Családi kertideál

2010.05.05.

Stresszel teli életünkben felértékelődtek a családi házakhoz tartozó szabad telekrészek. Méretüktől függetlenül igyekszünk ezeket a területeket a kor szellemiségének megfelelően testi és szellemi feltöltődésünk szolgálatába állítva kialakítani.


Családi kertideál
A galéria megnyitásához kattintson a képre!


Az esztétikusan és funkcionálisan épített kerttel pluszéletteret nyerünk, ugyanakkor lehetőséget kapunk a szabadban történő tevékenységekhez. Mi sem lehet egészségesebb elfoglaltság, mint a növények gondozása, ápolása, növekedésük figyelemmel kísérése az egymást követő évszakokban, avagy a gyermekek társaságában játékkal, sporttal eltöltött órák, netán a kert eldugott zugában való olvasás, elmélkedés.


Családi kertideál


A szép és hasznos kert kialakításának alapfeltétele az igények felmérésére alapozott körültekintő tervezés, ügyelve a forma és a funkció kapcsolatára. Ebben a kertben – bár a növények még friss ültetésűek, megfelelő méretüket hozzávetőleg 2-3 év múlva érik el – mindezek a kitételek nagyszerűen nyomon követhetők.


Családi kertideál


A két kisgyermekes házaspár mediterrán stílusban épült házuk körül valóságos paradicsomot alakított ki, amelyben felnőtt és gyermek egyaránt jól érzi magát. Az enyhén lejtős telket úgy osztották fel, hogy ott egymás zavarása nélkül ki-ki kedvére pihenhet, sportolhat, játszhat, a kicsik biztonságos környezetben fedezhetik fel a világot.
A kerti kapun belépve szabálytalan alakú medence nyílt vízfelületének lenyűgöző látványa fogad. A kert lejtését kihasználva lapos terméskőből épített vízesést alakítottak ki, mintegy súlypontként. Innen görgetegkavics ágyban folydogáló patak juttatja el a vizet a tó medrébe. A gyermekek játszóterét a ház mögötti területen helyezték el oly módon, hogy az édesanya szemmel tarthassa csemetéit a konyha ablakából, de az önfeledt játékkal járó lárma ne zavarja a felnőttek nyugalmát. A füves parkból kicsippentett területet homokkal töltötték fel, ide állították fel a farönkökből készült mászókeretet hintákkal, de van itt mókuskerék és csúszda is.


Családi kertideál


Mindenki megtalálja a kedvére való sportolási lehetőséget: a családi társas játékok színterén, a gumiszőnyeggel borított sportpályán kedvére röplabdázhat, focizhat a família apraja-nagyja. A családi és baráti összejövetelek kedvelt időtöltése a szabadban való sütés-főzés, így a telek jobb hátsó felében, a magas téglakerítés által szélvédett sarokban grillezőállványt állítottak fel a hozzá tartozó ülőkékkel.


Szöveg: Imre Mária
Fotó: Tyukodi LászlóTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A minimál világában néha jólesik néhány egzotikus részleten pihentetni a szemünket. Ezek a fürdőszobák vagy egyenesen Marokkóból érkeztek vagy hamisítatlan marokkói stílusban készültek.

A hideg és sötét téli napokon jóleső érzés azon ábrándozni, miként újíthatnánk, frissíthetnénk fel házunk, nyaralónk belső tereit, várva várva a melegebb napok beköszöntét. Ezen otthon tulajdonosának természetszeretete, a lehető legtökéletesebb harmónia...

Egy párna mindig feldobja a kanapét. Ha eredetiségre vágyunk, választhatjuk például ezeket.

A LED technológia lassan kiszorítja otthonainkból a hagyományos lámpatesteket.

Íme egy remek megoldás, ha bulira készülünk, és egy egyedi asztalra van szükségünk.

1135 Budapest, Országbíró u. 61.

Euro Hu-Can Kft. - Az eredeti kanadai nyílászárók világa

1062 Budapest, Bajza utca 54. III/1.

A Haas&Czjzek a minőségi terítéskultúra és ajándékozás gyűjtőhelye (porcelán, kristály, evőeszköz).

1055 Budapest, Nagy Ignác utca 14.

Családi házak, lakások, hotelek, panziók, irodák, üzlethelyiségek, stb., belsőépítészeti és lakberendezési tervezése teljeskörű szakiparosi kivitelezéssel.

8200 Veszprém, Kádártai u. 33.

Spanyol, olasz, német, magyar, lengyel, cseh, szlovák, burkolóanyagok, csaptelepek, zuhanyrendszerek, szaniterek, zuhanykabinok. Folyamatos akciók!

3200 Gyöngyös, Kőkút u. 11.

40 éve természetesen - MÁTRAPARKETT

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017