Családi kertideál

2010.05.05.

Stresszel teli életünkben felértékelődtek a családi házakhoz tartozó szabad telekrészek. Méretüktől függetlenül igyekszünk ezeket a területeket a kor szellemiségének megfelelően testi és szellemi feltöltődésünk szolgálatába állítva kialakítani.


Családi kertideál
A galéria megnyitásához kattintson a képre!


Az esztétikusan és funkcionálisan épített kerttel pluszéletteret nyerünk, ugyanakkor lehetőséget kapunk a szabadban történő tevékenységekhez. Mi sem lehet egészségesebb elfoglaltság, mint a növények gondozása, ápolása, növekedésük figyelemmel kísérése az egymást követő évszakokban, avagy a gyermekek társaságában játékkal, sporttal eltöltött órák, netán a kert eldugott zugában való olvasás, elmélkedés.


Családi kertideál


A szép és hasznos kert kialakításának alapfeltétele az igények felmérésére alapozott körültekintő tervezés, ügyelve a forma és a funkció kapcsolatára. Ebben a kertben – bár a növények még friss ültetésűek, megfelelő méretüket hozzávetőleg 2-3 év múlva érik el – mindezek a kitételek nagyszerűen nyomon követhetők.


Családi kertideál


A két kisgyermekes házaspár mediterrán stílusban épült házuk körül valóságos paradicsomot alakított ki, amelyben felnőtt és gyermek egyaránt jól érzi magát. Az enyhén lejtős telket úgy osztották fel, hogy ott egymás zavarása nélkül ki-ki kedvére pihenhet, sportolhat, játszhat, a kicsik biztonságos környezetben fedezhetik fel a világot.
A kerti kapun belépve szabálytalan alakú medence nyílt vízfelületének lenyűgöző látványa fogad. A kert lejtését kihasználva lapos terméskőből épített vízesést alakítottak ki, mintegy súlypontként. Innen görgetegkavics ágyban folydogáló patak juttatja el a vizet a tó medrébe. A gyermekek játszóterét a ház mögötti területen helyezték el oly módon, hogy az édesanya szemmel tarthassa csemetéit a konyha ablakából, de az önfeledt játékkal járó lárma ne zavarja a felnőttek nyugalmát. A füves parkból kicsippentett területet homokkal töltötték fel, ide állították fel a farönkökből készült mászókeretet hintákkal, de van itt mókuskerék és csúszda is.


Családi kertideál


Mindenki megtalálja a kedvére való sportolási lehetőséget: a családi társas játékok színterén, a gumiszőnyeggel borított sportpályán kedvére röplabdázhat, focizhat a família apraja-nagyja. A családi és baráti összejövetelek kedvelt időtöltése a szabadban való sütés-főzés, így a telek jobb hátsó felében, a magas téglakerítés által szélvédett sarokban grillezőállványt állítottak fel a hozzá tartozó ülőkékkel.


Szöveg: Imre Mária
Fotó: Tyukodi LászlóTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A tiszta vonalú, minimalista mosdófal elengedhetetlen kellékei az oldalfalra szerelt csaptelepek és a pultra ültetett kerek porcelánmosdó. A hófehér tál és csempeburkolat steril, hideg hatását jól ellenpontozza a melegséget sugárzó cseresznyefafurnéros bútor, melynek fedlapjául halványzöld üveget használtak.

A használt gumiabroncsokat sokan és sokféleképpen használják fel a ház körül, virágtartónak, hintának, ütközőnek, dekorációnak stb. Lássuk be, a legtöbb megoldás nem valami mutatós. De íme, egy remek ötlet, mellyel nemcsak újrahasznosítunk egy kidobásra szánt abroncsot, igazán trendi és persze környezetbarát bútordarabot is alkotunk.

Aki szereti a naturalisztikus megoldásokat, az rajongani fog ezekért a vázákért és tálakért, melyek éger- és nyírfából készültek.

Ez az épület a régi Amerika gyarmati stílusú udvarházainak formailag kicsit modernizált változata. Az emeleti helyiségekhez tartozó hatalmas terasz egyenes vonalvezetésű, klasszikus formavilágú korlátja uralja a homlokzatot.

Rusztikus és modern bájosan keveredik ebben a csodás portugál fészekben.

1142 Budapest, Erzsébet Királyné útja 125.

Zuhanykabinok, zuhanytálcák, akril fürdőkádak, öntött műmárvány mosdók, fürdőszobai csaptelepek, fürdőszobabútorok, fürdőszobai elektronika

3600 Heves, Egri út 18.

A HEVESTHERM csoport értékrendjének középpontjában a természetközpontúság és a termékeit használó emberek tisztelete áll.

1084 Budapest, József u. 52.

Finn Szauna Kft. az egyedi szaunák specialistája: finn-, infra-, gőz-, sókabinok, jacuzzik, szaunakályhák.

3200 Gyöngyös, Berze Nagy János u. 23.

Magas helyiségek fűtése és világítása akár 20 évig ingyen napelemről.

1203 Budapest, Kossuth L. utca 33. - Erzsébet Áruház 2.emelet

Kárpitos bútor, bőr bútor, VOX bútor, szekrénysor, elemes bútor kedvező áron! És mindez egyedi méretre is!

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018