Csak természetesen

2015.04.03.

A családi házak kertjeinek megtervezésekor a tulajdonosok általában a pihenés, kikapcsolódás, aktív szórakozás lehetőségének szempontjaira összpontosítanak, ki-ki ízlésének, a család szokásainak és korosztályi összetételének megfelelően.A természetes anyagokból készült családi ház hátsó kertjében az úszómedence kapta a főszerepet, égszínkék víztükrével uralva a látványt. Biztonságos távolságra tőle – a házból és a fedett teraszról is jól szemmel tartható helyen – a kisgyermekek birodalma, egy játszótér játssza a főszerepet. A harmadik fő építmény, a közvetlenül a kerítés vonalára tervezett tetőzettel és kéménnyel ellátott kerti sütögető, amellett, hogy a család örömét szolgálja, nagyobb vendégsereg fogadásakor a társasági élet központi helyévé válik.A minél tágasabb szabad gyepfelület nyerése érdekében magasabb növényeket, cserjéket, bokrokat csupán a kerítés mentén és a ház tövébe ültettek. Ezek az évek múlásával megnőnek, eltakarják a tömör léckerítést, ami az idegen szemek elől nyújt kellő védettséget az itt lakók számára.
A szabályos téglalap alapú kertben jól mutat a négyzetes formájú úszómedence. Élénk kék színével hatásos színfolt az üdezöld pázsit közepén. A környezetében megjelenő címeres bontott téglaburkolat jó választás: az azonos anyag összekapcsolja a medencét a ház architektúrájával. A belső terekben hangsúlyos szerepet játszó anyag a külső felületeken is visszaköszön. A fedett terasz járófelülete és a kerti sütögető is bontott téglából készült.
Az egyedi tervek alapján épített „medenceparti” napozópad és a közvetlenül hozzákapcsolódó zuhanyfülke támfalai is ebből a látványos, ugyanakkor kiváló időjárástűrő tulajdonságokkal rendelkező természetes anyagból vannak.
Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

AZ Elica új páraelszívóival próbál elszakadni a hagyományos designmegoldásoktól.

Mivel nálunk általában egy házban csak egy kandalló van, szinte természetes, hogy az a nappaliba kerül. De vannak helyek – Angliában például elég sok ház –, ahol még ma is a kandalló a fő fűtési eszköz, ezért minden helyiségbe jut egy.

Helyi anyagokból, hagyományos formákkal, modern technológiával épült ez a meglehetősen szokatlan épület.

A konyhai szigetek, félszigetek világában a legújabb trend, hogy az egyszerű előkészítő felületen túl a főzőlap, illetve a mosogató is idekerül. A térbe „belógatott” páraelszívó igazán impozáns látványt nyújt egy, a nappalival egy térben kialakított, szigetes konyha esetén.

A buja zöldkörnyezetben lévő családi ház kertjét a meglévő adottságok felhasználásával úgy alakították ki, hogy a család mind a négy tagja igénye szerint tudja használni.

1047 Budapest, Baross u. 91-95.

ALUKÖNIGSTAHL - Tőlünk csak a legjobb várható

1103 Budapest, Kőér u. 16.

A tűz varázsa otthonában: Technical

4243 Téglás, külterület 135/9. hrsz.

A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. elektromos, hőcserélős és gázüzemű forróvíztárolók, hőszivattyús tárolók, puffertárolók, kondenzációs gáz- és vegyestüzelésű kazánok, szolárrendszerek, napkollektorok, mosógépek, centrifugák gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A termékeket energiatakarékosság, környezetbarát konstrukció és hosszú élettartam jellemzi. A fűtési és melegvíz-előállítási termékek rendszerbe kötve is kiválóan működtethetőek. HAJDU - megújuló energiával

9200 Mosonmagyaróvár, Pozsonyi u. 4.

Tökéletes pázsit 24 óra alatt! - Augsberger Gyepszőnyeg

8000 Székesfehérvár, Sárkeresztúri u.14./B.

Toilette Nett WC-Bidé berendezés, az övön aluli tisztaságért. Már 16 éve Magyarországon.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017