Csak természetesen

2015.04.03.

A családi házak kertjeinek megtervezésekor a tulajdonosok általában a pihenés, kikapcsolódás, aktív szórakozás lehetőségének szempontjaira összpontosítanak, ki-ki ízlésének, a család szokásainak és korosztályi összetételének megfelelően.A természetes anyagokból készült családi ház hátsó kertjében az úszómedence kapta a főszerepet, égszínkék víztükrével uralva a látványt. Biztonságos távolságra tőle – a házból és a fedett teraszról is jól szemmel tartható helyen – a kisgyermekek birodalma, egy játszótér játssza a főszerepet. A harmadik fő építmény, a közvetlenül a kerítés vonalára tervezett tetőzettel és kéménnyel ellátott kerti sütögető, amellett, hogy a család örömét szolgálja, nagyobb vendégsereg fogadásakor a társasági élet központi helyévé válik.A minél tágasabb szabad gyepfelület nyerése érdekében magasabb növényeket, cserjéket, bokrokat csupán a kerítés mentén és a ház tövébe ültettek. Ezek az évek múlásával megnőnek, eltakarják a tömör léckerítést, ami az idegen szemek elől nyújt kellő védettséget az itt lakók számára.
A szabályos téglalap alapú kertben jól mutat a négyzetes formájú úszómedence. Élénk kék színével hatásos színfolt az üdezöld pázsit közepén. A környezetében megjelenő címeres bontott téglaburkolat jó választás: az azonos anyag összekapcsolja a medencét a ház architektúrájával. A belső terekben hangsúlyos szerepet játszó anyag a külső felületeken is visszaköszön. A fedett terasz járófelülete és a kerti sütögető is bontott téglából készült.
Az egyedi tervek alapján épített „medenceparti” napozópad és a közvetlenül hozzákapcsolódó zuhanyfülke támfalai is ebből a látványos, ugyanakkor kiváló időjárástűrő tulajdonságokkal rendelkező természetes anyagból vannak.
Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Ne dobd ki a régi pulcsikat, csinálj belőle székhuzatot!

Barátságos, hívogató, de elsősorban emberléptékű ez a viszonylag kicsi, mégis minden igényt kielégítő házikó, melyre Budapest egyik kertvárosában bukkantunk. Alig több mint 60 négyzetméter a szintenkénti alapterület, igaz, ebből három is található a budai kis házban.

Nem nagy, nem is fér bele sok minden, de nagyon édes.

A fotós szakmában jártas olvasóknak nem kell bemutatni Varga Gábor Ákos fotóművészt, aki számos kiállításon bizonyította már, hogy ért a mesterségéhez. Újabban viszont kicsit elkalandozott eredeti szakmájától, és az üvegművesség egyik speciális ágában próbálgatja művészi vénáját.

Egy enteriőr hangulatát nemcsak a bútorok és dekorációk, hanem a köréjük kialakított környezet is meghatározza.

1089 Budapest, Delej u. 51.

Villanyszerelési anyagok több mint 500 négyzetméteren, A-Z-ig! PRODAX, SCHNEIDER-ELECTRIC, LEGRAND.

1045 Budapest, Madridi u. 2.

Vagyonvédelem, Biztonságtechnika, Riasztó rendszerek, Kapuautomatizálás, Kapumozgatás

2300 Ráckeve, Pacsirta u. 23.

Cégünk, 25 éves szakmai tapasztalattal foglalkozik könnyűszerkezetes házak gyártásával, építésével. Panelszerkezetünk ÉME minősítéssel rendelkezik, Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesületének tagja vagyunk.

8000 Székesfehérvár, Mártírok útja 3.

Weitzer-Parkett kiváló felületkezelt parketták; AURO felületkezelő anyagok; Kültéri fa járólapok és kertépítő elemek; Vörösfenyő fűrészáru; Hőkezelés-műszárítás

1031 Budapest, Áldomás u. 39.

Egyedi kerítések, korlátok, szerkezetek, hirdetőberendezések, utcabútorok, lakáskiegészítők.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017