Családi kertideál

2010.05.05.

Stresszel teli életünkben felértékelődtek a családi házakhoz tartozó szabad telekrészek. Méretüktől függetlenül igyekszünk ezeket a területeket a kor szellemiségének megfelelően testi és szellemi feltöltődésünk szolgálatába állítva kialakítani.


Családi kertideál
A galéria megnyitásához kattintson a képre!


Az esztétikusan és funkcionálisan épített kerttel pluszéletteret nyerünk, ugyanakkor lehetőséget kapunk a szabadban történő tevékenységekhez. Mi sem lehet egészségesebb elfoglaltság, mint a növények gondozása, ápolása, növekedésük figyelemmel kísérése az egymást követő évszakokban, avagy a gyermekek társaságában játékkal, sporttal eltöltött órák, netán a kert eldugott zugában való olvasás, elmélkedés.


Családi kertideál


A szép és hasznos kert kialakításának alapfeltétele az igények felmérésére alapozott körültekintő tervezés, ügyelve a forma és a funkció kapcsolatára. Ebben a kertben – bár a növények még friss ültetésűek, megfelelő méretüket hozzávetőleg 2-3 év múlva érik el – mindezek a kitételek nagyszerűen nyomon követhetők.


Családi kertideál


A két kisgyermekes házaspár mediterrán stílusban épült házuk körül valóságos paradicsomot alakított ki, amelyben felnőtt és gyermek egyaránt jól érzi magát. Az enyhén lejtős telket úgy osztották fel, hogy ott egymás zavarása nélkül ki-ki kedvére pihenhet, sportolhat, játszhat, a kicsik biztonságos környezetben fedezhetik fel a világot.
A kerti kapun belépve szabálytalan alakú medence nyílt vízfelületének lenyűgöző látványa fogad. A kert lejtését kihasználva lapos terméskőből épített vízesést alakítottak ki, mintegy súlypontként. Innen görgetegkavics ágyban folydogáló patak juttatja el a vizet a tó medrébe. A gyermekek játszóterét a ház mögötti területen helyezték el oly módon, hogy az édesanya szemmel tarthassa csemetéit a konyha ablakából, de az önfeledt játékkal járó lárma ne zavarja a felnőttek nyugalmát. A füves parkból kicsippentett területet homokkal töltötték fel, ide állították fel a farönkökből készült mászókeretet hintákkal, de van itt mókuskerék és csúszda is.


Családi kertideál


Mindenki megtalálja a kedvére való sportolási lehetőséget: a családi társas játékok színterén, a gumiszőnyeggel borított sportpályán kedvére röplabdázhat, focizhat a família apraja-nagyja. A családi és baráti összejövetelek kedvelt időtöltése a szabadban való sütés-főzés, így a telek jobb hátsó felében, a magas téglakerítés által szélvédett sarokban grillezőállványt állítottak fel a hozzá tartozó ülőkékkel.


Szöveg: Imre Mária
Fotó: Tyukodi LászlóTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Többemeletes épület is készülhet könnyűszerkezetes technológiával? Miért ne?!

Egy újabb érdekes kollekció a KA-Internationaltól.

Az egyszerűen berendezett, visszafogott színhatású nappalisarokban a szem inkább a textúrákra, mintsem a mintákra figyel. A kanapé bolyhos lenvászon kárpitja, a párnák plüssbársony huzata és a süppedős padlószőnyeg a tulajdonos maximális...

A hatalmas üvegablakok legnagyobb előnye, hogy a kertet otthonunk részévé tehetjük velük.

A minimál mindenhol megállja a helyét, de vitathatatlan, hogy a számára kontrasztos hátteret biztosító régi belvárosi bérházakban a leghatásosabb. Ez a másfél szobás leánylakás gyönyörű példája az ellentétekre épülő harmóniának.

1095 Budapest, Soroksári út 20/a

Angel Ajtó - Ajtó és ablak stúdió

1048 Budapest, Székes utca 5.

NIBE svéd, CONSTRUMA újdonságdíjas hőszivattyúk képviselete. Lakossági és központi légkondícionálók.

1037 Budapest, Bécsi út 232.

BEPA-CSEMPE-FÜRDŐSZOBA Üzleteinkben szeretettel várunk minden kedves építkezőt, felújítót hogy velünk valósíthassa meg fürdőszobáját, nappaliját, konyháját, kertjét, egyszóval otthonát, hogy olyanná válhasson melyet álmaiban elképzelt.

2112 Veresegyház, Szadai út 11.

Családi házak tervezése és kulcsrakész kivitelezése Pest megyében

3300 Eger, Nagyváradi út 18.

Csempék, burkolólapok, szaniterek, kádak, zuhanykabinok, csapok, bútorok, segédanyagok kis- és nagyker.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017