Csak természetesen

2015.04.03.

A családi házak kertjeinek megtervezésekor a tulajdonosok általában a pihenés, kikapcsolódás, aktív szórakozás lehetőségének szempontjaira összpontosítanak, ki-ki ízlésének, a család szokásainak és korosztályi összetételének megfelelően.A természetes anyagokból készült családi ház hátsó kertjében az úszómedence kapta a főszerepet, égszínkék víztükrével uralva a látványt. Biztonságos távolságra tőle – a házból és a fedett teraszról is jól szemmel tartható helyen – a kisgyermekek birodalma, egy játszótér játssza a főszerepet. A harmadik fő építmény, a közvetlenül a kerítés vonalára tervezett tetőzettel és kéménnyel ellátott kerti sütögető, amellett, hogy a család örömét szolgálja, nagyobb vendégsereg fogadásakor a társasági élet központi helyévé válik.A minél tágasabb szabad gyepfelület nyerése érdekében magasabb növényeket, cserjéket, bokrokat csupán a kerítés mentén és a ház tövébe ültettek. Ezek az évek múlásával megnőnek, eltakarják a tömör léckerítést, ami az idegen szemek elől nyújt kellő védettséget az itt lakók számára.
A szabályos téglalap alapú kertben jól mutat a négyzetes formájú úszómedence. Élénk kék színével hatásos színfolt az üdezöld pázsit közepén. A környezetében megjelenő címeres bontott téglaburkolat jó választás: az azonos anyag összekapcsolja a medencét a ház architektúrájával. A belső terekben hangsúlyos szerepet játszó anyag a külső felületeken is visszaköszön. A fedett terasz járófelülete és a kerti sütögető is bontott téglából készült.
Az egyedi tervek alapján épített „medenceparti” napozópad és a közvetlenül hozzákapcsolódó zuhanyfülke támfalai is ebből a látványos, ugyanakkor kiváló időjárástűrő tulajdonságokkal rendelkező természetes anyagból vannak.
Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A Párizs északi részén található lakás tulajdonosai úgy vélik, hogy minden remekül mutat fehérben. Ezért a lakásuk is szinte teljesen fehér.

Izgalmas építészeti megoldások, hagyomány és design ötvözete.

A mediterrán stílusban épült ház szerkezetkész állapotban volt, amikor a lakberendező felkérést kapott az enteriőrök megtervezésére. A kibontakozóban lévő terek izgalmas kihívás ígéretével kecsegtettek, a szakember lelkesedése a hónapokig tartó munka...

Az étkező az érzéki örömök színhelye. A jó ételek, italok elfogyasztásához nélkülözhetetlen a nívós „körítés”, a stílusos berendezés, használati tárgyak, eszközök sora. A Fyra étkezőt hat különböző művészeti ágban tevékenykedő művész közös munkával hozta létre.

A minimalista irányzatot követő, egyszerű vonalvezetésű hálószobában a fal üveggel történő kiváltása a térhatárolásnak kissé szokatlan, de mindenképpen látványos megoldása.

1185 Budapest, Bártfa u. 50.

Hörmann garázskapu, kertkapunyitó, Hörmann tűzgátló ajtó, acél beltéri ajtó, ipari kapu, sorompó, motorok.

1183 Budapest, Üllői út 526.

Cserépkályhák, kandallók építése, egyedi igény szerint. Tűzterek és egyéb kiegészítők értékesítése.

3200 Gyöngyös, Berze Nagy János u. 23.

Magas helyiségek fűtése és világítása akár 20 évig ingyen napelemről.

1042 Budapest, József A. u. 31.

Szaunázás másképp - designszaunák a világ vezető gyártójától.

1132 Budapest, Csanádi u. 24/b.

Épülettervezés családi háztól a hotelig, a megbízó elképzelése szerinti stílusban, alkalmazkodva az egyedi elvárásokhoz.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018