet néha egy íróasztalra. A lakásban körülnézve számos helyet találhatunk, ami – ha első látásra nem is tűnik annak – alkalmas lehet egy otthoni iroda kialakítására.

Az erőteljesen növekedő és elágazódó fészkes virágzatú növény fáradhatatlanul hozza élénksárga virágait. A Samsara (Bidens ferulifolia) ellenáll a szélsőséges időjárásnak, az erős szélnek. A rendszeres tápanyagellátást hatalmas virágpompával hálálja meg.

Ez a nem mindennapi, magasan az ég felé törő tetőszerkezet három nyeregtető összeépítésével jött létre. A viszonylag nagy méretű épület két tulajdonságával is magára vonja a figyelmet.

1031 Budapest, Zsófia utca 1-3.

VELUX tetőtéri ablakok, beépítőtermékek, fénycsatornák, távműködtetők, külső és belső árnyékolók

1089 Budapest, Delej u. 51.

Villanyszerelési anyagok több mint 500 négyzetméteren, A-Z-ig! PRODAX, SCHNEIDER-ELECTRIC, LEGRAND.

1033 Budapest, Szőlőkert köz 9.

Napellenző, napernyő, redőny, szúnyogháló zsaluzia, reluxa, fareluxa, szalagfüggöny, egyedi ponyvák.

1113 Budapest, Daróczi út 2.

Febal, Rossana, Valcucine, Artec konyhabútorok választékát kínáljuk, a tervezéstől a beépítésig.

1062 Budapest, Bajza utca 54. III/1.

A Haas&Czjzek a minőségi terítéskultúra és ajándékozás gyűjtőhelye (porcelán, kristály, evőeszköz).

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018