Archaikus mosdószekrények a 21. században

2010.02.22.

A manapság oly divatos letisztult formavilágú, minimalista mosdóformák mellett újra hódítanak a régi idők ihlette, eredetileg a hálószoba bútorzatához tartozó mosdószekrények.


Archaikus mosdószekrény1. A keletiesen egyszerű, modern környezetben impozáns látványt nyújt a geometrikus formákból építkező mosdószekrény és a hozzá tartozó kerek tükör. Szépségét formája mellett a macasarfa erőteljes sötét-világos kontraszthatású, dinamikus rajzolatú erezete adja


2. Az architektonikus jellegű bútor fő látványeleme az áttört mintázat, mely megjelenik mind az ajtólapokon, mind pedig a tükör felső részén. Bravúros választás a minimalista csaptelep és a koronarészbe épített spotvilágítás, mely harmonikusan átmenetet képez a világos és sötét kontrasztjára épülő minimalista enteriőrbe


A különböző bútortörténeti korok modorában készült, igényes megmunkálású darabok természetes alapanyagok felhasználásával készülnek: fa, márvány és gránit. Az egykor a bútorra helyezett különálló mosdótálakat, vizeskancsókat mára már beépített minőségi porcelánmosdók, korszerű csaptelepek váltották fel.A cseresznyefából készült bútort hangsúlyos oszlopok és finom eleganciájú intarziafüzér díszíti. Figyelemre méltóak az itt is, ott is megjelenő míves fémdíszítések


1. A cseresznyefából készült bútort hangsúlyos oszlopok és finom eleganciájú intarziafüzér díszíti. Figyelemre méltóak az itt is, ott is megjelenő míves fémdíszítések2. A kézi faragással gazdagon díszített, aranyszínnel antikolt fehér mosdószekrény mintha csak egy 17. századi velencei palotából került volna elő. Modern és klasszikus környezetben egyaránt jól mutatA tervezők gondoskodtak a stílusos megvilágításról is, a szekrények fölötti tükröket rászerelhető lámpákkal látták el.


Szöveg: Imre Mária, Fotók: GAMADECOR „Porcelanosa Grupo” archiveTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

A fürdőszoba a megújulás szentélye, mely minden érzékszervünket megérinti. A tiszta, csillogó kristály, az életadó fény és víz összjátéka a Kludi-Swarovsky fürdőszobájában teljes varázsát bontakoztatja ki.

A sorházi lakások tulajdonosai gyakran azon törik a fejüket, mivel tudna az ő homlokzatuk kicsit kitűnni a monoton utcaképből. Ennek az épületnek sikerül felhívni magára a figyelmet.

Ha vannak gyerekek, vagy gyermeklelkű felnőttek a házban, miért ne legyen egy csúszda is?

Nemrégiben láttam egy filmben, hogy a régi angol fogadóba betérő amerikai vendég a fürdőszobába lépve felsikoltott.

A Yamagata Koubou-kollekció célja egyesíteni a gyönyörű távol-keleti kézművességet, vegyíteni a régi és modern világokat, az ötletekkel „megfogni” a nemzetközi közönséget. Az eredetiség, művészet és kreativitás eszméi és a tervező szenvedélyes munkaszeretete...

1139 Budapest, Rozsnyai u. 11.

Professzionális és otthoni szoláriumok közvetlenül a gyártótól. Kérje ingyenes katalógusunkat!

3200 Gyöngyös, Szurdokpart út 6-8.

Víz-gáz-fűtésszerelési anyagok. Kül- és beltéri burkolatok. Öntözéstechnika. Vasáruk. Gépek, szerszámok.

1037 Budapest, Bécsi út 232.

BEPA-CSEMPE-FÜRDŐSZOBA Üzleteinkben szeretettel várunk minden kedves építkezőt, felújítót hogy velünk valósíthassa meg fürdőszobáját, nappaliját, konyháját, kertjét, egyszóval otthonát, hogy olyanná válhasson melyet álmaiban elképzelt.

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 53.

A Teka név egyet jelent a megbízható minőségű konyhatechnikával az egész világon. Közel 6000 ember dolgozik világszerte azon, hogy ez a fogalom egyet jelentsen a Teka márkanévvel. A Teka termékskálája átöleli a háztartási és professzionális termékeket mind a konyhatechnika, fürdőszoba, rozsdamentes ipari tartályok és az elektronikai iparág területén. A konyhatechnikát tekintve a Teka egyike a világ vezető mosogató és beépíthető készülék márkáinak, teljes választékot kínálva a vevői igényeknek megfelelően.

2300 Ráckeve, Pacsirta u. 23.

Cégünk, 25 éves szakmai tapasztalattal foglalkozik könnyűszerkezetes házak gyártásával, építésével. Panelszerkezetünk ÉME minősítéssel rendelkezik, Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesületének tagja vagyunk.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018