A szoba, ami csak a miénk

2015.07.24.

A nappali a társasági élet színtere. Itt reprezentálunk, fogadjuk vendégeinket, itt éli életét együtt a család. A hálószoba viszont csak a miénk.


Berendezésénél csak mi számítunk, csak a mi elvárásaink, a mi kényelmünk, a mi ízlésünk, az a tér, ahol úgy alakítjuk a berendezést, hogy az tökéletesen kiszolgáljon minket. És van néhány dolog, amely semmiképpen nem hiányozhat. Fontos egy kényelmes ágy, a megfelelő mennyiségű tárolóhely, az ablakra az árnyékolás. És hogy még mi kerüljön ide? Az csak rajtunk no meg a helyiség adottságain múlik. Lehet itt dolgozóasztal, olvasósarok, relaxációs hely, masszázsasztal, jógaszőnyeg, futópad, nyugágy és még ki tudja, mi. Minden, ami minket szolgál, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz, a maximális pihenéshez szükséges.


 


Férfiasan tökéletes


A fekete-fehér mindig trendi, és mindig erőt sugall. Azért a kiegészítők is fontosak, hiszen lágy, puha, finom mintás, selymes vagy „szőrős” kiegészítőkkel ide is varázsolhatnánk nőies hangulatot. De ebben a szobában minden a férfiasság köré lett felépítve. A markáns fekete-fehér bútorokat fényes, szürke gránitpadlóra állították, a falakat grafitszürkére festették. Mivel a helyiségnek hatalmas ablakai vannak, nyugodtan vállalható a sötét szín a padlón és a falakon is, ráadásul a fehér bútorok jobban kiemelkednek a sötét háttér előtt. Hogy semmi „puhány és lagymatag” ne kerüljön ide, még a függönyöket is mellőzték, ami azért merész választás, csak megfelelő külső árnyékolás mellett ajánlott. 


Lágy és puha


A fehér szín, főképp egy kevés világos árnyalatú fával kiegészítve igazán lágy és harmonikus. A tisztaság és a rend érzetét kelti, ami meglehetősen fontos egy hálószobában. Ez itt viszonylag nagy méretű, de a fehérnek köszönhetően még nagyobbnak tűnik. Központi helyen a hívogató ágy, ami a választott textíliák színeiben egyértelműen a női jelenlétet erősíti.


Kevés helyen lehet az ágyat a szoba közepére elhelyezni, és ahol elférne, sokan ott is tartanak tőle. Pedig egyrészt mutatós, betölti a teret, másrészt körbejárhatósága miatt praktikus is. Ilyenkor fokozottan fontos a fejrész védelme, hiszen alvás közben ez ad nekünk biztonságot. Válasszunk magas fejtámlát, vagy valamilyen optikai magasítást. E helyt a két ablak közötti falszakasz ad hangsúlyt és védelmet. 


Mindentudó menedék


Vannak, akik a többfunkciós hálószobát szeretik. Különösen igaz ez a fiatalokra, számosan egy helyiségben élik életüket szüleik házában, és persze a kis lakásokra, ahol nem jut minden funkcióra külön helyiség. Ebből a hálóból akár ki sem kell mozdulni, minden megtalálható benne. Az ággyal szemben könyvespolc és egy hatalmas televízió, az ablaknál kis dolgozóasztal, az ágy melletti térelválasztó másik oldalán beszélgető sarok. A helyiség leghangsúlyosabb eleméhez, a gyönyörű fapadlóhoz remekül illenek a fehér bútorok és a fehér falak. A fehér hagyja lélegezni a teret, és bár sok bútordarab van benne, és többfunkciós, egyáltalán nem tűnik zsúfoltnak vagy zavarosnak. 


Természetes harmónia


Aki a természetes harmónia híve, finom színekkel, egyszerű formákkal és sok-sok textíliával érheti el a kívánt pihe-puha fészekhangulatot. Az eredetileg fehér helyiség egyik falát sötétre festették, előtte remekül mutatnak a juharbútorok. A hatalmas ablakfelületeket reluxával árnyékolták, és a padlón, illetve az ágyon is főszerepet kaptak a textíliák.


Másik trükk, amivel harmonikusabbá tehetjük az összképet, a bútorok és kiegészítők páros használata. A párok – ugyanúgy, mint a szimmetria – megnyugtatják a szemet, üdítően hatnak ránk, ráadásul a duplán elhelyezett tárgyak erősítik is egymás jelenlétét. Ez a háló remek példa erre. Párban áll a két kis komód a szemközti fal közepén, jobb és bal oldalukon egy-egy gardróbszekrény, szintén párban, de az ággyal szemközt elhelyezett különleges állólámpának is megvan a párja az ágy bal oldalán.Bútorok: Arte-MTetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Íme egy remek megoldás, ha bulira készülünk, és egy egyedi asztalra van szükségünk.

Egyszerű ötlet az unalmas, dekoráció nélküli előszobák feldobására a csíkos tapéta.

Vannak fürdőszobák, ahonnan legszívesebben ki sem jönnénk, annyira otthonosak és kellemes komfortérzetet biztosítanak, a megszokott fürdőszobákra nemigen hasonlítanak.

Beltéri úszómedencék megtervezése természetesen az építész feladata, viszont a kültéri medence helyét akár mi magunk is megválaszthatjuk, kijelölésénél azonban vegyük figyelembe a meglévő és a tervezett növényzetet. A medence közvetlen környezete legyen sík, füves terület, de az utca és a szomszédok felől biztosítsunk takarást növényekkel vagy valamilyen térelválasztóval.

A legtöbb család számára a konyha az egyik legfontosabb helyiség, nemcsak a főzés, de az együttlétek színtere.

2040 Budaörs, Sport utca 2.

MAPEI Kft - csemperagasztó, fugaanyagok, fugázók, építőipari ragasztók, ragasztóanyagok, beton és habarcsadalékszerek, termékek hideg-, melegburkolatokhoz: szigetelőanyagok, aljzatelőkészítés termékei, betontechnológiai termékek, betonjavítás, adalékszer, festék, hangszigetelés, hőszigetelés.

2040 Budaörs, Keleti u. 7.

Vízkezelő berendezés gyártása, forgalmazása, szervizelése. Háztartási, ipari, egyedi igény kielégítése.

2049 Diósd, Homokbánya út 75.

Fürdőszobai és konyhai csaptelepek, zuhanyszettek, le- és túlfolyó rendszerek, fürdőszobai kiegészítők, Esprit home fürdőszobák, konyhai szerelvények.

8960 Lenti, Cserépgyár u. 1.

CREATON - A TETŐCSERÉP

1173 Budapest, Pesti út 237. Home Center D/25

Házimozi, és egész házra kiterjedő (multiroom) audio/video rendszerek tervezése, kivitelezése.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2017