Ha valami egyedire vágyunk – a bambuszkorlát

2010.03.31.

Eredeti, ötletes és viszonylag egyszerűen kivitelezhető ez a nem mindennapi korlátmegoldás. Ügyes kezű barkácsolók akár saját maguk is megvalósíthatják.


A bambuszkorlát
A galéria megnyitásához kattintson a képre!


A bambusz naturalisztikus bájával, az igazi természetet testközelbe hozó megjelenésével szinte minden lakásbelsőben megállja a helyét. Jól idomul környezetéhez, egy kis pluszt, egy kis egzotikumot csempészhetünk vele otthonainkba. A ma már közkeletűnek számító bambuszbútorokon kívül számos más lehetőség is adódik a bambusz felhasználására a lakberendezésben. Készíttethetünk vagy készíthetünk belőle kép- és tükörkeretet, falborítást, padlóburkolatot, vagy akár, mint itt, lépcsőkorlátot is.


A bambuszkorlát


Nem kell hozzá más, csak néhány bambuszrúd, melyek ma már könnyedén beszerezhetők a szaküzletekben, 2-3, 4-6, illetve 10 cm-es vastagságban. Készítsünk pontos rajzot a kívánt korlátról, majd a bambuszrudakat vágjuk le a megfelelő méretekre. A bambusz ugyanúgy vágható, alakítható, mint a fa, könnyen lehet vele dolgozni. A vágási éleket csiszoljuk le, hogy szép felületet kapjunk. Állítsuk össze a korlátot a tervek szerint, az egyes elemeket csavarozással vagy csapolással rögzítsük egymáshoz. A tartóoszlopokat stabilan rögzítsük a padlóhoz, illetve a falhoz. Ha natúr színű korlátra vágyunk, nem kell semmilyen felületkezelést alkalmaznunk, hiszen a bambuszrudaknak eleve nagyon szép a fényük. Ha ez túl natúr nekünk, színes lakkal vagy lazúrfestékkel színezzük át. Utolsó lépésként a rögzítéseket díszítsük kókuszzsinórral.

Szöveg: Barna Ildikó
Fotók: Varga Gábor ÁkosTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Bár Párizsról inkább a klasszikus szépségű belvárosi lakások jutnak eszünkbe, a külső kerületekben ott is vannak családi házak. Nem is akármilyenek.

A Hannspree szerte a világon ismert innovatív és designteremtő termékeiről. A gyerekeknek szánt Fantasy-kollekció igazán egyedi darabokat vonultat fel, melyekkel biztosan belophatjuk magunkat gyermekeink szívébe. A kollekcióban a verseny- és tűzoltóautótól kezdve a zsiráfon, az elefánton, a zebrán, a majmon át a helikopterig vagy a vonatig szinte minden játékos forma megtalálható, így bármelyik gyerek kiválaszthatja kedvencét.

Színek, anyagok és formák izgalmas keveréke jellemzi ezt a csodás lakást, a Picot Residence-t. A legszebb egyértelműen a kilátás, de azért bent is bőven akad néznivaló.

A klasszikus vonalvezetés mindig divat marad, ezt példázza ez a gyönyörű fürdőszoba, melyben az egyszerűség és a harmónia találkozik a nemes anyagokkal, a női és férfiideálok egyaránt megtalálhatók itt. A hatalmas alapterület...

A világ egyik legdrágább penthaus lakása a luxus és a pompa modern megtestesítője. A penthaus lakások eleve az épületek legdrágább otthonai. A legfelső emeleten, csodás panorámával és általában privát lifttel rendelkező otthonokat csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak.

1036 Budapest, Lajos u. 80.

Az ALBATROS Wellnesstechnika wellnessek tervezésére és megépítésére kínál teljes körű szolgáltatást.

1030 Salzburg, Rottfeld 7

Minőségi csaptelepek Németországból. A víz a mi elemünk. 100 éve foglalkoztatja, lelkesíti, inspirálja vállalatunk dolgozóit.

2085 Pilisvörösvár, Szent László utca 12.

Műanyag tartályok, kádak, esővízgyűjtő tartályok, szennyvíztisztító tartályok gyártása.

8000 Székesfehérvár, Szárcsa utca 13.

Teraszbeépítések és télikertek terén piacvezető építőipari cég. Deceuninck és Hoco nyílászárók.

1037 Budapest, Pomázi köz 13.

Cégünk vállalja tolókapuk, úszókapuk, kétszárnyú kapuk, ipari kapuk, szekcionált garázskapuk, külső-belső korlátok, kerítésbetétek, előtetők, kocsibeálló acélszerkezetek gyártását bármilyen kivitelben.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018