A szoba, ami csak a miénk

2015.07.24.

A nappali a társasági élet színtere. Itt reprezentálunk, fogadjuk vendégeinket, itt éli életét együtt a család. A hálószoba viszont csak a miénk.


Berendezésénél csak mi számítunk, csak a mi elvárásaink, a mi kényelmünk, a mi ízlésünk, az a tér, ahol úgy alakítjuk a berendezést, hogy az tökéletesen kiszolgáljon minket. És van néhány dolog, amely semmiképpen nem hiányozhat. Fontos egy kényelmes ágy, a megfelelő mennyiségű tárolóhely, az ablakra az árnyékolás. És hogy még mi kerüljön ide? Az csak rajtunk no meg a helyiség adottságain múlik. Lehet itt dolgozóasztal, olvasósarok, relaxációs hely, masszázsasztal, jógaszőnyeg, futópad, nyugágy és még ki tudja, mi. Minden, ami minket szolgál, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz, a maximális pihenéshez szükséges.


 


Férfiasan tökéletes


A fekete-fehér mindig trendi, és mindig erőt sugall. Azért a kiegészítők is fontosak, hiszen lágy, puha, finom mintás, selymes vagy „szőrős” kiegészítőkkel ide is varázsolhatnánk nőies hangulatot. De ebben a szobában minden a férfiasság köré lett felépítve. A markáns fekete-fehér bútorokat fényes, szürke gránitpadlóra állították, a falakat grafitszürkére festették. Mivel a helyiségnek hatalmas ablakai vannak, nyugodtan vállalható a sötét szín a padlón és a falakon is, ráadásul a fehér bútorok jobban kiemelkednek a sötét háttér előtt. Hogy semmi „puhány és lagymatag” ne kerüljön ide, még a függönyöket is mellőzték, ami azért merész választás, csak megfelelő külső árnyékolás mellett ajánlott. 


Lágy és puha


A fehér szín, főképp egy kevés világos árnyalatú fával kiegészítve igazán lágy és harmonikus. A tisztaság és a rend érzetét kelti, ami meglehetősen fontos egy hálószobában. Ez itt viszonylag nagy méretű, de a fehérnek köszönhetően még nagyobbnak tűnik. Központi helyen a hívogató ágy, ami a választott textíliák színeiben egyértelműen a női jelenlétet erősíti.


Kevés helyen lehet az ágyat a szoba közepére elhelyezni, és ahol elférne, sokan ott is tartanak tőle. Pedig egyrészt mutatós, betölti a teret, másrészt körbejárhatósága miatt praktikus is. Ilyenkor fokozottan fontos a fejrész védelme, hiszen alvás közben ez ad nekünk biztonságot. Válasszunk magas fejtámlát, vagy valamilyen optikai magasítást. E helyt a két ablak közötti falszakasz ad hangsúlyt és védelmet. 


Mindentudó menedék


Vannak, akik a többfunkciós hálószobát szeretik. Különösen igaz ez a fiatalokra, számosan egy helyiségben élik életüket szüleik házában, és persze a kis lakásokra, ahol nem jut minden funkcióra külön helyiség. Ebből a hálóból akár ki sem kell mozdulni, minden megtalálható benne. Az ággyal szemben könyvespolc és egy hatalmas televízió, az ablaknál kis dolgozóasztal, az ágy melletti térelválasztó másik oldalán beszélgető sarok. A helyiség leghangsúlyosabb eleméhez, a gyönyörű fapadlóhoz remekül illenek a fehér bútorok és a fehér falak. A fehér hagyja lélegezni a teret, és bár sok bútordarab van benne, és többfunkciós, egyáltalán nem tűnik zsúfoltnak vagy zavarosnak. 


Természetes harmónia


Aki a természetes harmónia híve, finom színekkel, egyszerű formákkal és sok-sok textíliával érheti el a kívánt pihe-puha fészekhangulatot. Az eredetileg fehér helyiség egyik falát sötétre festették, előtte remekül mutatnak a juharbútorok. A hatalmas ablakfelületeket reluxával árnyékolták, és a padlón, illetve az ágyon is főszerepet kaptak a textíliák.


Másik trükk, amivel harmonikusabbá tehetjük az összképet, a bútorok és kiegészítők páros használata. A párok – ugyanúgy, mint a szimmetria – megnyugtatják a szemet, üdítően hatnak ránk, ráadásul a duplán elhelyezett tárgyak erősítik is egymás jelenlétét. Ez a háló remek példa erre. Párban áll a két kis komód a szemközti fal közepén, jobb és bal oldalukon egy-egy gardróbszekrény, szintén párban, de az ággyal szemközt elhelyezett különleges állólámpának is megvan a párja az ágy bal oldalán.Bútorok: Arte-MTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Műalkotások, melyek mintegy mellékesen hűtőgépként is funkcionálnak. E négy egyedülálló, érintőképernyős hűtőgép a háztartási készülékek formatervezésének határait feszegeti. Az Electrolux tervezői által papírra vetett négy érintőképernyős hűtőgép látványosan prezentálja, hogyan lehet egy háztartási készülék egyszerre szórakoztató, eredeti, elegáns és csodaszép. Gyönyörködjünk tehát e remekművekben, és ismerjük meg megálmodóik hitvallását…

Második világháborús harci repülőgépek ihlették a Restoration Hardware Aviator Wing és Blackhawk modelljeit.

Amint azt a mellékelt képek is mutatják, az ülőbútor jelentősége óriási. Ebben a nappaliban csak kicseréltük az ülőbútort, mégis alapjaiban változott meg a helyiség stílusa.

A lakások között nálunk is előkelő helyet foglalnak el a penthause-ok. Nem véletlenül.

A hagyományos fürdőszobabútorokkal ellentétben ez a Villeroy & Boch fürdőbútorcsalád a szobabútorok esetében megszokott igényes anyagválasztással, kidolgozással kényezteti el a közönséget. A sötét dió és a világos tölgyfurnér mellett nagyvonalúan használják az üvegfelületeket is.

2120 Dunakeszi, Kérem, keressen emailen !

Tervezéstől a kulcsátadásig! Megtervezzük lakásának berendezését, igény esetén kivitelezzük, szükség esetén beszerezzük az engedélyeket is. Az első megbeszélés ingyenes.

1173 Budapest, Pesti út 237. Home Center D/25

Házimozi, és egész házra kiterjedő (multiroom) audio/video rendszerek tervezése, kivitelezése.

9200 Mosonmagyaróvár, Terv u. 92.

A Mofém márkanév mindenütt a minőséget, megbízhatóságot és professzionalitást jelenti.

1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 112.

Függönyök, bútorszövetek, klöplifüggönyök, lapfüggönyök, sín- és rúdkarnisok.

1048 Budapest, Almakerék utca 3.

A BRILUM Kft. széles választékát kínálja lakóhelyiségek és kertek megvilágítására szolgáló lámpáknak, illetve különféle fényforrásoknak.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017