A szoba, ami csak a miénk

2015.07.24.

A nappali a társasági élet színtere. Itt reprezentálunk, fogadjuk vendégeinket, itt éli életét együtt a család. A hálószoba viszont csak a miénk.


Berendezésénél csak mi számítunk, csak a mi elvárásaink, a mi kényelmünk, a mi ízlésünk, az a tér, ahol úgy alakítjuk a berendezést, hogy az tökéletesen kiszolgáljon minket. És van néhány dolog, amely semmiképpen nem hiányozhat. Fontos egy kényelmes ágy, a megfelelő mennyiségű tárolóhely, az ablakra az árnyékolás. És hogy még mi kerüljön ide? Az csak rajtunk no meg a helyiség adottságain múlik. Lehet itt dolgozóasztal, olvasósarok, relaxációs hely, masszázsasztal, jógaszőnyeg, futópad, nyugágy és még ki tudja, mi. Minden, ami minket szolgál, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz, a maximális pihenéshez szükséges.


 


Férfiasan tökéletes


A fekete-fehér mindig trendi, és mindig erőt sugall. Azért a kiegészítők is fontosak, hiszen lágy, puha, finom mintás, selymes vagy „szőrős” kiegészítőkkel ide is varázsolhatnánk nőies hangulatot. De ebben a szobában minden a férfiasság köré lett felépítve. A markáns fekete-fehér bútorokat fényes, szürke gránitpadlóra állították, a falakat grafitszürkére festették. Mivel a helyiségnek hatalmas ablakai vannak, nyugodtan vállalható a sötét szín a padlón és a falakon is, ráadásul a fehér bútorok jobban kiemelkednek a sötét háttér előtt. Hogy semmi „puhány és lagymatag” ne kerüljön ide, még a függönyöket is mellőzték, ami azért merész választás, csak megfelelő külső árnyékolás mellett ajánlott. 


Lágy és puha


A fehér szín, főképp egy kevés világos árnyalatú fával kiegészítve igazán lágy és harmonikus. A tisztaság és a rend érzetét kelti, ami meglehetősen fontos egy hálószobában. Ez itt viszonylag nagy méretű, de a fehérnek köszönhetően még nagyobbnak tűnik. Központi helyen a hívogató ágy, ami a választott textíliák színeiben egyértelműen a női jelenlétet erősíti.


Kevés helyen lehet az ágyat a szoba közepére elhelyezni, és ahol elférne, sokan ott is tartanak tőle. Pedig egyrészt mutatós, betölti a teret, másrészt körbejárhatósága miatt praktikus is. Ilyenkor fokozottan fontos a fejrész védelme, hiszen alvás közben ez ad nekünk biztonságot. Válasszunk magas fejtámlát, vagy valamilyen optikai magasítást. E helyt a két ablak közötti falszakasz ad hangsúlyt és védelmet. 


Mindentudó menedék


Vannak, akik a többfunkciós hálószobát szeretik. Különösen igaz ez a fiatalokra, számosan egy helyiségben élik életüket szüleik házában, és persze a kis lakásokra, ahol nem jut minden funkcióra külön helyiség. Ebből a hálóból akár ki sem kell mozdulni, minden megtalálható benne. Az ággyal szemben könyvespolc és egy hatalmas televízió, az ablaknál kis dolgozóasztal, az ágy melletti térelválasztó másik oldalán beszélgető sarok. A helyiség leghangsúlyosabb eleméhez, a gyönyörű fapadlóhoz remekül illenek a fehér bútorok és a fehér falak. A fehér hagyja lélegezni a teret, és bár sok bútordarab van benne, és többfunkciós, egyáltalán nem tűnik zsúfoltnak vagy zavarosnak. 


Természetes harmónia


Aki a természetes harmónia híve, finom színekkel, egyszerű formákkal és sok-sok textíliával érheti el a kívánt pihe-puha fészekhangulatot. Az eredetileg fehér helyiség egyik falát sötétre festették, előtte remekül mutatnak a juharbútorok. A hatalmas ablakfelületeket reluxával árnyékolták, és a padlón, illetve az ágyon is főszerepet kaptak a textíliák.


Másik trükk, amivel harmonikusabbá tehetjük az összképet, a bútorok és kiegészítők páros használata. A párok – ugyanúgy, mint a szimmetria – megnyugtatják a szemet, üdítően hatnak ránk, ráadásul a duplán elhelyezett tárgyak erősítik is egymás jelenlétét. Ez a háló remek példa erre. Párban áll a két kis komód a szemközti fal közepén, jobb és bal oldalukon egy-egy gardróbszekrény, szintén párban, de az ággyal szemközt elhelyezett különleges állólámpának is megvan a párja az ágy bal oldalán.Bútorok: Arte-MTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Egyre hűvösebb a levegő, ilyenkor szekrényeinkben a lenge nyári ruhákat a meleg holmik váltják fel. Miért ne öltöztethetnénk a bútorainkat is téli ruhába?

Ez a nem mindennapi, magasan az ég felé törő tetőszerkezet három nyeregtető összeépítésével jött létre. A viszonylag nagy méretű épület két tulajdonságával is magára vonja a figyelmet.

Az egyszerűség szépsége örök érvényű. A visszafogott, mesterkéletlen épületek mindig jobban kiállják az idő próbáját, mint az aktuális divatot követő társaik. A klasszikus arányokat egy kis egyéni arculattal ötvözve bájos, minden család számára jól használható...

Valószínű, hogy egy átlag magyar család nem rohan azonnal az utazási irodába foglalni a képek láttán, de álmodozni és ötleteket gyűjteni szabad.

Akinek az egész otthona designbútoroktól hemzseg, természetesen a gyerekszobába is hasonlót szeretne.

2120 Dunakeszi, Fóti út 92.

Napkollektor ,napelem ,hőszivattyú, pellet kazán és kandalló, egy kézből, tapasztalattal.

1113 Budapest, Daróczi út 2.

Febal, Rossana, Valcucine, Artec konyhabútorok választékát kínáljuk, a tervezéstől a beépítésig.

0000 Budapest, Kérem, keressen telefonon!

Enteriőrtervezés, belsőépítészet, lakberendezés: irodák, otthonok, közösségi terek.

2040 Budaörs, Sport u. 1.

Max Spa Center - A wellness áruháza

1103 Budapest, Gyömrői út 65.

ÉPÍTŐANYAGOK NAGY VÁLASZTÉKBAN KEDVEZŐ ÁRON KAPHATÓK TELEPÜNKÖN

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018