Ha valami egyedire vágyunk – a bambuszkorlát

2010.03.31.

Eredeti, ötletes és viszonylag egyszerűen kivitelezhető ez a nem mindennapi korlátmegoldás. Ügyes kezű barkácsolók akár saját maguk is megvalósíthatják.


A bambuszkorlát
A galéria megnyitásához kattintson a képre!


A bambusz naturalisztikus bájával, az igazi természetet testközelbe hozó megjelenésével szinte minden lakásbelsőben megállja a helyét. Jól idomul környezetéhez, egy kis pluszt, egy kis egzotikumot csempészhetünk vele otthonainkba. A ma már közkeletűnek számító bambuszbútorokon kívül számos más lehetőség is adódik a bambusz felhasználására a lakberendezésben. Készíttethetünk vagy készíthetünk belőle kép- és tükörkeretet, falborítást, padlóburkolatot, vagy akár, mint itt, lépcsőkorlátot is.


A bambuszkorlát


Nem kell hozzá más, csak néhány bambuszrúd, melyek ma már könnyedén beszerezhetők a szaküzletekben, 2-3, 4-6, illetve 10 cm-es vastagságban. Készítsünk pontos rajzot a kívánt korlátról, majd a bambuszrudakat vágjuk le a megfelelő méretekre. A bambusz ugyanúgy vágható, alakítható, mint a fa, könnyen lehet vele dolgozni. A vágási éleket csiszoljuk le, hogy szép felületet kapjunk. Állítsuk össze a korlátot a tervek szerint, az egyes elemeket csavarozással vagy csapolással rögzítsük egymáshoz. A tartóoszlopokat stabilan rögzítsük a padlóhoz, illetve a falhoz. Ha natúr színű korlátra vágyunk, nem kell semmilyen felületkezelést alkalmaznunk, hiszen a bambuszrudaknak eleve nagyon szép a fényük. Ha ez túl natúr nekünk, színes lakkal vagy lazúrfestékkel színezzük át. Utolsó lépésként a rögzítéseket díszítsük kókuszzsinórral.

Szöveg: Barna Ildikó
Fotók: Varga Gábor ÁkosTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A lakáskultúra területén, akárcsak az öltözködésben, változnak a trendek, új irányzatok jelennek meg. A szigorúan szögletes minimál ellenhatásaként a formák letompulnak, ívekbe szelídülnek. A 60-70-es évek retrovilágának felelevenítése mellett a tervezők...

A modern építészet néha szokatlan tereket alkot. A hagyományostól eltérőt vonakodva elfogadó, hétköznapi ember számára ezek a terek talán túl elnagyoltak, talán túl személytelenek, mégis érdemes közelebbről is megnézni őket.

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy több fürdőszoba van a házban, akkor legyünk elég nagyvonalúak ahhoz is, hogy az egyiket a gyerekeknek rendezzük be.

A gyerekszobákban talán nem is a bútorok, hanem a dekoráció a legfontosabb.

A naturalizmus sokak számára kedvelt lakberendezési stílus. Egyszerűsége és tisztasága minden korban meggyőző.

1022 Budapest, Barsi u. 4.

Eredeti ausztrál Compass ceramic medencék. Életre szóló garancia! Betonozás nélkül! 30 év gyártói múlt!

1139 Budapest, Váci út 91.

Hó-, jégolvasztás gépkocsi bejárókban, járdákon. Elektromos padlófűtés fürdőszobákban.

1048 Budapest, Almakerék utca 3.

A BRILUM Kft. széles választékát kínálja lakóhelyiségek és kertek megvilágítására szolgáló lámpáknak, illetve különféle fényforrásoknak.

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 53.

A Teka név egyet jelent a megbízható minőségű konyhatechnikával az egész világon. Közel 6000 ember dolgozik világszerte azon, hogy ez a fogalom egyet jelentsen a Teka márkanévvel. A Teka termékskálája átöleli a háztartási és professzionális termékeket mind a konyhatechnika, fürdőszoba, rozsdamentes ipari tartályok és az elektronikai iparág területén. A konyhatechnikát tekintve a Teka egyike a világ vezető mosogató és beépíthető készülék márkáinak, teljes választékot kínálva a vevői igényeknek megfelelően.

2120 Dunakeszi, Kis köz 6.

Díszítőművészet dekupázs technikával

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018