A kandalló öltöztet

2014.02.24.

Ugyanaz a helyiség, csak néhány bútordarab és a kandalló változott. A különbség mégis szembeötlő.Ugye, senkinek nem mondunk újat azzal, hogy ugyanabban a helyiségben néhány lakberendezési elemet kicserélve hatalmas változást érhetünk el? Eljátszottunk egy kicsit a gondolattal. Ebben a nappaliban a tér közepére állított kandalló a fókuszpont. Ez az elem egyúttal két részre osztja a helyiséget, az egyik rész a tényleges nappali, a másik egy intimebb, zártabb rész, inkább olvasósarok.Az első variációban a kandalló olyan, mint egy ősi tűzfészek. Formája is a régi kemencékhez hasonlít, de kicsit elvonatkoztatva úgy is kezelhetjük, mint egy, a helyiség közepén rakott nyílt tüzet, melynek füstje a sátor (vagy jurta) tetején vágott nyíláson keresztül távozik. Ehhez illően az e helyre választott bútordarabok egyszerűek, szinte a földön ülésre ösztönöznek. A két fotelon kívül nem is kell ide más, mint néhány ülőpárna.


A második változat sokkal konzervatívabb és persze elegánsabb. A kandalló egy pengefal része, mely szinte teljesen elszeparálja a nappalitól a hátsó részt. A dísztelen, fehér felület egyetlen éke a kandallónyílás és a benne játékosan lobogó tűz. Ehhez a csodás építészeti elemhez legjobban egy egyszerű vonalvezetésű, hófehér ülőgarnitúra illik, hozzá alacsony asztalkával és természetes kiegészítőkkel. Az összeállítást néhány narancsszín párna dobja fel.Tetszett a cikk? Kérje hírlevelünket!

Értesüljön az elsők között a legújabb trendekről, inspiráló lakberendezési ötletekről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!

Eljön az az idő, amikor a legnagyszerűbb apa is le szeretne egy kicsit pihenni focizás közben. Nekik tervezte ezt a bútort Emanuele Magini.

Hagyományos díszítőelemek modern bútorokon, és a siker garantált.

Egy enteriőr hangulatát nemcsak a bútorok és dekorációk, hanem a köréjük kialakított környezet is meghatározza.

Örök mosolygást és tavaszt varázsolhatunk otthonunkba ezzel a virágot formázó együttessel.

A tető elsődleges funkciója a ház utolsó szintje felett lezárni a teret, ezáltal megvédeni az épület szerkezeteit az időjárás káros hatásaitól. Másik, nem kevésbé fontos, esztétikai feladata az épület jellegének, stílusának meghatározása.

1084 Budapest, József u. 52.

Finn Szauna Kft. az egyedi szaunák specialistája: finn-, infra-, gőz-, sókabinok, jacuzzik, szaunakályhák.

9200 Mosonmagyaróvár, Terv u. 92.

A Mofém márkanév mindenütt a minőséget, megbízhatóságot és professzionalitást jelenti.

2400 Dunaújváros, Baracsi út 18.

Kiváló ár/érték arányú egyedi konyhabútorokat készítünk, akciós beépíthető készülékeket forgalmazunk.

8000 Székesfehérvár, Sárkeresztúri u.14./B.

Toilette Nett WC-Bidé berendezés, az övön aluli tisztaságért. Már 16 éve Magyarországon.

1117 Budapest, Budafoki út 97.

A Geberit Kft minőségi szaniter szereléstechnikai termékek nagykereskedőkön keresztül történő forgalmazásával, műszaki tanácsadással és oktatásal foglalkozik. Minőségi szaniter, tökéletesség nyújtotta biztonság, gazdaságosság, hosszú élettartam - ekek jellemzik a Geberit márkát.

© MInden jog fenntartva Otthonteremto.hu 2018